ewes Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 taaaaak... oby się udało :) trzymam kciuki oczywiście ;) Quote
saphira18 Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 prosimy o więcej info i .... trzymamy oczywiście kciuki!:) Quote
saphira18 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Hermes już w domu:) pani podobno super, więc nie mamy się co martwić. Marzena napisze więcej, bo mam od niej to info:D Quote
Istar19 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 A więc tak....Hermes w domu!! wczoraj pani do mnie zadzwoniła by spytać co Hermes lubi, jakie zna komendy i jakie problemy może sprawiać na początek. mieszka w czeladzi, ale ma też domek w górach gdzie będzie Hermesa zabierać. Pani jest na emeryturze chyba, ma dużo czasu na wychowanie i walkę z problemami..(oby zbyt wiele ich nie było!). żałuje że ja dziś w pracy i nie mogłam podjechać do schronu żeby się z nim pożegnać :-( ale mam już pozwolenie na wizytę :) właścicielka ( piękne słowo!) wysłuchała w schronie od p. Ani jakie problemy może psisko sprawiać, spakowała go do samochodu i już są w domu... mam zdjęcie ale dopiero wieczorem dam rade zgrać...wieczorem też zadzwonię z pytaniem jak to Hermes spędził swój pierwszy dzień na wolności...właściwie na zwolnieniu warunkowym.... więc wesz Hermes..uważaj co robisz bo jak wrócisz do schroniska..:mad: Ale się ciesze :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!: Quote
Istar19 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 dzwoniłam..nie mogłam się powstrzymać ^^ No to Hermes zaliczył już weterynarza, został odrobaczony :) wet stwierdził, że te jego uszy to jakiś rzeźnik podcinał chyba...troszkę kuleje na przednią łapkę, ale w sobotę nie kulał...nie ma też żadnej rany ani opuchlizny, będą obserwować. na smyczy ciągnie jak mały parowóz...:angryy: ale na szczęście właściciele liczyli się z tym ... w domu..najważniejsze...sygnalizuje że chce wyjść na dwór :multi::multi: jak na razie nie posiusiał niczego...oby tak dalej! ciągle chciałby jeść, ale ma racjonowane posiłki by się nie rozchorował no i nie przytył za bardzo. Był już na kilku spacerach (biegunka go troszkę męczy) to teraz leży grzecznie na podłodze!! i wodzi oczami wokół, ciągle nasłuchuje niepewnie. widać po nim, że chce mu się spać, ale chyba boi się zasnąć...boi się że obudzi się za kratkami... dobrze już wie, która klatka to ta jego i które drzwi do mieszkania...mądre psisko:D i wyobrażcie sobie, że już wywalił się do góry brzuchem i domagał się pieszczot :diabloti: biedny nie wie że wieczorem czeka go kąpiel....proszę o trzymanie kciuków za to by zarówno on jak i łazienka to przeżyła :evil_lol: kochany już nie mój Hermes...jak pomyśle jak on na mnie w sobotę patrzył...taki mokry...ze wzrokiem utkwionym w moich oczach...ale już nie muszę o tym myśleć...mam nadzieje że już nigdy nie będę musiała o nim myśleć inaczej niż "ciekawe jak minął mu dzień" uśmiech wprost z nowego domu :) Quote
soboz4 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 no wiedzę, że cały rządek miseczek Hermesik ma!!! Hermes pokochaj wannę i bądź najgrzeczniejszym pieskiem na świecie! Cudownie wiedzieć , że następne psisko ma szczęśliwe życie. Quote
azalia Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Istar,kochana jak bardzo się cieszę,wyobrażam sobie co Ty przeżywasz.tak wiele dla niego zrobiłaś.Uwielbiałam czytać Twoje opowieści ze spacerów i oglądać cudowne zdjęcia.Niech będzie szczęśliwy Hermesik wspaniały na zawsze.A jego Pani musi go już koniecznie kąpać,to duże stres dla niego. Quote
Istar19 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 azalio ja teraz przeżywam równie wielki stres co Hermes...tylko że ja z obawy czy sobie psisko nie nagrabi ...bo ja już tak mam że zawsze się martwię o te moje adopcyjniaki.....Bożenko a skąd pani dowiedziała się o Hermesie? tak z ciekawości pytam :) Quote
ewes Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Hermes... tylko bądź grzeczny... Quote
maciaszek Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 soboz4 napisał(a):no wiedzę, że cały rządek miseczek Hermesik ma!!! To samo chciałam napisać :) :). Quote
leonarda Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Strasznie się cieszę:multi::multi::loveu::loveu::multi::multi: Quote
czaku Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Super!!:D:D:D:D kolejne szczęśliwe psisko:) oby mu tam było jak najlepiej:):D:D:D:D Quote
Istar19 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 sms z dzisiaj "Hermes jest grzeczny i chyba zadowolony, nabiera ciała i kondycji. Bawi się z psami na spacerach i bardzo szybko zdobywa sympatie wszystkich" plus zdjęcie, ale nie mam jak zgrać. Niby nie wiele ale i tak podnosi na duchu:) myślę że w weekend zadzwonię i popytam jak minęła kąpiel :) tylko tak dalej psinko! Quote
Istar19 Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 a teraz zapraszam na wątek ślicznej mix labki Sesi http://www.dogomania.pl/threads/208961-Sesi...Czarna-owca-w%C5%9Br%C3%B3d-labrador%C3%B3w.?p=17005710#post17005710 Quote
azalia Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Istar kochana,co u Hermesika,dowiedz się proszę,to już 2 miesiące bez wiadomości. Quote
Istar19 Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 u Hermesa wszystko w najlepszym porządku :) nie pisałam nic bo nie mam od miesiąca internetu i jak wchodzę u mamy to tylko szybko zaglądam i zajmuje się wątkami psów które w schronie jeszcze siedzą :( Hermesa widziałam....śliczny się zrobił jeszcze bardziej, przybrał na wadzę, pyszczek wypełnił mu się ciałkiem i sierść ma błyszczącą :) Bardzo jest wpatrzony w swoją panią i świetnie się jej słucha, w domu nie sprawiał problemów, więc mam nadzieje że nadal nie sprawia :D był już w górach ze swoją rodziną i zaprzyjaźnił się z tamtejszą rezydentką. Miał problemy z łapkami (poduszkami) bo wrażliwe za bardzo, ale już jest lepiej. myślę że nie ma powodów do obaw o te kochane psisko :) Quote
kimiji Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Z tymi poduszkami to już wcześniej był problem w zimę to była poprostu katorga, ciągle mu się rozcinały :( Ale i tak ma się fajnie, w góry szczęściarz pojechał :) Quote
azalia Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Cudownie jest się cieszyć szczęściem Hermesika. Quote
Recommended Posts