Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bela51 napisał(a):
Jestem, pamietam o suni, ale dopiero co wrociłam do domu i jak to bywa w takich sytuacjach nie sposób sie ogarnąć.

Bela to pamiętaj o tych wykupionych ogłoszeniach. Odezwij się tam...
Rozmawiałam wczoraj z Beatą o Heli. Jest rozżalona że można tak zniszczyć psychicznie psa. Ja też :-(
Beata mówi że jak tylko podchodzi do Heli ona sztywnieje i zamienia się w posąg. Stwierdziliśmy że może dać jej coś łagodnego, ziołowego na uspokojenie żeby się wyciszyła i spróbowała wyjść ze swojej skorupy. Bela Ty na pewno pamiętasz jak było z Welshem...kilkumiesięczna walka, bo pies cierpiał na lęk separacyjny. Po lekach się wyciszył i stopniowo stał się normalnym psem. Gdybym nie widziała na własne oczy, to bym nie uwierzyła. Mam nadzieję że z Helą też to przejdzie, bo ogromnie żal mi tego psa i tego co zrobił z nim człowiek :-(

Posted

Bylam na watku ogloszeniowym, odezwalam sie i dzisiaj posle tekst i zdjecia Barnaby. Jeszcze raz Ci dziekuje.
Agmarek, mam nadzieje, ze Helga sie jeszcze odblokuje, jest młoda i to jest jej atut.
Nie wiem, czy znasz wątek ONka Groma, ktory przebywa u Czarodziejki. Jemu juz chyba nigdy nie da sie pomoc, do konca zycie zostanie dzikusem.
Z Helga na pewno tak nie bedzie.

Posted

podsumowuję dotychczasowe wpłaty na Helgę!

2011-09-20 mtf zalesie 25,00 zł
2011-09-20 KARINA G. 50,00 zł
2011-09-21 DAGA31081980 50,00 zł
2011-09-21 G. - R. IZABELA 10,00 zł
2011-09-21 AGNIESZKA K. 50,00 zł
2011-09-23 cantadorra 100,00 zł
2011-09-26 noemi1 30,00 zł
2011-09-27 azalia 100,00 zł

razem: 415,00 zł

plus: agmarek (na konto hotelu!) 50,00 zł

ona przyjechała do hotelu 17 września, więc ja 17stego zapłacę 200, bo Aga już 50 wysłała :)

Posted

bela51 napisał(a):
Co nowego u Helgi ? Dalej taka zalękniona ?

Niestety tak :-( ale mam też i dobre wieści. Miałam dziś telefon w sprawie Rudego :-)
Nie chcę zapeszać, ale Pani ładnie brzmiała przez telefon. Podałam jej numer telefonu do Beatki i czekam czekam czekam...

Posted

Aaa...rozmawiałam dziś z Beatką. Hela wyszła z klatki :-)
Rozgląda się ciekawie i znów chowa, podchodzi do Beaty na 2 metry i przygląda, ale nie ma odwagi podejść bliżej.
No cóż...małymi kroczkami do celu :-)

Posted

Wierze, ze z Hela bedzie dobrze. Jest mlodziutka i ma szanse sie zmienic.
A jesli chodzi o Rudego, to cóz, zapewne i on kiedys znajdzie dom. Niestety , ja tez przerabiałam te niezliczone ilosci straconych nadziei, niby fajnych telefonow, z ktorych nic potem nie wychodziło. Ale w koncu bedzie TEN własciwy, na pewno !

Posted

bela51 napisał(a):
Wierze, ze z Hela bedzie dobrze. Jest mlodziutka i ma szanse sie zmienic.
A jesli chodzi o Rudego, to cóz, zapewne i on kiedys znajdzie dom. Niestety , ja tez przerabiałam te niezliczone ilosci straconych nadziei, niby fajnych telefonow, z ktorych nic potem nie wychodziło. Ale w koncu bedzie TEN własciwy, na pewno !

Dzięki za pocieszenie. Wierzę w to że w końcu znajdzie się ten jedyny, wymarzony dom...
Rudy to wspaniały i niepowtarzalny pies który zasługuje na dużo miłości i radości w życiu. Tak jak Helga. Wierzę że i dla nich kiedyś zaświeci słońce. Wierzę...

Posted

Mru,Ty podałaś wszystkie wpłaty,chciałam tylko powiedzieć,że Sz.Alicja to ja,żeby nie było że zadeklarowałam wpłatę 100zł,a nie wpłaciłam,a nick swój podałam.

Posted

Szczerze? Nie wiem :-(
Tak się rozłożyłam że dopiero wczoraj wydaję z siebie jakieś dźwięki, a że trudno to było nazwać mową nie dzwoniłam do Beatki.
Może Mru coś wie??

Posted

[quote name='mru']o fajnie, ze mówisz :) dopiszę to![/QUOTE]

To ja też poproszę o dopisanie, że Agnieszka K. to ja. Nie chce na czarne kwiatki ;)

Bardzo mnie cieszy, że sunia robi postępy. Małymi kroczkami do przodu :)