MaDi Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Mam transport, Kasia która bardzo często jeździ z psami pociągiem może ją zawieźć, pytanie tylko kiedy( najlepiej po poniedziałku)? Quote
funia Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Czyli ,co nie pytac? bo włąsnie dzwonic miałam ... Quote
inga.mm Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 czy sunie można wozic środkami lokomocyjnymi? Czy to nie zniszczy efektów pracy socjalizacyjnej? Quote
MaDi Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 inga.mm napisał(a):czy sunie można wozic środkami lokomocyjnymi? Czy to nie zniszczy efektów pracy socjalizacyjnej? Powiem tak, bać będzie się na pewno zarówno jadąc samochodem jak i pociągiem. Kasia zawsze wybiera spokojne miejsce i najbardziej pusty kurs. Ona boi się wszystkich obcych osób więc stresu nie unikniemy trzeba zadbać o to aby był minimalny. Quote
MaDi Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 funia napisał(a):Czyli ,co nie pytac? bo włąsnie dzwonic miałam ... Pytaj wybierzemy lepszą opcję. Quote
MaDi Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Jasza napisał(a):Powinny dojść wpłaty z bazarku. (Od Inga.mm, Rozi i moja) MaDi proszę o informację tutaj albo na wątku bazarku, dobrze? Wiadomo już co z Perełką? Zastanawiałam się o co chodzi z Rozi, więc teraz już wiem;) Rozi dotarła (zapomniałam spisać kwoty bo nie wiedziałam o co chodzi) Inga.mm dotarła 25zł acha44 15zl Magdalena J. 25zł Quote
Jasza Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Przepraszam, że się wtrącam.. PKP to według mnie dobry pomyśl, choć nie znam Perełki .. Jeżeli pociąg jest w miarę pusty i Kasia ma możliwośc wybrać kurs i miejsce w ktorym usiądzei - to myśle, że ok. Ja ze swoimi psami zawsze podróżowałam pociągami i autobusami, z moim Reksem, który jest "aspołeczny" i reaguje agrresywnie ze strachu - też. W pociągach są na końcu każdego składu takie pomieszczenia dla podróżujących np. z rowerami. Duży przedział z dwoma siedzeniami podwójnymi i jednym przy oknie, jak pociąg jest podstawiany, to fajnie się tam od razu ulokować i wtedy ludzie zaglądający najczęściej już nie wchodzą, a jak wejdą, to też tylko dwie osoby. Perełka jest malutka, może leżeć na kocyku, myślę, że będzie dobrze. A na pewno nie będzie jej tak doskwierał np. upał. Musi mieć koniecznie książeczkę z poświadczonym szczepieniem przeciwko wściekliźnie i kaganiec, choćby nie założony na pyszczek, tylko powieszony na szyjce, albo po prostu trzymany w ręku. Edit - dziękuję za informację o wpłatach. Quote
MaDi Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Ma to wszystko w razie potrzeby pożyczę też transporter aby czuła się bezpieczniej. Quote
TERESA BORCZ Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 super, pociag to dobra, taka swobodna alternatywa, zwłaszcza pod dobra opieką, ja myślę że wszystkie możliwości trzeba porównać , może i tę o której pisałam przy próbie zorganizowania pierwszego transportu, jest super cioteczka ze Stalowej Woli, jeżdzi za zwrot sensownych kosztów paliwa a tu jest to ropa! Pociąg też nie nakręci nam za wiele kosztów, a to ważne bo nie wiadomo ile kasy będzie potrzebne na weta,sterylkę i medykamenty, bo reszta jest free u mnie, Najlepiej po poniedziałku bo w piątek mam krakowską skarbówkę i katowicką rehabilitację Dropsika, a sobota w całości , niepodważalnie dla schroniska, sunia musi być odpowiednio przyjęta i zaklimatyzowana by oszczędzić jej stresu i przyzwyczaić do nowych warunków jakoś narazie nawet najbardziej bojazliwe psiaki akceptowały atmosferę tutaj i nie bylo kłopotów, może i PEREŁKA sie wtopi w tę gromadkę bezstresowo na czas leczenia/ Quote
inga.mm Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 MaDi napisał(a):Zastanawiałam się o co chodzi z Rozi, więc teraz już wiem;) Rozi dotarła (zapomniałam spisać kwoty bo nie wiedziałam o co chodzi) Inga.mm dotarła 25zł To moje zakupy, bo z mojego bazarro dopiero po niedzieli, tak jak wczoraj informowalam Quote
funia Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/2095...aga-o-wsparcie!!! żywcem zapakowany szczeniak w torbie foliowej ...!!!!!!!!!!!! Quote
funia Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Moja opcja jest taka ,ze miałam dzwonić do Pati C i prosić o podanie kwoty za transport z Lublina do Gliwic .PIes wsiada w Lub.I wysiada w Gliwicach . Patic jest z Wawy i dochodzi koszt jej przyjazdu do Lublina .Pytać ? Quote
MaDi Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 funia napisał(a):Moja opcja jest taka ,ze miałam dzwonić do Pati C i prosić o podanie kwoty za transport z Lublina do Gliwic .PIes wsiada w Lub.I wysiada w Gliwicach . Patic jest z Wawy i dochodzi koszt jej przyjazdu do Lublina .Pytać ? Zapytać nie zaszkodzi. Wstrzymam się w takim razie do jutra z ew. umawianiem Kasi i zamawianiem biletu. Kasia wspominała o wtorku bo w poniedziałek musi być w Lublinie. Czekam na wieści. Quote
MaDi Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 [quote name='funia']http://www.dogomania.pl/threads/2095...aga-o-wsparcie!!! żywcem zapakowany szczeniak w torbie foliowej ...!!!!!!!!!!!! Link nie działa. Quote
TERESA BORCZ Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Zapytaj tez papatkiola jest bliżej bo w Czętochowie, zapewnia luksusowy transport w sensownej cenie Quote
inga.mm Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='funia']http://www.dogomania.pl/threads/2095...aga-o-wsparcie!!! żywcem zapakowany szczeniak w torbie foliowej ...!!!!!!!!!!!! nie ma takiej strony Quote
MaDi Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Burza więc uciekłyśmy z ogrodu i Perełka siedzi pod kanapą. Quote
funia Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Teraz http://www.dogomania.pl/threads/209556-Skatowana-skazana-na-spalenie-kilkutygodniowa-MINI-ISIA-b%C5%82aga-o-wsparcie Quote
IVV Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 martwie sie jak ona to wszystko zniesie ...ja wiem ,ze wszystko musi byc dobrze ,ale ... Quote
Jasza Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Ciężko jej będzie stracić to co juz uznała za swoją bezpieczną przystań, ale wiem, że u Pani Teresy Perełka bedzie zaopiekowana i kochana bardzo mocno. Pytanie - co dalej? Quote
funia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Dowiedziałam się o koszt transportu ,PatiC jest z Wawy więc musi z niej do Lublina przyjechac i dopiero z Lublina do Gliwic .Koszt 470 zł plus autostrady ( opłata ) ..Więc chyba musi to zrobic ktoś kto jest bliżej . Quote
Jasza Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Koszt kosmiczny. Jeżeli można PKP to wyjdzie sporo, sporo mniej...a Perełka będzie pieniądzy potrzebować i to pewnie sporo... Quote
MaDi Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Kasia może jechać we wtorek około 7 na miejsce dojadą około 16 koszt biletu około 60zł plus grosik na drogę;) Quote
Jasza Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 To myślę, że nie ma się nad czym zatanawiać. Za te 400 PLN to Perełka ma full wypas badania i jeszcze sterylkę... Quote
Recommended Posts