Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I mam dylemata :roll:
Theoś dostał się do przedszkola, które brałam pod uwagę, tylko w razie konieczności. Podpisane papiery muszę odesłać najpóźniej w przyszłym tygodniu.
Natomiast to przedszkole, które mi pasuje idealnie dla młodego, to odpowiedź mi da dopiero na początku marca :roll:
I teraz nie wiem co robić :placz:
Muszę przemyśleć co i jak. Zadzwonię jeszcze do Żanety (mamy Zosi) i podpytam ją o opiekunkę, bo Zosia jest u niani ;) Jak to załatwiać i z jakim wyprzedzeniem :)
Jak będzie trzeba, to oddam Theosia do niani-chyba ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Tylko tyle :mad::eviltong:

Dzięki :)[/QUOTE]

Weny nie mam :diabloti:

[quote name='magdabroy']I mam dylemata :roll:
Theoś dostał się do przedszkola, które brałam pod uwagę, tylko w razie konieczności. Podpisane papiery muszę odesłać najpóźniej w przyszłym tygodniu.
Natomiast to przedszkole, które mi pasuje idealnie dla młodego, to odpowiedź mi da dopiero na początku marca :roll:
I teraz nie wiem co robić :placz:
Muszę przemyśleć co i jak. Zadzwonię jeszcze do Żanety (mamy Zosi) i podpytam ją o opiekunkę, bo Zosia jest u niani ;) Jak to załatwiać i z jakim wyprzedzeniem :)
Jak będzie trzeba, to oddam Theosia do niani-chyba ;)[/QUOTE]

Hmmmm .... opiekunka to fajny pomysł .... tylko żeby była zaufana , polecona przez kogoś znajomego który już korzystał z jej usług ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']
Hmmmm .... opiekunka to fajny pomysł .... tylko żeby była zaufana , polecona przez kogoś znajomego który już korzystał z jej usług ;)[/QUOTE]

Tu opiekunka (tzw. tagesmutter) ma umowę z miastem, więc płaciłabym tyle samo co za przedszkole ;)
100m od siebie mam taką tagesmutter :grins: więc jakby się okazała fajna, to miałabym bliziutko :)
Widywałam ją nie raz z dzieciakami na spacerach, bo ma 2 pieski i często spotykamy się w polach ;)
Jakbym była pewna, że gada po angielsku, to już bym do niej zagadała :) Ale z moim marnym niemieckim, nie będę robić sobie wstydu :oops::evil_lol:
Dziś albo jutro pogadam z Żanetą i zobaczymy co dalej ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Tu opiekunka (tzw. tagesmutter) ma umowę z miastem, więc płaciłabym tyle samo co za przedszkole ;)
100m od siebie mam taką tagesmutter :grins: więc jakby się okazała fajna, to miałabym bliziutko :)
Widywałam ją nie raz z dzieciakami na spacerach, bo ma 2 pieski i często spotykamy się w polach ;)
Jakbym była pewna, że gada po angielsku, to już bym do niej zagadała :) Ale z moim marnym niemieckim, nie będę robić sobie wstydu :oops::evil_lol:
Dziś albo jutro pogadam z Żanetą i zobaczymy co dalej ;)[/QUOTE]

To wyślij Bodziana niech do niej zagada :) hehe

Posted

Ale fajnie aportuje ;D a z Theosiem jak sie super dogaduje, taka relacja decko - pies to w ogole na innym poziomie jest :D

Magda...? Mieszkacie w niemcowni? Dlugo juz? Tak pytam bo moj TZ tam teraz w dele siedzi i wlasnie sie przewinal temat przeprowadzki.... Jak wam tam jest? Umiesz jezyk umialas jak sie przeprowadzalas? Rekonesans robie jakie mam szanse na prace zeby nie zwariowac... Ale i tak raczej nie zechce sie przeniesc ;P mozesz na pw odpisac jesli wolisz... ;)
Niemieckiego nie znam, angielski na tyle zeby sie dogadac i nie zginac...i w trake studiow jeszcze jestem...rozwalil mnie ten temat z rana ehhhh

Posted

[quote name='dOgLoV']No nie godej , nie wygląda na wstydziocha :crazyeye:[/QUOTE]

Ale jest ;)

[quote name='agaga21']magda, do pracy wracasz?[/QUOTE]

Do końca czerwca mam płatne bezrobotne, potem zostaję bez kasy :roll:
Muszę wrócić do pracy, bo nie damy rady spłacać hipoteki z jednej pensji :shake:
Więc już się muszę rozglądać co i jak ;) Mamy luty, więc wbrew pozorom, wkrótce lato :roll:

[quote name='Yuki_']Latająca Tora.

Zamierzasz wrócić do pracy? ;)[/QUOTE]

Czas najwyższy wracać do pracy ;)

[quote name='Baski_Kropka']Ale fajnie aportuje ;D a z Theosiem jak sie super dogaduje, taka relacja decko - pies to w ogole na innym poziomie jest :D

Magda...? Mieszkacie w niemcowni? Dlugo juz? Tak pytam bo moj TZ tam teraz w dele siedzi i wlasnie sie przewinal temat przeprowadzki.... Jak wam tam jest? Umiesz jezyk umialas jak sie przeprowadzalas? Rekonesans robie jakie mam szanse na prace zeby nie zwariowac... Ale i tak raczej nie zechce sie przeniesc ;P mozesz na pw odpisac jesli wolisz... ;)
Niemieckiego nie znam, angielski na tyle zeby sie dogadac i nie zginac...i w trake studiow jeszcze jestem...rozwalil mnie ten temat z rana ehhhh[/QUOTE]

Tak, mieszkam w DE od 10 lat. Wstyd się przyznać, ale mój niemiecki jest na prawdę na bardzo niskim poziomie :oops: Wszystko przez to, że ciągle pracowałam w Holandii i tam używałam angielskiego, więc nauka niemieckiego zawsze schodziła na drugi plan :roll:
Ty, jako nowo przybyła, mogłabyś się starać o kurs językowy, opłacany przez państwo ;) Ja już nie mogę, bo za długo jestem. No chyba że sama sobie zapłacę, to wtedy nie ma problemu ;)
Jak jest? Według mnie całkiem dobrze :) Ja już się przyzwyczaiłam do życia tutaj. Jest wiele nakazów/zakazów, ale z tym naprawdę da się żyć :)
Co Cię dokładnie interesuje pod pytaniem "jak tu jest?" wtedy będzie mi łatwiej odpowiedzieć ;)

Teraz zabieram małego i znikam do koleżanki :eviltong: