Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bożenko! Najważniejsze, że Oleńka aklimatyzuje się w nowym domeczku...:Cool!::Cool!::Cool!:... Dla mnie wyzdrowienie Olci, to też był CUD, ale jakoś od początku bardzo w to wierzyłam (choćby post #157)... Teraz mam nadzieję, że Kola znajdzie się w nowej sytuacji i będzie już tylko dobrze...:ylsuper:... A zdjęcia są super, zwłaszcza to z wrotkami do góry i kapitalnie ułożonymi uszkami...:eviltong::eviltong::eviltong:...
Jeszcze raz Bożenko SZACUNECZEK za to, co uczyniłaś dla Olci...:klacz::klacz::klacz:...

Posted

[FONT=Arial]Przepraszam najmocniej za wtargnięcie na wątek, ale pojawiła się szansa domku dla mieszkającego od kilku lat w schronisku w Szczytnie wystraszonego i opuszczonego jamnisia Kacperka-Nieśmiałka:[/FONT]

http://www.dogomania.pl/threads/205586-PILNIE-transport-Wawa-Czestochowa-na-22.05!Wystraszony-jamni%C5%9B-ma-szans%C4%99-na-dom

[FONT=Arial]Ciocie Kochane! Może która z Was ma jakieś szanse na transport w niedzielę 22.05. Warszawa-Częstochowa (Trzebinia)?
[/FONT][FONT=Arial]A może możecie wspomóc choć małym grosikiem?
[/FONT][FONT=Arial]Im nas więcej, tym więcej dobrych serduszek i tym większe szanse na wyrwanie tego Niunia zza krat, ze schronu… Ziarnko do ziarnka…

[/FONT][FONT=Arial]Isadora wieczorem wystawi jamnioły na SOS – zapraszamy…[/FONT]

Posted

Wieści mam same dobre. Kola przyzwyczaja się powolutku, jeszcze jest nieco nieśmiała i wystraszona, ale ładnie je. Ma legowisko w kuchni w czasie dnia otoczona miseczkami. Pozwala kotom wejść, obwąchać miseczki, nie reaguje, ale biada jak wejdzie owczarek niemiecki, od razu zęby na wierzchu...
W nocy śpi w łóżku razem z opiekunką i kotami. Zawsze ktoś jest w domu, często wychodzi na ogród. Pierwszą noc załatwiła się w domu, ale następne były ok. Myślę, że będzie jej tam lepiej niż u mnie, ale i tak serce mnie jeszcze boli. Tak bardzo bym chciała ja odwiedzić ale na razie jest to niemożliwe z uwagi na jej dobro, powinna o mnie zapomnieć...

Mam jej zdjęcia na telefonie, dostałam mms-y ale żaden z moich mężczyzn nie chce mi ich zgrać a ja nie umiem...

Posted

Wczoraj opiekunka Oli - Koli dzwoniła do mnie. Kola pogodziła się juz z owczarkiem, warunek - muszą być sprzątnięte miski. Dlatego jest tak jak u mnie, niestety, czyli postawienie pełnej miseczki i albo ja zjesz albo i tak miseczka schowana po chwili. Kola do tego nie musiała się przyzwyczajać bo u mnie tak musiał być, inaczej Igunia - grubcio i tak by jej wszystko zjadła.

Gdy owczarek zaczyna szczekać Kola juz jest w pogotowiu i od razu leci jej na odsiecz, bardzo lubi obszczekiwać ludzi za płotem, broni swojej posesji zażarcie! Jest coraz lepiej, juz nie jest osowiała, czuje się pewniej, pozwala jeść 6 tyg. kotkowi ze swojej miseczki, ma w stosunku do niego instynkt opiekuńczy. Starszemu kotu też nic nie robi, ale razem z jednej miseczki chya by nie jadła.

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Wspaniałe wieści :)
A dzisiaj moja przyjaciółka przywiozła do kochającego domku 14letniego jamnika ze schroniska w Łodzi !!!

Super, przy takich wieściach zawsze łza mi się w oku kręci...

Posted

[quote name='Ewa i flatki']Wspaniałe wieści :)
A dzisiaj moja przyjaciółka przywiozła do kochającego domku 14letniego jamnika ze schroniska w Łodzi !!!

Ewa czy tego http://jamniki.eadopcje.org/psiak/278
jak tak to chyba sie ze szczęścia upije colą

wystawiam łódzkie psiaki (ze strony marmurowej biore) ale nie sposób sie doprosić o aktualizacje a wiem zę ludziska dopytują i adoptują łódzkie które sa na stronie SOS

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj dostałam na maila zdjęcia Koli, kabelka do telefonu jeszcze nie kupiłam więcz komórki jeszcze poczekają, bo można oczopląsu dostać z mini usb (są 3 rodzaje), sklepie nie było i muszę szukać na allegro, jakby to znormalizowane nie mogło być...

Posted

to drugie to chyba pt. "wyzwanie":evil_lol:

Soboz a ty masz karte pamięci w telefonie? bo jak tak adapter był by lepszy;) wyciągasz karte, wkładasz do adaptera i to komputera:) ale to zależy też jaką masz kartę:razz:
Może wyjaśnię Ci w schronisku o co mi chodzi:evil_lol:

Posted

Na tym zdjęciu Kolunia jak najprawdziwsza modelka...:):):)...

Ślicznie wygląda i zapewne równie ślicznie się miewa...:):):)...
Mizianka dla słodkiej Koluni i wszystkiego dobrego dla Jej nowego domku!!!

• 3 weeks later...
Posted

Niestety zdjęcia zostały na razie na starym telefonie, ale mam nowe z wczoraj!!!!

Rozmawiałam długo o Koli i jestem bardzo szczęśliwa!!!
Kola ma się świetnie, wydaje się, że nigdy indziej nie mieszkała, tylko od zawsze jest w sowim obecnym domku. Jest bardzo czujna i uwielbia pilnować, każdy inny niż normalny dźwięk od razu musi sprawdzić. Obszczekuje i czuje się bardzo ważna przy pilnowaniu całego domu. Gdy jej opiekunka wychodzi Kola grzecznie idzie na (wybrane przez siebie) miejsce w kuchni. Jest bardzo czuła dla domowników, uwielbia budzić lizaniem swoja pańcię, jej pani nie może tez bez niej usiąść na fotelu, Kola od razu zjawia się i siada razem z nią.

Je bardzo ładnie, ale nie przybrała już na wadze, waży około 8 kg. Ale najważniejsze to, że zaczęły rosnąć jej rzęsy, brwi, robi się całkiem kudłata i szorstka (była łysawa). Na ogonku zrobiła się jej nawet palemka... Ale najładniej wygląda jej pysio z rzęsami i brwiami, zaczyna mieć również brodę!!!! To aż dziwne, ale jej futerko zrobiło się ciemniejsze, może dlatego że dostała nowego mocnego i grubego futerka???

Jej pani mówi, że jest przekochana, bardzo grzeczna i mądra.

Na razie nie załatwia się w domu, ale ma cały czas otwarte drzwi na dwór, więc jak tylko chce to leci. W związku z otartymi drzwiami na dwór Kola ma swoje ulubione miejsce na trasie (prawie widokowy) i stamtąd obserwuje całą okolicę! Kola uwielbia zabawę, świetnie bawi się z kotami i z owczarkiem, aż szkoda że nie dostałam więcej zdjęć...

Posted

Bożenko! Cóż za cudowne wiadomości!!! Wspaniale, że Kolunia ma się tak dobrze!!!
A tak bardzo się o Nią martwiłyśmy... Jak dobrze, że wszystko się tak wspaniale dla Niej skończyło!!!
Jednak życie Kolunia zawdzięcza Tobie Bożenko! To Ty walczyłaś o Nią, o Jej życie, a potem zdrowie!!!
Wspaniała historia Koluni z happy-endem!!!
Przekaż Nowemu Domkowi Koluni JAMNICZĄ MOC od nas cioteczek, które, choć Jej nie spotkały - kochają Ją!!!