Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście wkleję zdjęcia jeszcze dzisiaj.

Jeśli chodzi o ogłoszenia, to codziennie udostępniam Denisa na facebooku, odnawiam też ogłoszenia głównie na tablicy i gumtree - ale z nich zazwyczaj jest spory odzew - co prawda ze starym tekstem, ale myślę, że nie jest on taki zły i zawsze to jakaś szansa

Posted

Myślę że zawsze na wątku potrzebna jest jakaś osoba głównodowodząca :).
Ja już zabieram się za ogłoszenia, przepraszam ale mam trochę zamieszania ze sprawami związanymi z moim tymczasem.

Ja mam dwa ogłoszenia, jedno ma taki tekst:

[SIZE=2]Wiek - ok.8 lat
Wygląd: szczupły średniej wielkości piesek, coś w typie pudelka średniego bądź PONa.
Adres: tymczasowo mieszka w hotelu koło Zgorzelca, szuka dobrego domu w całej Polsce.

Historia:

styczeń 2006
Porzucony w mroźny zimowy dzień, uratowany i przyjęty do schroniska.
Lata 2006-2011: pobyt w schronisku, początkowo dobrze znoszony, z pogodą ducha i wrodzoną wesołością, z czasem jednak pojawił się smutek i beznadzieja , że zostanie za kratami boksu, bez własnego człowieka, spacerów, wąchania trawy już do końca życia.
sierpień 2011
Piesek zamieszkał w hotelu dla psów.
wrzesień 2011
Noce robią się coraz zimniejsze, więc pilnie poszukiwany jest ciepły bezpieczny dom na stałe.

Inne:

ładnie jeździ samochodem,
pięknie chodzi na smyczy,
zachowuje czystość w hotelowym kojcu – zawsze czeka na spacerek i tylko tam załatwia swoje potrzeby.

Co Denisek lubi ?

Spacery, zabawki, przytulanie się do człowieka.

Kontakt w sprawie adopcji:

telefon 695555221
mail: [email protected]

a ten napisałam ostatnio:

[SIZE=2]Prześliczny piesek o imieniu Denisek, trochę w typie pudelka, trochę terierka,
szuka dobrego opiekuna, który będzie go kochał i troszczył się o niego.

Piesek na wielkość jest jak pudel średni.
Jest kudłaty, ma włos miękki lekko falowany.

Do ludzi jest łagodny, cieszy się na widok znajomej opiekującej się nim osoby,

jest dzielny podczas różnych zabiegów pielęgnacyjnych
Lubi dzieci ale jest sprawdzony do starszych dzieci (pow. 10 lat).
Nie przepada za innymi psami. Do suczek zachowuje się w porządku. Nie wiemy jak zachowałby się w towarzystwie kotków.
Jeśli idzie o chodzenie na smyczy to chodzi doskonale, zupełnie nie ciągnie.
Zachowanie czystości - piesek mieszka obecnie w hotelikowym kojcu,

zachowuje w nim czystość, i czeka zawsze na spacerek.

Ma aktualne szczepienia i odrobaczenie. Jest psiakiem dojrzałym, ma ok.7-8 lat.

Denisek czekał w schroniskowym boksie kilka lat na swoją szansę, bez człowieka,

bez spacerów i wąchania trawy, bez głaskania, wreszcie zaczął się poddawać samotności.

Dostał swoją szansę, ktoś zauważył że psiak marnieje w schronisku i postanowił mu pomóc umieszczając go w hotelu dla psów.

Psiak odzyskał radość życia. Teraz bardzo potrzebny mu własny prawdziwy dom.

I przede wszystkim KTOŚ kogo Denisek będzie mógł kochać i kto pokocha jego.

W sprawie pieska prosimy o telefon pod numer 695-555-221 lub mail: [email protected]

Nie wiem, skoro nie ma nic innego, to robić ogłoszenia z takimi tekstami ?

Posted

Przepraszam Was że się przez ostatnie dni nie odzywałam ale nie wiedziałam jak się nazywam, mieliśmy tutaj akcję z 8-mioma szczeniętami z podejrzeniem parwo. na szczęście już się wszystko uspokoiło a maluchy mają się dobrze.

Odnośnie szczepionki dowiedziałam się tyle ile tutaj pisałam, Denis nie może jej teraz mieć zrobionej bo bierze antybiotyk-tak jak Asia napisała.

Spróbuje dzisiaj zadzwonić do Zuzi i dowiedzieć się wszystkiego.

Z ogłoszeniami nie ma co czekać, każde jedno na wagę złota jest.

Posted

Dogo myślę że teksty są ok, wszystko jasno i na temat;) Dodałabym tylko cos o uszkach.. jakos tak mam że nie lubie czegos maskować, choć zdanie że przez te lata w schronisku zmarniał i przez to złapał coś w uszkach, ale jest leczony.

Posted

Najlepiej udostępnić - bo wtedy pokaże się na Twojej tablicy.

Ja udostępniam codziennie na profilu psiaków z Asa - ale to dlatego, że tam jest dużo znajomych, myślę, że na takim prywatnym koncie to tak raz na jakiś czas wystarczy

Chodzi o to, że na tej ogólnej tablicy pojawia się dużo nowych wiadomości codziennie, a stare spadają na dół i potem są niewidoczne

Posted

Mialam dzisiaj telefon w sprawie ogloszenia.
Ale pani ma jeszcze suczke 10 letnia i .... nie wiedziala o chorych uszkach Deniska. Nie poradzilaby sobie z yum, niestety.

Czy ktos ostatnio do nas wysylal cos dla Denisa ????
Dostalam bezposrednio z firmy ( zamawiane przez internet ) - OLEJ Z DZIKIEGO LOSOSIA Z ALASKI , ale nie mam pojecia dla korego to jest psiaka ....

Posted

[quote name='zuziaM']Mialam dzisiaj telefon w sprawie ogloszenia.
Ale pani ma jeszcze suczke 10 letnia i .... nie wiedziala o chorych uszkach Deniska. Nie poradzilaby sobie z yum, niestety.

Czy ktos ostatnio do nas wysylal cos dla Denisa ????
Dostalam bezposrednio z firmy ( zamawiane przez internet ) - OLEJ Z DZIKIEGO LOSOSIA Z ALASKI , ale nie mam pojecia dla korego to jest psiaka ....

Zuzia to ja zamawialam na allegro z deniskowych pieniedzy, czyli doszedl, Zuziu podawaj olej Deniskowi codziennie do jedzenia, czy jak tam jest napisane na ulotce
A jak uszy, jakleczenie? Dlugo jeszcze antybioty?

Posted

fizia napisał(a):
Zdjęcia wrzucone na pierwszą stronę, do pierwszego postu dalam też opiś z ogłoszeń. Zrobiłam też dzisiaj kilka ogłoszeń.

Fiziu, dzieki :-), zawsze to dla potencjalnych czytajacych podsumowanie aktualne oraz zdjecia i opis dla osob chcacych zrobic ogloszenia.

Dogo Twoj teks jest bardzo dobry, bede go wykorzystywala do ogloszen, tez juz kilka odnowilam, popodnosilam ect,

Daga31081980 - czy moglabys Deniskowi zrobic allegro? - oplacimy z pieniazkow Denisa, lub inna ciotka?

Metro juz bylo - i nie bylo nawet jednego telefonu, mozemy zrobic powtornie ale moze jak juz zrobimy wymaz po antybiotyku, jak myslicie?

Mnie sie marzy zeby Daga31081980 zostala decyzyjna na watku, poniewaz mieszka bardzo blisko hoteliku, jest na watku Deniska od poczatku, jesli cioteczko Daga zgodzila bys sie byloby fajnie, jest jeszcze druga fajna ciotka - Dogo07 - takie mam kandydatury :-)

Ja moge dalej prowadzic finanse, a Fizia watek,

Posted

OK ...
Denisek bedzie bral antybiotyk jeszcze przez 9 dni.
Uszka juz sie zasuszyly. Malzowinki jeszcze sa zarozowione.
Pryskam je Octeniseptem.
Za dwa dni znow wymienie Denisowi wszystkie kocyki i wydezynfekuje budke i caly kojec.
Potem powtorze to znow za kilka dni. Trzeba wyeliminowac jak najwiecej bakterii.
Jesli wiec ma byc szczepiony, to trzeba bedzie to zrobic zaraz po antybiotykach, albo po ponownym badaniu mikrobiologicznym zaraz po lekach.
Moge jeszcze raz pojechac tez na ponowne porzadne czyszczenie uszu.

Jesli chodzi o ogloszenia, to prosilam wczesniej zeby podac numer telefonu osoby odpowiedzialnej za adopcje ( ja moge poopowiadac o Denisie wszystko co wiem, ale i tak o adopcji nie zadecyduje, wiec musze wiedziec, do kogo chetnych kierowac ).

Bede na watek zagladac, jak najczesciej bede mogla.

Asiu, dziekuje wiec za olej i Denisek od jutra bedzie go dostawal. Zaraz poczytam ulotke.

Posted

asia-s napisał(a):
Fiziu, dzieki :-), zawsze to dla potencjalnych czytajacych podsumowanie aktualne oraz zdjecia i opis dla osob chcacych zrobic ogloszenia.

Dogo Twoj teks jest bardzo dobry, bede go wykorzystywala do ogloszen, tez juz kilka odnowilam, popodnosilam ect,

Daga31081980 - czy moglabys Deniskowi zrobic allegro? - oplacimy z pieniazkow Denisa, lub inna ciotka?

Metro juz bylo - i nie bylo nawet jednego telefonu, mozemy zrobic powtornie ale moze jak juz zrobimy wymaz po antybiotyku, jak myslicie?

Mnie sie marzy zeby Daga31081980 zostala decyzyjna na watku, poniewaz mieszka bardzo blisko hoteliku, jest na watku Deniska od poczatku, jesli cioteczko Daga zgodzila bys sie byloby fajnie, jest jeszcze druga fajna ciotka - Dogo07 - takie mam kandydatury :-)

Ja moge dalej prowadzic finanse, a Fizia watek,

fajne kandydatury!szczególnie Daga w związku z tym,że ma blisko do Deniska,a Ciocia Dogo też super bo jest przebojowa i robi super ogłoszenia,no a fizia założuła watek wiec tylko ona może wstawiac na 1

ja to sie jedynie do podnoszenia wątku nadaje,czasem moge wesprzec kasa jednorazowa, albo wysłas fanty na bazarek a ogolnie niedlugo bede bez netu/przez kilka miesiecy/ wiec nie mogłabym podejmowac sie niczego stałego...

ale kandydatury na liderow wątku sa super!popieram

Posted

Też popieram,jak najbardziej kandydatury!Wystarczy poczytać post zuziM,która nic nie wiedziała o oleju...?!Myślę,że jeżeli nie zapanuje organizacyjny porządek w sprawie Denisa,to będzie tak jak widać....

Posted

Bogusik napisał(a):
Też popieram,jak najbardziej kandydatury!Wystarczy poczytać post zuziM,która nic nie wiedziała o oleju...?!Myślę,że jeżeli nie zapanuje organizacyjny porządek w sprawie Denisa,to będzie tak jak widać....

To prawda - nikt z nas jej nie wyslal pw z informacja,

Byla podana tylko informacja na watku str. 60 i post na gorze na tej stronie

EDIT: ale tak jak napisala Ola, Zuzia czy my nie musimy czytac wszystkiego, wiec powstalo male nieporozumienie, dobrze ze szybciutko wyjasnione i wszystko jest OK.

Posted

Zuzia nie czyta przecież wszystkiego bo zwyczajnie nie ma pewnie na to czasu. Nikt z nas nie jest z nią w stałym kontakcie telefonicznym i to może dlatego - ale nic wielkiego się przecież nie stało.

Co do tej pani która nie wiedziała o uszkach - właśnie aby uniknąć takich sytuacji moim zdaniem powinna być jakaś wzmianka o tym w ogłoszeniu.

Posted

olalolaa napisał(a):
Zuzia nie czyta przecież wszystkiego bo zwyczajnie nie ma pewnie na to czasu. Nikt z nas nie jest z nią w stałym kontakcie telefonicznym i to może dlatego - ale nic wielkiego się przecież nie stało.

Co do tej pani która nie wiedziała o uszkach - właśnie aby uniknąć takich sytuacji moim zdaniem powinna być jakaś wzmianka o tym w ogłoszeniu.

Tez o tym pisałam w jakimś poście,ze Zuzia ze względu na duzo obowiązków, nie zawsze znajduje czas na czytanie postów...Brak kontaktu z hotelikiem nie ułatwia sprawy...

Posted

Pozwole sobie podeslac jeszcze jedna kandydature: Ciotka Kora87 :-), Kora masz szczesliwa reke do adopcji, Rufi znalazl domek i to jaki - dogomaniacki! a po Rufim dzieki Tobie i Dredzik - moze szczesliwym trafem Twojej "dobrej reki" i los Deniska sie odmieni

Posted

ojojjo nie moge, przepraszam
ja juz mysle nad nastepnym, a naprawde to nad dwoma nastepnymi.
nie moge, przykro mi

Deniska tez do domku po Rufim, Dredzikowego polecalam. wiec do Deniska szczescia nie mam chyba :(
odwiedziny moje i marty0731 to moja robota, tylko tyle moglam.

ale wciaz jestem i dopinguje :)

p.s. a dlaczego pani chetna sobie z uszami nie poradzi? nie mozna demonizowac uszu. jesli to nie byla starsza pani, babulinka jakas, to kto nie potrafi uszka zakrapiac wraz z tz do pomocy?
a zreszta, jak zalezy to sie idzie do weta, placi 5zl i on zakrapia, w zakladowym kagancu. i po problemie.

to chociazby tak na przyszlosc.
bo jak tu drugi piesek byl, starszy- slabszy juz, to ryzyko, ze tez sie zarazi cholerstwem.

moja pomoc? chuchanie i dmuchanie za dobry i szybki domek :)