Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiscie, ze mozna podawac moj numer telefonu w ogloszeniach.

A Denisek ok. Mam wrazenie, ze uszka go nie bola, bo pozwala je sobie zakrapiac 2 x dziennie bez przywiazywania i zakladania kaganca. Kladzie sie i daje uszka.
Uszka nie sa opuchniete i leki mozna swobodnie wlewac do srodka.

Posted

zuziaM napisał(a):
Oczywiscie, ze mozna podawac moj numer telefonu w ogloszeniach.

A Denisek ok. Mam wrazenie, ze uszka go nie bola, bo pozwala je sobie zakrapiac 2 x dziennie bez przywiazywania i zakladania kaganca. Kladzie sie i daje uszka.
Uszka nie sa opuchniete i leki mozna swobodnie wlewac do srodka.

Fajne wiadomości!Zdrowiej nam Denisku bo ogłoszonka lada moment będą lecieć!Teraz tylko trzymajcie kciuki cioteczki aby znalazł się ktoś kto pokocha naszego Deniska i da mu wspaniały domek!!!

Posted

Denisku sorry za zasmiecanie Twojego watku:

Dziewczyny, szukam pilnie kogos kto dziala w schronie w Brodnicy i watku psiakow z Brodnicy

Jest chetny domek DT na psiaka Tosika http://www.reksio.cdmedia.pl/?tosik%2C1089
zamiescilam go na kudlaczach post 5937 http://www.dogomania.pl/threads/146370-Kudłacze-w-potrzebie-wątek-dyskusyjny-PROSZĘ-O-NIE-CYTOWANIE-ZDJĘĆ/page238 i napisala kkasiiiar ze moze mu dac bezplatny DT - Kasia mieszka 50 km od Brodnicy wiec piesek szybko by do niej pojechal, ale potrzebujemu kontaktu do kogos kto tam dziala, nie znam zwyczajow tamtego schroniska i czy wydaja psiaki na DT a nie chcemy nic spalic
no i jeszcze jest taka mini sznaucerka yorkowata biedna psinka http://www.reksio.cdmedia.pl/?lama%2C1094
Moze wiecie o kims kto tam dziala lub jest watek na dogo psiakow z Brodnicy

Posted

[quote name='Dogo07']Asia-s, z Brodnicy to Ania, która ma hotelik:
http://www.dogomania.pl/threads/126059-HOTEL-DLA-PS%C3%93W-%28Brodnica-woj.-kuj.-pom.%29-Niesiemy-pomoc-dogomaniackim-psiakom!.

Ojejku, jakie śliczności te dwa psiaki, że też ja ich nie zauważyłam na watku kudłaczy.

DZieki Dogo za info :-), Cos tam sie rusza w sprawie Tofika z Brodnicy, Trzymajmy kciuki, Jak tylko Kasi uda sie wyciagnas malca zrobie watek i oby szybko trafil do super domku, Fajny z niego cudak :-) Zostaje jeszcze ta mini przestraszona sunieczka

A propos Deniska - dziewczyny, czy moge liczyc na pomoc w sprawie opisu do ogloszen Deniska, ze mnie poetycka noga...;, Taki nie bardzo dlugi opis a zarazem troche poruszajacy, moze macie jakis fajny przyklad z ogloszen innych psiakow

Posted

[quote name='asia-s']DZieki Dogo za info :-), Cos tam sie rusza w sprawie Tofika z Brodnicy, Trzymajmy kciuki, Jak tylko Kasi uda sie wyciagnas malca zrobie watek i oby szybko trafil do super domku, Fajny z niego cudak :-) Zostaje jeszcze ta mini przestraszona sunieczka

A propos Deniska - dziewczyny, czy moge liczyc na pomoc w sprawie opisu do ogloszen Deniska, ze mnie poetycka noga...;, Taki nie bardzo dlugi opis a zarazem troche poruszajacy, moze macie jakis fajny przyklad z ogloszen innych psiakow

Trzymam mocno kciuki żeby udało się wyciągnąć Tofika!Asiu!Bardzo chciałabym pomóc w spr.Deniska...ale ze mnie jeszcze większa "poetycka noga"...Cioteczki z takim właśnie talentem!Pomóżcie asi-s!!!!

Posted

wyslalam jenny19 zdjecia i opis Deniska, cos tam sklecilam:oops:, telefon podalam Zuzi a mail moj, mozemy jeszcze pomyslec o Metrze czy innej gazecie, ale moze poczekajmy chwilke czy cos sie ruszy z tych ogloszen z bazarku
musze jeszcze zrobic allegro, ale to w piatek, w weekend wiecej ludzi zaglada na allegro

Posted

Asiu - Dogo07 ułożyła Cv dla Deniska do ogłoszeń:

"Gdyby Denis mógł napisać swoją biografię niejedna łza spadłaby na zapisane kartki. Trochę niezapisanych stron, wiele smutku, bólu i ogrom samotności, ale gdzieś tam między wierszami czuć psi optymizm i determinację w oczekiwaniu na lepszy los.

Jak skończy się ta powieść? Czy psiak w dojrzałym wieku, w typie teriera pszenicznego ma szansę na happy end?

CV DENISKA.
Dane osobowe

Imię i nazwisko: Denis – imię schroniskowe.
Data urodzenia: trudno dokładnie powiedzieć, ale przyjęto styczeń 2003r.
Wygląd: jestem szczupłym zadbanym średniej wielkości pieskiem, coś w typie pudelka średniego bądź PONa.
Adres: tymczasowo zameldowany w hotelu koło Zgorzelca, ale szuka własnego mieszkania na stałe.
Tel: grzecznościowy, proszę pytać o Deniska.
Doświadczenie
2006 – początek stycznia: ciężko o tym mówić. Miejsce przebywania: ulica. Porzucony w mroźny zimowy dzień, uratowany i przyjęty do schroniska.
Lata 2006-2011: pobyt w schronisku, początkowo dobrze znoszony, z pogodą duchą i moją wrodzoną wesołością, z czasem jednak
zaczęło ogarniać mnie zniechęcenie i pojawiła się przejmujące poczucie beznadziei , że zostanę za kratami boksu, bez własnego człowieka, spacerów, wąchania trawy już do końca życia .
marzec 2011: doszły problemy zdrowotne związane z moją zaniedbaną sierścią oraz uszami
lipiec 2011: ból uszu jest nie do zniesienia, jestem otępiały i gorzej słyszę, do tego dochodzi ból łapki, jedynie po obcięciu sierści jest mi przewiewniej i milej, końcem lipca miałem odwiedziny, które dały mi nadzieję na zmianę mego życia
sierpień 2011: wizyta u weterynarza oraz kąpiel. I zamieszkałem w hoteliku dla psów, gdzie wreszcie mam zapewnione dobrą opiekę, spacery, jedzenie oraz leczenie biednych uszu. Aha, łapka mnie już nie boli, okazało się że to tylko za długi pazurek zaczął mi wrastać w łapkę.
wrzesień 2011: nadal mieszkam w hoteliku, ale noce robią się coraz zimniejsze, tak że pilnie szukam ciepłego domu na stałe.
Nic mnie już nie boli, czuję się dobrze i wróciła mi radość życia .
Wykształcenie
Brak wykształcenia podstawowego, lecz nadrabiam to urokiem osobistym, dzielnym charakterem i posłuszeństwem. Jestem otwarty na propozycje w kwestii dokształcania się.
Dodatkowe umiejętności
Prawo jazdy kat. B – dobry pasażer.
Chodzenie na smyczy – na piątkę.
Zachowanie czystości – super, zawsze czekam na spacerek i tylko tam załatwiam swoje potrzeby.
Informacje dodatkowe:
Zainteresowania: spacery, zabawki, przytulanie się do człowieka.

LM DENISKA.

Potencjalny mój Domku/Opiekunie,
chciałbym Ci przedstawić swoją psią postać na stanowisko domowego psa osobistego.
Jestem miłym uroczym wiernym pieskiem, o lekko kręconych włosach, średniej wielkości,
jednym przypominam PONa innym teriera pszenicznego a jeszcze inni widzą we mnie pudelka. Ale najważniejsze abyś Ty zobaczył we mnie swojego przyszłego pupila i towarzysza.
Jestem łagodny, bardzo cieszę się na widok znajomego człowieka, potrafię także dzielnie znosić zabiegi pielęgnacyjne. Będę codziennie na Ciebie czekał a jeśli mnie tylko nauczysz i będziesz miał ochotę, to będę Ci również przynosił kapcie po Twoim powrocie do domu.
Moich słabym punktem jest jedynie to że nie przepadam za towarzystwem innych piesków samców, ale przeciwko suczkom nic nie mam. Nie wiem też jakbym się zachował na widok kota, nie miałem dotąd bliższego spotkania z tym stworzeniem.
Poza tym jestem miłym, grzecznym psiakiem i bardzo proszę, spójrz przychylnie na moje podanie.

Pozdrawiam i czekam na Twoją odpowiedź. Dziękuję, że poświęciłeś mi swój czas, na zapoznanie się z moją ofertą. Jeśli sam nie możesz dać mi domu, to proszę, powiedz o mnie swoim znajomym, może ktoś szuka kogoś takiego jak ja.

Pozdrawiam
Denis

Posted

CV i LM Super :-) Dzieki Dogo :-)
Wykorzystam do allegro, tam bede mogla wszystko zamiescic
A ogloszenia juz poszly wiec jesli domek sie nie znajdzie to damy nowe juz z nowym opisem jak wyzej

Posted

podrzucam Denisa, bo 2 dni ciszy bylo.

i wstawiam prosbe o deklaracje na naszego kudlatego wielkluda Rufiego. mamy miejsce u zuzim dla niego tez, ale deklaracji brak, a bez stalych prawie pelnych to ja psiaka nie moge wyslac...
pomoze ktos jeszcze? bo taka cisza :(

http://www.dogomania.pl/threads/181148-Kudlacz-Rufi-wreszcie-zbiera-na-hotel/page29

a tak wygladal Rufi w swoim najgorszym okresie.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Bardzo prosze czuwajcie na wątkiem Deniska, ja mam urwanie głowy bo mam pierwszego w życiu tymczaska i nie moge zostawić psiaków samych ze sobą, nawet do toalety zabieram jednego.
A tymczasik najbezpieczniej się czuje na wersalce i nie bardzo chce iść do pokoju gdzie mam dostęp do kompa.

Posted

Denisku ,cos citki mało do ciebie zaglądają łącznie ze mna....
podrzucam na dobranoc

gdyby Rufiemu udalo sie dostac do zuzim
to Denis miałby kumpla podobnego do siebie....moze by sie polubili...

Posted

hehe chyba nie, skoro Denis zadzior jest ;D
a Rufi nie wchodzi w droge silniejszym od siebie. nie widzialam tez, by slabszymi pomiatal. on trzyma pozory twardziela, nie wdaje sie w awantury, ale jemu raczej nie podskakują

Posted

asia-s napisał(a):
CV i LM Super :-) Dzieki Dogo :-)
Wykorzystam do allegro, tam bede mogla wszystko zamiescic
A ogloszenia juz poszly wiec jesli domek sie nie znajdzie to damy nowe juz z nowym opisem jak wyzej

Asiu!Bardzo proszę,podaj gdzie się znajdują linki do ogłoszeń Deniska...?Patrzyłam na pierwszej str.ale nie znalazłam...i nie wiem gdzie szukać...?

Posted

Allegro Deniska rozpocznie sie jutro rowno o 17 - z wyroznieniem, pogrubieniem i podswietleniem na 14 dni - koszt 19,05 zl,
wstawie link jak tylko sie rozpocznie bo teraz mam w oczekujacych,
Oby ta godzina wystawienia na allegro przyniosla Deniskowi szczescie:modla:

Natomiast na pakiet ogloszen z bazarku od Jenny caly czas czekam....piszac poszly ogloszenia - przepraszam zle sie wyrazilam:oops: - chodzilo mi o to ze wyslalam jenny opis i zdjecia zaraz po wplacie pieniazkow, przed chwilka patrzylam w bazarek i jeszcze nie ma, zaraz bede sie dobijac na pw o przyspieszenie ogloszen

EDIT: Allegro Denisa juz aktywne: http://allegro.onet.pl/denisek-w-t-terriera-przenicznego-prosi-o-domek-i1853324076.html

Dostalam info od Jenny ze ogloszenia z bazarku dla Denisa beda poniedzialek/wtorek

Na Tablicy dodalam w mazowieckim