Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Olusia88']Mogę zadeklarować stałą wpłatę na Rudego 15 zł, proszę tylko info jakie konto ? te co w pierwszym poscie ?[/QUOTE]
Tak Olusiu. Dziękuję bardzo :iloveyou: Rudy do 15 grudnia jest bezpieczny.
Potem :shake: przypominam więc numer konta: [B]
22 1370 1109 0000 1706 4838 7304[/B]
Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!
ul. Kawęczynska 16 lok 42a 03-772 Warszawa
[B]
z dopiskiem dla Heli i Rudego z lasu

DT nam potrzebny. DT !!! :placz:
[/B]

Posted

[quote name='Agmarek']Dzięki [B]Agata [/B]że przyszłaś.
W streszczeniu: Hela i Rudy z pierwszego postu są w hotelu w Konstancinie. Oboje wymagają resocjalizacji. Rudy mniejszej, Hela jest totalnie dzika. Beata nie ma czasu pracować z nią, dlatego osoby znające temat uważają że psy powinny znaleźć DOM tymczasowy/stały, a nie hotel. Na Hele są deklaracje, nie pełne, ale dzięki ludziom dobrej woli można ją było zabrać ze schronu i umieścić w hotelu. Niestety za Rudego ja płacę sama, a od grudnia nie mam już takiej możliwości.
I to na tyle w skrócie.[/QUOTE]

Aga, rozumiem, że nie znamy przeszłosci Heli. Musisz się z tym liczyć, że jej socjalizacja nie bedzie mozliwa. Ale oczywiscie nie wykluczone ze się uda. Niestety nie mam odpowiedniego Dt, nie mam zadnego. Dołoze na hotel za grudzień, tylko bazarek wystwaię a cuda mam niesamowite.
Jak Rudy reaguje na inne psy? Czy jest wykastrowany? Czy Hela gryzie?

Posted

[quote name='Agata69']Aga, rozumiem, że nie znamy przeszłosci Heli. Musisz się z tym liczyć, że jej socjalizacja nie bedzie mozliwa. Ale oczywiscie nie wykluczone ze się uda. Niestety nie mam odpowiedniego Dt, nie mam zadnego. Dołoze na hotel za grudzień, tylko bazarek wystwaię a cuda mam niesamowite.
Jak Rudy reaguje na inne psy? Czy jest wykastrowany? Czy Hela gryzie?[/QUOTE]
Dziękuję. Dziękuję.
Rudy z innymi psami sie dogaduje (jeszcze jutro dopytam) jest niekastrowany, Hela potrafi kłapać zębami. Wiem że broni swojej miski.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Agmarku, a czy Viva nie mogłaby zasponsorować psom pobytu w DT lub hoteliku? Przecież to jedna z najbogatszych fundacji w Polsce?[/QUOTE]
Jeśli chodzi o Helę, to - mogłaby. Taka była umowa że jeśli zabraknie pieniędzy to viva dołoży, ale o Rudym nie było mowy. Tak więc widzisz dopóki Rudy jest w tym hoteliku za który płacę sama nic nie mogę zrobić z Helą, a wielkiej przyszłości dla niego tam też nie widzę bo ten pies nie umie nawet chodzić na smyczy. Właścicielka hotelu ma teraz swoje problemy i nie ma czasu go tego uczyć. Potrzebny nam dt który go tego nauczy, bądź też wolontariusz który będzie go odwiedzał i uczył wszystkiego.
Pytałam o hotel u Murki. Koszt około 300 zł miesięcznie, więc widzisz...nie radze sobie z płatnościami dla Rudego, a co dopiero Hela...:-(

Posted

Aga, a ile ty teraz płąćisz za hotelowanie Rudego? Moze trzeba zmienić hotel na taki gdzie ktoś intensywnie bedzie pracował z psem.. To samo Hela. Tez musi trafić do kogoś kto upora się z jej dzikościa. Inaczej dupa. Z Rudym finansowo ci pomozemy. Napisz ile psy ważą. W między czasie mozna szukać odpowiedzialnego bdt. W moich okolicach jest Furciaczek, ona pracuje z psami, z adopcja pomogę, ale najpierw psy trzeba doprowadzić do stanu użyteczności. Głowa do góry, będzie dobrze.

Posted

Jesli stanie sie tak, ze pies zostanie zabrany z hotelu fundaji Viva nasza fudacja wystawi allegro cegiełkowe, moja wczesniejsza propozycja nie była poparta wiedza na temat sytuacji prawnej, dlatego przepraszam, a wystawic z kontem Vivy nie mozemy, mam nadzieje ze nikt sie nie pogniewa, nie mielismy złych zamiarów :)

Posted

my - fundacja Viva! nie jesteśmy prawnymi opiekunami tych psów, użyczamy tylko naszego subkonta ;) żeby łatwiej było zbierać kasę. spokojnie możecie zbierać na swoje konto :) my nie mamy z tym problemów

a i Rudy nie jest w hotelu fundacji Viva! nie ma czegoś takiego, jak hotel fundacji Viva! w ogóle.
to jest hotel po prostu :) my tam mamy jakieś nasze psy, ale nie tylko my - to hotel dostępny dla każdego.

Posted

Agmarek, ja też Ci pomogę, tylko od grudnia, bo w listopadzie już nie dam rady. Ile potrzeba miesięcznie pieniędzy na Helę i Rudego? Jak z karmą?

Posted

[quote name='Czarodziejka']Agmarku, a czy Viva nie mogłaby zasponsorować psom pobytu w DT lub hoteliku? Przecież to jedna z najbogatszych fundacji w Polsce?[/QUOTE]

zależy o kim mowa. Bo my to nie do końca Viva ;) [B]ja działam z moim TZtem tylko. we dwójkę jesteśmy,[/B] działamy jako grupa interwencyjna - czyli odbieramy zwierzęta, leczymy, oddajemy do adopcji i bawimy się w sądzie ;)

[B]mamy subkonto własne, dostaliśmy je zupełnie PUSTE [/B]- na to subkonto każdą złotówkę zbieramy sami żebrząc jak każdy... - [B]nie korzystamy ze środków fundacji Viva! [/B]

tak działa wiele podgrup Vivy! - i my po prostu jesteśmy jedną z nich...

[B]my we dwójkę pod opieka mamy już ponad 30 psów...[/B] nie mamy BDT :( same hotele...

aha, zapomniałam o kolejce psów na ulicy plus psów do odebrania. nie dalej niż w sobotę odebraliśmy interewencyjnie bitego latami psa, na którego też nie ma ani gorsza....

na Hele oczywiście będziemy dopłacać ile tam brakuje. [B]jesteśmy tez w stanie wykastrować Rudego i wysterylizować Helę...
[/B]
[B]all in all[/B] - Rudy i Hela nie są "pod opieką" fundacji Viva! są pod opieką Agnieszki przy naszym (moim i Pawła) małym wsparciu (użyczenie subkonta, polecenie hotelu i dopłaty do Heli + sterylka i kastracja)

btw nie wiem czy Viva! taka bogata :P wiem, że mają dużo koni, dużo robią i wiem ile ich to kosztuje. ale Viva jako Viva = konto główne nie ma pod opieką psów, bo zwyczajnie główny profil fundacji jest trochę inny.

Posted

[B]Aga[/B]

Roześlij info po ludziach że zbierasz fanty na bazarek dla psiaków - tylko w miarę szybko bo święta za pasem.
Każda złotówka jest na wagę złota.

Posted

[quote name='Agata69']Aga, a ile ty teraz płąćisz za hotelowanie Rudego? Moze trzeba zmienić hotel na taki gdzie ktoś intensywnie bedzie pracował z psem.. To samo Hela. Tez musi trafić do kogoś kto upora się z jej dzikościa. Inaczej dupa. Z Rudym finansowo ci pomozemy. Napisz ile psy ważą. W między czasie mozna szukać odpowiedzialnego bdt. W moich okolicach jest Furciaczek, ona pracuje z psami, z adopcja pomogę, ale najpierw psy trzeba doprowadzić do stanu użyteczności. Głowa do góry, będzie dobrze.[/QUOTE]
Dzięki :-) Rudy waży pewnie coś koło 20 kg, Hela pewnie mniej. Szukam dt dla Rudego. Potem jesli starczy mi sił zajmę się Helą. Z nią juz na pewno nie będzie tak łatwo. To totalny dzikus.
[quote name='olgaj']Jesli stanie sie tak, ze pies zostanie zabrany z hotelu fundaji Viva nasza fudacja wystawi allegro cegiełkowe, moja wczesniejsza propozycja nie była poparta wiedza na temat sytuacji prawnej, dlatego przepraszam, a wystawic z kontem Vivy nie mozemy, mam nadzieje ze nikt sie nie pogniewa, nie mielismy złych zamiarów :)[/QUOTE] Dziękuję :-)

[quote name='Lida']Agmarek, ja też Ci pomogę, tylko od grudnia, bo w listopadzie już nie dam rady. Ile potrzeba miesięcznie pieniędzy na Helę i Rudego? Jak z karmą?[/QUOTE] Również dziękuję :kiss_2: Zaraz wstawię rozliczenie.

[quote name='mru']
na Hele oczywiście będziemy dopłacać ile tam brakuje. [B]jesteśmy tez w stanie wykastrować Rudego i wysterylizować Helę...[/B][/QUOTE] Dziękuję za dopłatę. Bardzo bym prosiła o pilne wykastrowanie Rudego :-)

[quote name='kosu32'][B]Aga[/B]

Roześlij info po ludziach że zbierasz fanty na bazarek dla psiaków[/QUOTE]Się robi Pani Kierowniczko :fadein:

Posted

[quote name='bela51']Agmarku, ja oczywiscie bede Cie wspierac, tak jak obiecałam i na ile bede mogła.[/QUOTE]
Dziękuję Bela. W przyszłym tyg wyślę Ci fanty na bazarek :-)

Posted

Dostałam od Mru zestawienie dotychczasowych wpłat :
[B]wrzesień[/B]
[INDENT][INDENT]
2011-09-20 MARIA T-F 25,00 zł
2011-09-20 KARINA G 50,00 zł
2011-09-21 DAGA31081980 50,00 zł
2011-09-21 IZABELA GR 10,00 zł
2011-09-21 AGNIESZKA K 50,00 zł
2011-09-23 Cantadorra 100,00 zł
2011-09-26 Noemi1 30,00 zł
2011-09-27 ALICJA S 100,00 zł
razem wpłynęło: [B]415,00 zł [/B]+ agmarek 50 zł= [B]465 zł[/B]

[B]październik.[/B]
2011-10-06 BELA51 10,00 zł
2011-10-10 MTF ZALESIE 25,00 zł
+ agmarek 50 zł
razem wpłynęło 85 zł
z września zostalo 215

listopad.

2011-11-09 IZABELA G-R 20,00 zł
2011-11-24 CANTADORRA 100,00 zł
+agmarek 50 zł
razem: 170,00 zł + 50 z października
wyszło 220 zł.
Wszystkim darczyńcom serdecznie gorąco dziękuję :Rose:
Proszę mnie poprawić jeśli coś pokręciłam.

[/INDENT]

[/INDENT]

Posted

[quote name='mru']na Hele oczywiście będziemy dopłacać ile tam brakuje. [B]jesteśmy tez w stanie wykastrować Rudego i wysterylizować Helę...
[/QUOTE]

Mru, a jeśli Rudy, czy z czasem Hela poszłyby do innego hoteliku, gdzie będzie możliwość popracować z psiakami, to czy też będzie możliwość dopłaty z waszej strony?

Byłoby super, jakby wykastrować Rudego. Kiedy będziecie mogli to zrobić?

Posted

Słuchajcie , z tymi psami trzeba cos zrobić, bo takie trzymanie ich w hotelu, gdzie nikt z nimi afektywnie nie pracuje, nie ma żadnego sensu. To wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Trzeba na cito wykastrować Rudego i wysterylizować Hela - cokolwiek się stanie, gdziekolwiek wyladują, przynajmniej to będziemy mieli załatwione.
Rozumiem, że deklaracja mru nadal jest aktualna, jesli tak to cudownie. Jesli nie trzeba poszukaćpieniędzy na te dwa zabiegi. na cito.

Następnie trzeba znaleźć Rudemu miejsce gdzie osoba doświadczona, będzie mogła ocenic na jakim etapie jest pies i ile jeszcze potzreba będzie pracy. Ja bym nie liczyła na znalezienie bdt, raczej postawiłabym na znalezienie doświadczonej osoby, która zajmie się psem. Jesli Murka ma miejsce i jest taka osobą to trzeba spróbować, chociaż przez miesiąc. To będzie czas na obserwacje, diagnozę i ew. decyzje.

Myslę ze pieniądze na jakiś niedługi okres zbierzemy, trzeba ruszyć z miejsca.
Czy Hela mogłaby przejść pod opiekę mru i jej męża?

jeśli Rudy ma większe szanse na socjalizację i w rezultacie dom, to tzreba się nim zająć najpierw, i to bardzo intesywnie.

Pzepraszam , ze się mądrze, ale zostałam poproszona o pomoc więc swoje zdanie wyłuszczyłam.
Proszę o wasze zdanie i jakies decyzje.

Posted

Agata, mam podobne zdanie. Szukam hotelików. Jak dostanę odpowiedzi, to porównamy ceny i oferty i wybierzemy. Napisałam też do jednej dziewczyny, która oferowała DT za karmę i weta. Zobaczymy czy się zgodzi. Szukam też wolontariusza, czy inna dobrą duszę, żeby podjechała do konstancina popatrzec na rudego, zalozyc mu smycz, bo tak byc nie może. Jutro napiszę co mam. Na razie jeszcze czekam.

Posted

Poza tym chcę pomóc Agmarek, będę próbować zrobić co mogę, żeby nie była z tym sama i żeby pomóc psom. Agata, widzę, że ty też dużo myślisz o tej sprawie i Aga już nie jest z tym sama. Cieszę się, im więcej nas tym lepiej. Także Aga, na pewno nie zostawię z tym Ciebie.

Posted

W Przebieczanach jest miejsce w kojcu, 350 zł z wyżywieniem. W domu na razie nie ma miejsc. Opiekunki mogę zakładać smycz, sprawdzać jak psiak się zachowuje. Psy mają wybieg, biegają w grupach lub solo. To zależy jak się dogadują. Hotel ma bardzo dobrą opinię. Trzyma tam swoje psiaki Bjutka. Sprawdzamy kolejne opcje.