Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiadomo skąd przyszła, ale zjawiła się dwa miesiące temu na polach przy ludzkich zabudowaniach. Przychodzila pod ogrodzenie by dostać coś jeśc i odchodziła. Spała na mrozie i w śniegu. Próby złapania jej nie dawały rezultatu, nie można było się nawet do niej zbliżyć. Wczoraj suczka został odstrzelona środkiem usypiajacym i oto jest już bezpieczna.
Bajk21 zlokalizowała suczkę, dokarmiała ją i zorganizowała odłowienie tu p0oczątek tej historii:
http://www.dogomania.pl/threads/173686-Przytulisko-p.Joli-w-potrzebie-OTRUT******-WALCZĄ-O-ŻYCIE-OGROMNY-DŁUG-W-LECZNICY-HELP/page97

Suczka jest absolutnie łagodna i przyjazna. Po wybudzeniu reagowała machaniem ogona na widok swego nowego opiekuna i pełnej miski jedzenia.

Uploaded with ImageShack.us

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cieszę się, że już bezpieczna :)
I wreszcie widać jak wygląda ślicznota, bo do tej pory to zdjęcia jej można było zrobić tylko przy pomocy teleobiektywu;)
Ciekawe tylko, dlaczego tak bardzo bała się podejść? Czy aż tak człowiek dał jej w kość? :(

Tanitko, macie może dla niej imię. Próbowałyście jakie jej się podoba? ;)

Posted

mysliwskie w potrzebie maja jakie zalozenie, przy okresleniu , ze to pies mysliwski lub w typie? czy ze poszukuje domu , czy domu ,,mysliwskiego"?
bo nie sadze , ze Tatiana wyda psa mysliwemu:)

Posted

A może KONDRA, na cześć jednej suczki wyżła, której nie zdążyłam pomóc? Tanitka sprawdzałyście czy niema czipa lub czegoś napisanego na obroży? Pozdrawiam Was i sunię.

Posted

Ati napisał(a):
mysliwskie w potrzebie maja jakie zalozenie, przy okresleniu , ze to pies mysliwski lub w typie? czy ze poszukuje domu , czy domu ,,mysliwskiego"?
bo nie sadze , ze Tatiana wyda psa mysliwemu:)

Domu poszukują. Jak mój Bugi poszukiwał :D
Nie daję psów do myśliwych.
Poza tym warunkiem adopcji jest sterylizacja/kastracja albo pies/sunia już jest po tym zabiegu, myśliwi takich nie chcą, bo kastrowane "węch tracą" :D i chwała Bogu !

Posted

bajk21. napisał(a):
A może KONDRA, na cześć jednej suczki wyżła, której nie zdążyłam pomóc? Tanitka sprawdzałyście czy niema czipa lub czegoś napisanego na obroży? Pozdrawiam Was i sunię.

Czy ma dane właściciela lub czipa, może ktoś jej szuka? Czy wrzucić ją na znalezione?

Posted

Na obroży nie ma żadnej informacji. Czytnika do czipów nie mamy a w tym stanie wylęknienia nie zaryzukujemy wiezienia jej do lecznicy na sprawdzenie czipa. Trzeba poczekać aż sunia nabierze wiekszego zaufania ;) Parosku jakbyś mogła ją na znalezione wrzucić to by było super ;)

Posted

[quote name='lamia2']Na obroży nie ma żadnej informacji. Czytnika do czipów nie mamy a w tym stanie wylęknienia nie zaryzukujemy wiezienia jej do lecznicy na sprawdzenie czipa. Trzeba poczekać aż sunia nabierze wiekszego zaufania ;) Parosku jakbyś mogła ją na znalezione wrzucić to by było super ;)

to ogłoszę ją na forach znalezione

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
ooo , a skąd mieliscie zdjęcie mojego Chanela ?:D

poznałaś, sama przysłałaś :eviltong: teraz Chanel prosi o 1%

dostałam jeszcze kilka fajnych Twoich fotek ale nie mogę znaleźć :shake: szukam takiej fotki wielki nos psiaka (chyba Norki) ale :niewiem: