Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Posłałam kilka komórkowych fotek ale wiadomo z zażenowaniem bo poszły do prawdziwego foto artysty, trudno , poprawię się jak tylko złapię trochę czasu! A teraz pędzę do małej wysmarować ja tym olejkiem konopnym, bo do żółteczka już dostała parę kropelek, dalej siedzi w "salonie"z psikowa ferajną, dostali wczoraj wszyscy lody śmietankowe na wafelkach, bo przecież był taki upał że nawet nie miały apetytu, ale za lodami przepadają, i to jest jedyna szansa im trochę ochłodzić organizm, warto było obejrzeć tę ogromna frajdę, dziś ma być jeszcze gorzej!!Będzie więc powtórka maksi z frajdy!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ależ piękne bursztynowe oczy.
Jednak nadal smutnawe.
Włoski coraz fajniejsze.
Dopiero dziś zobaczyłam rączki (dłonie) takie gremlinowato-nietoperzowate.
Pazurki ma podwinięte - czy to na skutek wcześniejszych zaniedbań?

Posted

no to są pierwsze fotki, dzięki wielkie za wstawienie, nie pamiętam już czy pisałam, ale suneczka ma naprawdę takie nietoperzowate te łapeczki, słuszne spostrzeżenie, ona ma zadziwiające niewielkie błony między palcami, jak nietoperz, takie ma tez ONEK LAPS ze Szczytna, pazurki ma za długie, bo to ja chyba zaniedbałam ze strachu przed płoszeniem suni, czekam aż się bardziej do mnie przyzwyczai bo już są pierwsze oznaki, to podetnę babskim przyrządzikiem, ona narazie się wszystkiego boi, więc robię tylko to co najistotniejsze, może w niedzielę na działce coś zadziałam/ Perełka ma więcej tych kudełków niz tu widać ale te białawe zakończenia giną na tle skóry, ona ma taki kolorek jak marengo garnitury z minionej epoki/ po tych foto wyczynach to te oczęta są raczej wyczekujące ze strachem co też po tym pstrykaniu się wydarzy, fajna ta sunia skromniutka i spokojna, najbardziej lubi jeść i się smarować kremami, całkiem jak moja sąsiadka!!!

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
najbardziej lubi jeść i się smarować kremami, całkiem jak moja sąsiadka!!!

z kremami to jak prawdziwa baba, z jedzeniem - chyba nie po babsku.
Kremy lubi, bo przynoszą ulgę biednej skórce.

Posted

2411magdalenka napisał(a):
..ale skojarzyła mi też się z Władcą Pierścieni... ;) mój ssssskarb ;)

Hehe, właśnie to czytam :) A Perełka ma urodę jak... bardzo oryginalny elf :)

Posted

Moja kochana :multi::multi:Jak się ucieszyłam widząc ją z tym meszkiem .Jest cudna .Jak zarośnie to będzie dopiero fajniasta ;)
Ja tam nie widze smutnych oczu ja bym powiedziała ,ze ma takie rozanielone od tych masaży Tereski ;)

Posted

Teresko ,dziewczyny na FB prosza o podanie konta poniewaz chcialyby pomoc troche finansowo i ja tez ;)

w upalne dni dobrze jest dorzucac kostki lodu do miseczki z woda do picia ,moczyc lapki i przykladac mokry reczniczek do brzucha ... bardzo szybko daje to efekt schlodzenia organizmu psa ,tak doradzila mi moja vet .

Posted

dzięki IVV ja je takim ręczniczkiem chłodzę, a korzystam z okazji że jest to dodatkowy kompres to ręczniczki namaczam w wodzie z olejkiem z drzewa herbacianego, są dwie korzyści za jednym zamachem, zwłaszcza Perełkę I Oneczkę Szarunię (te skórne pacjentki) bo obok upału one mają wogóle podniesioną nieco temperaturę skóry czasami, bo w trakcie leczenia tymi rozmaitościami dzieją się w tych wszystkich warstwach rewolucyjki, ale jest dobrze, poślę namiary na pw.

Perełka wczoraj póżnym wieczorem co chwilkę przebiegała z jednego kącika pokoju do drugiego , miała wielką chęć włączenia się do naszych wieczornych pieszczotek z ferajną ale jeszcze jej brakowało odwagi, ponieważ pilnie obserwuje, i widzi że jest super, przypuszczam że z własnej woli do nas dołączy dziś lub jutro, obecność innych pieszczochów ją też nieco socjalizuje/ wczoraj nawet nie pojechałam do Krakowa na dokończenie przeprowadzkowego pakowania bo w taki upał wolę być przy psachz. Zdecydowanie wolę jesień!!!

Posted

Pazurki są długie ale i tak zostały troszkę przycięte ...na wybiegu była tylko ziemia więc większość tamtejszych psów ma powywijane pazury:shake: najgorsze jest to,że ludzie znów zaczęli podrzucać nowe.

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']

Bardzo dziękuje moni za wsparcie, wspaniały pomysł bo bardzo się przyda, staram sie oszczędzać jak mogę, kupując tylko najlepsze, sprawdzone , naturalne środki i jakoś to idzie.

Dla mnie to przyjemność , ze mogę chociaz tak odrobinke wspomóc tak cudowną opiekunkę psich nieszczęść. A po obejrzeniu zdjęć Perełki po raz kolejny chylę czoła przed panią Terenią