łamAga Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 To ja w tym czasie se czerep umyje :diabloti: Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 Nie może zabraknąć Theosia :diabloti: Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 Jutro część trzecia i ostatnia piłeczkującej Tory :eviltong: Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 [quote name='dOgLoV']Piękne :loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Tylko tyle :mad::eviltong: Dzięki :) Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 I mam dylemata :roll: Theoś dostał się do przedszkola, które brałam pod uwagę, tylko w razie konieczności. Podpisane papiery muszę odesłać najpóźniej w przyszłym tygodniu. Natomiast to przedszkole, które mi pasuje idealnie dla młodego, to odpowiedź mi da dopiero na początku marca :roll: I teraz nie wiem co robić :placz: Muszę przemyśleć co i jak. Zadzwonię jeszcze do Żanety (mamy Zosi) i podpytam ją o opiekunkę, bo Zosia jest u niani ;) Jak to załatwiać i z jakim wyprzedzeniem :) Jak będzie trzeba, to oddam Theosia do niani-chyba ;) Quote
łamAga Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='magdabroy']Tylko tyle :mad::eviltong: Dzięki :)[/QUOTE] Weny nie mam :diabloti: [quote name='magdabroy']I mam dylemata :roll: Theoś dostał się do przedszkola, które brałam pod uwagę, tylko w razie konieczności. Podpisane papiery muszę odesłać najpóźniej w przyszłym tygodniu. Natomiast to przedszkole, które mi pasuje idealnie dla młodego, to odpowiedź mi da dopiero na początku marca :roll: I teraz nie wiem co robić :placz: Muszę przemyśleć co i jak. Zadzwonię jeszcze do Żanety (mamy Zosi) i podpytam ją o opiekunkę, bo Zosia jest u niani ;) Jak to załatwiać i z jakim wyprzedzeniem :) Jak będzie trzeba, to oddam Theosia do niani-chyba ;)[/QUOTE] Hmmmm .... opiekunka to fajny pomysł .... tylko żeby była zaufana , polecona przez kogoś znajomego który już korzystał z jej usług ;) Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 [quote name='dOgLoV'] Hmmmm .... opiekunka to fajny pomysł .... tylko żeby była zaufana , polecona przez kogoś znajomego który już korzystał z jej usług ;)[/QUOTE] Tu opiekunka (tzw. tagesmutter) ma umowę z miastem, więc płaciłabym tyle samo co za przedszkole ;) 100m od siebie mam taką tagesmutter :grins: więc jakby się okazała fajna, to miałabym bliziutko :) Widywałam ją nie raz z dzieciakami na spacerach, bo ma 2 pieski i często spotykamy się w polach ;) Jakbym była pewna, że gada po angielsku, to już bym do niej zagadała :) Ale z moim marnym niemieckim, nie będę robić sobie wstydu :oops::evil_lol: Dziś albo jutro pogadam z Żanetą i zobaczymy co dalej ;) Quote
łamAga Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='magdabroy']Tu opiekunka (tzw. tagesmutter) ma umowę z miastem, więc płaciłabym tyle samo co za przedszkole ;) 100m od siebie mam taką tagesmutter :grins: więc jakby się okazała fajna, to miałabym bliziutko :) Widywałam ją nie raz z dzieciakami na spacerach, bo ma 2 pieski i często spotykamy się w polach ;) Jakbym była pewna, że gada po angielsku, to już bym do niej zagadała :) Ale z moim marnym niemieckim, nie będę robić sobie wstydu :oops::evil_lol: Dziś albo jutro pogadam z Żanetą i zobaczymy co dalej ;)[/QUOTE] To wyślij Bodziana niech do niej zagada :) hehe Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 [quote name='dOgLoV']To wyślij Bodziana niech do niej zagada :) hehe[/QUOTE] Bodzian jest wstydzioch i nie pójdzie :mad: Quote
łamAga Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='magdabroy']Bodzian jest wstydzioch i nie pójdzie :mad:[/QUOTE] No nie godej , nie wygląda na wstydziocha :crazyeye: Quote
maxishine. Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Latająca Tora. Zamierzasz wrócić do pracy? ;) Quote
Baski_Kropka Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Ale fajnie aportuje ;D a z Theosiem jak sie super dogaduje, taka relacja decko - pies to w ogole na innym poziomie jest :D Magda...? Mieszkacie w niemcowni? Dlugo juz? Tak pytam bo moj TZ tam teraz w dele siedzi i wlasnie sie przewinal temat przeprowadzki.... Jak wam tam jest? Umiesz jezyk umialas jak sie przeprowadzalas? Rekonesans robie jakie mam szanse na prace zeby nie zwariowac... Ale i tak raczej nie zechce sie przeniesc ;P mozesz na pw odpisac jesli wolisz... ;) Niemieckiego nie znam, angielski na tyle zeby sie dogadac i nie zginac...i w trake studiow jeszcze jestem...rozwalil mnie ten temat z rana ehhhh Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 [quote name='dOgLoV']No nie godej , nie wygląda na wstydziocha :crazyeye:[/QUOTE] Ale jest ;) [quote name='agaga21']magda, do pracy wracasz?[/QUOTE] Do końca czerwca mam płatne bezrobotne, potem zostaję bez kasy :roll: Muszę wrócić do pracy, bo nie damy rady spłacać hipoteki z jednej pensji :shake: Więc już się muszę rozglądać co i jak ;) Mamy luty, więc wbrew pozorom, wkrótce lato :roll: [quote name='Yuki_']Latająca Tora. Zamierzasz wrócić do pracy? ;)[/QUOTE] Czas najwyższy wracać do pracy ;) [quote name='Baski_Kropka']Ale fajnie aportuje ;D a z Theosiem jak sie super dogaduje, taka relacja decko - pies to w ogole na innym poziomie jest :D Magda...? Mieszkacie w niemcowni? Dlugo juz? Tak pytam bo moj TZ tam teraz w dele siedzi i wlasnie sie przewinal temat przeprowadzki.... Jak wam tam jest? Umiesz jezyk umialas jak sie przeprowadzalas? Rekonesans robie jakie mam szanse na prace zeby nie zwariowac... Ale i tak raczej nie zechce sie przeniesc ;P mozesz na pw odpisac jesli wolisz... ;) Niemieckiego nie znam, angielski na tyle zeby sie dogadac i nie zginac...i w trake studiow jeszcze jestem...rozwalil mnie ten temat z rana ehhhh[/QUOTE] Tak, mieszkam w DE od 10 lat. Wstyd się przyznać, ale mój niemiecki jest na prawdę na bardzo niskim poziomie :oops: Wszystko przez to, że ciągle pracowałam w Holandii i tam używałam angielskiego, więc nauka niemieckiego zawsze schodziła na drugi plan :roll: Ty, jako nowo przybyła, mogłabyś się starać o kurs językowy, opłacany przez państwo ;) Ja już nie mogę, bo za długo jestem. No chyba że sama sobie zapłacę, to wtedy nie ma problemu ;) Jak jest? Według mnie całkiem dobrze :) Ja już się przyzwyczaiłam do życia tutaj. Jest wiele nakazów/zakazów, ale z tym naprawdę da się żyć :) Co Cię dokładnie interesuje pod pytaniem "jak tu jest?" wtedy będzie mi łatwiej odpowiedzieć ;) Teraz zabieram małego i znikam do koleżanki :eviltong: Quote
Oscar Patric Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 udaneo pobyt u koleżaki,pzdrawiamy cieplutko:) Quote
maxishine. Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Zdjęcia jakieś porobiłaś? :diabloti: Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 [quote name='Yuki_']Zdjęcia jakieś porobiłaś? :diabloti:[/QUOTE] Nie. Pojechała na ploty, a nie robić zdjęcia :eviltong: Quote
Guest wolfheart Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_5406_zpsba18afe1.jpg co to u Was ,lato w pełni:diabloti: Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 [quote name='marta.k9080']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_5406_zpsba18afe1.jpg co to u Was ,lato w pełni:diabloti: Nawet mnie nie denerwuj :angryy: Dziś w dzień 11-12 stopni :placz: Fajnie, tylko wolałabym -11, a nie +11 :mad: Quote
Recommended Posts