Sabina02 Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 martka1982 napisał(a): edit: tak to teraz wygląda: [FONT=Verdana]deklaracje na dt:[/FONT] [FONT=Verdana]Sabina02 25zł - nowa deklaracja[/FONT] [FONT=Verdana]Paweł K z FB 50zł -czy ktoś kto ma kontakt z Pawłem informował go o sytuacji Dumki i prosił o przeniesienie deklaracji? bo jeśli nie, to ta zostaje dla Dumki[/FONT] [FONT=Verdana]Roland_De 20zł - nie mam odpowiedzi czy przechodzi na Maczkę[/FONT] [FONT=Verdana]Anashar 10zł - nie mam odpowiedzi czy przechodzi na Maczkę[/FONT] razem:? Sadze, ze skoro nie bylo potwierdzenia ze chca przerzucic pieniazki na Maczke to trzeba zalozyc ze pieniazki sa Dumki. Czyli Dumka ma 105 zl. A ile ma Maczka? PACZEK napisał(a):A czy ogłoszenia dalej są aktualne? Ja mialam Dumki Allegro w zakonczonych aukcjach, wiec je odnowilam. Nie wiem jak z innymi ogloszeniami. Quote
martka1982 Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 PACZEK napisał(a):A czy ogłoszenia dalej są aktualne? Jak masz chwilę to zrób porządek w pierwszym poście ludziom Będzie łatwiej to ogarnąć. Bo chyba musimy pościągać kogo się da i szukać najlepiej BDT i może spytaj ajli lub DIF wiem że potrafią pomóc trudniejszym pieskom. tak jak widać w pierwszym poście, ogłoszenia są z końca maja, więc już nieaktualne PACZEK ja mogę pytać ale ona nie ma teraz deklaracji, nawet jeśli Biafra, DIF czy ktokolwiek inny powie mi: tak, mam miejsce. to co ja z tym zrobię skoro my nie mamy kasy? całość kwoty przeszła na Maczkę. moglibyśmy to 735zł podzielić ale tak naprawdę to tylko Maczka ma teraz stałe deklaracje w wysokości 270. Dumka ma 25 stałych. nie wiem jak to zrobic,zeby bylo dobrze Quote
martka1982 Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Sabina02 napisał(a):Sadze, ze skoro nie bylo potwierdzenia ze chca przerzucic pieniazki na Maczke to trzeba zalozyc ze pieniazki sa Dumki. Czyli Dumka ma 105 zl. A ile ma Maczka? czyli Dumka by miała 105zł stałych a Maczka 270zł stałych a na koncie powiedzmy wspólnym jest 735zł Quote
dusje Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Tak sobie czytam ostatnie posty i nie moge sie nadziwic,ze troska Pani o Dumke zakonczyla sie wreczeniem 200 zl przy chyba niemalym zysku ze 100 gosci,ale widocznie Pani faktycznie uwaza,ze najlepiej bedzie jej w schronie, skoro w tak wysmienitych warunkach nie chciala sie zaadaptowac przez caly jeden dzien :shake: Quote
martka1982 Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Mogę tylko napisać,że decyzja schroniska była przemyślana i nie widzę w tym co się stało żadnych uchybień ze strony schroniska. Jeśli ktoś wywnioskował inaczej z postów na wątku,a co niektóre - jak czytam- mają na celu wskazanie winnych, to możemy polemizować ale na pw, bo Dumce to nie pomoże. Takie sytuacje zawsze wywołują emocje ale teraz powinniśmy skupić się na tym aby Dumka znalazła dt/ds Quote
dusje Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 martka1982 napisał(a):Mogę tylko napisać,że decyzja schroniska była przemyślana i nie widzę w tym co się stało żadnych uchybień ze strony schroniska. Jeśli ktoś wywnioskował inaczej z postów na wątku,a co niektóre - jak czytam- mają na celu wskazanie winnych, to możemy polemizować ale na pw, bo Dumce to nie pomoże. Takie sytuacje zawsze wywołują emocje ale teraz powinniśmy skupić się na tym aby Dumka znalazła dt/ds Jesli masz na mysli mnie to wyjasniam,ze stanowisko schroniska rozumiem i nie podwazam decyzji.Czytam,ze staracie sie jednak znalezc Dumce DT,ktory jak wiadomo kosztuje, wiec moj post odnosi sie wylacznie do "hojnosci" i troski jednodniowej wlascicielki psa.Tylko tyle w tym temacie. Quote
__Lara Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Uważam, że ocenianie potencjalnych - byłych "właścicieli" Dumki nie wniesie już nic dobrego. Wręcz odwrotnie. Dla mnie to też szok, ale pora zakończyć dywagacje i bezcelowe dyskusje, a zastanowić się co robić. Quote
annavera Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 ja mogę na Dumkę dorzucić 15 zł stałej; niestety więcej nie, bo z kasą u mnie krucho :( To może jednak latem uda mi się odwiedzić Dumkę . Quote
PACZEK Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Czyli wszystko rozbija się o kasę.Ja nie widzę wyjścia trzeba iść i szukać forsy.Spróbujmy ściągnąć więcej Cioteczek na wątek.Może też szukajmy domu dla obu piesków?Może bazarek to więcej ludzi zajrzy.Może cegiełkowy bazarek. Quote
Nano Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 może te sunie byłby lepsze dla Milot http://www.dogomania.pl/threads/180064-Matka-i-c%C3%B3rka.Jenny-i-Cindy.11-lat-razem.11-lat-samotne.Potrzebny-tekst-do-og%C5%82osze%C5%84/page11 Quote
Cleo2008 Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Giselle miala miejsce , skontaktujcie sie z nia. Oczywiscie nie mam pojecia czy to jeszcze aktualne i jakie warunki ale jak nie sprawdzimy to sie nie dowiemy. Ja do niej tez napisze. To by bylo Dolnoslaskie wiec w miare niedaleko. Trzymajmy kciuki. Quote
Olga7 Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Gdyby nie bylo miejsc w wyzej wymienionych DT dla Dumki to może zapytać Owieczki? Postaram się dorzucić na dt Dumki choc grosik,b.skromnie 5 zl/6mcy.Tylko tyle.niestety. Dodam tylko,że nikt nie zarzuca ani schronisku ani Milot ,iż adopcja i przywóz Dumki nie byl przemyślany.Wszyscy zaangażowani w sprawę adopcji Dumki chcieli chyba jak najlepiej dla suni a życie tylko zweryfikowalo ,a konkretnie sama Dumka -rzucona nagle na szerokie wody i zupelnie obce jej otoczenie.Czasem nie da się przewidzieć wszystkiego.A tym bardziej zachowania w takiej sytuacji psa znającego przez 11 lat tylko życie w schronie i kontakty i spacery z pracownikami schroniska oraz wolontariuszami . Quote
annavera Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Słuchajcie, a czy nie lepiej zrobić tak, żeby Maczka pojechała do Kołobrzegu, a deklaracje Dumki wróciły do niej ? Ktoś zasugerował też te dwie starsze psinki - matka i córka (całe życie w schronisku), żeby pojechały do Kołobrzegu - też dobry pomysł ... przydałoby by im się ...nawet jakby mogły obie, skoro to tak duży teren :) Byłoby cudownie. Quote
annavera Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 poproszę o Paypal ... Pani z FB chce zadeklarować stałe wpłaty na hotelik Quote
Olga7 Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Nano napisał(a):może te sunie byłby lepsze dla Milot http://www.dogomania.pl/threads/180064-Matka-i-c%C3%B3rka.Jenny-i-Cindy.11-lat-razem.11-lat-samotne.Potrzebny-tekst-do-og%C5%82osze%C5%84/page11 To te dwie sunie : Jenny i Cindy : Quote
feliksik Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 ale czy wy szukacie hoteliku czy domowego DT, bo propozycje są chyba podane hotelików, a to przeniesienie Dumki w kolejne nowe dla niej miejsce a i tak za kraty. Tu trzeba wyłącznie domowego tymczasku - nie oddawajcie jej do nowego dla niej hotelu, bo jak widać to dla niej duży stres, nawet hotel nie spełni tu wymagań - ona tylko niepotrzebnie znowu się zestresuje Quote
martka1982 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 feliksik wchodzi w grę domowy dt. taki ma Biafra i taki ma DIF. reszty nie znam, więc nie wiem. o trochę późniejszej godzinie zadzwonię do Biafry i zapytam się jak sprawy stoją. Quote
feliksik Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 martka1982 napisał(a):feliksik wchodzi w grę domowy dt. taki ma Biafra i taki ma DIF. reszty nie znam, więc nie wiem. o trochę późniejszej godzinie zadzwonię do Biafry i zapytam się jak sprawy stoją. to mnie trochę uspokoiłaś, chociaż ja myślałam o takim, w którym Dumka byłaby jedyna, ale z takim to tylko kolejny cud musiałby być Quote
martka1982 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 feliksik napisał(a):to mnie trochę uspokoiłaś, chociaż ja myślałam o takim, w którym Dumka byłaby jedyna, ale z takim to tylko kolejny cud musiałby być No właśnie u Biafry miała być jedynym psem w domu!!! już mieliśmy uzbierane deklaracje....teraz trzeba zacząć wszystko od nowa Quote
feliksik Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 martka1982 napisał(a):No właśnie u Biafry miała być jedynym psem w domu!!! już mieliśmy uzbierane deklaracje....teraz trzeba zacząć wszystko od nowa o cholerka Quote
PACZEK Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 martka1982 napisał(a):No właśnie u Biafry miała być jedynym psem w domu!!! już mieliśmy uzbierane deklaracje....teraz trzeba zacząć wszystko od nowaI świadomość tego bardzo mnie boli. Quote
winter7 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 U mnie full deklaracji, ale nie zostawię Małej. Dlatego podtrzymuję swoją deklarację 100zł. U DIF jest "mój" Pimpuś i mogę z całą odpowiedzialnością polecić to miejsce. Pimpek nabrał tam ogłady i dobrych manier. Ale nie jest jedynym czworonogiem w hotelu. Quote
Javena Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Dla mnie takie wątki ,jak ten ,zniechecaja do wchodzenia na dogo. Tyle jadu sączy sie od niektórych ,nie wiem ,dlaczego? Każdy chciał jak najlepiej ,nikt nie przewidział ,ze pies zachowa się nie tak ,jak oczekiwalismy. Ciekawa jestem ,co by sie działo ,gdyby faktycznie sunia uciekła?? Jakie słowa by sie tu przetoczyły?Ja ze swej strony daję 5 zł Dumce oprócz tego 5zł dla Maczki. Wiecej nie dam rady. Quote
paulinken Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Cholera, teraz jeszcze na Dumkę kasa potrzebna... A już było tak pięknie. Quote
Nano Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Javena napisał(a):Tyle jadu sączy sie od niektórych ,nie wiem ,dlaczego? Każdy chciał jak najlepiej ,nikt nie przewidział ,ze pies zachowa się nie tak ,jak oczekiwalismy. Ciekawa jestem ,co by sie działo ,gdyby faktycznie sunia uciekła?? Jakie słowa by sie tu przetoczyły?J dokładnie... Quote
Recommended Posts