Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 799
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Edyta masz WIELKIE serce !!! Przygarnelas na dt kajka, teraz maluszka- aniol jestes nie czlowiek. Mi niestety nie udalo sie przekonac mamy na przygarniecie szczeniorka:(((( gdzie przebywa reszta szczeniaczkow?
Musimy sie dogadac co do jutra- Wychuchamy kociaczka i znajdziemy nowy domek... Swoja droga zastanawiam sie jak przekonalas krzyska na kolejnego tymczasowicza;) twoje stadko wielkoscia juz prawie dobija do mojego, wiecej w domu zwierzakow niz ludzi;)

Posted

Ciotki, z tą wielkością i anielstwem to ostrożnie bo mi odbije ;) a poki co zajmuje mało przestrzeni i skrzydła tez nie rosna, hehehe
I musze dodac, że na całość sklada się rownież TZ, bez Krzyska nie wiele bym zdziałała. Działamy razem, na przemian :)

A Kaj prawdopodobnie złapał wirusa. Niedziela byla już spokojna, nie mial apetytu ale przynajmniej nie wymiotował po piciu wody. Natomiast dzis, do poludnia znowu zwracal i jeszcze dostał biegunki.
Wetka podała mu antybiotyk, jutro jedziemy znow na wizyte. Jednak jestem dobrej mysli, bo wrocil mu apetyt i chec do zabawy. W pewnym sensie to wyznacznik jego kondycji, hehehhe :)

Zaraz wstawie kilka zdjęc abyscie zobaczyly jak chlopak sobie radzi ;)
A przy okazji wspomne, że nasz podopieczny wykazuje niezwykla cierpliwosc w stosunku do maloletniego kolezki. Kaj jest fantastycznym psem, ma w sobie ogromne poklady milosci i delikatnosci... Jesli o mnie chodzi, to jestem zakochana po uszy, hehehhe :)

Jeszcze dodam, ze mialam w sobote telefon ws. adopcji od bardzo fajnego domku. Dzieci tych Państwa wzieli z Azyla parke szczeniakow, rodzeństwo z lasu (pamietasz Basiu? wstawiali zdjecia na watek dolnośląski) i rodzice po starcie swojego pieska szukali nastepnego, gdyz sa wielbicielami zwierzat. Jak Pan to okreslil, dom bez psa jest pusty...
Jednak podczas rozmowy wynikla kwestia nieobecnosci ludzi w domu. Panstwo pracuja po 9-10h, Kaj tyle nie wytrzyma jesli chodzi o sikanie...brudzilby w domu.
Ale z tego co wiem, zaadoptowali 8letnia suczke z Uciechowa. Nie wybrzydzali, nie kombinowali, nie prosili o transport etc. etc... Podjeli decyzje o adopcji psa i w ciagu paru dni znalezli kandydata. Z Kajem sie nie udalo, a wiec wybrali inna sunie, wsiedli w auto i od razu po nia przyjechali.
Jak sie chce, to mozna...prawda?!

Posted

Nikaragua napisał(a):
co wy z tymi ludzkimi imionami dla psów?

Cioteczko, ja mam zestaw: Filip i Maja, kto do mnie trafia bezimienny skazany jest na takowe nazewnictwo. A skad taki zestaw. Maja jest przypadkowym wyborem a Filip - to pies mojej mlodosc, milosc życia.
A, jeszcze byla Anitka.
Swoja droga, rzeczywiscie jakies odchylenie od normy!

Posted

[quote name='fiorsteinbock']I jeszcze kilka:

rewelacja!!! słodki widok. W ogóle świetne fotki robisz Edytko...

Z maluchem lepiej, oby Kajowi też się poprawiło. A nie chcesz Kaja na stałe już zostawić? Długo z Wami jest. Serce będzie Wam pękało i jemu też... gdyby jednak trafił się potencjalny domek.

Posted

Zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!
Niech Wigilijny nastrój, pełen czarodziejskiego uroku,
towarzyszy Wam każdego dnia w nadchodzącym Nowym Roku !

Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny,
Przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie,
Ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny
Najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie.

Posted

Kiedy Świąteczny nastrój nas ogarnie,
Kiedy na dworze pierwszy śnieg spadnie.

Niech Nikt zapomniany samotnie ich nie spędza
przy nakrytym skromnie stole puste miejsce czeka.

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia
przesyłam z głębi swojego serca szczere życzenia.

WESOŁYCH ŚWIĄT :tree1::tree1:

Posted

Wszystkim Wam życzę wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w rodzinnej, ciepłej atmosferze.

:tree1::tree1::tree1:

MERRY CHRISTMAS ! :x-mas:

Ja oczywiście będę tutaj zaglądać podczas Świąt, ale nieobecnym życzę już dziś :loveu: