Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/207357-Wielki-bazar-filmowy-na-pomoc-dla-połamanej-Mishki-do-20.05.?p=16831336#post16831336[/URL]

Zapraszam na super filmowy bazar dla suni

• Replies 698
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj 2 godziny męczyłam Mishę, mała cały czas by jadła, chciała nawet wypić moją herbatę :) Zaglądała rozczarowana do kubka, że to nic dobrego :)
Energię i radość życia ma taką samą jak zawsze. Eloonia dba o nią niesamowicie, mała jest wyczesana i zaczyna nabierać ciałka :p

Posted

Jestem po rozmowie z p. M. Mikułą- wyjasniamy sprawy dlatego na razie na wątku będziemy pisac tylko o aktualnym stanie rzeczy - bez komentowania. Sprawa wyjasni się w ciagu kilku dni.

Posted

[quote name='Nano']Shenan odbiera dziś rzeczy dla Mishki, Ajula twoje fanty z bazarku też jej przekaże ok ? :)[/QUOTE]
Nano, napisz mi proszę które rzeczy są dla Mishy a co trzeba oddac Ajuli... bo Mishka juz zaopiekowała się niebieskim misiem :evil_lol:

Posted

[quote name='eloonia']Nano, napisz mi proszę które rzeczy są dla Mishy a co trzeba oddac Ajuli... bo Mishka juz zaopiekowała się niebieskim misiem :evil_lol:[/QUOTE]
to już wedle uznania ;) co się Mishce przyda to jej zostawcie, a reszte możecie dać innym psiakom :)

Posted

[quote name='Ajula']zdaje się, że moje są tylko karteczki :)[/QUOTE]
Aaaa... to całe szczęście, bo jak się młoda zainteresowała siatkami to wszystko ją ciekawiło... w efekcie prezenty od Nano postawiłam wysoko poza zasięgiem Mishki.
Dorwała tylko niebieskiego misia, którego teraz tarmosi intensywnie :evil_lol:

Posted

[quote name='Nano']to już wedle uznania ;) co się Mishce przyda to jej zostawcie, a reszte możecie dać innym psiakom :)[/QUOTE]
Oki doki, rozparcelujemy wszystko :)
Szczególnie koce mnie cieszą, bo niedużo ich mam :)

Powiedz mi jeszcze, jaka karma jest w nieopisanej torebce - kocia? psia? - wiesz jaki to gatunek?

Posted

[quote name='eloonia'] jak się młoda zainteresowała siatkami to wszystko ją ciekawiło... [/QUOTE]
ale jak ją zainteresują karteczki, to ja się bez nich obejdę, niech sobie na nich popisze :D

Posted

[quote name='Ajula']ale jak ją zainteresują karteczki, to ja się bez nich obejdę, niech sobie na nich popisze :D[/QUOTE]
Zainteresowały owszem... ale szybko interweniowałam bo stwierdziłam, że to raczej nie dla niej :)

Posted

Dziś będzie tydzień, jak Misha jest u mnie.

Przez ten tydzień dostaje:
-> 2x dziennie 100g karmy suchej (zgodnie z zaleceniami lekarza), najpierw był to Specific Pupy Large & Giant Breed, a teraz Royal Canin Digest & Dental Junior;
-> 1x dziennie gotowane mięso z rosołem lub mięso z puszki;
-> 2x dziennie 1/2 tabletki ArthroVet HA Complex;
-> 2/3x dziennie 1 tabletkę Can-Titan żeby uzupełnić witaminy i mikroelementy.

Apetyt jej dopisuje, zjada naprawdę wszystko do ostatniego okruszka - miski czyści tak, że na upartego to nawet myć by ich nie trzeba :)
W tym czasie, począwszy od środy 4 maja, regularnie robi normalne kupki - żadnych sensacji ze strony przewodu pokarmowego w postaci luźnych kup czy innych atrakcji nie było. Za to w porannej kupie dzisiejszej stwierdziłam robaki i śluz - trzeba będzie się tym zająć.

Posted

"niedźwiedzia łapa" to objaw zaawansowanej krzywicy.
Więcej tutaj:
[URL]http://www.pies.pl/p_index.php?strona=strona&kat=278&od=&id_a=367[/URL]

Czasami jednak, to co wygląda na krzywicę (krzywienie się łap) wcale nią nie jest. U psów dużych ras występują często dysproporcje we wzroście ścięgien, więzadeł, mięśni i kości, które nie rozwijają się w harmonii ze sobą.

[URL]http://www.vetserwis.pl/krzywica.html[/URL]

Posted

[quote name='eloonia'] Powiedz mi jeszcze, jaka karma jest w nieopisanej torebce - kocia? psia? - wiesz jaki to gatunek?[/QUOTE]
z tego co mi się kojarzy to friskies junior dla psiaków :)

Posted

[quote name='Nano']z tego co mi się kojarzy to friskies junior dla psiaków :)[/QUOTE]
To już teraz wszystko jasne i więcej pytań nie mam ;)
Dziękuję Ci bardzo :))))

Posted

[quote name='mussimusk']znajomy wet o bardzo dużym doświadczeniu powiedział mi po obejrzeniu materiału filmowego że to: Jest to wynik zaniedbania[/QUOTE]
to mam propozycję, aby skonsultować to z nieznajomym wetem, żeby nie było wątpliwości i pomówień o opinie tendencyjne.
Jeśli te opinie sie potwierdzą, to może wyniknąć z tego niezbyt fajna sytuacja.
Zaczekajmy jeszcze na informacje od Supergogi.

Posted

[quote name='mussimusk']znajomy wet o bardzo dużym doświadczeniu powiedział mi po obejrzeniu materiału filmowego że to: Jest to wynik zaniedbania[/QUOTE]

głównie zaniedbania żywieniowego brak witamin i składników mineralnych

Posted

[quote name='eloonia']Dziś będzie tydzień, jak Misha jest u mnie. (...)
Apetyt jej dopisuje, zjada naprawdę wszystko do ostatniego okruszka - miski czyści tak, że na upartego to nawet myć by ich nie trzeba :)
W tym czasie, począwszy od środy 4 maja, regularnie robi normalne kupki - żadnych sensacji ze strony przewodu pokarmowego w postaci luźnych kup czy innych atrakcji nie było. Za to w porannej kupie dzisiejszej stwierdziłam robaki i śluz - trzeba będzie się tym zająć.[/QUOTE]
Wczoraj wieczorem byliśmy z Mishką u lekarza.
Zważyliśmy, dziewczynka przybrała na wadze 560-600 g -> więc jednak, mimo robali, przyswaja składniki odżywcze z żarełka :)
Dostałyśmy tabletki na odrobaczenie - teraz nie pamiętam nazwy, ale jest wpisana w książeczkę to uzupełnię gdyby kogoś interesowała. Dziś rano podałam pierwszą dawkę. Jutro powtórka.

Posted

Jestem w szoku.Od początku śledzę wątek Mishy choć niewiele się odzywam. Z tego wszystkiego przejrzałam ten wątek od nowa.Na zdjęciu z postu 224 str.9 widać jak Misha siedzi.Prawa łapka jest prosta.Lewa jakby troszkę skrzywiona.To na czym polegała rehabilitacja??? Dlaczego teraz wygląda dużo gorzej??? Była u lek.wet. i tam nic nie zauważyli?????????? Jak można zagłodzić szczeniaka???????????

Posted

Czy dobrze mi się wydawało na zdjęciach RTG że mała miała złamane kości miednicy? Baaardzo się cieszę, że dochodzi do siebie. I zbieram już rzeczy na bazarek dla Mishki, który ma robić [B]Inga.mm[/B] :)

Posted

Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy - dochód przeznaczony będzie na Ekg i leki dla Dyziulka oraz leczenie Mishki:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/207552-robi-si%C4%99......"][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/9382/banerekzram3z4.gif[/IMG][/URL]