Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aldira napisał(a):
szkoda ze nie ma strony internetowej bylo by latwiej oglaszac pieski do adopcji ,moze znajdzie sie jakis sponsor i zalozy strone dla tych biedakow... zastanawiam sie czemu kobieta ktora opiekuje sie tymi pieskami nie wystapi do gminy o dotacje i pomoc dla niej , pomozcie jej napisać pismo do gminy o pomoc na pewno by pomogli ale kiedy nikt nie zgłaszał to nie wiedza o tym...trzeba próbować a nóż sie uda...

Rozmowy z burmistrzem byly przeprowadzane juz nie raz bez zadnego skutku. Przytulisko jest jej, wiec oni umywaja od tego rece.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czyli to przytulisko prywatne? a czy miasto ma swoje schronisko dla bezdomnych zwierząt? ciekawa sprawa ..... wiec moze zrobcie tutaj jedna strone z ogloszeniami i zamiescie zdjecia psow kazdego osobno opiszcie go pod spodem kontakt na niego opis i bdziemy ogloszac tak jak tereaz jest na 1 stronie to nie wiele mozna zrobic.. zobaczcie jak ogloszaja psy schroniska jezeli nie stac wlascicielke na strone internetowa to robcie tutaj .. zamiescie zdjecie psa opis i kontakt poogłaszamy moze pojda adopcje.. co o tym myslicie?

Posted

aldira napisał(a):
czyli to przytulisko prywatne? a czy miasto ma swoje schronisko dla bezdomnych zwierząt? ciekawa sprawa ..... wiec moze zrobcie tutaj jedna strone z ogloszeniami i zamiescie zdjecia psow kazdego osobno opiszcie go pod spodem kontakt na niego opis i bdziemy ogloszac tak jak tereaz jest na 1 stronie to nie wiele mozna zrobic.. zobaczcie jak ogloszaja psy schroniska jezeli nie stac wlascicielke na strone internetowa to robcie tutaj .. zamiescie zdjecie psa opis i kontakt poogłaszamy moze pojda adopcje.. co o tym myslicie?

Po akcji wielu osób udało się wyciągnąć trochę psów wszystkie z problemami behawioralnymi, w większości nadal siedzą w DT. To nie takie łatwe tu potrzebne są DT aby nauczyć te psiaki życia.

Posted

Nina_Brzeg napisał(a):
No i niech ktoś powie, że są zaniedbane ^^ Raju nie mają, ale głodne nie chodzą na pewno.

No i właśnie, kiedy w końcu ruszamy z bazarkiem?

Zgadzam sie, tylko bez naszej pomocy(chodzi mi ogolnie o osoby, ktore wspieraja przytulisko), moze sie to zmienic ;/

Posted

Założenie strony internetowej to chyba nie jest wielki koszt, jedynie potrzeba osoby, która potrafiłaby tę stronę stworzyć. Wydaje mi się, że wykupienie adresu internetowego to jest kilkanaście zł miesięcznie.

Posted

Merys napisał(a):
Zgadzam sie, tylko bez naszej pomocy(chodzi mi ogolnie o osoby, ktore wspieraja przytulisko), moze sie to zmienic ;/

No niestety. Dlatego trzeba robić jak najwięcej bazarków, zbiórek itp i wyciągać jak najwięcej psów. Bo sama doraźna pomoc niczego nie rozwiąże, pomaga tylko w trwaniu tego wszystkiego.

O Rachowie było już w mediach, może znowu jakiś program by sie zainteresował? Np Uwaga? Im więcej ludzi będzie pamiętało, tym więcej będzie opcji pomocy.

Posted

Nina_Brzeg napisał(a):
No niestety. Dlatego trzeba robić jak najwięcej bazarków, zbiórek itp i wyciągać jak najwięcej psów. Bo sama doraźna pomoc niczego nie rozwiąże, pomaga tylko w trwaniu tego wszystkiego.

O Rachowie było już w mediach, może znowu jakiś program by sie zainteresował? Np Uwaga? Im więcej ludzi będzie pamiętało, tym więcej będzie opcji pomocy.

Teraz wakacje wiec pewnie uwaga i interwencja maja przestoj, poza tym pisalam juz wczesniej do nich bez odzewu :(
Tak jeszcze sterylka i domy tymczasowe sa bardzo potrzebne.

Posted

No właśnie, bazarek - Nina, jak w końcu będzie? Wysyłasz do mnie i mam wystawiać, czy wymyśliłyście coś innego? Jeśli chcesz nadal wysłać rzeczy, to ja będę od środy we Wrocławiu.

Posted

Ja moge wysłać 'kiedykolwiek'. Ale jeszcze pare osób sie deklarowało i w końcu nie wiem jak to organizujemy.
Na facebooku pytają, komu można przesłać rzeczy na bazarek, moge podać adres? Oczywiście przez pw.

Posted

Madi, wrzucę Rachów i namiary na Lubelską Straż z nr konta na stronę mojej apteki (->w podpisie -> zakładka O NAS, w lipcu zbieramy na sunię Marę z dogo), będziecie królować w sierpniu, może jakieś przelewy będą, 1 ode mnie na pewno = lub karma... podałam też pewnej klientce dane do przelewu na Rachów bo w rozmowie zeszłyśmy na zwierzaki... a ilekroć patrzę na Soni i jaka była "biedna" jak przyjechała, to ciągle myślę o tej całej reszcie... jej "rodzinie" której też trzeba pomóc...

gdybym miała więcej czasu, zaoferowałabym dt, ale pracuję po 12 h i nie zwalę opiekunce do dzieci na głowę kolejnego psiaka.. :(

Posted

2411magdalenka napisał(a):
Madi, wrzucę Rachów i namiary na Lubelską Straż z nr konta na stronę mojej apteki (->w podpisie -> zakładka O NAS, w lipcu zbieramy na sunię Marę z dogo), będziecie królować w sierpniu, może jakieś przelewy będą, 1 ode mnie na pewno = lub karma... podałam też pewnej klientce dane do przelewu na Rachów bo w rozmowie zeszłyśmy na zwierzaki... a ilekroć patrzę na Soni i jaka była "biedna" jak przyjechała, to ciągle myślę o tej całej reszcie... jej "rodzinie" której też trzeba pomóc...

gdybym miała więcej czasu, zaoferowałabym dt, ale pracuję po 12 h i nie zwalę opiekunce do dzieci na głowę kolejnego psiaka.. :(

Dziękuję za pamięć pamiętaj aby umieścić dopisek " działania statutowe Rachów Stary"

Posted

Ja mam ciekawą roślinę na bazarek żyworódkę pierzastą o leczniczych właściwościach, pomaga na wiele dolegliwości, niestety teraz nie ogarnę bazarku ale do Lublina mogę chwasty podrzucić.
Poza tym inne rośliny doniczkowe i kilka akwariowych się znajdzie. Wbrew pozorom całkiem dużo można uzbierać na roślinnym. W weekend sprawdzę czy podrośniętych miniaturowych chili nie będę mieć na zbyciu, rosną obecnie na grządce, świetnie czują się w doniczce i są ozdobno-użytkowe.

Posted

zaginiona sara napisał(a):
Ja mam ciekawą roślinę na bazarek żyworódkę pierzastą o leczniczych właściwościach, pomaga na wiele dolegliwości, niestety teraz nie ogarnę bazarku ale do Lublina mogę chwasty podrzucić.
Poza tym inne rośliny doniczkowe i kilka akwariowych się znajdzie. Wbrew pozorom całkiem dużo można uzbierać na roślinnym. W weekend sprawdzę czy podrośniętych miniaturowych chili nie będę mieć na zbyciu, rosną obecnie na grządce, świetnie czują się w doniczce i są ozdobno-użytkowe.

Merys będziesz mogła przejąć te rzeczy? Ja na dzień dzisiejszy nie podejmę się bazarku.