Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brak wieści to wcale nie są dobre wieści :shake:
Ja całymi dniami chodzę po tych krzakach, to mnie nie ma przy komputerze ...
Dzisiaj jeszcze musiałam do miasta się udać więc dużo czasu straciłam.

Klatki nie postawiłam , bo ta gangrena :angryy: znowu jest po drugiej stronie wąwozu - czyli w Woli Radziszowskiej w okolicach Dworu.
Rano dzwonił do mnie jakiś Pan, lekko zbulwersowany, że tyle ludzi już widziaało tego psa i dzwonią do mnie a ja ofiara nie umiem go nawet złapać :shake:

Dumka MUSI zejść z tej Woli spowrotem przez strumień na drugą (pierwszą) stronę wąwozu - czyli tam gdzie była wczoraj bo inaczej nie mamy szans.
Wola jest wysoko, tam jest tak stromo w lesie, tak że na czworakach nie damy radę za nią :shake:

Po tej naszej bardziej płaskiej stronie leży ta padlina, która najwyraźniej jej służy :angryy:, bo jak na bolące nóżki to biega bardzo sprawnie.

Ja dzisiaj byłam u Państwa, tam gdzie wczoraj goniliśmy Dumkę po posesji.
Zawiozłam jej miskę, kocyk, suchą karmę, którą jadła ostatnio może po zapachu podejdzie i zacznie tam częściej przebywać.
Chodziłam też po krzakach tam i spowrotem deptając ile wlezie i gadałam sama do siebie - miałam nadzieję że mnie usłyszy albo wywącha.
Na szczęście Panstwo którzy tam mieszkają przenieśli się z miasta i są bardzo wyrozumiali dla moich wyczynów.
Zostawiłam też kubeł suchej karmy i Pani będzie do miski od Dumki dosypywać i sprawdzac czy się nie kręci koło domu.

Mam nadzieję, że Dumka nie wpadnie na pomysł, żeby zmienić kierunek podróży :-(
Normalnie nie mogę wytrzymać, że jej wczoraj nie złapaliśmy :placz:

Posted

No to ulka1108 popisałaś się! Żenadą można nazwac to co napisałaś. Jakim prawem oskarżasz osoby , które tyle dla psów zrobiły?!. Zachowaj te bezpodstawne sądy dla siebie i faktycznie nie zaśmiecaj wątku swoim jadem .

Posted

no to nie wiem czy jakakolwiek akcja z większą ilością osób się dobędzie - bo Dumka po drugiej stronie. A jak daleko to jeste od miejsca w którym była, bo może coś pokombinować zanim wogóle się wyniesie.
ale znowu jak łapać na terenie na którym nie ma jak chodzić.
szansą jest że majowa może z kolegą przyjechać, ale to chyba dzisiaj tylko tak?

Posted

:nerwy::nerwy::modla::modla:Dumka daj się złapać no i będzie koniec tułaczki będziesz szczęsliwa i miała swój dom trzymam kciuki i trzeba koniecznie wezwac na pomoc sw.Franciszka z Asyzu wierzcie to pomaga

Posted

abra43 napisał(a):
:nerwy::nerwy::modla::modla:Dumka daj się złapać no i będzie koniec tułaczki będziesz szczęsliwa i miała swój dom trzymam kciuki i trzeba koniecznie wezwac na pomoc sw.Franciszka z Asyzu wierzcie to pomaga

Ja też to wcześniej pisałam. Zawsze mi pomaga ,choć moze nie zawsze tak szybko ,jak byśmy chcieli. Pewnie takich próżb ma duzo więcej.:)

Posted

Tak ja jeszcze dzis z kolega moge podjechać. Oczywiscie kolega nie gwarantuje ze będzie mógł na 100% bo zawsze może cos wypaść, ale ma dobre chęci chłop
od przyszłego wtorku będzie mój TZ w Krakowie i auto będzie, i my do dyspozycji

Posted

mam, wczoraj z nia rozmawiałam i umówiłam sie, że jesli jest nas tylko dwójka to bedzie sens sciagac nas tylko kiedy Dumka pokaże sie u tej Pani gdzie jest szansa złapania, jestem pod telefonem

Posted

feliksik napisał(a):
Biafra a daleko jest od tego miejsca gdzie była widziana ostatnio do tego jej legowiska ,bo jak nie to może faktycznie jakąś drogę jej oznaczyć zapachem np. oleju z sardynek

Jakieś 3 kilometry. I nie wiadomo, którym polem, łąką, lasem szła :-(

Posted

cholera dopiero teraz zobaczyłam, że ta sunia zmasakrowana to u ciebie było!!! Wątek czytam od początku, ale dopiero teraz skojarzyłam twój nick.
Tak strasznie chciałam, żeby odnaleźli sprawcę.

Posted

Biafra napisał(a):
Jakieś 3 kilometry. I nie wiadomo, którym polem, łąką, lasem szła :-(

ale może gdziekolwiek zacząć - może zapach ją zwabi i lać tak po trochu w stronę legowiska - tylko ile tego oleju by trzeba