Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeszcze przed tym jak zakumałam że Jari jest z Tira vento śledziłam ich mioty, ich i jeszcze Z padoku, często krzyżują swoje psy, te dwie hodowle jakoś najbardziej do mnie przemawiają. Wiesz jakie hodowle w Polsce są jeszcze sensowne? 

• Upvote 1
Posted

No właśnie raz się żyje, a ja chce trochę pożyć jeszcze, więc nie - dziękuję :P

Wiesz jakie hodowle w Polsce są jeszcze sensowne? 

Takie, które badają psy ;)

• Upvote 1
Posted

Wtedy na pewno nie, bo skończę pod samochodem przeciągnięta przez 2 dobermany. Tak wiec spokojnie, nie zanosi się :P

Suke planuje po Jarim. Spoko loko. A wtedy to i Agnes sobie w końcu kupi dobermana XD

Posted

Trzy raz przeczytałam to co napisałaś zanim dotarło do mnie, że suke PO Jarim nie po nim jako po repie hahahha myslałam że może nasienie masz zamrożone czy coś hahaah

No jeszcze parę spacerów i kto wie :P

Posted

PO Jarim to bym nawet chyba nie chciała haha :P Tj gdyby udało się odizolować geny dobre od złych, ale jeszcze nie te czasy :( 

Jak się zdecydujesz na dobka, to się postaramy wybrać takiego co nie padnie na serce w wieku 2 lat... Ani na nowotwór... Ani na spondylozę... Ani na skręt... Ani na... No NA NIC! Damy radę! XD 

Posted

Och jak miło popatrzeć na ciachniętego dobka! Piękny z niego pies, fantastycznie zbudowany, obłędną ma klatę! Imię też ma świetne.

Ajjjj no zakochałam się!

• Upvote 1
Posted

Awww dzięki <3 No ale nie będę się sprzeczać. Dla mnie nie ma piękniejszego psa niż doberman. A jak doberman to tylko cięty ;)

Posted

Byłam ja sobie dzisiaj na spacerku w Choszczówce, ale na piachach. Mój bardzo mądry pies wbiegł na skarpę, a potem galopem z niej zbiegał... Zasady fizyki są mu obce, tak więc wyrżną głową w piach i rozwalił sobie nos. No ale co tam, kto by się takimi rzeczami przejmował, a zabawa przednia :P

DSC_5169_zpsethb4bqe.jpg

DSC_5170_zpsdgekt6bz.jpg

DSC_5172_zps8s9s0jnb.jpg

DSC_5180_zpsozgbwoa6.jpg

DSC_5188_zpscqofxewo.jpg

Posted

Haha moj kiedys biegając z innym psem w pelnym galopie wbiegl w drzewo, padl na ziemie, zaczal zwijac sie z bolu, myślałam ze sie polamal, w czasie kiedy ja bieglam do niego z najczarniejszymi myslami, on nagle sobie wstał i kontynuowal zabawe :p

Posted

Moja Aza po tym jak walnela w drzewo z calej sily (oberwal kregoslup) po powrocie do domu nie wstawala a ja bym pewna ze bedzie sparalizowana. Potem unikalam takich spacerow, gonitw po lesie.

Piachy bombowe! Tylko sie boje, jak ona bedzie po takim spacerze wygladac :P

Posted

No za niektóre pieski trzeba myśleć, choć Jari jest bardzo zwrotny i doświadczony w bieganiu po lesie i nigdy w drzewo nie walną, ale trzeba z nim uważać właśnie na skarpach, bo nie kontroluje prędkości zbiegania :P 

Ten piasek jest raczej suchy, więc nie powinno być problemu, tym bardziej, że potem się idzie kilka km lasem (suchym!) więc się zdąży wytrzepać :)

Finki już nigdzie dalej nie zabieram, ona ma 16 lat i nie daje rady, natomiast Cortina akurat też teraz miała pogorszenie stanu zdrowia (ma lekkie zwyrodnienie stawów łokciowych), źle stanęła na łapę i było oj oj, więc jest na lekach, ale już w sumie jest wszystko dobrze, tylko nie chciałam jej przemęczać. Za tydzień może pójdzie. 

Posted

Finka no cóż... tak to wszystko jest spoko, ale nie kontroluje za bardzo wydalania swoich potrzeb fizjologicznych. Podkłady są zainstalowane na stałe w domu, ale potrafi być tak, że i do nich nie "zdąży". Coraz mocniej się zastanawiam nad pieluchami :P 

Cortina ma 8 lat i poza epizodami padaczkowymi i tym zwyrodnieniem stawów nic jej nie dolega za specjalnie. No i to, że nie chce schudnąć xd  a przydałoby się ze względu na te stawy, natomiast już nie wiem czy mogłabym więcej zrobić. Jest na lighcie, ruchu ma całkiem sporo... Chyba tylko odsysanie ;p 

Posted

RC Obesity ;) Nie słyszałam, że pies serio skutecznie schudł na karmie Light, a do tego mocno jałowa jesli chodzi o skład. Worek RC Obesity i pieknie zejdzie z wagi momentalnie

Posted

Jeden worek dla Cortiny bedzie na pol roku ;P Ale serio efekty sa super. Pod warunkiem ze sie daje zgodnie z tabelka a nie na oko :P Na light nie ma szans, nie odchudzisz a przy tej ilosci tluszczu to pies nie ma sily biegac :P