ewelinka_m Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Jaaga pisz, oczywiście stale co tam z sunieczką biszkoptową ;) dostałam też ostatnio taki spis meili do dziennikarzy kieleckich z różnych gazet, radia itd...może warto wysłać im zaproszenia na manifestacjee ? :razz: Kinga ANIOŁ <[email protected]> Monika Gałązka <[email protected]> "Gazeta Wyborcza" <[email protected]> Agnieszka GOŁĘBIOWSKA <[email protected]> [email][email protected][/email] [email][email protected][/email] "Polak Piotr" <[email protected]> [email][email protected][/email] "Konrad TRELA" <[email protected]> Michał Walczak <[email protected]> Krzysztof Zołądek <[email protected]> "Alek Piekarski ([email protected])" <[email protected]> (mniej) "[email protected]" <[email protected]> Anna Roży ([email protected]) <[email protected]> "D. Kosierkiewicz ([email protected])" <[email protected]> "Darek Gacek ([email protected])" <[email protected]> Dawid Łukasik ([email protected]) <[email protected]> "Echo Dnia ([email protected])" <[email protected]> "Eska Kielce ([email protected])" <[email protected]> Ewa Okońska ([email protected]) <[email protected]> "Extra Kielce ([email protected])" <[email protected]> "Gazeta Wyborcza ([email protected])" <[email protected]> "Jarek Kubalski([email protected])" <[email protected]> "Jarek Skrzydlo ([email protected])" <[email protected]> "KatarzynaBernat ([email protected])" <[email protected]> "Kielce NaszeMiasto" <[email protected]> "([email protected])" <[email protected]> "Krzysztof - Radio Plus([email protected])" <[email protected]> Łukasz Zarzycki ([email protected]) <[email protected]> "([email protected])" <[email protected]> "Maria Malinowska ([email protected])" <[email protected]> "Marzena Tkacz- TV Kielce ([email protected])" <[email protected]> "Michal Walczak ([email protected])" <[email protected]> "PAP ([email protected])" <[email protected]> "Pawel Malecki ([email protected])" <[email protected]> "Piotr Polak ([email protected])" <[email protected]> "Radio FaMa ([email protected])" <[email protected]> "Radio FaMa - informacja([email protected])" <[email protected]> "Radio Planetaredakcja ([email protected])" <[email protected]> "Radio Plus([email protected])" <[email protected]> "Serwisy RK([email protected])" <[email protected]> "[email protected]" <[email protected]> "TVP Kielce ([email protected])" <[email protected]> Wrota Świętokrzyskie ([email protected]) <[email protected]> Quote
atram186 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Czy zbiorka jest jeszcze aktualna?? [quote name='DuDziaczek'][B][COLOR=Blue][SIZE=3]Mam prośbę - osoby które nie mogą przyjechać[U] BŁAGAM wpłaćcie chociaż 5 zł w ramach wsparcia [/U]- na opłacenie listu otwartego w Gazecie Wyborczej łacznie z zamieszczeniem w liście zdjęć psów z tej mordowni. 5 zł to mniej niż paczka papierosów, to jedno piwo w knajpie. [/SIZE] [/COLOR][/B][B][COLOR=Red][SIZE=3]Brakuje ok. 1400 zł, bo bank pobiera prowizję za wymiany walut[/SIZE][/COLOR][/B] [COLOR=Green][B]Konto do wpłat - tytułem -[U] list otwarty GW[/U]:[/B][/COLOR] [B]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/B] [B]ul. 11 Listopada 29[/B] [B]28-300 Jędrzejów[/B] [B]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092[/B] [SIZE=3] [/SIZE][/QUOTE] Quote
andzia69 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 [quote name='atram186']Czy zbiorka jest jeszcze aktualna??[/QUOTE] Tak - artykuł się jeszcze nie ukazał Quote
zuzupl Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='li1']Przeczytalam list. Sa opisane fakty. Nazwiska, funkcje i dzialania tez sa prawdziwe. Fundacje wycofaly sie, bo nie obchodzi ich cierpienie zwierzat.[/QUOTE] Witam, w trakcie wyborów jest coś takiego jak pozew w trybie wyborczym. Jeśli ktoś myśli że w ciągu 48 godzin udowodni się że osoby wymienione w tym liście są winne i mają krew na rękach, to grubo się mylą. Już pewnie piszą ten pozew bo na 100% czytają ten wątek a list jest tutaj umieszczony! Tak więc zostanie tylko drugi wariant, przewidziany przez naszego prawnika, że sprawa zostanie przegrana, sąd zabroni wypowiadania się na ten temat + da kary finansowe.... Dodatkowo sytuacja może potwierdzić NIE prawdziwą teorię że to jest nagonka polityczna- bo taka fama, której źródłem jest UM, krąży po Kielcach od 2-3 miesięcy. Konsekwencje tego wszystkiego można tylko wyobrazić. Jest jeszcze jedna rzecz, urząd miasta od kliku dni próbuje skłócić lokalne organizacje w Kielcach, taka sytuacja tylko daje im więcej siły. Tak więc proponuję trochę ochłonąć, praktycznie, wspólnymi siłami z innymi organizacjami podejść do tematu, być otwartym na kompromisy i działać odpowiedzialnie. Viva! Lokalna Grupa Kielce Quote
ewab Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 W schronisku wg stanu na 28 października było 151 psów, wg stanu na 12 listopada 146. W rzeczywistości pomimo zakazu przyjmowania psów do schroniska przybyło ich 21, a ubyło 27. Quote
Em_ Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Proszę dopisać do listy: Monika - 20 euro. Quote
li1 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Zuzupl, dzieki za odpowiedz. Tutaj nie chodzi o reklamacje zepsutych krzesel do biura, ale o cierpiace stworzenia. W Dyminach byly organizacje prozwierzece i inspektorzy. Popatrzyli, porobili zdjecia, udekomentowali ciezki stan psow. I odjechali ( ok. zabrano pare bidul ) zostawiajac koszmarnie cierpiace, umierajace psy. Skandal, bezdusznosc. Nie udzielajac natychmiastowej pomocy wszystkim zyjacym w mekach psach sa wspolwinni ich cierpien. Od kiedy trwa ta gehenna w Dyminach ? Przez tyle lat zginelo w cierpieniach setki, tysiace psow. Teraz znowu robi sie odwiedziny w schronisku, potem konferencje, potem inne spotkania, a w tym czasie CIERPIA i umieraja psy. Wypisywanie co sie zrobilo dla dymin nie jest nic warte. Licytacje, pochwaly i uznanania, zamiast ratowania zycia. Jak tak mozna ? Quote
GoniaP Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='li1']Zuzupl, dzieki za odpowiedz. Tutaj nie chodzi o reklamacje zepsutych krzesel do biura, ale o cierpiace stworzenia. [B]W Dyminach byly organizacje prozwierzece i inspektorzy. Popatrzyli, porobili zdjecia, udekomentowali ciezki stan psow. I odjechali ( ok. zabrano pare bidul ) zostawiajac koszmarnie cierpiace, umierajace psy. Skandal, bezdusznosc.[/B] Nie udzielajac natychmiastowej pomocy wszystkim zyjacym w mekach psach sa wspolwinni ich cierpien. Od kiedy trwa ta gehenna w Dyminach ? Przez tyle lat zginelo w cierpieniach setki, tysiace psow. Teraz znowu robi sie odwiedziny w schronisku, potem konferencje, potem inne spotkania, a w tym czasie CIERPIA i umieraja psy. Wypisywanie co sie zrobilo dla dymin nie jest nic warte. Licytacje, pochwaly i uznanania, zamiast ratowania zycia. Jak tak mozna ?[/QUOTE]Nie wypowiadałam się w tym temacie, a jedynie śledziłam - do DZIŚ! li1 nie wiem ile masz lat, ale twój infantylizm PORAŻA!!! Proponuję, byś zamiast klepać w klawiaturę ze Sztokholmu, przyjechała na miejsce i stanęła do walki z UM Kielce i PUK. Dam ci jednak radę: proponuję byś najpierw zgłębiła polskie prawo zanim zaczniesz działać, bo jeśli będziesz działać pochopnie, znajdziesz się bardzo szybko za kratkami ;) Jeszcze mnie tam nie było, ale mówią, że to nic przyjemnego ;) Quote
Marten Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='zuzupl']Witam, w trakcie wyborów jest coś takiego jak pozew w trybie wyborczym. Jeśli ktoś myśli że w ciągu 48 godzin udowodni się że osoby wymienione w tym liście są winne i mają krew na rękach, to grubo się mylą. Już pewnie piszą ten pozew bo na 100% czytają ten wątek a list jest tutaj umieszczony! Tak więc zostanie tylko drugi wariant, przewidziany przez naszego prawnika, że sprawa zostanie przegrana, sąd zabroni wypowiadania się na ten temat + da kary finansowe.... Dodatkowo sytuacja może potwierdzić NIE prawdziwą teorię że to jest nagonka polityczna- bo taka fama, której źródłem jest UM, krąży po Kielcach od 2-3 miesięcy. Konsekwencje tego wszystkiego można tylko wyobrazić. Jest jeszcze jedna rzecz, urząd miasta od kliku dni próbuje skłócić lokalne organizacje w Kielcach, taka sytuacja tylko daje im więcej siły. Tak więc proponuję trochę ochłonąć, praktycznie, wspólnymi siłami z innymi organizacjami podejść do tematu, być otwartym na kompromisy i działać odpowiedzialnie. Viva! Lokalna Grupa Kielce[/QUOTE] Witam Na manifestacji oczywiście będę. Chciałabym tylko jeszcze dodać do postu powyżej z którym absolutnie się zgadzam, iż rozmienianie na drobne tak ogromnej i słusznej sprawy jest co najmniej niepoważne. Jestem równiez przekonana, że pozwy sie piszą, nie mamy do czynienia jak to napisał Pies Wolny z lamerami, przeciwnikiem jest kolos. Niestety. A tak czytam to forum i już naliczyłam minimum ze trzy powody do napisania pozwu w tym dwa (czy nawet więcej) do wygrania bez dwóch zdań. Nie rozumiem...czy nie można walczyć zgodnie z prawem??? Przecież finalnie stracą na tym psy... To co mogłoby je zasilić pójdzie na odszkodowania. Nie rozumiem..czy na siłę trzeba kreowac swój wizerunek? Przepraszam, ze mój pierwszy post na tym forum jest w takim tonie ale ciśnienie mi się podnosi kiedy widzę bezmyślność. Quote
GoniaP Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='Marten']Witam Na manifestacji oczywiście będę. Chciałabym tylko jeszcze dodać do postu powyżej z którym absolutnie się zgadzam, iż rozmienianie na drobne tak ogromnej i słusznej sprawy jest co najmniej niepoważne. Jestem równiez przekonana, że pozwy sie piszą, nie mamy do czynienia jak to napisał Pies Wolny z lamerami, przeciwnikiem jest kolos. Niestety. A tak czytam to forum i już naliczyłam minimum ze trzy powody do napisania pozwu w tym dwa (czy nawet więcej) do wygrania bez dwóch zdań. Nie rozumiem...czy nie można walczyć zgodnie z prawem??? Przecież finalnie stracą na tym psy... To co mogłoby je zasilić pójdzie na odszkodowania. Nie rozumiem..czy na siłę trzeba kreowac swój wizerunek? Przepraszam, ze mój pierwszy post na tym forum jest w takim tonie ale ciśnienie mi się podnosi kiedy widzę bezmyślność.[/QUOTE] Bardzo Ci dziękuję Marten za Twój pierwszy, ale jakże cenny i mądry post na tym forum! Quote
li1 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Wy sobie komplementy prawicie a tam gina w mekach psy. Quote
a.piurek Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='li1']Wy sobie komplementy prawicie a tam gina w mekach psy.[/QUOTE] Zapytam wprost i tylko raz: [B]dlaczego w takim razie Ciebie tam nie ma?[/B] Quote
eve-w Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 li1. Wymagasz od Fundacji prozwierzęcych, żeby wszystkie pojechały do Dymin i pozabierały psy. Myślisz, że kojce Fundacyjne stoją puste? (o ile fundacja ma schronisko). Czy myślisz, że tylko w Kielcach są bezpańskie psy? Nie ma ich w mazowieckim? Nie leżą rozjechane przy drodze wymagające natychmiastowej opieki? Czy ich właściciele nie katują ich tak, ze potrzebna jest natychmiastowa interwencja? Grubo się mylisz. NIE ma miejsca żeby zabrać te zwierzaki. Z drugiej jednak strony, to by było PUKowi na rękę. Oni przyjmują pieniądze za psiaka a jakaś Fundacja wydaje na jego leczenie setki/tysiące złotych. To nie tak. Tu niestety musi zmienić się prawo, tu muszą być ofiary, żeby było lepiej. Pretensje wszystkich tu osób do fundacji są nie na miejscu. przejedźcie się czasem do owych Fundacji, zerknijcie na strony www i zobaczcie, że nie tylko Dyminy mają problem z nadpopulacją zwierząt. A Dyminy? Dziękujcie, Ci którzy mają pretensje, że jest koło Dymin taka osoba jak Potter, która robi, bardzo dużo robi i niech robi dalej. Bo jak ona nie robi to kto zrobi???Zamiast kłócic się, KRYTYKOWAĆ i wypisywac głupoty, o najmądrzejsi bogowie, może sami wyskrobiecie coś sensownego a nie tylko: zróbcie to i zróbcie tamto. To ZRÓBCIE! Quote
ewab Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='li1']Wy sobie komplementy prawicie [B]a tam gina w mekach psy[/B].[/QUOTE] Dziekuję, że nam o tym przypominasz. Od 11 września codziennie usiłujemy to uświadomić światu. Quote
alehandro Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='andzia69']hmmmm [COLOR=Red][B]ŻE TAK POWIEM...TEN WĄTEK DOTYCZY PSÓW Z DYMIN, POPRAWY ICH SYTUACJI I DZIAŁAŃ, MAJĄCYCH NA CELU DOPROWADZENIE DO TEJ POPRAWY!!![/B][/COLOR] [B]CZY MOŻEMY WRÓCIĆ DO SEDNA SPRAWY??? I ZAPRZESTAĆ WYTYKANIA KAŻDEMU PO KOLEI CO ZROBIŁ ŹLE CZY DOBRZE????[/B] [B]JAK MACIE COŚ DO SIEBIE TO IDŹCIE Z TYM NA PW - OK??? JA TEŻ MAM WIELE DO PEWNYCH OSÓB, ALE SIĘ Z TYM TU I TERAZ NIE AFISZUJĘ, BO NIE O TO TU CHODZI!!!! [SIZE=5]JAK MAMY WYGRAĆ SKORO ZARAZ SIĘ WSZYSCY POŻREMY!!!!![/SIZE][/B][/QUOTE] sobie myślę, zupełnie niewinnie, że tam gdzie pojawią się pewne organizacje niestety bez kłótni nie sposób :) wsparcie na jakie konto? przepraszam, ale już nie wiem kto prowadzi tą akcję Quote
Eruane Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Wydaje mi się, że decyzje dotyczące działań w sprawie schroniska powinny być jednak wspólne. Nie ma teraz naprawdę miejsca na podziały jakiekolwiek. Niedawno był przykład pozwu w trybie wyborczym: [URL]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8639682,Dziennikarz_pozwany_w_trybie_wyborczym.html[/URL] tym razem dziennikarz wygrał, ale to bylo do przewidzenia. Nie ma pewności, jak będzie kolejnym razem, tym bardziej, że chodzi o zupełnie inną treść. Trzeba zrobić wszystko, żeby nie zaszkodzić sprawie. Quote
DuDziaczek Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='li1']Wy sobie komplementy prawicie a tam gina w mekach psy.[/QUOTE] Wsiadaj w samolot, im szybciej tym mniej zginie. No i oczywiście mam nadzieję, że weźmiesz wszystkie? opróżnisz schronisko. Bo przecież "[B]zostawiajac koszmarnie cierpiace, umierajace psy. Skandal, bezdusznosc." [/B] Quote
Isadora7 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='DuDziaczek']Wsiadaj w samolot, im szybciej tym mniej zginie. No i oczywiście mam nadzieję, że weźmiesz wszystkie? opróżnisz schronisko. Bo przecież "[B]zostawiajac koszmarnie cierpiace, umierajace psy. Skandal, bezdusznosc." [/B][/QUOTE] Jak będziesz w Warszawie masz u mnie piwo, kawę i co będziesz chciała. Quote
Eruane Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='alehandro']sobie myślę, zupełnie niewinnie, że tam gdzie pojawią się pewne organizacje niestety bez kłótni nie sposób :)[/QUOTE] Gdyby tu byli sami spokojni i układni ludzie, nic by się w żadnej sprawie nie zdziałało, ale podpisuję się pod tym, co napisała Andzia - jak ktoś ma coś do kogoś - na priva. Tam też lepiej może ustalać ostatecznie kontrowersyjne sprawy. Quote
Em_ Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 To ja sie przenosze ze swoimi (nie do konca swoimi :-) uwagami tu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/194065-Kielecka-mordownia-w-Dyminach-pocz%C4%85tek-ko%C5%84ca-gehenny-zwierz%C4%85t!/page28[/url] żeby w niniejszym wątku nie robić bałaganu, tak jak proszono. (ale gdzieś musimy [I]se[/I] pogadać, nie? :-) Quote
Jaaga Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Ja znowu uparcie w sprawie trzeciej z suczek, której zaproponowałam tymczas, a która jest cały czas w schronie. Eneda mogłaby ja wyciągnąć, ale nie ma kompletnie gdzie przetrzymać. Czy jest w związku z tym jakaś osoba z Kielc, która mogłaby wziąć suczkę na kilka godzin lub dzień do siebie? To maleństwo i może ten czas spędzić nawet w transporterku postawionym w łazience. Jeszcze napiszę na wątku manifestacyjnym, ale może ktoś tu wie cos o mozliwym dla niej transporcie z Kielc do Katowic? Eneda, napisz co z tą jamnikowatą po sterylce. Może ona mogłaby jechać do zaproponowanego tu domu do Warszawy? Jest w potrzebie, a ja zawsze jakiegos wypatrzę. Czy ktos wie, co z psem, który nie wstaje i miał być wieziony do lecznicy? Udało się mu pomóc? Quote
eliza_sk Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [B]Enedo - [/B]dzwoniła do Ciebie wczoraj babeczka ws. adopcji ?W sumie miałam już 4-5 telefonów, dzwonią do Ciebie ? [B]eve-w[/B] - zamknęłaś internetową petycję ? Na drukowanko trzeba czasu, bo masa tego, więc zrób to dziś, jak dasz radę. W środę złożymy w UM też list od krakowskich artystów - poparły nas takie nazwiska jak Szymborska, Wójcicki, Szałapak ...[B] Podaję wpłaty na 15.11, na zielono w liście deklaracji poniżej zakreślę tych "wpłaconych":[/B] Magda NS - 25 zł SOZ - 200 zł Halcia - 20 zł kaskadafik - 20 zł katarzyna L. R. - 50 zł mg.da - 100 zł Marcin S. (Skarżysko Kamienna) - 20 zł (bez tytułu dot. listu) Karolina D. (Skarżysko Kamienna) - 10 zł (tyt: STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT, SZC ZECIN WŁĄCZA SIĘ DO WALKI :smile: grzenka - 15 zł Bogumił F. Zabrze) - 10 zł Agnieszka G. (Racibórz)- 20 zł Elka_ka - 10 zł Havanka - 50 zł Magda S. (Opole) - 10 zł Rybka 88 - 70 zł mama_Alfika - 20 zł [SIZE=2][COLOR=Black] ProAnimals - 250 zł andzia69 - 100 zł Katarzyna G. (Katowice) - 11 zł Małgorzata P. (Bytom) - 12,19 zł Danuta R. (Złotoryja) - 10 zł Marta Ś. (Warszawa) - 10 zł Monika B (Warszawa) - 5 zł [B]Deklaracje:[/B] [COLOR=Green][B]SOZ - 200 zł[/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł Miranda - 150 euro Kasia K. z NL - 50 euro[/COLOR][/SIZE] ewab - 100 zł emilia2280 - 100 zł Emir - 165 zł [B][COLOR=Green]andzia69 - 100 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=Green]Pro Animals - 250 zł[/COLOR][/B] Jacqueline z NL - 15 euro [COLOR=Green][B]mag.da - 100 zł[/B][/COLOR] Ela M. z NL - 25 euro [COLOR=Green][B]rybka 88 - 50 zł[/B][/COLOR] [B][COLOR=Green]Havanka - 50 zł[/COLOR][/B] Marek z NL - 10 euro Diana E. z NL - 50 euro Marjolein v/G. - 25 euro Basia A. - 20 euro G.&T - 5 euro Frank i Jolanda z NL - 50 euro Krystyna T. z NL - 100 euro Monika - 20 euro. [COLOR=Green][B]Konto do wpłat - tytułem -[U] list otwarty GW[/U]:[/B][/COLOR] [B]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/B] [B]ul. 11 Listopada 29[/B] [B]28-300 Jędrzejów[/B] [B]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092[/B] Quote
andzia69 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 taki pomysł przyszedł do mnie z GL: "więc można by było przedłużyć protest , ale raczej tak spontanicznie z znienacka 17 listopad · 16:30 - 19:30 ul. Żeromskiego 5, Aula Uniwersytetu Humanistyczno-Przyrodniczego Jana Kochanowskiego w Kielcach (Rektorat) Debatę z kandydatami na urząd Prezydenta Miasta Kielce organizuje Grupa „Obiady czwartkowe” i Instytut Nauk Politycznych Uniwersytetu Humanistyczno-Przyrodniczego Jana Kochanowskiego w Kielcach. Spotkanie ma na celu poznanie kandydujących i przygotowanych programów wyborczych. Debata podzielona będzie na dwa panele po 60 minut. W pierwszym uczestnicy będą proszeni o odpowiedź na pytania, które sami wylosują z wcześniej przygotowanych przez organizatorów zestawów. W drugiej, każdy zebrany w Sali będzie miał możliwość zadać pytanie wybranemu kandydatowi. Czy przyjdą wszyscy kandydaci? Tego jeszcze nie wiemy. Mamy potwierdzoną obecność większości! :))Wybory już w następną niedzielę… czy odważą się spotkać twarzą w twarz ze swoimi kontrkandydatami. Przekonamy się w najbliższą środę" Quote
eneda Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Dzisiaj powtórka z rozrywki:) Znowu nie chciano nas wpuścić i znowu nie obyło się bez pomocy P.prawnik z Emiru .... (bo pani pasztetowa nie wyraziła zgody, musieliśmy jej pokazać jaka jest malutka:diabloti:....) Potem zabroniła nam wchodzić do środka i znowu p.prawnik wzywała powiatowego, aby nas wpuściła i już mieliśmy dzwonić po policje. No cóż kobieta ma słabą psychikę i to bardzo :) A tak do rzeczy. Suczka, która nie mogła wstawać była dziś w schronisku. P.mucha wyjęła ją z boksu tak umiejętnie, ze sunia uciekła i nie mogła jej złapać [może dlatego, że ganiała ja z kijem w ręku:mad::mad::mad:] Do nas podeszła bez problemu. Sunia może już biegać, rana na brodzie brzydko się ślimaczyła, mieli jej to obgolić. Mało tego, kiedy stałam z sunią, krew nagle sie pojawiła na podłodze. Okazało się, że sunia ma cieczkę i była w boksie z innymi psami....to już wiadomo skąd ta rana....:angryy::angryy::angryy: Sunia, która może mieć domek w Elblągu była dzisiaj. Sunia, którą chcę wziąć Jaaga, też była. Aha, oczywiście wszyscy wiedzą o manifestacji, która ma się odbyć w środe i pasztetowa pogroziła mi, że ona wie po co my te zdjęcia robimy, bo ona je widzi w internecie a:D:D: A to zdolna bestia :cool3: Także pozdrawiamy pasztetową :eviltong: Aha, od dzisiaj schronisko ma weta. Na początku był bardzo niemiły, mówił nam, że wchodzimy wbrew przepisom, że nie mamy prawa kontrolować i że nie wejdziemy i tak do środka. Potem jak zobaczył nas w środku z powiatowym był tak strasznie miły, ze aż się flaki wywracały z tej jego sztucznej sympatii. Widać będzie to dobry lekarz z jego podejściem....kiedy stałam z sunią, a ta zaczęła do mnie merdać ogonem ja wyciągnęłam ręke, żeby ją wygłaskać lekarz krzyknął, żebym tych psów nie dotykała, bo to takich psów nie można głaskąc, bo psom to się nie wierzy :roll: Widać lekarz z powołania. Quote
Handzia55 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Enedo, podziwiam Ciebie, Twój upór i wytrwałośc. Proponuję ujawnić tutaj na forum nazwisko tego nowego weta, żeby ktoś przez przypadek nie poszedł do niego ze swoim zwierzakiem.Ochrona danych osobowych w tym przypadku nie ma zastosowania.Pode4jrzewam, że w prywatnym gabinecie, ten pan jest milutki i słodziutki, tak jak w obecności zwierzchnika. A swoją drogą skąd oni biorą takich ludzi do pracy w schronisku??? Quote
Recommended Posts