azalia Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Ależ się cieszę,że sunia już bezpieczna,dzięki wielkie toyota i daśka. Quote
daśka Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 toyota napisał(a):Daśka, podaj proszę koszt sterylki i adres gabinetu, bo kandydatura suni została przyjęta przez Soemę - post 2688 : http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29?p=17098736#post17098736 Asiu dzisiaj wpiszę nazwę i adres gabinetu. P.Wet dzwoniła wczoraj,zabieg umówiony na jutro na godzinę 10.Dzisiaj idę z moim szczurkiem na zastrzyk,to wszystko dokładnie omówię i napiszę wszystkie potrzebne dane. Koszt sterylizacji to 300 zł.A za 10 lub 14 dni zaczniemy ją szczepić,żeby miała cały pakiecik,co być może ułatwi jej znalezienie nowego domku:-) Sunia fantastyczna,choć gryzie ludzików,zwłaszcza nie lubi sąsiada i jego kuzyna,wczoraj poszarpała sąsiadowi spodnie i bluzę:-) Quote
daśka Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Iljova napisał(a):nareszcie się doczeka biedulka :-) Ilonko wysłałam do Ciebie na maila zdjęcia dziewczyny i przez przypadek jedno ze spaceru chyba zdjęcie Sary,jezeli znajdziesz chwilkę,to bardzo Cię proszę wklej na wątek:-) Quote
toyota Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 daśka napisał(a): Sunia fantastyczna,choć gryzie ludzików,zwłaszcza nie lubi sąsiada i jego kuzyna,wczoraj poszarpała sąsiadowi spodnie i bluzę:-) To doprawdy radosna nowina :roll:. Quote
daśka Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 to nie świadczy źle o Suni,ona poprostu pilnuje swojego terytorium,jeżeli ktoś wchodzi do mnie i sie z Nią przywita,to nie ma najmniejszego problemu.Sunia jest jeszcze nieufna wobec obcych.Kiedy moją Daśkę wzięłam ze schronu,to też dziabała obcych,a dzisiaj cieszy się na widok każdego,choć lubi sobie obcych obszczekać.Sunia czuje się jeszcze niepewnie i przypuszczam ,że dlatego tak reaguje. A niesamowite jest to,że potrafi drzwi otwierać,jest piekielnie bystra,bardzo ładnie woła na dwór,że już nie wspomnę o wielkości jej koopek....jakieś giganty i pomimo tego,że jast z nami raptem trzeci dzień,to już nie ma takich zapadniętych boczków..jeszcze chwilka i będzie wyglądała dobrze Quote
Iljova Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 daśka napisał(a):Ilonko wysłałam do Ciebie na maila zdjęcia dziewczyny i przez przypadek jedno ze spaceru chyba zdjęcie Sary,jezeli znajdziesz chwilkę,to bardzo Cię proszę wklej na wątek:-) Nie ma sprawy jak wrócę do domu to zrobię. ;-) Powiem Wam tak za jakiś czas nie poznacie suni, bo jak Daśka z ze swoim TZ-em się o nią zatroszcza to wypięknieje, zrozumie że otaczają ja dobrzy ludzie, bo tacy też są na tym świecie. Odzyska zaufanie do ludzi. :-) Teraz trafiła w jedno w najlepszych miejsc. Quote
daśka Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 mam pełne dane PRZYCHODNIA WETERYNARYJNA Aleksander Weiler 83-330 Żukowo,ul.Gdańska 28 NIP 589-101-12-25 tel 058 681 85 08 Sterylizować ją będzie córka Pana doktora Pani Anna Weiler Koszt 300 zł brutto,jutro o 10 zabieg i odrazu dostanę fakturę Sunia waży między 20 a 21 kg,waga skakała,ponieważ sunia trochę się wierciła Dzisiaj wieczorem ostatni raz jedzonko ,ponieważ przed zabiegiem przez 12 godzin nie wolno podawać jedzenia Quote
Iljova Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 No to zaczynamy !!! Zobaczcie słodką i kochaną sunię : ******************************************************************* ************************************************************************* *********************************************************************** Quote
Iljova Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Jedziemy dalej .... ************************************************************************ ************************************************************************ Quote
Borówka16 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Marycha35 napisał(a):Kto mądry wie, że Onkowata=patrz zdjęcie naszej suczki....;) No widzę, ONek jak talala, nic tylko na wystawę :D Wkurza mnie to jak ludzie z każdego dużego psa, lekko podpalanego robią ONka - tak jak z każdego kudłatego psiaka potrafią zrobić yorka --> patrz wątek yorkowy. Są jakieś wzorce i ich się trzymajmy. Z mojej strony to koniec, nie chcę dalej offować wątku suńki, która szuka domu. Quote
Marycha35 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Mała i dobrze, że koniec, to rozsądne pierwsze zdanie:) Różnica miedzy onek a onkowaty nie do pojęcia? Hm...w psychologii to już pogranicze:);) A na wkurzenie polecam herbatkę ziołową, nie mylić z ziołem! Zioło a ziołowa. Z rzeczy istotnych supero, że sunia na zabieg umówiona, dziękujemy:) I jest śliczna:):):) Jak to onkowate, he he he:) Quote
daśka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Toyota napisz na kogo Wet ma wypisać fakturę za sterylkę...na siebie wziąć,czy na fundację podaną w akcji sterylizacji? Quote
daśka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Marycha35 napisał(a):Mała i dobrze, że koniec, to rozsądne pierwsze zdanie:) Różnica miedzy onek a onkowaty nie do pojęcia? Hm...w psychologii to już pogranicze:);) A na wkurzenie polecam herbatkę ziołową, nie mylić z ziołem! Zioło a ziołowa. Z rzeczy istotnych supero, że sunia na zabieg umówiona, dziękujemy:) I jest śliczna:):):) Jak to onkowate, he he he:) :-):-):-):-):-):-):-) Quote
daśka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 sunia już po zabiegu leży w sypialni,dostałyśmy fartuch,gdyby za bardzo się lizała i w piątek do kontroli Quote
wiolabiszop Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 daśka napisał(a):sunia już po zabiegu leży w sypialni,dostałyśmy fartuch,gdyby za bardzo się lizała i w piątek do kontroli Witaj tak się cieszę że sunia trafiła do Ciebie.Mam nadzieje że teraz po zabiegu szybko wszystko się zgoi i bedzie dziewczyna mogła zacząć normalne życie.Wymiziaj ją od mojej rodzinki ,chociaż nie zdążyłam jej zobaczyć na żywo tylko ze zdjęć na dogo to uważam że jest śliczna . Quote
Marycha35 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Daśko kochana serdeczne dzięki:):):) Ale ekspresem idzie, fiuuuu:) Huraaaaaa. Jak ja się cieszę, że sunialec bezpieczny już:) Quote
toyota Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 daśka napisał(a):Toyota napisz na kogo Wet ma wypisać fakturę za sterylkę...na siebie wziąć,czy na fundację podaną w akcji sterylizacji? Jutro się wczytam w pierwszą stronę wątku akcji sterylizacji, bo nie znam tych zasad. Zgłosiłam tam raz sunię -Lucy, ale Yumanji była zorientowana w temacie. Poza tym tam jest kolejka, nie wiem jaki jest termin płatności u weta ? Quote
chita Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 fakura musi byc na adres stowarzyszenia podanego w akcji sterylkowej zeby mogli zwrocic a fakture wyslac na adres Soemy;) Quote
daśka Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Toyotko ja porozmawiam z wet do kiedy mogłaby poczekać,ewentualnie rozmawiałam,że mogę jej pieniądze na raty zanosić.Fakturę wystawi bez problemu,tylko musi wiedzieć na kogo.Sunia po zabiegu wczoraj była grzeczniutka,leżała spokojnie przez cały dzień,nie chciała wieczorem jeść,ale pije wodę niestety odszedł w nocy nasz ukachany szczurek,a tak o Niego walczyliśmy,wczoraj po zabiegu Wet dała mi dla Niego kolejny zastrzyk ze sterydu,ale się nie doczekał,miał wylew ponad miesiąc temu i karmiliśmy go gerberami dla niemowląt i nutridrinkami,ponieważ nie potrafił gryźć,a ostatnio już była poprawa,zaczął samodzielnie jeść ziarno.Do końca życia miał dostawać co drugi dzień steryd i dostawał,ale dzisiejszego zastrzyku już nie doczekał:-( To takie przykre tak bardzo go kochamy,to był nasz "synek",a my już nic więcej nie mogliśmy zrobić:-( Quote
Marycha35 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Dasieńko ogromnie współczuję. Ciężkie są starty Przyjaciół. Mocno ściskam. Umierał wśród rodzinki, to ważne. Bardzo przykre te pożegnania:( Quote
Iljova Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Wiem jak bardzo go kochaliście, a szczególnie Ty, bo pamiętam jak rozmawiałyśmy przez tel. i o nim mówiłaś. *** Dobrze że sunia już po sterylce i wszystko jest ok. Quote
toyota Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 Przykro mi z powodu śmierci Szczurka :(. Na pewno miał z Tobą fajne życie... Quote
toyota Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 Dziewczyny, a Prezes to ma w ogóle jeszcze jakieś ogłoszenia ? Jestem całkiem niekumata i nie umiem tego sprawdzić :(. A może znalazłaby się Dobra Dusza i zrobiła mu allegro ? To jest dla niego ostania szansa na dobry dom. Im starszy tym coraz gorzej. Tym bardziej, że u znajomej niczego się nie nauczy, ani zachowania czystości, ani chodzenia na smyczy. W końcu będzie tylko się nadawał do adopcji jako pies podwórzowy :(. Quote
Recommended Posts