Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaki ruch na wątku - fajnie :)
Chciałam zadać pytanie w kwestii dt, ale widzę że Agata69 i Cantaorra mnie uprzedziły.
Jutro robię przegląd w domu - może znajdę coś jeszcze na bazarek.

Posted

W przypływie odtymizmu tylko nie wylejcie dziecka z kąpielą. Rudy musi trafić do kogoś doświadczonego, kto naprawdę z nim uczciwie popracuje, inaczej to nie ma sensu. Nie szukajcie BDT tylko dlatego, ze tanio. To musi być skuteczne posunięcie.

Posted

Agata

Miałam na myśli jedynie to, że pojawiło się na wątku kilka nowych osób i "coś się dzieje". Co kilka głów, to nie jedna. Ostatnimi czasy jakoś mało entuzjazmu tu się "przebijało".

Posted

Cantadorra napisał(a):
Mru, a jeśli Rudy, czy z czasem Hela poszłyby do innego hoteliku, gdzie będzie możliwość popracować z psiakami, to czy też będzie możliwość dopłaty z waszej strony?

jasne, jeśli to będzie tak w granicach tych 200 złotych to spoko.

Agata69 napisał(a):

Rozumiem, że deklaracja mru nadal jest aktualna, jesli tak to cudownie.

oczywiście aktualne cały czas bez odwołania. psiaki mały już jechać na zabiegi, ale coś się pokomplikowało w lecznicy. tam będzie taniej, bo około 160 Rudy i 240 Hela. no i lecznica sama ich może zabrać z hotelu a nie ukrywam, że to duża pomoc...

Posted

mru napisał(a):
jasne, jeśli to będzie tak w granicach tych 200 złotych to spoko.

oczywiście aktualne cały czas bez odwołania. psiaki mały już jechać na zabiegi, ale coś się pokomplikowało w lecznicy. tam będzie taniej, bo około 160 Rudy i 240 Hela. no i lecznica sama ich może zabrać z hotelu a nie ukrywam, że to duża pomoc...

To super wiadomość. Dzięki mru, to naprawdę dużo znaczy.
Słuchajcie, hotel terier ma miejsce, choć niedlugo się przeprowadzają. Ok 14 zł za dobę plus karma. Jeśli chodzi o podstawową socjalizację to nie ma problemu, smyczy, oswajanie itd. Jeśli chodzi o specjalne szkolenie będzie dziewczyna 2 razy w tygodniu do specjalnej pracy z psem, ale to za dodatkową opłatą. Nie wiem czy rudy potrzebuje coś specjalnego.

Posted

Chciałam jeszcze dodać, że hotel terier przeprowadza się niedługo do miejsca, gdzie będzie budynek ocieplany i obok weterynarz, dom obok. Także warunku super. Wiem, że to sporo pieniędzy. Strona internetowa www.hotelterier.pl
Czy jeszcze jakieś opcje? Jeszcze zadzwonię do Lilutosi.

Posted

mru napisał(a):

Mru, cudowne wiesci! Zorganizuj te zabiegi , jeśli możesz, jak najszybciej.

Posted

Agata69 napisał(a):
Sprawdxcie jeszcze u Furciaczka. Miała ostatnio miejsce, podobno pracuje z psami. Mieszka 30 km ode mnie, mogę ew. to sprawdzić.

Furciaczek odpisała. 400 zł z jedzeniem. Zadzwonię do niej później ponegocjować ;)

Agata69 napisał(a):

Dziękuję Ci :loveu:

Posted

bela51 napisał(a):
Czy sa jakies nowe wiesci w sprawie tymczasu dla Rudego ?

Wczoraj rozmawiałam z Furciaczek. Powiedziałam że Rudy ma opłacony hotel jeszcze przez 2 tygodnie. Miała dać mi odpowiedź, ale pewnie jest zajęta, bo pisałam dziś smsa i dzwoniłam 2 razy ale nie odebrała. Nie ukrywam że zaczynam się już troszkę niepokoić.

Posted

Bela paczka do Ciebie poszła. Niby nic, a waży 14 kilo, więc postaraj się być w domu jak przyjdzie.
[quote name='Agata69']Czy ktos miała psa u Furciaczka i moze dać jakieś rekomendacje? To nam ułatwi decyzje...
Ach no tak...widzisz...w ferworze pakowania zapomniałam zapytać. Więc byłoby milo gdyby ktoś się wypowiedział w tym temacie. Agatko jesteś niezastąpiona :-)
Nie wiem co u Furciaczka, bo nadal nie odbiera. Będę molestować ;-)

Posted

bela51 napisał(a):
Niestety nie ma mnie w domu, wracam jutro wieczorem, ale nie przejmuj sie, moze zostawią u sąsiadów.:lol: Albo po nia pojadę.:lol:
A to nie. Nie. Tak szybko nie dojdzie :-)