Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piękne miejsce rzeczywiście i jako plener do zdjęć i chyba w ogóle do wybiegania psów.Jamnica widzę w swoim żywiole ma gdzie doły kopać ;)

I tak patrze na Jariego,że on ma te uszy fajnie ciachnięte.Oglądałam ostatnio sporo ciętych dobków i muszę powiedzieć,że więcej jak połowa miała fatalne te uszy albo jakieś takie cieniutkie szpice albo ciachnietę jak u amstafów.A w parku spotykamy nową dobermanice która taka dziwna bo ogon długi a uszy w połowie stoją a w połowie kłapciate ale tak to super jest :)

Posted

Mi też się one podobają mimo, że jedno się minimalnie kładzie na głowę. Myślę, że sporo też zależy od grubości samego ucha - Jari ma bardzo grube małżowiny też ucho szybko samo stanęło i jest takie zwarte. Niektóre psy mają cienkie i trzeba stawiać dużo dłużej i efekt końcowy też jest inny. 

Jakbym miała jeszcze mieć dobka w przyszłości to chciałabym, żeby to cięcie było jak u Jariego, ale obawiam się, że za kilka(naście) lat to chyba nie będzie co wybrzydzać :D 

Co do niekopiowanych się zaś nie będę wypowiadać, bo nie chcę sobie psuć humoru haha.

Posted

Nie wiem, może... Żreć w domu dostaje tyle samo, może mniej się na spacerach dokarmia (choć szczerze mówiąc nie zauważyłam :P ) :D

Posted

Tak, choć ja zamawiałam przez Allegro. Nasza już mocno zmęczona życiem, ale nr tel cały czas widać ;)

Dzięki. Miałam nadzieję, że coś innego, bo fajny kształt i rozmiar, ale z tamtąd nie zamierzam kupować, od kiedy dwukrotnie podrożały :(

Przy okazji pozwolę sobie pochwalić Jariego, bo piękny z niego pies. Uwielbiam kopiowane dobermany! Moja koleżanka miała kiedyś, dawno temu, czekoladowego dobka, byłam w nim zakochana (niestety pozbyli się go, bo pogryzł jej ojca :( ), chyba sentyment pozostał

Posted

Dzięki. Miałam nadzieję, że coś innego, bo fajny kształt i rozmiar, ale z tamtąd nie zamierzam kupować, od kiedy dwukrotnie podrożały :(

Przy okazji pozwolę sobie pochwalić Jariego, bo piękny z niego pies. Uwielbiam kopiowane dobermany! Moja koleżanka miała kiedyś, dawno temu, czekoladowego dobka, byłam w nim zakochana (niestety pozbyli się go, bo pogryzł jej ojca :( ), chyba sentyment pozostał

Kiedy ja je kupowałam to były jedne z tańszych dlatego wzięłam ;) Ale skoro podrożały to nie polecam, bo jakość wykonania taka sobie. 
Jari też ma za uszami jeżeli chodzi o agresje, ale nie jest psychopatą - po prostu trzeba wiedzieć jak się z nim obchodzić. To nie jest piesek, który pozwoli na wszystko każdemu.

świetne zdjęcia, bardzo miło sie ogląda.. no i ta radość psów ze spaceru... bezcennna :)

Dzięki :D W pon jadę na urlop (z psami oczywiście) to może fotek jeszcze trochę wpadnie z innych lokacji ;)

Posted

Cudne te zdjęcia.Urlop wygląda na 100% udany-przynajmniej dla Jariego ;) A ostatnie zdjęcie GENIALNE ! :) choć to wcześniejsze też niczego sobie ;) Erman za nic nie kuma o co chodzi z frisbi ;)