Amber Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 A potem z nią zamieszkam w samochodzie :evil_lol: Quote
Okamia Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Amber napisał(a): A w ogóle to chce szczeniaczka :( Ja też :-( Quote
Vectra Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Amber napisał(a):A, no tak, on stoi a ja cykam... Trzeba dobrze wyczuć moment bo potem zaczyna drzeć ryja :eviltong: nie pisz tego publicznie , bo zaraz będzie .... hejt o kolczatkach na rowerze :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Amber napisał(a):A potem z nią zamieszkam w samochodzie :evil_lol: oj tam oj tam. Finka juz jedną noga w grobie, Cortina to nie pies, Jari to juz 3 latka wiec wiadomo-starość :diabloti: Okamia napisał(a):Ja też :-( dziecko se zrób a nie szczeniaczki :eviltong: Vectra napisał(a):nie pisz tego publicznie , bo zaraz będzie .... hejt o kolczatkach na rowerze :evil_lol: no, trzeba rozruszac towarzystwo, bo nudno ostatnio :diabloti: Quote
Vectra Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 czytam o tych szczeniaczkach na szczeniaczkach , o ideałach szczególnie :evil_lol: widzisz i nie grzmisz :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Vectra napisał(a):czytam o tych szczeniaczkach na szczeniaczkach , o ideałach szczególnie :evil_lol: widzisz i nie grzmisz :diabloti: no zrozum człowieka, jak się przesadza z porostami to tak potem jest, no :evil_lol: Quote
Vectra Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 ależ kto jak kto , ale ja jestem mega wyrozumiała :loveu: szczególnie jak wypije piwo :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Vectra napisał(a):ależ kto jak kto , ale ja jestem mega wyrozumiała :loveu: szczególnie jak wypije piwo :evil_lol: no nie mow, ze moderacją forum się zajmujesz pod wpływem alkoholu! Tyle Ci płacą za to, a Ty pijesz? Coż za nieodpowiedzialnosc! :diabloti: Quote
Amber Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Różne rasy się różnie ocenia i to może być powód do nieporozumień. Np. o dziwo w jamnikach są preferowane (o ile się nic nie zmieniło) szczupłe osobniki w dobrej formie, a nie nalane kloce - szczególnie u suk. A już w Czechach czy na Słowacji w ogóle rachityczne, zagłodzone egzemplarze :eviltong: Oczywiście są nawiedzeni sędziowie, ale jakbym chciała pojeździć z Cortiną za rok w weteranach (bosze jak ten czas leci), to dieta absolutnie jest wymagana. Chcę pokazać Michałkowi jak wygląda wystawa, a wiecie, że jakby Cortina nie dostała 1 lok, to chyba by się zapłakał :evil_lol: Natomiast chce poczekać do weteranów, bo nie będę bulić kasy za wystawianie w championach :eviltong: A szczeniaczka chcę i pragnę ale niestety chyba sobie jeszcze poczekam... Coś ten dom z ogrodem jakoś nie chce do mnie przyjść SAM :evil_lol: Quote
Vectra Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 tyle płacą , że tylko pić :diabloti: każdy powód do nieporozumień jest dobry :grins: by jedno było zawsze na wierzchu ;) Quote
Amber Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 No gdybym ja miała oceniać cały bajzel wystawowy na przykładzie tylko jamników to faktycznie nie rozumiałabym o co tym ludziom chodzi... :eviltong: Quote
asiak_kasia Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Amber napisał(a):Różne rasy się różnie ocenia i to może być powód do nieporozumień. Np. o dziwo w jamnikach są preferowane (o ile się nic nie zmieniło) szczupłe osobniki w dobrej formie, a nie nalane kloce - szczególnie u suk. A już w Czechach czy na Słowacji w ogóle rachityczne, zagłodzone egzemplarze :eviltong: Oczywiście są nawiedzeni sędziowie, ale jakbym chciała pojeździć z Cortiną za rok w weteranach (bosze jak ten czas leci), to dieta absolutnie jest wymagana. Chcę pokazać Michałkowi jak wygląda wystawa, a wiecie, że jakby Cortina nie dostała 1 lok, to chyba by się zapłakał :evil_lol: Natomiast chce poczekać do weteranów, bo nie będę bulić kasy za wystawianie w championach :eviltong: A szczeniaczka chcę i pragnę ale niestety chyba sobie jeszcze poczekam... Coś ten dom z ogrodem jakoś nie chce do mnie przyjść SAM :evil_lol: No i się wszystko zgadza. Tyle, że nic nie jest tylko czarne-białe. I jak ktoś nie umie spojrzeć ciut dalej niz czubek jego i pieska nosa, to sory, tak to się kończy, bo komu jak komu,ale Tobie nie musze tłumaczyć o co idzie :diabloti: sam fakt wystawiania rota z ogonem w precel, śmiech i żenada, ale jest papiór od weta? ano jest, ze piesek miał "wypadek". I wszystko cacy i fajnie. I potem taki piesek sobie jest repem i jego szczeniaczki tez mają ogonki w precelek, ale to jest wszystko cacy, bo wet dał papierek. I takich historii moge mnożyć i mnożyć. A ja w koncu nic nie wiem, nigdzie nie byłam, wiec co dopiero mogą powiedziec osoby, które BYWAJĄ :razz: Także przestaje mnie dziwić, fakt, że ludzie robią hodowlankę i się potem na wystawach nie pojawiają. Psy się bronią same, bez wystaw. ;) a michałek to by sedziego pobił gdyby cortinka nie wygrała, wiec moze zacznij ta diete juz teraz? :evil_lol: Quote
Vectra Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 wystawy nie są złe ... póki ludzie nie traktują tego jak pogrzebu ;) dla niektórych brak lokaty , to dramat , tragedia i cięcie żył - koniec świata :diabloti: Ja tam podchodzę do tego lajtowo , że nieraz jest zabawnie i wynikają z tego różne ciekawostki - ma to swój urok. niestety w każdej dziedzinie życia , są osobniki co muszą się jakoś dowartościowywać ;) a wystarczy mieć wysokie poczucie własnej wartości i ocena bardzo dobra , nie wywołuje rozpaczy i rwania włosów. Dlatego powiedzmy przestałam często uczestniczyć , w pokazach rozpusty ... wiem co mam w domu i nie muszę sobie niczego udowadniać ;) Żaden mój wystawiany pies , bo otrzymaniu gorszej oceny nie zbrzydł , ani nie wyładniał dostając BOBa - ciągle jest taki sam - najwspanialszy dla mnie. Szczerze to dziwnie się czułam i jak jestem wygadana , to brakowało mi słów .. gdy rozmowa toczyła się w stylu - nie mogę trzymać psa który nie wygrywa. Bo nie kumam jak odnosi się posiadanie psa , uczucie do niego , przywiązanie - do wybranych czy przegranych. Quote
asiak_kasia Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 ano własnie, to powinien byc fun, zabawa, a nie darcie piór. Jak jest, to insza inszość. inna bajka, ze poziom sedziowania, no jest jaki jest. Nie wiem jak w innych rasach, ale u molosów bywa z tym "wesoło". Szczególnie jak sedzi psy ocenia wg wzorca z kosmosu, potem suki ocenia jeszcze inaczej, a psy, które wczesnie u niego stały na pudle, teraz schodzą z dobra oceną. W prawie identycznej stawce :diabloti: aa o pieskach co nie wygrywają i mają wylot tez słyszałam, tak samo w temacie wystaw co zawodów. :razz: Quote
Amber Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Także przestaje mnie dziwić, fakt, że ludzie robią hodowlankę i się potem na wystawach nie pojawiają. Psy się bronią same, bez wystaw. ;-) Dokładnie, szczególnie w rasach, gdzie na ringu paradują kaleki. Ja już dawno przestałam patrzeć na wyniki wystaw... Zdrowszy od tego pies nie będzie, bardziej mnie interesują wyniki badań... A raczej w ogóle ich obecność :p a michałek to by sedziego pobił gdyby cortinka nie wygrała, wiec moze zacznij ta diete juz teraz? :evil_lol: Powinnam jakieś 4 lata temu chyba :evil_lol: A co do szczeniaczka to już nawet dałam ogłoszenie :loveu: http://alegratka.pl/ogloszenie/kupie-srebrnego-dobermana-23106573.html?h=510a05ba624de8e7 :eviltong: Quote
Vectra Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 jeśli sędzia , który ma 200 lat , sędziuje od niewiadomo kiedy ... zwraca się do laika ;) by ten mu zrobić prezentacje w power poincie .... jakie są wzorcowe umaszczenia u staffików - to o jakim poziomie sędziowania tu mówimy ? lub po ocenie psów , sędzia sędziego dopytuje , czy nie popełnił gafy ... bo nie jest pewny czy taki pies może być na lokacie :diabloti: OK , kolorowe staffiki w PL są od kilku lat dopiero ..... no ale wzorzec , to jest od 100 lat :grins: i jaki problem go przeczytać , przeczytać i zrozumieć. Teraz jest to uproszczone - jest potężne narzędzie jak INTERNET. Zawsze mnie bawi ocenianie jakości psa , po ilości tytułów :cool3: Pocieszające jest jedno - to nie tylko w PL funkcjonuje , tak jest na ringach na całej kuli ziemskiej. Idealizuje się ringi w innych krajach - a wystarczy pogadać z dużą ilością wystawców tam mieszkających. Ten syf jest wszędzie ... bo dużo ludzi zabiera się za wystawianie , nie dlatego że kocha psy .... tylko coś sobie udowadnia. Cholera wie co i po co , no ale cóż. Quote
Amber Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Ten syf jest wszędzie ... bo dużo ludzi zabiera się za wystawianie , nie dlatego że kocha psy .... tylko coś sobie udowadnia. Cholera wie co i po co , no ale cóż. Stawiam na małe dyń dyń między nogami :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 [quote name='Amber'] A co do szczeniaczka to już nawet dałam ogłoszenie :loveu: http://alegratka.pl/ogloszenie/kupie-srebrnego-dobermana-23106573.html?h=510a05ba624de8e7 :eviltong: srebrny? pogrzało Cię? :diabloti: Białego bierz, bedziesz do drem-white-team pasować :razz: [quote name='Vectra'] Zawsze mnie bawi ocenianie jakości psa , po ilości tytułów :cool3: Ten syf jest wszędzie ... bo dużo ludzi zabiera się za wystawianie , nie dlatego że kocha psy .... tylko coś sobie udowadnia. Cholera wie co i po co , no ale cóż. No bo wiadomo, im wiecej szempionów tym szczeniaczki droższe :evil_lol: ja bym powiedziała nawet wiecej, dużo ludzi nie powinno miec psów w ogole, bo leczą tak swoje kompleksy. I nie tylko wystawy mam na mysli ;) Quote
Amber Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 srebrny? pogrzało Cię? :diabloti: Białego bierz, bedziesz do drem-white-team pasować :razz: Oooo będzie super, już sobie wyobrażam te wieczorki z herbatką i wymianą zdań na temat klinik dermatologicznych w Europie i Azji :loveu: :evil_lol: ja bym powiedziała nawet wiecej, dużo ludzi nie powinno miec psów w ogole, bo leczą tak swoje kompleksy. I nie tylko wystawy mam na mysli ;-) Ale jesteśmy w mniejszości, bo co trzeci miot np. w dobkach ma dopisek "tylko na wystawy i do szkolenia" :diabloti: Oczywiście życie życiem i potem i tak nikt nic nie robi, za to pisze ile będzie robić... w przyszłości. Natomiast, żeby wyjść z prawdziwego założenia "chce mieć psa dla siebie i tyle" to lepiej się nie przyznawać w ogóle, bo to nie są dobre warunki dla pieska :loveu: Quote
Vectra Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 kiedyś kupowano duże auta i wystawne wille , futra z lisów i brylanty :diabloti: ale boorek tańszy i większy lans w sieci :cool3: Cel sam wystaw , wystawiania jest na serio fajny , bo jest wesoło , można kupę fajnych ludzi poznać , zawiązać znajomości , przyjaźnie tylko kurde , znajdzie się kilka takich person , że człowiek odpuszcza - bo po co komuś odbierać lokatę i doprowadzić do samobójstw ;) Nieraz słucham relacji z wystaw , to mam ubaw :) właśnie od osób z tym małym w spodniach jak wygra jest lala , ale nie daj boziu przegra ... to dosłownie są i histerie na słowa , przecież to tylko wystawa , będzie kolejna , daj spokój - można usłyszeć jakim się jest nieludzkim :evil_lol: Owszem nieraz opisywałam moje przygody na wystawach , było i zabawnie i dziwnie .... ale włosy mam , nadgarstki też mam całe Pisałam też , że nie zgadzałam się z opisami .... ale nie dlatego że ktoś pisał stan faktyczny ... tylko stek bzdur wyssanych z palca. Mam dwie teczki z opisami moich psów - opisy i absurdy ... uwierzcie , możecie nie .... w tych absurdach mam i caciby i boby i mimo lokat , medali - nie zgadzam się z opisem , bo nie jest prawdziwy. Mało , rozmawia się z sędziami i poza ringiem i czasem jak słucham , to nie wierzę .. że jest sędziuje tą rasę ;) są sędziowie do których jedzie się po prostu po opis - są specjalistami , znają wzorzec i ocenę mierną wiesza się na ścianę i czyta co dzień. Wygrywanie u pajaców mnie nie bawi :diabloti: Quote
Okamia Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 asiak_kasia napisał(a):srebrny? pogrzało Cię? :diabloti: Białego bierz, bedziesz do drem-white-team pasować :razz: Ej dream-white-team to Pro i Mag wiec uwazaj :mad: Quote
Amber Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Dream-white-team Ale nazwa jest taka ładna :loveu: :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Amber napisał(a):Ale nazwa jest taka ładna :loveu: :diabloti: moj pomysł! :evil_lol: aczkolwiek na pewno nie mamy na mysli tego samego :eviltong: Quote
Amber Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Nom ale biały dobek to taki kremowy jest bardziej więc i tak by nie pasował http://whitedoberman.com/db2/00172/whitedoberman.com/_uimages/ElvisandPearl.jpg :eviltong: Inna sprawa, że nawet normalnego nie mogę mieć, a co dopiero białego :placz: :lol: Quote
Recommended Posts