Agmarek Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Cantadorra napisał(a):Cioteczki, prosimy o radę i pomoc. Hela ma miejsce u Murki, która będzie z nią pracować. Jednak jak zwykle chodzi o pieniądze, deklaracje, czy pomoc np. w rozsyłaniu wątku. Co sądzicie w tej sytuacji, gdzie nie mamy kompletu deklaracji na Rudego, aby zabierać Helę do hoteliku, gdzie nie mamy na nią specjalnie deklaracji. Z drugiej strony, jak wiecie, jest to psiak trudny i będąc tam gdzie jest, bez specjalnej pracy, nic z niej nie będzie, a wręcz odwrotnie, odruchy unikania się wzmacniają w miarę upływu czasu. Napiszcie swoje zdanie. Nie mogłaś tego lepiej ująć :-( Co robić?! Quote
wilczy zew Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Podczytuję wątek. Czy Hela tam gdzie jest jest za darmo? Z tego co wiem to nie,więc jaki jet sens wydawać pieniądze jeśli psu to nic nie daje? Z nią trzeba pracować inaczej będzie w hotelu do końca życia. Quote
Cantadorra Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 wilczy zew napisał(a):Podczytuję wątek. Czy Hela tam gdzie jest jest za darmo? Z tego co wiem to nie,więc jaki jet sens wydawać pieniądze jeśli psu to nic nie daje? Z nią trzeba pracować inaczej będzie w hotelu do końca życia. Tam gdzie jest, nikt nie będzie z nią pracował, nie ma takiej możliwości. Wilczy zew, czyli uważasz, że trzeba ją zabrać? Jeśli źle zrozumiałam, to proszę mnie popraw. Czy jesteś w stanie pomóc w rozsyłaniu wątku? Quote
wilczy zew Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Oczywiście,że zabrać i to jak najszybciej. Bez sensu jest takie miejsce dla TAKIEGO psa. Rudy jest w bardzo dobrych rękach! Mogę spróbować w rozsyłaniu. Quote
Cantadorra Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 wilczy zew napisał(a):Oczywiście,że zabrać i to jak najszybciej. Bez sensu jest takie miejsce dla TAKIEGO psa. Rudy jest w bardzo dobrych rękach! Mogę spróbować w rozsyłaniu. Dziękuję wilczy zew za doprecyzowanie. Czy ktoś jeszcze mógłby napisać, co o tym myśli? Ja zgadzam się z zacytowaną wypowiedzią, tylko przeraża mnie sytuacja, kiedy zabraknie kasy. Jak już będzie pewne na 100%, że Helka jedzie do Murki, to przypomnę się z rozsyłaniem ogłoszeń. Dzięki, że jesteś. Quote
bela51 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Zapraszam na bazarek dla Rudego i Heli http://www.dogomania.pl/threads/220711-Na-psy-z-lasu-bazar-odzie%C5%BCowo-filmowy-do-20.01.2012-r.?p=18359329#post18359329 Quote
Agmarek Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='Cantadorra'] Czy ktoś jeszcze mógłby napisać, co o tym myśli? Ja zgadzam się z zacytowaną wypowiedzią, tylko przeraża mnie sytuacja, kiedy zabraknie kasy. Mnie też to przeraża :-( [quote name='bela51']Zapraszam na bazarek dla Rudego i Heli http://www.dogomania.pl/threads/220711-Na-psy-z-lasu-bazar-odzie%C5%BCowo-filmowy-do-20.01.2012-r.?p=18359329#post18359329 Izuniu dziękuję :-) Jesteś nieoceniona :loveu: Quote
olgaj Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Wpłaty dla Rudego w styczniu: bela51 - bazarek Cantadorry wpłata za torebke 25zł joteska 20zł Z poprzedniego miesiąca pozstało po zapłaceniu hotelu (400 pln ) : 15 złotych Razem na koncie fundacji na Rudego mamy zatem 60 złotych ( jesli dobrze liczę). brakuje 240 złotych. złotych do rachunku ustalonego z furciaczkiem ( miało byś w tym miesiącu 300 złotych) Jak coś pokręciłam proszę o burę :) Quote
Agata69 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Z kasa jest krucho. Stąd moje pytania o zdanie Furciaczka co do rokowań Rudego. Ja niestety jetem dociążona lysym Pimpkiem oraz suką ze szczeniakami. Co prawda szczeniaki znalazły juz domy , ale to nie zmienia faktów. Dołoze symbolicznę 20 zł, więcej nie dam rady. Quote
Agata69 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Cantadorra napisał(a):Cioteczki, prosimy o radę i pomoc. Hela ma miejsce u Murki, która będzie z nią pracować. . To jest oczywiscie szansa dla tego psa. Mam pytanie: kto opłaca dotychczasowe miejsce hotelowe Heli i w jakiej wysokosci? Quote
Agmarek Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Agata69 napisał(a):Z kasa jest krucho. Stąd moje pytania o zdanie Furciaczka co do rokowań Rudego. Ja niestety jetem dociążona lysym Pimpkiem oraz suką ze szczeniakami. Co prawda szczeniaki znalazły juz domy , ale to nie zmienia faktów. Dołoze symbolicznę 20 zł, więcej nie dam rady. Dziękuję w imieniu Rudego i przyłączam się do pytania. Agata69 napisał(a): Mam pytanie: kto opłaca dotychczasowe miejsce hotelowe Heli i w jakiej wysokosci? Za Hele w Konstancinie miało być 250 zł. Mru z Vivy-nie Vivy (nie wiem jak to określić :oops:-wolontariat?) płaciła 200 i ja 50. Z powodu moich kłopotów finansowych nie płacę tych 50zł więc opłaca to tylko Mru (chyba że ktoś wrzucił dla niej grosza na konto Vivy a ja o tym nie wiem) Pisała że jeśli Hela zmieni hotel, to oni również będą dokładać DO 200 zł (jeśli zabraknie) ale prosiła żeby tego nie traktować jako deklarację. Pytała również czy Murka wystawia fakturę - tak. Quote
bela51 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Oczywiscie, ze Hela miałaby szanse, gdyby zmieniła hotel. Inna sprawa, czy ta szansa zostanie wykorzystana ? Czy Hela jest psem, ktory wymaga tylko specjalistycznej opieki jednego człowieka? Ale skąd wziac taki dt i kto ma za niego płacic? To naprawde trudna sprawa i sama nie wiem co radzic...To jakies cholerne błędne koło. Hele ma jeszcze ode mnie 10 zł deklaracji, ale co to za pieniadze w sytuacji tak małego zainteresowania wątkiem i koniecznosci zebrania sporych deklaracji. Podnoscie chociaz bazarek dla Rudego i Heli, prosze... http://www.dogomania.pl/threads/220711-Na-psy-z-lasu-bazar-odzie%C5%BCowo-filmowy-do-20.01.2012-r. Quote
furciaczek Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Rudy nieco lepiej, licze na to ze wyjdziemy na spacer w tym tygodniu...ale nie zapeszamy, zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Jesli chodzi o ewentualna adopcje to nowy dom musi liczyc sie z tym ze w pierwszym okresie pies bedzie zachowywal sie podobnie jak teraz. O ile z biegiem czasu realcje z opiekunem beda coraz zdrowsze i mniej stresujace dla psa to kazda zmiana warunkow spowoduje powrot do starych nawykow. Owszem moze zdazyc sie ze szybciej sie otrzasnie i latwiej mu bedzie zbudowac nowe realcje z nowymi ludzmi ale to i tak potrwa. Wiec dom musi byc cierpliwy, rozsadny, najlepiej z dobrze ogrodzona posesja, na uboczu nie w centum miasta. Cicha spokojna podmiejska okolica czy male miasteczko. W normalnych domowych warunkach postepy bylyby napewno szybsze i bardziej widoczne jak obecnie w warunkach hotelowych. Jak bede miec mozliwosc to przeniose Rudego do domu tak aby zapewnic mu maxymalna ilosc czasu spedzonego w obecnosci czlowieka. Narazie pijemy wspolnie kawe i czytamy ksiazki w moich wolniejszych chwilach;) Jak juz Rudy zaufa, po nawiazaniu ze mna mocniejszej wiezi bedziemy potrzebowali odwiedzin obcych dla niego osob. Licze ze Agata wpadnie do nas na kawke:) Quote
bela51 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Przelałam dzisiaj wpłate dla Rudego z bazarku "Szafa Agmarka" w wysokosci 171 zł. Quote
Cantadorra Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Dziękujemy Bela, to już trochę więcej pieniędzy na styczeń/luty. Ja w przyszłym tygodniu wyślę swoją deklarację. Quote
bela51 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Cantadorra']Dziękujemy Bela, to już trochę więcej pieniędzy na styczeń/luty. Ja w przyszłym tygodniu wyślę swoją deklarację.[/QUOTE] Rozlicze jeszcze wieczorem Twoj bazarek ( bez tej jednej wpłaty ). Polowa będzie tez dla Rudego. Quote
furciaczek Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Aaaa bylo pierwsze niesmiale wyrazne merdanie ogonem:multi::multi: Pierwszy wyraz jakiegokolwiek zadowlenia...wkoncu!! Quote
Agmarek Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 [quote name='bela51']Przelałam dzisiaj wpłate dla Rudego z bazarku "Szafa Agmarka" w wysokosci 171 zł.[/QUOTE] Dziękuję :-) [quote name='Cantadorra']Dziękujemy Bela, to już trochę więcej pieniędzy na styczeń/luty. Ja w przyszłym tygodniu wyślę swoją deklarację.[/QUOTE] Również dziękuję :-) [quote name='furciaczek']Aaaa bylo pierwsze niesmiale wyrazne merdanie ogonem:multi::multi: Pierwszy wyraz jakiegokolwiek zadowlenia...wkoncu!![/QUOTE] No nareszcie :mad: łobuz jeden w końcu się namyślił ;) Quote
Agmarek Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Co u Ciebie Rudasku? Czy coś się zmieniło przez weekend? Quote
Cantadorra Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Też przyłączam się do pytania, jak tam Rudy, czy zrobił choć malutki kroczek naprzód? Quote
furciaczek Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Jest nieco bardziej ciekawski, pozwala sie delikatnie poglaskac chwilami. Powachal tez smycz i nie uciekl :) Pooowoli do przodu. Czy ma ktos moze jakies stare kocyki itp? Bo chlopak wsio niszczy a nie moge go zostawic bez niczego na tych kafelkach i powoli mi sie zapasy koncza:lol: Jak mu dac na noc gryzaczka wiekszego to kocyk nawet przezywa, troche pociumka ale juz bez takiej dramatycznej destrukcji jak poslanko:p Quote
Agata69 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 furciaczek napisał(a): Czy ma ktos moze jakies stare kocyki itp? Bo chlopak wsio niszczy a nie moge go zostawic bez niczego na tych kafelkach i powoli mi sie zapasy koncza:lol: Jak mu dac na noc gryzaczka wiekszego to kocyk nawet przezywa, troche pociumka ale juz bez takiej dramatycznej destrukcji jak poslanko:p U mnie tez kocyków deficyt. Najlepiej kupować je w lumpeksach w ostatni dzień po przecenie, ale nie zawsze są. Popytam znajomych moze coś tam maja do wydania. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Quote
furciaczek Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Agata69 napisał(a):U mnie tez kocyków deficyt. Najlepiej kupować je w lumpeksach w ostatni dzień po przecenie, ale nie zawsze są. Popytam znajomych moze coś tam maja do wydania. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Ja wlasnie nie moge trafic, albo u nas w sklepach nie maja albo mam wyjatkowego pecha:roll: Quote
Agmarek Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 To ja się przejadę do naszego lumpeksu. Może tam coś trafię. Quote
bela51 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Czy doszły wpłaty dla Rudego ? 171 zł - bazarek Agmarka 42 zł - bazarek Cantadorry Quote
Recommended Posts