Dobermania Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 doddy napisał(a):Niestety nadal nie ma zainteresowania Nicolasem... Strasznie to smutne, bo wizja schroniska chyba zaczyna się zbliżać... Nie, nie, nie... Dajcie go do niemiec, Olena ma rację... A oni tam się dobrze nimi zaopiekują... Quote
doddy Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Viktorija dzieki - tekst Ci przesle. Co do Niemiec jestem przeciwna ale pomysle. Quote
mirka-ela Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Byłam dzisiaj w schronie i jest takie przepełnienie, że jakby Nikuś miał wrócic to pewnie by został zagryziony. Ja naprawde nie moge nic pomóc -w Żyrardowie to zerowe szanse na adopcje. Teraz np jest szczeniak dobermana i pies z kulawą noga sie nim nie zainteresuje -sorry za porównanie. Quote
doddy Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Jeszcze miesiąc, dwa mogę go utrzymywać ale pomoc forumowiczów by się przydała... Rozumiem, że to pies już uratowany ale chciałabym przypomnieć, że niestety jeszcze nie do końca póki nie znajdzie domu. Quote
Vika_Bari Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Nu to proponuje ostateczne przedschroniskowe rozwiązanie. Przywiezć Nikosia do mnie. A ode mnie w kwietniu do Niemiec. Własnie dzwonili do mnie i pytali czy ty Kasiu nie zgodzisz się na oddanie go domku tymczasowego a potem do stałego? Niemcy bardzo chcą nam pomóc. Psinki z Polski maja wielki plus: oni absolutnie nie agresywne i im nie trudno znalesc dom. Tylko trzeba znać o nich jak najwiecej. a my o Nikosiu nie znamy duzo. Mam teraz na tymczasie Ricza i mogę o nim odpowiedziec na kazde pytanie po za tym jak on z dziecmi ale teraz będzie cieplo i dzieci sąsiadów powyhchodzą na spacery nu to na nich i przetestuje. Ale w kagańcu. Tak samo wolalabym przetestowac Nikosia. Nie oddamy Nicolasa do schronu! Nawet jak będe musiala zostawic go u ciebie to pójde na to (przestane być DT) ale nie do schronu! Quote
doddy Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Ja do Niemiec do domu tymczasowego niezbyt chce go dawać. Do docelowego owszem. A co z Emi, która była zainteresowana Nicolasem? Dziewczyna z Warszawy nie raczy się odezwać, więc chyba wizję posiadania psa olała. Zreszą wolę większą energie i czas włożyć w szukanie domu w PL a nie w Niemczech. Niemcy są dla mnie ostatecznością a nie wyjściem z sytuacji. Quote
doddy Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 W ten weekend umówiłam się z 2 rodzinami zainteresowanymi adopcją Nicolasa. Obie rodziny bez dzieci, jedna bez zwierząt, w drugiej są 2 koty. Trzymać kciuki ciotki klotki :evil_lol: Nicolas musi iść do domu, bo u nas zawsze psy idą parami w danym tyg. Dziś idzie Brek do domu, więc przydałoby się aby jego parą został Nicolas :eviltong: Quote
aisaK Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 TRZYMAM KCIUKI Z CAŁEJ SIŁY!!! Oby Nikoś wreszcie poszedł pod swój dach....na swoja kanape! Quote
Viktorija Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Doddy, a jakbyś tak przy okazji pokazała Szczęściarę? Może jedna rodzina weźmie Nikusia, a druga Szczęściarę? to tak już oczywiscie poza nawiasem. najpierw on oczywiscie Quote
aisaK Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Jak tylko cos będzie wiadomo-pisz...Trzymam cały czas kciuki! Quote
doddy Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Rodzina strasznie fajna. Pospacerowalismy 2 godzinki. Nastepny spacer w poniedzialek. Rodzinka musi sobie przemyslec wszystko ale wszystko idzie raczej ku dobremu. Quote
aisaK Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 W takim razie nie przestaję trzymać!!!! Oby sie zdecydowali, Nikus potrzebuje takich kochajacych ludzi! Quote
BeataJ Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Super - jest iskierka! Bardzo sie ciesze! I trzymam! Beata Quote
dzodzo Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 a kiedy podejma decyzję co do Nikiego?bo tu nas paluchy bolą od zaciskania!!!!!!!!!!!!11 Quote
paros Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
Recommended Posts