Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hejjo :D

Ojej jamniiory na bluzce :D :loveu: musi ją nosić :diabloti: :evil_lol:

Ale super spacerek ! zazdraszczam! jak u Was z kleszczami ohydami?

http://s883.photobucket.com/user/Abelsonite/media/Jarhead%204/DSC_9103_zps8053dcbd.jpg.html Jari jak zwykle ma obłęd w oczach :evil_lol:

Mam nagranie z naszego spaceru , kiedy ujęłam Jariego w biegu i do tego mój komentarz ahaha :D "Jak koń biegnie" :D (mówie to bo ostanio przegladalam filmiki i natrafilam).

Posted

[quote name='Vilena']Ojaaacie, Jari w kąpieli! :loveu: No wiesz co Pańcia, ładnie to tak sesje pod prysznicem robić? :D

[quote name='FredziaFredzia']Jari gardzi byciem czystym.
Teraz po kąpieli zostały tylko wspomnienia :eviltong:

[quote name='Vailet']Mam pytanie- ile kosztuje okolo trening ipo? ;)
To zależy gdzie myślę ;) Ja płaciłam wtedy 30 zł.

[quote name='betty_labrador']hejjo :D

Ojej jamniiory na bluzce :D :loveu: musi ją nosić :diabloti: :evil_lol:

Ale super spacerek ! zazdraszczam! jak u Was z kleszczami ohydami?

http://s883.photobucket.com/user/Abelsonite/media/Jarhead 4/DSC_9103_zps8053dcbd.jpg.html Jari jak zwykle ma obłęd w oczach :evil_lol:

Mam nagranie z naszego spaceru , kiedy ujęłam Jariego w biegu i do tego mój komentarz ahaha :D "Jak koń biegnie" :D (mówie to bo ostanio przegladalam filmiki i natrafilam).
U mnie z kleszczami na razie spokojnie, całe szczęście :)

Dziś piękna pogoda była, więc obowiązkowy spacerek. Towarzyszyła nam Balbina, którą teściu zatuczył do niemożliwości... Nie wiem, ile waży ten pies, ale bardzo przypomina tego jamnika http://szokblog.pl/Najgrubszy-jamnik-na-świecie/Blog/1347436076765 :diabloti: No ale co się dziwić, jak ktoś stwierdził, że karmienie wieprzowiną + 0 spacerów na pewno psu nie zaszkodzi :roll: Teraz jest na Royal Canin Obesity i zaczyna odchudzanie, oby się udało. Za to Cortina coraz szczuplejsza. Karma light jej służy ;)

Posted

Jak wracaliśmy to mijali nas ludzie z psem, więc nasze na smycze, ale Balbina jest okazem co wyciąga szyje z obroży, więc pobiegła się powąchać z tamtym psem... No i TŻ rzucił tekstem "tak już schudła, że obroża za duża", na co facet "no, ale chyba tylko w głowie" :evil_lol:

Eniłej, Cortina wygląda przy niej jak modelka :eviltong:

Posted

[quote name='omry']http://s883.photobucket.com/user/Abelsonite/media/Jarhead 4/DSC_1414_zpsc03c7222.jpg.html

Jamnik mutant :diabloti:

Jamnik paker :D za pudziana robi :eviltong:

[quote name='Amber']Jak wracaliśmy to mijali nas ludzie z psem, więc nasze na smycze, ale Balbina jest okazem co wyciąga szyje z obroży, więc pobiegła się powąchać z tamtym psem... No i TŻ rzucił tekstem "tak już schudła, że obroża za duża", na co facet "no, ale chyba tylko w głowie" :evil_lol:

Eniłej, Cortina wygląda przy niej jak modelka :eviltong:

haha :D

Posted

Pierwsze wodowanie nad Wisłą zaliczone, choć nie do końca, bo leczymy ropień na boku (nr. 93735 :eviltong:) ale już jest właściwie zasuszony. Następne nie wiadomo kiedy, bo pogoda się popsuła.

Nad Wisłą pięknie jak zwykle, tylko boję się tam chodzić z uwagi na dziki :roll: Inna sprawa, że w Choszczówce za to ostatnimi czasy był wysyp saren i też masakra, całe szczęście zawsze widziałam je wcześniej niż pies.

Posted

[quote name='Okamia']Jaki ładny brązowy słoń morski :diabloti:
To jest Brunatny Jelon Nadwislański :eviltong:

[quote name='anetta']Przykro się robi jak się widzi zatuczone jamniki....Rozumiem że zrobiłaś wykład o zdrowiu, czym się kończy nadwaga u jamnika;)
Wykład nic by nie dał. Teściu wszystko wie lepiej. Suka przedtem jeszcze miała nieregularne cieczki. Chyba 2 pierwsze OK, a potem cisza w eterze... No więc zasugerowałam odwiedzenie weta, a najlepiej sterylkę. Oooo to się zaczęło, że TAKIE rzeczy to ja swoim psom mogę robić najwyżej. Po kilku latach sterylkę i tak trzeba było zrobić, bo suka dostała guzów na sutkach i go wet postraszył, że trzeba było to zrobić wcześniej :roll: no ale przecież, on wie lepiej :p

Tak więc nie wiem czy ta nadwaga nie jest w ogóle hormonalna, ale wiadomo, że na hormony nie ma co zrzucać wszystkiego, tym bardziej, że jak pisałam, pies jadł głównie wieprzowinę i miał 0 spacerów czy w ogóle jakichkolwiek aktywności. Wypuszczany był samopas do ogródka. Do tego suka w ogóle dziwnie chodzi, bo podskakują jej tylne nogi, jakby kicała. Nie wiem czy jej się coś ze stawami nie porobiło od tej nadwagi. Ostatnio byłam w domu to widziałam miskę, a w niej nasypane po brzegi tego RC Obesity i tak sobie stoi... Więc z teścia jest chyba przypadek niereformowalny, skoro nie potrafi nawet dawkować zakupionej karmy :eviltong:

[quote name='Rinuś']Patrzę na Twoje foty i stwierdzam ze muszę dorobić sie obiektywu aby móc robić foty w ruchu.... a Jarek jest piekny
Te foty (i poprzednie z lasu) były w ogóle robione D60 ;) Ale obiektyw ten sam, 70-200 :loveu:

Posted

Amber napisał(a):
To jest Brunatny Jelon Nadwislański :eviltong:

Jak z Prośką mnie zaprosisz ZNÓW to ja chce na TAKIE spacerki chodzić a nie tam jakaś starówka :diabloti:

Posted

No na drugi raz to na pewno, bo na starówce już przecież byłaś :eviltong: Ale to tak tylko ładnie wygląda, a tak naprawdę to masz nogi ubłocone do kolan, piach w butach, a w lecie chmarę komarów :loveu:

No i dziki. Ale Pro to taki mały DA (kolor nie kłamie!) więc liczę na nią :evil_lol:

Posted

Amber napisał(a):
No na drugi raz to na pewno, bo na starówce już przecież byłaś :eviltong: Ale to tak tylko ładnie wygląda, a tak naprawdę to masz nogi ubłocone do kolan, piach w butach, a w lecie chmarę komarów :loveu:

No i dziki. Ale Pro to taki mały DA (kolor nie kłamie!) więc liczę na nią :evil_lol:

Wezmę glany :loveu: Środki owadobójcze i możemy szaleć :diabloti:
No z Prośki to jest 100% DA w DA dziczyzna z grilla będzie :cool3:

Posted

[quote name='asiak_kasia']Amberowa masz jakiś sensowny patent na wyczesywania krótkiego kłaka?
Pozwole sobie odpowiedzieć również .
Tylko i wyłącznie gumowy kong .

Przerobiłam x szczotek i tylko ta działa w stopniu zadowalającym .
Wygląda niepozornie a działa cuda .

Posted

gops napisał(a):
Pozwole sobie odpowiedzieć również .
Tylko i wyłącznie gumowy kong .

Przerobiłam x szczotek i tylko ta działa w stopniu zadowalającym .
Wygląda niepozornie a działa cuda .

oo, dzięki :loveu: