Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lamia2 napisał(a):
Na obroży nie ma żadnej informacji. Czytnika do czipów nie mamy a w tym stanie wylęknienia nie zaryzukujemy wiezienia jej do lecznicy na sprawdzenie czipa. Trzeba poczekać aż sunia nabierze wiekszego zaufania ;) Parosku jakbyś mogła ją na znalezione wrzucić to by było super ;)

umieściłam sunię na ośmiu forach znalezione

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tanitka napisał(a):
Suczka cały czas siedzi w budzie :(. Wychodzi tylko na jedzenie i załatwienie się.

bidulka na pewno wymroziła się śpiąc na polu, :cry: teraz pilnuje ciepłej budy, bo nie ma kubraczka a przecież jest jeszcze zimniej :-(

Posted

A ludzie u których przebywa teraz próbują z nią trochę poćwiczyć socjalizacje z człowiekiem i otoczeniem? Czy tylko jest schronienie i żywienie suczki? ktoś próbował np. założyć jej smycz i przejść się kawałek?

Posted

tanitka napisał(a):
tu się nie ma co wyjaśniać. Suka wciąż siedzi głównie w budzie, powina mieć tymczas z oswajaniem... w takim stanie jest nieadopcyjna :(

i nie mów, ze do tego płatny?.........

Posted

EVA2406 napisał(a):
A co Małgoś, chcesz z nią popracować? ;)

Nie jestem behawiorystką i bałabym się, żeby nie popełnić błędów.
Pytałam, bo znam świetne dziewczyny, które się tym zajmują, ale Nadarzyn to trochę za daleko. Ale się ich zapytam, może znają kogoś z tamtych stron.

Posted

malagos napisał(a):
i nie mów, ze do tego płatny?.........

Suczka przebywa w przytulisku Fundacji Sfora. Ma zapewniony samodzielny kojec, dwa, ciepłe posiłki dzienne (na taki okres na jaki trzeba będzie), szczepienie, odrobaczenie, odpchlenie oraz sterylizację - wszystko bezpłatnie.
Pracownik/pracownicy nie mają doświadczenia w pracy nad socjalizacją wystraszonego psa. Suczka pewniej już wygląda na świat ale w dalszym ciągu jest mocno wystraszona. Potrzeba jej spokoju prawdopodobnie więcej niż myślałam.
W każdej chwili Tanitka może przenieść suczkę do miejsca w którym będą z nią pracować specjaliści ;)

Posted

to ona jest aż tak wycofana? Bo może trochę serca, wyprowadzania na spacer, głasków i smaczków?.........Czy z tego kojca ktoś ją wyprowadza? Umie chodzić na smyczy?
Ewa, miło mi , ze tak wierzysz we mnie, ale po przygodzie z Niką
[*] panicznie boję się wycofanych psów. A do tego wyżełki są większe od ratlerków. Tak tylko myślę, jak jej pomóc.

Posted

malagos napisał(a):
to ona jest aż tak wycofana? Bo może trochę serca, wyprowadzania na spacer, głasków i smaczków?.........Czy z tego kojca ktoś ją wyprowadza? Umie chodzić na smyczy?

Małgosia, pies na widok człowieka chowa się w najdalszy kąt budy, mamy się z nią szarpać i na siłę wywlekać z budy? ustawiamy coraz dalej miski od budy i czekamy aż sama wyjdzie i zacznie kojarzyć człowieka z jedzeniem. Pewnie się nie znam ale nie jestem zwoleniczką siłowych rozwiązań.