Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy jest ktoś na wątku, kto mógłby pomóc porozsyłać wątek w sprawie zebrania deklaracji na Helę i Rudego? Bardzo ładnie proszę o pomoc. Może ktoś umie zrobić wydarzenie na FB, lub zna kogoś kto robi takie rzeczy?

Posted

Jelena jest "nasza hotelikowa" ;)
Ma "naszego hotelikowego" psiaka u siebie, też niezły strachulec z niego był.

Hela z każdym spacerem lepiej, zaczyna się też klimatyzować i wykazywać skłonności do stróżowania ;)
Co ciekawe zaczeła szczekać również na mnie (kiedy jest w boksie, a ja poza), jak się zatrzymuję pod boksem to próbuje straszyć, warczeć. Staram się na to nie zwracać uwagi, nie prowokować, jak wchodzę do boksu z Helci od razu schodzi powietrze i daje przy sobie wszystko zrobić. Na spacerach również ok, mam nadzieję, że się jej to zachowanie nie rozwinie ;)

Posted

[quote name='Murka']Jelena jest "nasza hotelikowa" ;)
Ma "naszego hotelikowego" psiaka u siebie, też niezły strachulec z niego był.

Hela z każdym spacerem lepiej, zaczyna się też klimatyzować i wykazywać skłonności do stróżowania ;)
Co ciekawe zaczeła szczekać również na mnie (kiedy jest w boksie, a ja poza), jak się zatrzymuję pod boksem to próbuje straszyć, warczeć. Staram się na to nie zwracać uwagi, nie prowokować, jak wchodzę do boksu z Helci od razu schodzi powietrze i daje przy sobie wszystko zrobić. Na spacerach również ok, mam nadzieję, że się jej to zachowanie nie rozwinie ;)[/QUOTE]

Hela jak widać ewoluuje :) Zobaczymy, jaki będzie efekt tej ewolucji, póki co jestem przygotowana psychicznie na różne dziwne zachowania made in Hela :)

Posted

Hela pewnie próbuje odnaleźć się w nowej sytuacji, może próbuje też trochę na ile może sobie pozwolić. Poznajemy się wzajemnie.

Na spacerze coraz lepsza współpraca, dzisiaj skróciłam w trakcie łazikowania linkę do długości standardowej smyczy i było nieźle. Do Heli póki co nie można podejść, żeby nie próbowała nawiać i wyrywać się, więc nie robię tego wprost, tylko np. niepostrzeżenie skracam linkę i Hela nie zauważa, że odległość między nami się zmniejsza. Można podstępem mieć ją na wyciągnięcie ręki, stoi/siedzi spokojnie, linka luźna, nie odsuwa się nawet kiedy się ją dotyka i głaszcza, ale czuje się niekomfortowo, uszy odchylone do tyłu, nie podejmuje smaczków. Myślę, że z czasem się to zmieni. Już nie boi się np. przejść obok mnie, kiedy jest wąskie przejście. Staram się na razie złapać z nią kontakt na odległość, już czasem zareaguje na zawołanie, reaguje też na "chodź". Także ogólnie jest nieźle i oby tak dalej.

Posted

Pieniądze doszły, dzięki :)

Hela wychodzi codziennie, minimum dwa razy dziennie. Już pięknie omija przeszkody, daje sobą kierować. Na każdym wyjściu jest sioo i często też poważniejsza sprawa. Czasami się czegoś wystraszy i wtedy lekka panika, ale szybko się uspokaja. Za mną idzie z musu, chętnie by natomiast pobiegała z Szakim :)
Oszczekuje mnie dalej, ale tylko wtedy gdy mijam już boks :) Jak się zatrzymuje to już nie warczy i nie patrzy wyzywająco tylko czeka na smaczka :) Nie prowokuje jej i nie patrzę w oczy, na wszelki wypadek również daję jej jasne znaki kto jest szefem, np. pilnuję, żebym to zawsze ja pierwsza przechodziła przez bramkę boksu w obie strony, nie ulegam kiedy ciągnie linką w jakąś stronę. Nie ma w tym żadnych problemów, poddaje się wszystkiemu grzecznie.
Myślę, że to oszczekiwanie to takie po prostu zwracanie uwagi na siebie.

Posted

czesc, przepraszam ale kompletnie zpomniałam o podaniu wpłatu. Już sie poprawiam.
doszła faktura , potwierdzam wystawiona na 300 pln, płatność wyjdzie przelewem dziś.
Wpłaty dla rudego do 23 stycznia bodajrze to :

bela51 - bazarek Cantadorry
trzecia wpłata
42zł

bela51 - bazarek szafa
Agmarka
171zł

PAULINA H.
10zł

agata69
20zł

OLUSIA88
25zł

wpłata za torebke
25zł
joteska
20zł

i 15 pln które zostały z poprzedniego miesiąca.
body, div, p {font-family: Verdana,Tahoma,Arial,Sans; font-size:13px;}

Posted

[quote name='olgaj']czesc, przepraszam ale kompletnie zpomniałam o podaniu wpłatu. Już sie poprawiam.
doszła faktura , potwierdzam wystawiona na 300 pln, płatność wyjdzie przelewem dziś.
Wpłaty dla rudego do 23 stycznia bodajrze to :

trzecia wpłata
42zł

bela51 - bazarek szafa
Agmarka
171zł

PAULINA H.
10zł

agata69
20zł

OLUSIA88
25zł

wpłata za torebke
25zł
joteska
20zł

i 15 pln które zostały z poprzedniego miesiąca.
body, div, p {font-family: Verdana,Tahoma,Arial,Sans; font-size:13px;}[/QUOTE]

Do teraz na pewno doszła też moja wpłata 50 zł. Jeśli ujmiemy powyższe zestawienie plus moja wpłata 50 zł, to wychodzi 224 zł. Olgaj, wpłacasz częściowo, czy czekasz aż dozbieramy do 300 zł? Napisz proszę, bo chciałabym to ogarnąć.

Posted

[quote name='Cantadorra']Nic nie wiem o jej cieczce. Także, jak będzie dobrze, to ciachaj dziewczę.[/QUOTE] Hela miała cieczkę chyba zaraz po przyjeździe do Beaty. To bylo coś koło września/października? Tak jakoś chyba.

[quote name='Cantadorra']Murka, a może przez pomyłkę został wzięty inny pies, a nie Hela? [/QUOTE] No właśnie...jak zadzwoniłaś do mnie to od razu podejrzewałam że Murka mówi pisze o innym psie, ale nie. Na zdjęciach to Hela :evil_lol: Wszystko potoczyło się tak szybko. Wiadomość od Murki że jest transport, kontakt z Beatą, potem dzwonię, a Beata mówi że Heli już nie ma, no a ja na wyjeździe bez dostępu do netu :oops:

[quote name='furciaczek']A my zaliczylismy pierwszy spacer na smyczy:multi:
Smycz wrocila lekko pokierszowana ale pies w calosci.
[/QUOTE] No widzę że same dobre wieści :multi:

[quote name='Cantadorra']Co do sterylki nie będę się wypowiadać, czy ma być sterylizowana czy nie, bo nie wiedziałam, że są jakieś zagrożenia. Także niech ocenią ci, co znają się lepiej.[/QUOTE] Nie ujęłabym tego lepiej :-) nie znam się.

[quote name='Jelena Muklanowiczówna']
Zapisuję się u piesów z lasu.[/QUOTE] Witaj :-)

[quote name='Cantadorra']Furciaczku, czy Rudy był na drugim spacerze?
Murka, czy doszły pieniądze za transport i odrobaczenie i odpchlenie? Czy Hela codziennie chodzi na spacery? Czy dalej oszczekuje Ciebie?[/QUOTE]
Cantadorra jesteś nieoceniona. Wspaniały z Ciebie człowiek :loveu:
[quote name='Cantadorra']Do teraz na pewno doszła też moja wpłata 50 zł. Jeśli ujmiemy powyższe zestawienie plus moja wpłata 50 zł, to wychodzi 224 zł. Olgaj, wpłacasz częściowo, czy czekasz aż dozbieramy do 300 zł? Napisz proszę, bo chciałabym to ogarnąć.[/QUOTE] Ogarniasz to wszystko lepiej niż ja. Dziewczyny serdecznie wszystkim dziękuję za wsparcie dla Rudaska i Heli. Faktycznie to ona miała być ta gorsza...:eviltong:

Posted

Jak dobrze widzieć Agmarka :) Cieszę się, że już jesteś. Nie ma ochotników do pomocy w rozsyłaniu wątku. Bela teraz ma swoje ważne sprawy, więc nie jest w stanie tu zaglądać. Jutro roześlę na swoje wątki zaproszenie do Rudego i Helci. Czekam na podsumowanie Olgaj, żeby wiedzieć ile nam brakuje.

Posted

No ja też teraz postaram się ogarnąć na szybko swoje sprawy i porozsyłam wątek gdzie się da. Furciaczek mi zdaje się mówiła że może by zacząć ogłaszać Rudego. Co o tym myślicie?

Posted

[quote name='Cantadorra']To ja poproszę 6 zdjęć Rudego i adres mail do aktywacji ogłoszeń. Aga, zorganizuj tekst, foty i adres mail, a ja zamówię 130 ogłoszeń. Już mam dogadane dla Rudaska :)[/QUOTE]
Nie no !!! Działasz z prędkością światła !!! :crazyeye:

Posted (edited)

[quote name='Cantadorra']Do teraz na pewno doszła też moja wpłata 50 zł. Jeśli ujmiemy powyższe zestawienie plus moja wpłata 50 zł, to wychodzi 224 zł. Olgaj, wpłacasz częściowo, czy czekasz aż dozbieramy do 300 zł? Napisz proszę, bo chciałabym to ogarnąć.[/QUOTE]

cioteczko , ja nie wiem jak ty to liczysz, ale my chyba liczymy inaczej bo według mnie wyszło razem z zeszłym miesiacem ( pozostałość 15 złotych ) 328 pln, czyli jak zapłacimy 300 stówy za hotel to 28 pln zostanie :) ale niech mnie ktoś naprostuje jak źle liczę :)
Jesli do tego dodamy jeszcze 50 pln o których piszesz, a których ja jeszcze nie potwierdziłam, to jesteście na plusie razem 78 pln.

Edited by olgaj
Posted

To super, że cieczka była, bo ja już z trwogą codziennie lookam czy się nią inne psy nie interesują ;)

Hela już biega luzem, ale mało korzysta z przestrzeni, dość szybko wbiega do boksu i nie bardzo chce stamtąd wychodzić, więc przeważnie ją wyprowadzam i jak załatwi swoje potrzeby to ją wtedy spuszczam. W między czasie staram się ją trochę zainteresować moją osobą. Na razie poza tym, że Hela jest mało problemowa w obsłudze to człowiek jest ostatnią rzeczą za jaką tęskni :(

Posted

[quote name='olgaj']cioteczko , ja nie wiem jak ty to liczysz, ale my chyba liczymy inaczej bo według mnie wyszło razem z zeszłym miesiacem ( pozostałość 15 złotych ) 328 pln, czyli jak zapłacimy 300 stówy za hotel to 28 pln zostanie :) ale niech mnie ktoś naprostuje jak źle liczę :)
Jesli do tego dodamy jeszcze 50 pln o których piszesz, a których ja jeszcze nie potwierdziłam, to jesteście na plusie razem 78 pln.[/QUOTE]

Ach, racja, policzyłam 71 zł zamiast 171 zł. Także super, super, super. Jesteśmy na plusie :)

Posted

[quote name='Murka']To super, że cieczka była, bo ja już z trwogą codziennie lookam czy się nią inne psy nie interesują ;)

Hela już biega luzem, ale mało korzysta z przestrzeni, dość szybko wbiega do boksu i nie bardzo chce stamtąd wychodzić, więc przeważnie ją wyprowadzam i jak załatwi swoje potrzeby to ją wtedy spuszczam. W między czasie staram się ją trochę zainteresować moją osobą. Na razie poza tym, że Hela jest mało problemowa w obsłudze to człowiek jest ostatnią rzeczą za jaką tęskni :([/QUOTE]

Hmm... tak myślę, że skoro za mało zainteresowana człowiekiem, to może jednak więcej na tej smyczy, tylko ty i ona? Będzie zdana na ciebie. Ale ty wiesz lepiej, oby dziewczyna , jak najszybciej doszła w miarę do siebie, ile to możliwe oczywiście.

Posted

[quote name='Murka'] człowiek jest ostatnią rzeczą za jaką tęskni :([/QUOTE]
To nie wróży chyba dobrze. Co? :-( Myślisz że to może się zmienić?

[quote name='Cantadorra']Ach, racja, policzyłam 71 zł zamiast 171 zł. Także super, super, super. Jesteśmy na plusie :)[/QUOTE] Dobrze że chociaż tu :-)

[quote name='Agata69']A nie za wczesnie te ogloszenia Rudego? Kto wezmie takiego dzikulca? Ludzie sa nieodpowiedzialni niestety, jeszczeim ucieknie...[/QUOTE] No właśnie ja też tak myślałam że może ciut przy wcześnie. Nie wiem...może poczekać jeszcze z miesiąc? Jak myślicie?

Posted

Dystans do człowieka u Heli jest dość charakterystyczny dla dziczków... Na przestrzeni nie ma szansy, aby ją pogłaskać, nie przyjdzie też do ręki. Czy się to uda zmienić - nie wiem, będziemy próbować. Pociesza fakt, że jak się ją "przyszpili" to nie broni się zbytnio przed dotykiem, nie wzdryga się na głaski. Poddaje się temu, ale jak tylko ma możliwość to wieje.
Jak się trochę "odpsimy" w domu, to przeniesiemy Helę z boksu. Do tego czasu mam nadzieję Hela opanuje choć trochę czystość.

Posted

[quote name='furciaczek']Cisze sie ze u Heli wszystko dobrze:)

Rudy tez lepiej, dzisiaj to tak merdolil ogonem ze az mu cala doopa latala...nie wiem tylko czy on tak do mnie czy raczej reakcja na pasztet:evil_lol:[/QUOTE]

Ja tam się cieszę, że on się tak cieszy. A że na pasztet? Dobrze kojarzy rękę człowieka, to najważniejsze :)