Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam transport, Kasia która bardzo często jeździ z psami pociągiem może ją zawieźć, pytanie tylko kiedy( najlepiej po poniedziałku)?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

inga.mm napisał(a):
czy sunie można wozic środkami lokomocyjnymi?
Czy to nie zniszczy efektów pracy socjalizacyjnej?

Powiem tak, bać będzie się na pewno zarówno jadąc samochodem jak i pociągiem. Kasia zawsze wybiera spokojne miejsce i najbardziej pusty kurs. Ona boi się wszystkich obcych osób więc stresu nie unikniemy trzeba zadbać o to aby był minimalny.

Posted

Jasza napisał(a):
Powinny dojść wpłaty z bazarku.
(Od Inga.mm, Rozi i moja)
MaDi proszę o informację tutaj albo na wątku bazarku, dobrze?

Wiadomo już co z Perełką?

Zastanawiałam się o co chodzi z Rozi, więc teraz już wiem;)
Rozi dotarła (zapomniałam spisać kwoty bo nie wiedziałam o co chodzi)
Inga.mm dotarła 25zł
acha44 15zl
Magdalena J. 25zł

Posted

Przepraszam, że się wtrącam.. PKP to według mnie dobry pomyśl, choć nie znam Perełki ..
Jeżeli pociąg jest w miarę pusty i Kasia ma możliwośc wybrać kurs i miejsce w ktorym usiądzei - to myśle, że ok.
Ja ze swoimi psami zawsze podróżowałam pociągami i autobusami, z moim Reksem, który jest "aspołeczny" i reaguje agrresywnie ze strachu - też.
W pociągach są na końcu każdego składu takie pomieszczenia dla podróżujących np. z rowerami.
Duży przedział z dwoma siedzeniami podwójnymi i jednym przy oknie, jak pociąg jest podstawiany, to fajnie się tam od razu ulokować i wtedy ludzie zaglądający najczęściej już nie wchodzą, a jak wejdą, to też tylko dwie osoby.
Perełka jest malutka, może leżeć na kocyku, myślę, że będzie dobrze.
A na pewno nie będzie jej tak doskwierał np. upał.

Musi mieć koniecznie książeczkę z poświadczonym szczepieniem przeciwko wściekliźnie i kaganiec, choćby nie założony na pyszczek, tylko powieszony na szyjce, albo po prostu trzymany w ręku.

Edit - dziękuję za informację o wpłatach.

Posted

super, pociag to dobra, taka swobodna alternatywa, zwłaszcza pod dobra opieką, ja myślę że wszystkie możliwości trzeba porównać , może i tę o której pisałam przy próbie zorganizowania pierwszego transportu, jest super cioteczka ze Stalowej Woli, jeżdzi za zwrot sensownych kosztów paliwa a tu jest to ropa!

Pociąg też nie nakręci nam za wiele kosztów, a to ważne bo nie wiadomo ile kasy będzie potrzebne na weta,sterylkę i medykamenty, bo reszta jest free u mnie, Najlepiej po poniedziałku bo w piątek mam krakowską skarbówkę i katowicką rehabilitację Dropsika, a sobota w całości , niepodważalnie dla schroniska, sunia musi być odpowiednio przyjęta i zaklimatyzowana by oszczędzić jej stresu i przyzwyczaić do nowych warunków jakoś narazie nawet najbardziej bojazliwe psiaki akceptowały atmosferę tutaj i nie bylo kłopotów, może i PEREŁKA sie wtopi w tę gromadkę bezstresowo na czas leczenia/

Posted

MaDi napisał(a):
Zastanawiałam się o co chodzi z Rozi, więc teraz już wiem;)
Rozi dotarła (zapomniałam spisać kwoty bo nie wiedziałam o co chodzi)
Inga.mm dotarła 25zł

To moje zakupy, bo z mojego bazarro dopiero po niedzieli, tak jak wczoraj informowalam

Posted

Moja opcja jest taka ,ze miałam dzwonić do Pati C i prosić o podanie kwoty za transport z Lublina do Gliwic .PIes wsiada w Lub.I wysiada w Gliwicach .
Patic jest z Wawy i dochodzi koszt jej przyjazdu do Lublina .Pytać ?

Posted

funia napisał(a):
Moja opcja jest taka ,ze miałam dzwonić do Pati C i prosić o podanie kwoty za transport z Lublina do Gliwic .PIes wsiada w Lub.I wysiada w Gliwicach .
Patic jest z Wawy i dochodzi koszt jej przyjazdu do Lublina .Pytać ?

Zapytać nie zaszkodzi.
Wstrzymam się w takim razie do jutra z ew. umawianiem Kasi i zamawianiem biletu. Kasia wspominała o wtorku bo w poniedziałek musi być w Lublinie. Czekam na wieści.

Posted

Ciężko jej będzie stracić to co juz uznała za swoją bezpieczną przystań, ale wiem, że u Pani Teresy Perełka bedzie zaopiekowana i kochana bardzo mocno.
Pytanie - co dalej?

Posted

Dowiedziałam się o koszt transportu ,PatiC jest z Wawy więc musi z niej do Lublina przyjechac i dopiero z Lublina do Gliwic .Koszt 470 zł plus autostrady ( opłata ) ..Więc chyba musi to zrobic ktoś kto jest bliżej .