Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmm nie wiem czy tak może być (skrócony tekst z allegro) ostatnio nie mam głowy do pisania...znaczy nie wiem czy wszystko co powinnam napisałam...teraz w głowie mi tylko przeprowadzka siedzi...ale w czwartek będę w schronie na 100% w sobotę tez postara się do Hermesa choć na godzinę przyjechać!

Hermes potrafi wywołać uśmiech u każdego. Jest wiernym towarzyszem, kiedy już pozna człowieka nie odstępuje go na krok, wraca na zawołanie, i domaga się pieszczot. Może nie potrafi zbyt wielu komend (siad, zostań, łapa, do mnie), ale przy cierpliwym prowadzeniu na pewno inne załapie w mig.
Uwielbia bawić się z człowiekiem! Bardzo lubi również zabawy z innymi psami, psie zapasy, to coś na czym może spędzać długie godziny. Bez problemu daje odebrać sobie zabawkę. Jedzenia nie broni, potrafi się nim dzielić. W stosunku do ludzi nie ma w nim ani grama agresji. Poza człowiekiem nie wiele go obchodzi. Mógłby godzinami siedzieć obok swego pana i poddawać się pieszczotą! Nadaje się do domu z dziećmi powyżej 5 lat (mniejsze mógłby przypadkiem przewrócić) Do psów z reguły też jest przyjazny, ale nie lubi jak nad nim dominują. Potrafi chodzić przy nodze, czasem tylko kiedy go coś zaciekawi pociągnie.

Posted

U Hermesa jak zwykle cisza...i na wątku...:P i w sprawie domu..a by się wydawało, że taki pies znajdzie go szybko...ale jest jednym z wielu....

choć on sam uważa się za wyjątkowego, pięknego psa, któremu nikt nie odmówi żarła i pieszczot...grunt to dobre spojrzenie na świat i poczucie własnej wartości!!

może w tym swoim lekko egoistycznym nastawieniu ma rację...ale w całym tym ja ja ja, jest kochanym towarzyskim psem :)
prawda?

a mówiąc o głaskaniu...podstawia głowę każdemu...i wciska się na kolana jak tylko ktoś się tego nie spodziewa...ale głaskanie po głowie to jest to

a choć upały straszne, język do ziemi to i tak dobra pora na zabawę...mało czasu to leżeć się nie będzie..piiiiłkaaa

niestety, pogoda dla ludzi straszna, i jemu futro nie wypadło do końca (leni się na potęgę)....więc spacer po lesie z nowym kolegą na polu neutralnym, chwila nauki...zabawa..a potem ..potem czas na nuuudne leżenie...ot tak..bo ludzie też siedzą
więc leży i wspomina każdą dobrą chwilę...nie ma ich wiele...

w końcu przysypia, zapomina że jest więźniem, znów jest w swym świecie i marzy o lepszych chwilach

Posted

śni mu się las...i łąka...wolność i poczucie przynależności...do świata...do człowieka...podoba mu się ten sen...macha ogonem...

a potem, bardziej czuje niż widzi nad sobą cień...otwiera oczy...sen odpływa...pozostaje pustka..smutek

Posted

Oj Istar,znowu zmuszasz mnie do płaczu,Hermesik ma szczególne miejsce w moim sercu,może pomału zacząć zbierać deklaracje.Myślę,że on ma wielki potencjał i poznamy go dopiero poza schronem.

Posted

Hermes do góry potworze i znajdź w końcu dom...

wczorajszy spacer jak zwykle do lasu....bo tam chłodniej, choć Hermes ma mało futra przegrzewa się szybko....sapie potem i dyszy leżąc w cieniu...szczęśliwym że wyszedł, nieszczęśliwy bo nic mu się nie chce :D
na spacerze poznał nowego kolegę, boksera...ich stosunki były dobre, unikali kontaktu, żeby nie wleźć sobie za skórę. Nawet leżeli obok siebie i gryźli patyki. Jak w sobotę znów pójdziemy w towarzystwie boksera to może i skuszą się na wspólną zabawę...była również z nami Cristal...ta to ma energii za trzech...ale wolała zabawę z bokserem niż Hermesem...

Po dosyć leniwym spacerze wróciliśmy do schronu, zrobiło się chłodniej, więc wzięliśmy linkę i resztę różowego jeżyka....tak szczęśliwego i szalonego psa nie widziałam od dawna..biegał, skakał z uśmiechem od ucha do ucha i z jęzorem na wierzchu....

gdzie ten smutny pies który snuł się jak własny cień?? teraz Hermes przybrał sporo na wadze....muszę już uważać z dokarmianiem bo jeszcze trochę i będzie trza go odchudzać :D

zdjęcia wieczorem...( a jak...muszą być!) jak dorwę się do komputera mamy...mój jest w kawałkach chwilowo :]

Posted

Taa Hermes w lesie w cieniu leżał i nic nie robił, a jak wróciliśmy na teren schronu to na zabawę mu się wzięło i słońce mu nawet nie przeszkadzało :D

Posted

i obiecane zdjęcia...choć chyba je sama dla siebie wklejam :mad:

popołudniowe słońce...łąka...i szczęśliwy pies...czyli obrazek jak z kalendarza:)

niewiele później, inna łąka, więcej cienia, trochę sił i zabawa ..patyczkiem..

Posted

zabawa w towarzystwie Devona, nie przeszkadzała im swa bliskość....byleby tylko nie kradli sobie patyków

widzisz, widzisz jaki duży patyk przytargałem??

taaaaakiiii jest wielki

ale wiesz...zmęczyłem się już....to ja sobie poleżę i ząbki na patyczku odbije...

nie odchodźmy stąd...tak dobrze się tu leży...tak dobrze nam tu razem..

Posted

Ależ Hermesik jest cudowny,uwielbiam jego sesje zdjęciowe i opisy Istar,jak dobrze że on ma Ciebie Istar,wierzę i marzę,że znajdzie domek i będzie przeszczęśliwy.

Posted

Hermes jutro prawdopodobnie pójdzie do domu, dzwoniła do mnie Pani, która chce go adoptować, ma skontaktować się z Marzeną! Wszyscy trzymajcie kciuki za nowy dom Hermesa i żeby zachowywał sie jak aniołek!!!!