Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Mamusią będziemy zmuszone zająć się dopiero w przeyszły weekend - ja tez niestety nie dam rady. Całą sobotę będę poza W-wą.
W niedzielę wyjeżdżam słuzbowo na 3 dni.

Fiera, jesli możesz przenieść Sambę do domu, to byłoby super! Myślę, że rozdzielenie wyjdzie im tylko na dobre.

Tak, sunia już w domku:)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja mam takie propozycje. Teraz siadam i ogarniam plakat do końca. Choć mam jeszcze wizję na inny, ale nie wiem czy mi wyjdzie tak jak bym chciała. Potem mogę się zająć FB. Jeżeli macie tę klatkę to jutro mogę pomóc w łapaniu. Pogubiłam się już niestety, która z Was ją załatwiała, a szkoda mi czasu na odszukiwanie tej wiadomości :(

Posted

obraczus87 napisał(a):
Foera a jak tam Storek, siedzi spokojnie w kojcu?? A cwiczysz z Nimi chodzenie na smyczy? Wyrpobowalas już nową karmę - jedzą??:)

Tak, mały siedzi w kojcu, czy spokojnie to trudno powiedzieć, bo jak się zbliżam to daje błyskawicznie nura do budy;) Chodzenie na smyczy to nadal ciąganie psiaków za sobą, ale ćwiczymy. Teraz z Sambą nie bardzo mogę na smyczy, bo obróżka może trzasnąć i boję się, że mała by mi gdzieś zwiała... A karma jak najbardziej ok, kupa na mojej wykładzinie w sypialni była twardziutka;)

Posted

Uff, wiem dlaczego nie działały obrazki :)
Teraz już powinno być ok :)
Plakaty do wyboru. Do druku wyślę wybrany lub wybrane we właściwej rodzielczości na maila.

I moja nowa koncepcja :)

Czekam niecierpliwie na opinie i decyzję :)

Posted

Dzięki :) Mnie nie można do takich rzeczy angażować, bo potem cięzko mi się oderwać od kompa :) Może umiejętności niezbyt wielkie, ale kupa radości z tworzenia :)

Posted

Fiera napisał(a):
Obróżki bardzo by się przydały, bo szczeniaki jak wróciły do mnie po weekendzie majowym, to ich zestawy się gdzieś zapodziały, a Samba ma taką obróżkę emerytkę, lada chwila się rozleci na kawałki.

Pisałaś że będziesz jechać z nową sunią do okulisty do Wawy ? Kiedy ? Byśmy wtedy jakoś się spotkały to dam Ci obróżki, szampon i co tam jeszcze trzeba
Chyba że masz inny pomysł.

Posted

A Samba jest super, łazi po pokoju i wącha kąty - jest ciekawska, zerka na koty i na mnie, ale się niezbyt już boi, wytuptała ze swojego pudełka i położyła się w innym m-cu, jestem zdumiona, bo myślałam, że ona się tydzień z tego pudła ze strachu nie ruszy :) Myślę że jesteśmy na dobrej drodze i niedługo będzie można też dla niej szukać dokmu :)

Posted

Noemi plakaty super, tylko ja nie widzę nowej koncepcji. :oops:
a jak myslicie, czy mogę wziąć Ritę na festyn:
W razie gdyby co to SPŚM, będzie miało swój namiot, a obok nas Paluch i boksery.

Termin: 4.06.2011
Miejsce: Warszawa, Park Praski – event otwarty.

Szczegóły:
- Data: 4. Czerwca 2011
- Godziny imprezy: 12.00 – 19.00 + montaż i demontaż
- Adresaci imprezy: dzieci + rodzice/opiekunowie + ich domowe zwierzęta (psy)
- Charakter imprezy: rekreacyjna, otwarta i bezpłatna dla wszystkich, sponsorowana przez kanał Boomerang.

Impreza jest ceremonią wręczenia nagród w konkursie „Pet Awards” na najfajniejszego zwierzaka. Konkurs odbywa się na antenie kanału Boomerang. Na imprezę chcemy zaprosić zwycięzców aby pokazali swoje zwierzaki i wręczyć im nagrody. Przewidujemy:
- Konkursy i pokazy sceniczne związane z zwierzętami – scena, nagłośnienie, prowadzący
- Stanowiska specjalistów obejmujące porady związane z naszymi pupilami
- Edukacja „Jak dbać o zwierzaki” oraz „Zwierzę to nie przedmiot”
- Edukacja kształtująca świadomość i odpowiedzialność w świetle utrzymania przestrzeni publicznej w czystości oraz zasad zgodnego współżycia z innymi osobami posiadającymi i nie posiadającymi domowe zwierzęta.
- Pełne zabezpieczenie sanitarne terenu (kosze na śmieci, zestawy rękawiczki + woreczki na psie pozostałości, toalety, zlewy), ekipa sprzątająca teren po imprezie oraz medyczne (dyżur zespołu ratunkowego).
- Dyżur specjalistów (trenerzy, weterynarze) – porady oraz zabezpieczenie miejsca imprezy.
- Infrastruktura techniczna: scena + niewielkie namioty (5-10 szt)

Posted

Śliczne te ostatnie zdjęcie Ritki:)

Samba bardzo grzecznie spała w domku, idziemy zaraz na spacerek na siusiu - rano nie zdążyłam i siusiu było na wykładzinkę i znowu małe pranko;)

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Upsssssssss.... coś mi się pomieszało:jumpie:

Ślub mam 25 czerwca. Dzisiaj panieński :evil_lol:

Fiera napisał(a):
A Samba jest super, łazi po pokoju i wącha kąty - jest ciekawska, zerka na koty i na mnie, ale się niezbyt już boi, wytuptała ze swojego pudełka i położyła się w innym m-cu, jestem zdumiona, bo myślałam, że ona się tydzień z tego pudła ze strachu nie ruszy :) Myślę że jesteśmy na dobrej drodze i niedługo będzie można też dla niej szukać dokmu :)

Wspaniałe wieści :) oby tak dalej.

Fiera napisał(a):
Śliczne te ostatnie zdjęcie Ritki:)

Samba bardzo grzecznie spała w domku, idziemy zaraz na spacerek na siusiu - rano nie zdążyłam i siusiu było na wykładzinkę i znowu małe pranko;)

Samba musi się nauczyć gdzie się robi sioo :)

------------------------------------------------------------------------

Plakaty są super, karteczki do odrywania rowniez, niczego poprawiac nie trzeba.
Paula pomysl, ktory plakat Ci wydrukowac, a moze kilka koncepcji ??:)

Jesli chodzi o festyn, to czy Ty bedziesz miala czas aby pilnowac wtedy Rity? Wiesz, ze masa ludzi moze Ją bardzo zestresowac. Fajnie by było, gdybyś Ją zabrała - najlepiej z chustą SZUKAM DOMU. :)

Posted

Fiera może połóż jakąś folię, a najlepiej ceratę na podłogę, bo będziesz musiała wymienić wykładzinę :(
Na FB tak powolutku przy okazji Rity, ogłaszam już Sambę, ale jeszcze nieoficjalnie, tylko, że już już za chwileczkę, już za momencik...

Posted

Noemi1 napisał(a):
Fiera może połóż jakąś folię, a najlepiej ceratę na podłogę, bo będziesz musiała wymienić wykładzinę :(
Na FB tak powolutku przy okazji Rity, ogłaszam już Sambę, ale jeszcze nieoficjalnie, tylko, że już już za chwileczkę, już za momencik...

No właśnie ułożyłam kartony i gazetki, bo ceratki nie mam. Samba na razie obserwuje koty, a wieczorkiem wezmę do sypialni moją sunię - niech się lepiej od niej uczy że człowiek jest fajny, bo jeszcze zacznie mruczeń jak koty ;)

Posted

Jak zacznie mruczeć po kociemu, to ją będziemy ogłaszać podwójnie, jako sunie i kocicę nieco większych rozmiarów :)
A żeby Wam Ciotki nie było tak łatwo (mówiłam, że trudno mnie od kompa odciągnąć) to jeszcze jeden plakacik do wyboru, tylko nie wiem czy moja wena poetycka nadaje się do publikacji :) Jeżeli nie, to piszcie otwarcie, bo to jednak rymy częstochowskie na motywach.... :eviltong:
Wersja 1

Wersja 2 mniej koloru:

Posted

Cioteczki na FB zrobił się ruch, widziałam, że Marta tam była, ale sprawdźcie proszę czy ja tam w odpowiedziach czegoś nie kręcę. Na razie nie ma konkretnych zapytań o adopcję, ale może spróbować jakoś ściągać środki na matkę, bo sporo osób inetresuje się jej losem.

Posted

Samba się zaklimatyzowała w pokoiku, siku na gazetki, ale kupka uparcie w nocy na dywanik;). Wieczorem jak myślała, że śpię, to wlazła na łóżko:)
I na tym koniec dobrych wieści, bo Stor źle znosi samotność, traci apetyt i piszczał całą noc:( - a mnie się serce kraje, bo nie ogarnę dwóch dzikusków w domu przy moich kotach i niewidomej suni, i w dodatku nie mam go gdzie wziąć, bo wszystkie pomieszczenia w domu mam już zajęte przez któreś zwierzątko. Sambę mogę cywilizować, ale musicie PILNIE!!!!!! zabrać stąd chłopaka, bo się zmarnuje ( w sensie zdziczeje całkiem ) i nie będzie mowy o adopcji:(