Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Toyota ok wobec tego jak będę miała chwilę to zrobię mu chociaż kilka ogłoszeń na najważniejszych portalach. Teraz siedzę z pracy i nie mogę tego zrobić,
Sorry, że daje plamę z tym ale niestety nie jest to zależne ode mnie

Posted

Atomowka napisał(a):
Toyota ok wobec tego jak będę miała chwilę to zrobię mu chociaż kilka ogłoszeń na najważniejszych portalach. Teraz siedzę z pracy i nie mogę tego zrobić,
Sorry, że daje plamę z tym ale niestety nie jest to zależne ode mnie

Dziękuję Ci i tak bardzo dużo nam pomogłaś.
Niestety nikt nie chce Ciebie zastąpić, a szkoda , żeby Prezes wylądował byle gdzie, bo znajoma próbuje znaleźć mu dom na własną rękę. Ona nie jest dociekliwa, nie przepytuje ludzi. Ślepo wierzy, że jak ktoś chce psa, to o niego zadba. Niestety ona nie zna dogo i dlatego nie jest tak uświadomiona jak my. Oczywiście próbuję jej coś niecoś przekazać, ale nie ma to jak zobaczyć samemu te wątki...

Posted

toyota twoj nr to 0605 060 617? podaj maila dorzuce w allegro bo szukam na watku ale jak na zlosc nie moge niec znalezc;/

edit, znalazlam na stronie 23:diabloti:

cos wiecej o malym napisac? zalatwia sie w domu jeszcze czy bie brudzi, halasuje? uczy sie chodzic na smyczy?

Posted

chita napisał(a):
toyota twoj nr to 0605 060 617?

cos wiecej o malym napisac? zalatwia sie w domu jeszcze czy bie brudzi, halasuje? uczy sie chodzic na smyczy?

Tak to mój nr.

Niestety mały nic nie umie. On cały dzień biega po podwórku, w nocy śpi w malutkim kojcu. Jest brany do domu, żeby pobył z ludźmi, ale z tego co wiem, właśnie wtedy załatwia się ochoczo. Może dlatego, że w domu są wykładziny, więc jak przesiąkną zapachem to nie da się tego sprać.

Przyzwyczaił się tylko do obroży, nosi ją stale. Na smyczy nikt nie zada sobie trudu by go uczyć. Dlatego właśnie tak ważne są ogłoszenia, bo za chwilę będzie się nadawał tylko na psa podwórzowo - kojcowego. Jak dorośnie i nie będzie nic umiał i będzie nieobyty w życiu miejskim, będzie jeszcze trudniej znaleźć mu dobry dom.

Na razie ma 3,5 miesiąca. Jest najspokojniejszym i najbardziej ciapowatym szczeniakiem z miotu.

Posted

Sunia…tak na nią wołają, gdyż psinka nie ma nawet własnego imienia…z resztą tak jak i brak jej swojego domku. Suńka nie miała łatwego życia od początku – najpierw schronisko, potem adopcja przez bezdomnego człowieka, tułaczka, teraz jest w domu tymczasowym i szuka tego stałego, już na zawsze. Sunia ma ok. 2-3 lat, jest wielkości owczarka niemieckiego, ogromna z niej pieszczocha i milasek, lubi dzieci. Szuka najwspanialszego domku pod słońcem!
Może właśnie Ty chcesz nim zostać?
Kontakt………….
Sunia jest wysterylizowana.

Posted

Zapomniałaś dopisać najważniejszego!!! Że onkowata...he he he.:)
Proponuję to sporawej wielkości zastąpić czymś innym, może wielkości owczarka niemieckiego;)
Reszta bardzo ok. Mówię poważnie o tym:" sporawej wielkości". Trochę odstrasza.

Posted

Marycha35 napisał(a):
Proponuję to sporawej wielkości zastąpić czymś innym, może wielkości owczarka niemieckiego;)

Nie denerwuj mnie Ty jeszcze dzisiaj :evil_lol:

Posted

Marycha35 napisał(a):

Zmienione ;)

Posted

Dobra, przyznaję się, to ja wymyśliłam, że ona jest onkowata. Ale to dlatego, że lubię ON- ki i dlatego doszukuję się na siłę :diabloti:.

Ale to się sprawdziło, bo jak ludzie dzwonili po szczeniaki, to nieraz dopytywali jak wygląda matka. To co miałam mówić, że matka- kundel niepodobny do żadnej rasy a ojciec nieznany :diabloti: ?
Zdecydowanie lepiej brzmi " matka podobna do ON- ka, a ojciec nieznany, ale szczeniaki jednak niepodobne do matki ".
Wychodzi na to samo, że kundelki, ale jakże w zawoaluowanej formie :diabloti:.

A tak może jeszcze by 8 było do adopcji ;).

Ps.Ostatnio zmieniłam zdanie i teraz twierdzę, że ona jest podobna do husky ;).

Posted

Marycha35 napisał(a):
Ziółka!!!!!
Tekst fajny, konkretny, zgrabny. Tylko to sporawej....
Edit:
Dzięki, supero jest:)

Mi już ziółka nawet nie pomogą :diabloti:

toyota napisał(a):
Dobra, przyznaję się, to ja wymyśliłam, że ona jest onkowata. Ale to dlatego, że lubię ON- ki i dlatego doszukuję się na siłę :diabloti:.

Ale to się sprawdziło, bo jak ludzie dzwonili po szczeniaki, to nieraz dopytywali jak wygląda matka. To co miałam mówić, że matka- kundel niepodobny do żadnej rasy a ojciec nieznany :diabloti: ?
Zdecydowanie lepiej brzmi " matka podobna do ON- ka, a ojciec nieznany, ale szczeniaki jednak niepodobne do matki ".
Wychodzi na to samo, że kundelki, ale jakże w zawoaluowanej formie :diabloti:.

A tak może jeszcze by 8 było do adopcji ;).

Ps.Ostatnio zmieniłam zdanie i teraz twierdzę, że ona jest podobna do husky ;).

A ja mam bzika znowusz na punkcie upodabniania do ras - bo ja fanka kynologii i wystaw, więc dla mnie r=r zasadą świętą :diabloti: i wzorzec to wzorzec :diabloti:

Posted

Borówko16, ja też wyznaję świętą zasadę r=r , ale w dziale PwP ta zasada nie obowiązuje ;), bo w ogóle nie miałaby sensu pomoc miłośników danej rasy jakby nie doszukiwali się rasowości w bezdomnych psach w typie.
Tu rzadko trafiają się rodowodowe, a jeśli chodzi o te bardzo w typie to przecież mniej lub bardziej odbiegają od wzorca rasy.

Posted

Dziewczynki dajcie spokój jest onkowata i basta:):):) Działało w stosunku do szczeniorów to i tu zadziałać musi. A na zdjęciach, fakt, kiepskich, to przypomina ździebko onka;)
Borek fajocha tekst skleciła, musi się udać:)

Posted

[quote name='Marycha35']Boruś, he he he, zmęczona dzisiaj, taka ugodowa????;) Jak Ci się chce jeszcze to zrób, bo Iluś chyba poza Dogo teraz:) DZIĘKI:)
Wow, domyśliłaś się :o Dokładnie, jestem zmęczona, nie mam dziś na nic siły :P :lol:
[quote name='toyota']Fejs już jest, ale nie umiem tego obsługiwać :oops:. Czy tam można jeszcze dorzucić jakieś foty, czy tylko Ilonka może to zrobić ?

http://www.facebook.com/event.php?eid=111137295642197
Yyyy..to jest fejs Prezia, a my z Iljovą mówiłyśmy o fejsie dla suczydła :p

[quote name='Marycha35']Asiu ja tego świństwa nie mam i nie wiem:( Ale to chyba Iluś tylko może u siebie wrzucić. Może Borek jeszcze looknie to podpowie:)
Ja Ci dam świństwa!! :mad: :mad: Przecież to FaceBÓG jest :D