Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majuska napisał(a):
A majuska to teraz z tych "tachających" ;) ...już niedługo Rambusiu, jakoś Cie zataskamy do tej kąpieli.

no nie, aż tak angażować cie nie mam zamiaru ale autko poprowadzić możesz to ja chłopaka potrzymam.

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rambo dziś wyspacerowany, ale jednak było to dla niego z gorąco,mimo że już grubo po 17, jak wróciliśmy to ledwo żył. Ale jak go nie zabrać kiedy jak on widzi smycz w mojej ręce, to dostaje takich spazmów, drze po bramce, ustawia się, nooo chłopak jest w siódmym niebie. Na szczęście został sobie teraz na wieczór to trochę ochłonie, a towarzyszy mu Walenty, ciekawa jestem co z tego wyniknie?? Beciu jak trza gdzieś Rambo zataskać to ja też jestem chętna, no chyba że planujesz tą eskapadę w godzinach mojej pracy, to już nie bardzo, poza tym jestem do usług ;)

Posted

Rambo coś dojść do siebie nie może, ostatnio widziałam że znowu jakaś dziura wypadła mu w futerku, ale spacerować uwielbia, aż go rozdziera,niestety w sobotę nie wzięłam go bo miał coś na szyi posmarowane, ale zaryzykowałam i wypuściłam wszystkie psy razem. Jako siłę perswazji wzięłam naszą dyżurną miotłę, oczywiście nie na Rambo ale Atosa, który go ciut nie cierpi. Siła perswazji zadziałała, wszystkie psiaki biegały, latały, tuliły się wspólnie i nawet nie pogryzły. Oby już był ten drugi wybieg, to dużo ułatwi!!!

Posted

Nie mam pojęcia, Rambo miał brane zeskrobiny i dobrany pod tym kierunkiem antybiotyk, jego badania krwi wyszły w porządku, więc nie wiem czemu tak się dzieje...

Posted

Adoptowana goldenka mojej siostry ma problemy ze skorą na tle alergicznym, odstawiono kurczaka w kazdej postaci /w karmie również/. Na razie dobrze reaguje na rybę. Moze Rambo tez alergik

Posted

ala56 napisał(a):
Adoptowana goldenka mojej siostry ma problemy ze skorą na tle alergicznym, odstawiono kurczaka w kazdej postaci /w karmie również/. Na razie dobrze reaguje na rybę. Moze Rambo tez alergik

wiesz jak to w przytulisku jest, nie ma warunków żeby eksperymentować z jedzeniem, podstawa to sucha karma i to miernej jakości niestety.
Ostatnio Rambusiowi zakupiono lepszą karmę na problemy skórne, zobaczymy czy będą efekty.

Posted

Wiem jak w jest przytulisku - napisałam o goldence bo czasami zmian skórnych nie kojarzymy z jedzeniem. A na nużeńca był badany ?- też znika sierść i zostaja puste placki. Szkoda, ze nie ma go gdzie zabrać.

Posted

Biedny ten nasz Rambo bo sytuacja jego mało klarowna i nie wiadomo czy go ogłaszać czy nie. Gdyby nie ta skóra...:shake:, a tak, stoimy z ego prezentacją .
Taki cudny, mądry i wierny psiak musi wieść przytuliskowy żywot. A tyle radości mógłby dać swoim potencjalnym właścicielom, przecież parę lat życia jeszcze przed nim...

Posted

Może jeszcze raz skonsultować z wetem (albo z innym wetem)...? Nie wierzę, że nie można poznać przyczyny skórnych zmian ani im jakoś zaradzić....

Posted

Bejotka napisał(a):
Może jeszcze raz skonsultować z wetem (albo z innym wetem)...? Nie wierzę, że nie można poznać przyczyny skórnych zmian ani im jakoś zaradzić....

zeskrobiny wykazały na skórze E.colli ktora rzadko gości na sierści psów. Wynika to z fatalnych warunków w których przebywał, złego odżywiania, wyniszczenia, sierśc nigdy nie wyczesywana i zasyfiona okrutnie z kołtunami włacznie. Do tej pory dostawał nietrafiony antybiotyk, a teraz bierze konkretnie na to.
Myślę że w niedługim czasie powinna być poprawa.

Posted

Jeżeli chodzi o karmę to mają kupioną razem z Walusiem karmę Dog Chow specjalną na różne problemy skórne, łącznie z tymi na tle alergicznym, jest to karma na bazie jagnięciny, która raczej nie powinna uczulać

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Oj, oby oby, tyle już czeka na to spa...

ale nie przez naszą ociężałość tylko był smarowany i kąpiel niewskazana. Zobaczymy co dzisiaj wet Justyna powie.

Posted

Witam na aukcji czterolistnej koniczynki! Cały dochód zostanie przeznaczony na leczenie dwóch collie Saby i Rambo - za pośrednictwem Fundacji Dr Lucy. Jest to aukcja charytatywna, na której dokonuje się zakupu wirtualnych ale jak zawsze szczęśliwych koniczynek w opcji Kup Teraz.

Dane do przelewu darowizny:
Fundacja Dr Lucy
ul. Mickiewicza 33
63-100 Śrem
Nr konta: 74 1240 6902 1111 0000 5659 4412
z dopiskiem: bazarek - koniczynka

Cena wirtualnej koniczynki to 3zł

Aby wziąć udział w aukcji należy zadeklarować ilość koniczynek, a następnie wpłacić ich równowartość na konto Fundacji z dopiskiem: bazarek - koniczynka - (można dodać swój nick z forum)

Aukcja jest też w bazarkach na www drlucy.pl, na wątku Saby http://www.dogomania.pl/threads/202783-Pi%C4%99kna-SABA-zdrowieje-ale-JUTRO-TRACI-DT!-%28-Diablesko-pilnie-szukamy-DT!-POM%C3%93%C5%BB!/page5?highlight=collie+Saba i w dziale Collie w potrzebie

Aukcję robimy wspólnie dla obu psów, rozliczenie odbędzie się na podstawie faktur za leczenie.
Osobę która sprawuje pieczę nad Rambo proszę o kontakt na PW, musimy ustalić sposób rozliczenia. Pozdrawiam

UWAGA - AUKCJA ZAPLANOWANA JEST DO 21.00 4 LIPCA, OBSŁUGUJE JĄ OSOBA ZAJMUJĄCA SIĘ ROZLICZENIAMI w FUNDACJI , MOŻNA W TYTULE PRZELEWU DOPISAĆ SWÓJ NICK, ja jedynie wkleiłam aukcję na forum :) nie zbieram deklaracji