Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nadrobiłam 15 zaległych stron...:roll:

Moja Kinia też stale ma bose nogi.
Mnie nie przeszkadza, ale teściowa dostaje obłędu że dziecko nie ma butów ( najlepiej zimowych ocieplanych) i już wolę jej w boso nie puszczać. Zreszta mamy tyle kłaków w domu że nie wiem jakby wyglądało jej chodzenie w boso (choć ja chodzę i się nie przejmuję).

A na tych znajomych nie ma jakiegoś wpływu?? 1,5 roku to wiek kształtwania się psa... Uświadom ich że mogą się znaleźć na zakręcie i przegrać ze zdaniem i siłą psa jakim jest samiec i to onka...
U tżta w rodzinie jest też taki oszalały piesek, tylko że tam sobie trochę zdają sprawę że wychowali psa w samowolce, pozatym ja pokazałam na moim zalety wychowania psa i u nich w domu też tamtemu przemówiłam do rozumku to byli zachwyceni i napewno coś tam w głowach zostało. Tylko ja tamtego nie widuję na codzień. Nie wyobrażam sobie jakby mi np wpadł w odwiedziny do domu i szarpał co popadnie itd...

Posted

psy muszą znać podstawowe zasady, to jest konieczność normalnego życia z psami w domu. nie wyobrażam sobie, by któryś z moich psów miał nie znać komendy np "nie wolno" czy "wyjdź/zejdź". takie podstawy to minimum.

a o chodzenie na boso chodziło mi,że bez skarpetek, bo mi zawsze zimno:evil_lol: ale moja lena też miała etap zdejmowania skarpetek i w ogóle rozbierania się ze wszystkiego:evil_lol: teraz jakoś to opanowaliśmy i nawet w kapciach chodzi zazwyczaj ;)

Posted

marta1624 napisał(a):
Witam w galerii Tory! Podczytuje od dawna, ale dopiero teraz postanowiłam napisać:) Tora to pies moich marzeń i z wyglądu, a zwłaszcza z zachowania. A Theoś jak zwykle śliczny:)

Witam :) Cieszę się z odwiedzin i z komplementów :)

Majkowska napisał(a):

A na tych znajomych nie ma jakiegoś wpływu?? 1,5 roku to wiek kształtwania się psa... Uświadom ich że mogą się znaleźć na zakręcie i przegrać ze zdaniem i siłą psa jakim jest samiec i to onka...
U tżta w rodzinie jest też taki oszalały piesek, tylko że tam sobie trochę zdają sprawę że wychowali psa w samowolce, pozatym ja pokazałam na moim zalety wychowania psa i u nich w domu też tamtemu przemówiłam do rozumku to byli zachwyceni i napewno coś tam w głowach zostało. Tylko ja tamtego nie widuję na codzień. Nie wyobrażam sobie jakby mi np wpadł w odwiedziny do domu i szarpał co popadnie itd...

Byli teraz w PL na 2 tyg. i Dawid chciał iść z nim na szkolenie i myślał, że tyle czasu mu starczy :roll: Koleś mu powiedział, że minimum 4 tyg., żeby cokolwiek z tego było ;) No i ze szkolenia nic mu nie wyszło :shake:

agaga21 napisał(a):
psy muszą znać podstawowe zasady, to jest konieczność normalnego życia z psami w domu. nie wyobrażam sobie, by któryś z moich psów miał nie znać komendy np "nie wolno" czy "wyjdź/zejdź". takie podstawy to minimum.

a o chodzenie na boso chodziło mi,że bez skarpetek, bo mi zawsze zimno:evil_lol: ale moja lena też miała etap zdejmowania skarpetek i w ogóle rozbierania się ze wszystkiego:evil_lol: teraz jakoś to opanowaliśmy i nawet w kapciach chodzi zazwyczaj ;)

Ja sobie nie pozwalam, żeby Atos się u mnie panoszył i ten pies o tym wie ;) Ale nie mam czasu pilnować dziecka, ich psa i jeszcze mieć przyjemność z odwiedzin :roll: Ale na szczęście go nie przywieźli, bo myśleli, że tora jeszcze cieczkuje :evil_lol:

A ja chodzę na boso, bo mi wiecznie ciepło w nogi :D

Posted

Yuki_ napisał(a):
Heej, ja już po spacerze z psami ;)

Cześć Karolina ;)
Ja dopiero przed spacerem, bo młody dał mi troszkę dłużej dziś pospać :) Oczywiście nie licząc przerwy w spaniu o 5 rano :loveu:

marta1624 napisał(a):
Hejka z rana:) ja od małego zawsze chodzę boso po domu, nie zdążą mi się w kapciach. Dzisiaj u nas ładna pogoda, to myślę o rowerze z psem:)

Hejka :)
Ja też chodzę bez kapci, więc nie powiem małemu "załóż paputki, bo mama też ma" :evil_lol:
Ja dopijam kawę, ubieram młodego i uciekamy na spacero :) Jest tak piękne słońce, że aż szkoda siedzieć w domu ;)

Posted

Angi napisał(a):
chciałabyś.. chciałaa.. :evil_lol:

:evil_lol:

Yuki_ napisał(a):
Tora linieje?
Moja Kena zaczęła gubić sierść i już ją wyczesuje szczotka. Fige też muszę. ;)
Juna jeszcze ma grubą. :D

Tora dopiero skończyła w grudniu/styczniu ;)

Posted

Pani Profesor napisał(a):
dołączam się do zbiorowej żałoby po wypadającej psiej sierści w ilościach hurtowych... :roll:

Opitol Patryka na łyso :evil_lol:

phase napisał(a):

Ile się można z nim bawić :diabloti:

Dzięki :)