Sarunia-Niunia Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Bożenko! Najważniejsze, że Oleńka aklimatyzuje się w nowym domeczku...:Cool!::Cool!::Cool!:... Dla mnie wyzdrowienie Olci, to też był CUD, ale jakoś od początku bardzo w to wierzyłam (choćby post #157)... Teraz mam nadzieję, że Kola znajdzie się w nowej sytuacji i będzie już tylko dobrze...:ylsuper:... A zdjęcia są super, zwłaszcza to z wrotkami do góry i kapitalnie ułożonymi uszkami...:eviltong::eviltong::eviltong:... Jeszcze raz Bożenko SZACUNECZEK za to, co uczyniłaś dla Olci...:klacz::klacz::klacz:... Quote
Sarunia-Niunia Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Bożenko! Mamy jakieś wieści z nowego domku Oluni-Koluni? Quote
Sarunia-Niunia Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 [FONT=Arial]Przepraszam najmocniej za wtargnięcie na wątek, ale pojawiła się szansa domku dla mieszkającego od kilku lat w schronisku w Szczytnie wystraszonego i opuszczonego jamnisia Kacperka-Nieśmiałka:[/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/205586-PILNIE-transport-Wawa-Czestochowa-na-22.05!Wystraszony-jamni%C5%9B-ma-szans%C4%99-na-dom [FONT=Arial]Ciocie Kochane! Może która z Was ma jakieś szanse na transport w niedzielę 22.05. Warszawa-Częstochowa (Trzebinia)? [/FONT][FONT=Arial]A może możecie wspomóc choć małym grosikiem? [/FONT][FONT=Arial]Im nas więcej, tym więcej dobrych serduszek i tym większe szanse na wyrwanie tego Niunia zza krat, ze schronu… Ziarnko do ziarnka… [/FONT][FONT=Arial]Isadora wieczorem wystawi jamnioły na SOS – zapraszamy…[/FONT] Quote
soboz4 Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Wieści mam same dobre. Kola przyzwyczaja się powolutku, jeszcze jest nieco nieśmiała i wystraszona, ale ładnie je. Ma legowisko w kuchni w czasie dnia otoczona miseczkami. Pozwala kotom wejść, obwąchać miseczki, nie reaguje, ale biada jak wejdzie owczarek niemiecki, od razu zęby na wierzchu... W nocy śpi w łóżku razem z opiekunką i kotami. Zawsze ktoś jest w domu, często wychodzi na ogród. Pierwszą noc załatwiła się w domu, ale następne były ok. Myślę, że będzie jej tam lepiej niż u mnie, ale i tak serce mnie jeszcze boli. Tak bardzo bym chciała ja odwiedzić ale na razie jest to niemożliwe z uwagi na jej dobro, powinna o mnie zapomnieć... Mam jej zdjęcia na telefonie, dostałam mms-y ale żaden z moich mężczyzn nie chce mi ich zgrać a ja nie umiem... Quote
jofracy Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 No to się dziewczynce powodzi :) moja też przegania większe psy, jamniki chyba nie wiedzą, że są takie malutkie :) Quote
Sarunia-Niunia Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Śliczna, Kochaniutka Kolunia:):):)... Niech się Jej szczęści, a i Ciebie Bożenko serce przestanie boleć... z czasem... Quote
soboz4 Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 Wczoraj opiekunka Oli - Koli dzwoniła do mnie. Kola pogodziła się juz z owczarkiem, warunek - muszą być sprzątnięte miski. Dlatego jest tak jak u mnie, niestety, czyli postawienie pełnej miseczki i albo ja zjesz albo i tak miseczka schowana po chwili. Kola do tego nie musiała się przyzwyczajać bo u mnie tak musiał być, inaczej Igunia - grubcio i tak by jej wszystko zjadła. Gdy owczarek zaczyna szczekać Kola juz jest w pogotowiu i od razu leci jej na odsiecz, bardzo lubi obszczekiwać ludzi za płotem, broni swojej posesji zażarcie! Jest coraz lepiej, juz nie jest osowiała, czuje się pewniej, pozwala jeść 6 tyg. kotkowi ze swojej miseczki, ma w stosunku do niego instynkt opiekuńczy. Starszemu kotu też nic nie robi, ale razem z jednej miseczki chya by nie jadła. Quote
saphira18 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 super:loveu: jednak modlitwy do zmarłej opiekunki pomogły;) Quote
Hmmm Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Miło słyszeć (czytać) jak wszystko się dobrze układa :) Quote
Ewa i flatki Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Wspaniałe wieści :) A dzisiaj moja przyjaciółka przywiozła do kochającego domku 14letniego jamnika ze schroniska w Łodzi !!! Quote
soboz4 Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 Ewa i flatki napisał(a):Wspaniałe wieści :) A dzisiaj moja przyjaciółka przywiozła do kochającego domku 14letniego jamnika ze schroniska w Łodzi !!! Super, przy takich wieściach zawsze łza mi się w oku kręci... Quote
Isadora7 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 [quote name='Ewa i flatki']Wspaniałe wieści :) A dzisiaj moja przyjaciółka przywiozła do kochającego domku 14letniego jamnika ze schroniska w Łodzi !!! Ewa czy tego http://jamniki.eadopcje.org/psiak/278 jak tak to chyba sie ze szczęścia upije colą wystawiam łódzkie psiaki (ze strony marmurowej biore) ale nie sposób sie doprosić o aktualizacje a wiem zę ludziska dopytują i adoptują łódzkie które sa na stronie SOS Quote
Sarunia-Niunia Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Hej Bożenko! Masz jakieś wieści od Koluni? A może zdjęcia? Quote
soboz4 Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 mam zdjęcie ale na komórce, muszę poprosić syna o przeniesienie... Quote
soboz4 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Wczoraj dostałam na maila zdjęcia Koli, kabelka do telefonu jeszcze nie kupiłam więcz komórki jeszcze poczekają, bo można oczopląsu dostać z mini usb (są 3 rodzaje), sklepie nie było i muszę szukać na allegro, jakby to znormalizowane nie mogło być... Quote
saphira18 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 to drugie to chyba pt. "wyzwanie":evil_lol: Soboz a ty masz karte pamięci w telefonie? bo jak tak adapter był by lepszy;) wyciągasz karte, wkładasz do adaptera i to komputera:) ale to zależy też jaką masz kartę:razz: Może wyjaśnię Ci w schronisku o co mi chodzi:evil_lol: Quote
Sarunia-Niunia Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Na tym zdjęciu Kolunia jak najprawdziwsza modelka...:):):)... Ślicznie wygląda i zapewne równie ślicznie się miewa...:):):)... Mizianka dla słodkiej Koluni i wszystkiego dobrego dla Jej nowego domku!!! Quote
soboz4 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Kabelek kupiłam, ale wraz z nowym telefonem, mms został na starym, ale teraz juz każde przesłanie zdjęcia na komputer to dla mnie pestka... Quote
soboz4 Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Niestety zdjęcia zostały na razie na starym telefonie, ale mam nowe z wczoraj!!!! Rozmawiałam długo o Koli i jestem bardzo szczęśliwa!!! Kola ma się świetnie, wydaje się, że nigdy indziej nie mieszkała, tylko od zawsze jest w sowim obecnym domku. Jest bardzo czujna i uwielbia pilnować, każdy inny niż normalny dźwięk od razu musi sprawdzić. Obszczekuje i czuje się bardzo ważna przy pilnowaniu całego domu. Gdy jej opiekunka wychodzi Kola grzecznie idzie na (wybrane przez siebie) miejsce w kuchni. Jest bardzo czuła dla domowników, uwielbia budzić lizaniem swoja pańcię, jej pani nie może tez bez niej usiąść na fotelu, Kola od razu zjawia się i siada razem z nią. Je bardzo ładnie, ale nie przybrała już na wadze, waży około 8 kg. Ale najważniejsze to, że zaczęły rosnąć jej rzęsy, brwi, robi się całkiem kudłata i szorstka (była łysawa). Na ogonku zrobiła się jej nawet palemka... Ale najładniej wygląda jej pysio z rzęsami i brwiami, zaczyna mieć również brodę!!!! To aż dziwne, ale jej futerko zrobiło się ciemniejsze, może dlatego że dostała nowego mocnego i grubego futerka??? Jej pani mówi, że jest przekochana, bardzo grzeczna i mądra. Na razie nie załatwia się w domu, ale ma cały czas otwarte drzwi na dwór, więc jak tylko chce to leci. W związku z otartymi drzwiami na dwór Kola ma swoje ulubione miejsce na trasie (prawie widokowy) i stamtąd obserwuje całą okolicę! Kola uwielbia zabawę, świetnie bawi się z kotami i z owczarkiem, aż szkoda że nie dostałam więcej zdjęć... Quote
Sarunia-Niunia Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Bożenko! Cóż za cudowne wiadomości!!! Wspaniale, że Kolunia ma się tak dobrze!!! A tak bardzo się o Nią martwiłyśmy... Jak dobrze, że wszystko się tak wspaniale dla Niej skończyło!!! Jednak życie Kolunia zawdzięcza Tobie Bożenko! To Ty walczyłaś o Nią, o Jej życie, a potem zdrowie!!! Wspaniała historia Koluni z happy-endem!!! Przekaż Nowemu Domkowi Koluni JAMNICZĄ MOC od nas cioteczek, które, choć Jej nie spotkały - kochają Ją!!! Quote
maciaszek Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Cudownie! Czekamy na resztę fot. Oglądnę je z ogromną chęcią! Quote
Recommended Posts