Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie byłam u suni w zeszłym tygodniu. Pierwszy raz sobie odpuściłam. W tym tygodniu muszę już koniecznie jechać, bo nie chciałbym, żeby jadła suchy chleb.

Zapomniałam napisać o tym, że jak ostatnio byłam u niej, to znów dziad zmienił zdanie i powiedział, że mam ją zabrać. Powodem tej zmiany decyzji jest fakt, że sunia przeskakuje niewysoki płot i biega po sąsiedniej działce co kończy się awanturą sąsiedzką.

Naprawdę nie mam na nic czasu, działam na razie ze szczeniakami i dlatego zaniedbałam sprawę suni...

Mam fajny kontakt z martik b i ona zrobi mi wizytę poadopcyjną u Damiana, który ma Lunę i być może uda się coś załatwić w sprawie tańszego szczepienia na wirusówki.

Posted

Asiu to jasne, że nie masz czasu. Ja tak dopytuję, żeby nie umknęło, a nie żeby poganiać:) Supero ze szczepieniami i wizytą:) Gdzieś tę sunię trzeba wziąć, ale do diaska gdzie???????????????????

Posted

Marycha35 napisał(a):
Borciasa ze znajomych, he he he:) Taki żarcik, ups, pardonsik!

Wiem, że żarcik i domyśliłam się że o Borówkę chodzi specjalnie zadałam to pytanie.
*
Jestem ciekawa czy kolejny szkucik będzie jechał do Bydgoszczy ??? :-)

Posted

Iljova napisał(a):
A ciekawa jestem czy ja mam Toyotkę w znajomych na FB?
Boróweczko a Ciebie mam w znajomych ??? ;-) ;-)

Mnie masz, zaprosiłam Cię kilka dni temu :) Nie trudno się domyślić po nazwisku, że ja to ja :P

Posted

Byłam dzisiaj na wizycie PA w Grudziądzu - porażka na całego. Tylko straciłam czas. Pani będzie rodzić za miesiąc czwarte dziecko, co rok to prorok, bieda, mieszkają w adoptowanym chlewiku. 2 małe zaniedbane kundelki biegają po ulicy, wychodzą przez nieszczelne ogrodzenie. Na moich oczach na jednego trąbił samochód. Ludzie niewzruszeni. Oba pieski mają bardzo łzawiące oczy. Myślałam, że ten jeden to stary pies, a ma tylko półtora roku.

Za to wizyta w Bydgoszczy, którą zrobiła Lorien ( wielkie dzięki :loveu:) zakończyła się pozytywnym wrażeniem.
Pan przyjedzie po psiaka w sobotę.

Posted

Borówka16 napisał(a):
Mnie masz, zaprosiłam Cię kilka dni temu :) Nie trudno się domyślić po nazwisku, że ja to ja :P

A ja Cb nie mam .:P:(

Super,że kolejny psiak będzie miał domek. :D:D

Posted

Marycha35 napisał(a):
Hurraaaa Asiu, szkoda tamtych bidek w chlewiku....:(

Marysiu ! W tym chlewiku mieszkają ludzie. :razz: Tak powiedziała mi właścicielka, że to był chlewik. Z zewnątrz nic nie zmienili, a w środku nie byłam.
Piesków też szkoda, bo biegają po ulicy i mogą skończyć pod kołami.

Posted

Ulica można powiedzieć willowa i pośród tych nowych pięknych domów niestety działeczka tych ludzi - autochtoni można powiedzieć, w rozlatującym się chlewiku i niestety to właśnie oni chcieli ode mnie szczeniaka.
Nawet podali mi przez telefon nazwisko weta , do którego chodzą z psami. Również przez telefon, pytałam czy będzie ich stać na wyżywienie 3 psów - tak owszem kupują karmę i puszki dla dwóch, to w sumie to samo co dla trzech psów...Tak mi odpowiedzieli.
A tu taka masakra.
Co prawda pieski nie wyglądały na zagłodzone, ale jeden z nich miał jakiś dziwny odbyt, może miał po prostu rozwolnienie. Pewnie od podłego jedzenia.

Posted

Cholera, z jednej strony szkoda takich ludzi, ale z drugiej po co mnożyć byty ponad konieczność???? Że sobie filozofnę;) Po co im dodatkowy psia? Tych nie dają radę porządnie utrzymać, ech...

Posted

toyota napisał(a):

Potrzebuję kogoś na wizytę PA do Łeby.

No niestety pani z Łeby już ma szczeniaczka i nawet nie raczyła mnie powiadomić.

Dzwoniła za to przesympatyczna pani z Mogilna. Jak znaleźć kogoś z tej miejscowości ?

Posted

Do Mogilna to może ktoś z Inowrocławia, Żnina albo Gniezna by mógł podjechać. Z Inowrocławia jest elinka, Bazyliszek, z Gniezna - ata, ze Żnina też ktoś był, ale nie pamiętam teraz... żadnej z tych osób nie znam osobiście.

Posted

Dzisiaj do DS w Bydgoszczy pojechał kolejny piesek.
Byliśmy umówienie na jutro, ale pan i jego partnerka nie mogli się doczekać i przyjechali już dzisiaj :).
Pani ma w domu 12- letniego ON-ka. Naprawdę fajni ludzie.
Na podstawie ogłoszenia wybrali Prezesa, który jest bardziej urodziwy (ma grubsze łapki i jest potężniejszy), ale ze względu na to, że drugi szczeniaczek ma większy temperament, jest rozrabiaką i ciągle zaczepiał pana, zdecydowali się właśnie na niego, mimo , że obiektywnie jest mniej urodziwy. Naprawdę rozsądne podejście :).
Oto maluch, który ma już DS :

Posted

Mało teraz wchodzę wogóle do netu, bo od kilku dni męczy mnie potężny ból głowy,
Bardzo się cieszę że kolejny psiak na domek i to fajny domek. Kolejny domek w Bydgoszczy, na jakimś jeszcze wątku tylko nie pamiętam którym też psiak znalazł dom w Bydgoszczy.
Hmmm ..... Ciekawa sprawa ...
*

Borówka16 napisał(a):

Wiem że Cię mam w znajomych na FB, to było pytanie z przymrużeniem oka ;-) :eviltong:
A jest szansa Toyotko żebym Ciebie mogła mieć w znajomych ? :loveu::oops: