Jump to content
Dogomania

*Pabianice* mix grzywacz stary i zaniedbany Skarbek JEST JUŻ W NOWYM DOMU !!

Recommended Posts

Posted

O Matko !!!Wielkie dzięki-jesteś kochana Itske.To kudłate nie dawało mi spokoju.No i BDT to cud jakiś! Ja jednorazowo prześlę 100 zł aby było na sam początek.Proszę o nr.konta na pw.

• Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Anula']O Matko !!!Wielkie dzięki-jesteś kochana Itske.To kudłate nie dawało mi spokoju.No i BDT to cud jakiś! Ja jednorazowo prześlę 100 zł aby było na sam początek.Proszę o nr.konta na pw.[/QUOTE]
Anula, kobieto Ty jesteś jak Anioł. Wiem coś o tym:)

Posted

Jeśli chodzi o fryzjera to tak:
- jeśli miałby jechać w ten czwartek to raczej nie zdążymy wybrać się do profesjonalnego fryzjera
- mamy jednak maszynkę w schronie i może udałoby się pracownikom z grubsza go ostrzyc, ale z pewnością nie byłoby to strzyżenie super piękne

- jeśli miałby jechać dopiero 24.03. to wizyta u fryzjera wchodzi w grę, ale to wydatek rzędu 60 zł

Ja bym chciała żeby on jechał w czwartek, bo w jego przypadku nie ma na co czekać.
Tylko teraz trzeba zorganizować transport do Wawy. Jest sporo deklaracji, więc może chociaż płatny transport by wchodził w grę?

Posted

[quote name='Itske']No dobra Cioteczki to tak:
1. Wezmę go na DT (zaznaczam na DT) psów Ci już u mnie dostatek:diabloti:
2. Żarełko, witaminki i bieżące życie daję psu i nic za to nie chcę, oprócz tego, aby był zadowolony i koniecznie spał pod kołdrą w łóżku, bo moje wszytkie nakołdrowe:evil_lol:
3. Potrzebuję na fryzjera, nie dla siebie, dla tego ślicznego pieska, który skrywa się pod tą skorupą z kudłów, sama - nie umiem, boję się, że pokaleczę, chyba, że Wy go pięknie ogolicie
4. prosze też na odjajczenie (o ile jest jeszcze co odjajczać:eviltong:) i na pierwszą wizytę u weta - żeby dokładnie sprawdzić co tam bidakowi trzeba, zrobiłabym mu jakiś podstawowe badania krew może usg? Odjajzcenie u mnie musowe, bo jedna suka niesterylizowana ([B]wystawowa, nie hodowlana[/B], ale na wystawy lubię sobie polatać:lol:).
5. kolejne wizyty u weta postaram sie radzić sobie sama. Gdyby się okazało, ze coś mu jest poważniejszego i kasy mi nie starczy, to napisze, moze cos uradzimy, jakiś bazar albo coś
6. oferuję DT bezterminowy w sensie, że nie powiem za miesiąc zabierać, bo mam coś innego do roboty, będzie na DT u mnie dopóki nie znajdziemy (bo mam nadzieje, że nie zostanę z tym sama) fajnego spokojnego DS
7. Jeśli Wam odpowiada, to proszę o pomoc w organizacji transportu 24.03. będę w Warszawie - mogłabym go odebrać, dacie radę zorganizować coś do warszawy? (chyba, że dacie radę już teraz na ten czwartek - jedzie mój TZ z Warszawy do Gdańska - acha, bo ja w koło Gdańska mieszkam:lol:)

Pies do domu, fakt, że pracuję jak wariatka, ale teraz zabieram małe ze sobą do pracy, więc mam nadzieję, że dziadzio w samochodzie nie rzyga:lol: i do ludzi fajny.
acha, mam kota - nie będzie go chciał zeżreć?
Piszę wsio na forum, bo jestem za jak najwiekszą transparentnością działania.
Decyzja po Waszej stronie[/QUOTE]

Jeee jak fajnie:) Kochana jestes Itske.

Posted

[quote name='Itske']TZ jedzie w czwartek wieczorem ( albo piątek, jeszcze sam nie wie, ale najwyżej dziadunio trochę posiedziałby u niego w stolicy, jest tam moja duża suka, troche namolna, ale suka i do facetó nie ma wontów) więc w czwartek późnym popołudniem kudłatek mógłby wylądować u mojego TZ, ten zawiezie psiura do mnie, jeszcze nic o tym nie wie, ale jak podejmiecie taką decyzję, to się dowie:diabloti:

Dzięki ogromne za deklaracje pomocy finansowej , zaznaczam, że na ogół mi starcza , ale trochę się ostatnio na psy spłukałam, upsss i jakby pustki na koncie świecą. Potrzebuję tylko jakby na rozruch, ciachu ciachu (jajeczka i kudełki:eviltong:) i pierwszy wet, potem myślę, że damy radę, chyba, że coś dużego się u niego ujawni, ale dobrze mu życzmy i nie kraczmy

nawet mam już dla niego nowiutkie ubranko "szukam domu" jak go odstawimy i odpicujemy to się będą ludzie zabijać o niego:lol:
a jak nie to ciocia Itske będzie się woziła z tymczasem:diabloti: a cioteczki z dogo będą robiły bazarki na kudłatka:bigcool:
komu wyslać numer tel do mnie i prywatną pocztę gdyby była pozrzeba sparwdzenia mnie wywiadu itp?[/QUOTE]

Jeju, KOBIETO Ty jesteś NIESAMOWITA!!!! Chcę się dołożyć po pensji chłopakowi! On jest bardzo podobny do mojej Romy (od 17.05.2009 za tęczowym mostem :placz:) i mam do niego przez to WIELKĄ słabość. Mieszkam też k/GD, więc jak pozwolisz to bardzo bym chciała Was odwiedzić, kiedy On już będzie u Ciebie. PLISSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!

Posted

Ło święci, jakie konto? Chyba nie moje??? Niech ten pies trafi najpierw do mnie, może (korzystając z zapału Kochanych Cioteczek) niech zbiera kasę ktoś, kto wolontariatuje tam, a potem mi da, a ja się będę rozliczać, faktura, od weta, rachunki itp.

a na grzywkach trochę się znam, miałam łysolka, ten co prawda kudłaty ale mix pudla z grzywką to musi być super pies!

Posted

[quote name='Jages']Jeju, KOBIETO Ty jesteś NIESAMOWITA!!!! Chcę się dołożyć po pensji chłopakowi! On jest bardzo podobny do mojej Romy (od 17.05.2009 za tęczowym mostem :placz:) i mam do niego przez to WIELKĄ słabość. Mieszkam też k/GD, więc jak pozwolisz to bardzo bym chciała Was odwiedzić, kiedy On już będzie u Ciebie. PLISSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!![/QUOTE]

Jasne! Odwiedzaj! Dostaniesz wariatkę (moją holenderke) na spacerek, a ja odzipnę:diabloti:
:lol: Odwiedzaj, zapraszamy. Masz całkiem niedaleko do mnie:lol:. I już wiem, co zrobię z kudłatym, jak pojadę na delegację:evil_lol: albo paść owce (w Kielnie)
dawać brzydala, dawać, szybko mu chałupkę znajdziemy

Posted

[quote name='Itske']Jasne! Odwiedzaj! Dostaniesz wariatkę (moją holenderke) na spacerek, a ja odzipnę:diabloti:
:lol: Odwiedzaj, zapraszamy. Masz całkiem niedaleko do mnie:lol:. I już wiem, co zrobię z kudłatym, jak pojadę na delegację:evil_lol: albo paść owce (w Kielnie)
dawać brzydala, dawać, szybko mu chałupkę znajdziemy[/QUOTE]

Już się cieszę jak nakręcony wariat!! :multi:

Posted

Ależ cudowne wieści :multi: Cały dzień martwiłam się o niego, zastanawiałam się w pracy komu podesłać jego wątek, żeby skutecznie zainteresować problemem i uzyskać konkretną pomoc...Wchodzę w końcu na wątek i oczom nie wierzę :crazyeye: Skarbek opuszcza schronisko :Cool!:

[RIGHT][IMG]http://www.picturesanimations.com/d/dogs/007.gif[/IMG]

[LEFT]Dorzucę 20 zł na fryzjera lub co tam trzeba będzie, a potem zobaczę co dalej. Mam tylko taką prośbę: zanim podejmiecie ostateczną decyzję o kastracji zbadajcie dokładnie psiaka. On zaniedbany nieco jest, już nie pierwszej młodości i przykro by było gdyby okazało się, że po narkozie np. nerki wysiadły.
Trzymam kciuki za Skarbeczka :kciuki:
[/LEFT]
[/RIGHT]

Posted

Cioteczki, podejmijcie decyzję, czy mam brać tego dziadunia (acha, mieszkam na wsi, na parterze, zejście do ogródka na siku 3 schodki, w domu kot, dwie suki na stałe (jedna czasem mieszka w Warszawce) oraz koń i czasem fretka),

Jeśli zgadzacie się na DT u mnie, to:
1. Kto zbiera fundusze na niego, bo na wątku, wiele świetnych cioteczek deklarowało
2. Na kiedy uda się ( i czy się uda) zorganizować transport do Warszawki, chyba, że... zapraszam do Gdańska:multi:!
3. Komu przesłać dokładne namiary na mnie (telefon mój, Tz, itp itd)
4 Co dziadzio je (suche? u mnie orijen, ale kupię coś dla starszych, czy woli mokre? Barf? czy gotowane?)
5. I czy wiadomo, jak z zachowaniem czystości, mam zwijać perskie dywany, czy nie:evil_lol:?

ja już się na dzisiaj żegnam, jutro o jakiejś głupiej porze wstaję
zajrzę jutro, aby poznać decyzję

Posted

[quote name='Itske']Cioteczki, podejmijcie decyzję, czy mam brać tego dziadunia - [COLOR=navy][B]no co za pytanie [/B][/COLOR]:lol: (acha, mieszkam na wsi, na parterze, zejście do ogródka na siku 3 schodki, w domu kot, dwie suki na stałe (jedna czasem mieszka w Warszawce) oraz koń i czasem fretka),

Jeśli zgadzacie się na DT u mnie, to:
1. Kto zbiera fundusze na niego, bo na wątku, wiele świetnych cioteczek deklarowało - [COLOR=navy][B]piechcia zbiera, na pierwszej stronie może jest już konto, a jak nie to zaraz ją pogonimy :x[/B][/COLOR]
2. Na kiedy uda się ( i czy się uda) zorganizować transport do Warszawki, chyba, że... zapraszam do Gdańska:multi:! [COLOR=navy][B]no to ustalimy jeszcze, obstawiam czwartek wieczór - jeśli ktoś się zlituje i go zawiezie. Do Gdańska bym się wybrała ale narazie żaden wyjazd mi się nie szykuje...[/B][/COLOR]
3. Komu przesłać dokładne namiary na mnie (telefon mój, Tz, itp itd) - [COLOR=navy][B]możesz do mnie i do piechci[/B]
[/COLOR] 4 Co dziadzio je (suche? u mnie orijen, ale kupię coś dla starszych, czy woli mokre? Barf? czy gotowane?) - [COLOR=navy][B]w schronie je to co musi, więc chyba się okaże w domu jakie ma wymagania kulinarne :eviltong:[/B][/COLOR]
5. I czy wiadomo, jak z zachowaniem czystości, mam zwijać perskie dywany, czy nie:evil_lol:? - [COLOR=navy][B]nie wiadomo, ale na poduszkę swoją nie lał, to może będzie rozsądny chłopak :cool3:[/B][/COLOR]

ja już się na dzisiaj żegnam, jutro o jakiejś głupiej porze wstaję
zajrzę jutro, aby poznać decyzję[/QUOTE]
[COLOR=navy][B]
odpowiedzi powyżej[/B][/COLOR]

Posted

no to chyba troche ostudzę wasz entuzjazm organizacyjny gdyż... zacznę od początku...

bardzo dziękuję tym co porobili ogłoszenia. Miała 2 lub 3 tel. w jego sprawie, wszystkie z zapytanie o płeć bo w ogłoszeniu nie ma:) ale ale...
[U][B]Pani z Krakowa jest zdecydowana dac małemu bezpłatny DT ale prawdopodobnie zostanie DS!!![/B][/U] W rozmowie ze mną miała obawy co do tego jak pogodzić nie ciachnięta sunię i psa, ale w razie czego może je odseparować. Ma 14-letnią sunię grzywacza też chyba jakąś z odzysku. Zrobi małemu wszystkie potrzebne badania aby zobaczyć czy nadaje się do kastracji i jeśli będzie to możliwe to to wykona. Wydaje mi się że to najlepsze rozwiązanie. Tylko transport do Krakowa, ale ja zadzwonię jutro w jedno miejsce, bo mój kuzyn jeździ co weekend do Krakowa, może wziąłby ze sobą takiego śmierducha:) najwyżej zapakuje się go w transporter aby mu nie nabrudził i tyle:)

w rozmowie ze mną mając nadzieję że to sunia bo wtedy nie byłboy problemu ale powiedziała że się jeszcze zastanowi jak to pogodzić, apo powrocie zobaczyłam maila że jest zdecydowana:)
aha prócz suni ma chyba jakąś kotkę znajdę.

[B]i co wy na taka opcję?????????????????[/B]

Posted

Jejku...Nie mogę w to uwierzyć :crazyeye: Choć z drugiej strony...Sama bym go wzięła gdyby nie to, że już mam 2 suki w jednopokojowym mieszkaniu. On jest cudowny nawet z tymi dredami i kołtunami :loveu: Ja jestem ZA :multi: Wiadomo, że lepszy DS od DT ( potem dopiero przeprowadzka do DS bo pies przeżywa takie rozstania.) A co z wizytą przed adopcyjną? Może uda się małego wykąpać i troszkę ostrzyc przed wyjazdem? Ktoś tam oferował taka możliwość jeśli czas by pozwolił. Chodzi mi głównie o te walory węchowe w drodze do Krakowa.

Posted

Znakomicie że jest opcja ds . Czy ktoś z Krakowa zrobi wizytę przedadopcyjną ? A nie mówiłam że warto mu zrobić te ogłoszenia , dzięki dziewczyny że zrobiłyście . Tak się cieszę że biedak zyskał tyle możliwośći . U Itske dogomaniacki bdt a tu propozycja domu stałego ale czy coś więcej o tym domu wiemy ? Decyzja nie należy do mnie więc się na razie nie odzywam .

Posted

[quote name='piechcia15']
[U][B]Pani z Krakowa jest zdecydowana dac małemu bezpłatny DT ale prawdopodobnie zostanie DS!!![/B][/U] W rozmowie ze mną miała obawy co do tego jak pogodzić nie ciachnięta sunię i psa, ale w razie czego może je odseparować. Ma 14-letnią sunię grzywacza też chyba jakąś z odzysku. Zrobi małemu wszystkie potrzebne badania aby zobaczyć czy nadaje się do kastracji i jeśli będzie to możliwe to to wykona. Wydaje mi się że to najlepsze rozwiązanie. Tylko transport do Krakowa, ale ja zadzwonię jutro w jedno miejsce, bo mój kuzyn jeździ co weekend do Krakowa, może wziąłby ze sobą takiego śmierducha:) najwyżej zapakuje się go w transporter aby mu nie nabrudził i tyle:)

w rozmowie ze mną mając nadzieję że to sunia bo wtedy nie byłboy problemu ale powiedziała że się jeszcze zastanowi jak to pogodzić, apo powrocie zobaczyłam maila że jest zdecydowana:)
aha prócz suni ma chyba jakąś kotkę znajdę.

[B]i co wy na taka opcję?????????????????[/B][/QUOTE]

Mnie się bardzo źle kojarzy "pani z Krakowa". Zapewne wiecie, który przypadek mam na myśli. Trzeba ją najpierw sprawdzić, by mieć czyste sumienie.

Posted

wiesz...z Krakowa jest wiele osób, a ona gadała z sercem i teraz mailujemy.
Lidan a ty nie miałabyś czasu zrobić takiej wizyty?szukam kogoś dyspozycyjnego, oczywiście gdy będę juz miała adres to napisze do irenaka lub innych Krakusów:)

Posted

mówisz o tej pani zKrakowa co zbierała stare pieski różnie się z nimi działo/co między innymi miał anszą sunię?:(czy mylę miasta:(?

Lidan jeśli masz czas na takie wizyty P/A to podaj mi na wszelki wypadek na pw swój nr tel. bo dogo lubi wysiadać

Posted

[quote name='piechcia15']
Lidan a ty nie miałabyś czasu zrobić takiej wizyty?szukam kogoś dyspozycyjnego, oczywiście gdy będę juz miała adres to napisze do irenaka lub innych Krakusów:)[/QUOTE]
Przykro mi, ale ja nie potrafię tego robić :niewiem: Nigdy nie byłam na takiej wizycie. Nie nadaję się do tego :oops:

Posted

spoko to napiszemy do kogoś innego:)niestety irenaka została zbanowana:( chyba że macie do niej tel?
matkoo Asior też zbanowana,...czy całt Kraków jest zbanowany?co one na rozrabiały??:(
kto jest jeszcze z Krakowa?:(

Posted

do Asior też mam to jutro napiszę. Pani własnie podjęła ostateczną decyzje że biorą psiaka do siebie:) kwestia tylko transportu i wizyty z tym że ta Pani jest w domu tylko w śr cały dzień a tak to codziennie dopiero po 22:( chyba że w weekend a w weekend to byśmy chcieli aby już był w domku:(

Posted

Pań z Krakowa jest dużo ;)

Bardzo się cieszę z takiej opcji, mam nadzieję, że wszystko pójdzie ok. Swoją drogą zauważyłam, że takie psy w wyjątkowej potrzebnie często kogoś wzruszają i ludzie chętniej dają im domu, bez oka, zaniedbane, wychudzone itd. Najgorzej mają starsze, w pełni sprawne psy lub przeciętne kundelki.... przynajmniej tak wynika z moich obserwacji.... Trzymam kciuki.

Wizyta P/A konieczna.