Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kalyna']to chyba macie bardzo dobrze zaopatrzone zoologi :crazyeye:
jak nie kupię przez neta to mogę zapomnieć o fajnych zabawkach :)[/QUOTE]

W sumie ten, do którego jeżdżę po jedzenie i piasek dla kota, to taki trochę kiepsko z zabawkami :roll:
Ale w Viersen, gdzie kiedyś mieszkaliśmy jest super zoolog :) A jakie ptaki i gady tam można kupić :crazyeye: Takich okazów to nigdy w życiu wcześniej nie widziałam :oops: Właśnie, muszę zabrać tam Theosia i pokazać mu inne zwierzątka niż pies, kot i koń ;)

Zjadłam pyszną kolację, a teraz piję sobie Żywca :loveu:

Posted

[quote name='Yuki_']Zadam pytanie:
Lepszy łańcuszek czy obroża? ;)[/QUOTE]

Dla którego psa?
Bo ja osobiście nie lubię obroży na psie, jeśli "uciska" ona sierść :roll:
Dla mnie obroża jest zarezerwowana dla psów gładkowłosych ;)

Posted

Choćby dla Figi?
Zastanawiam się czy podczas ferii zamówić obrożę czy może kupić łańcuszek.
Muszę jeszcze przekonać mamę aby pozwoliła mi kupić kagańce. :roll:

Posted

Kurcze, Figa też ma puchatą sierść na szyji :roll:
Jakby była moim psem, to kupiłabym łańcuszek ;)
Ale sama musisz wiedzieć, w czym lepiej Ci prowadzić psa :)

Posted

[quote name='Yuki_']A jaki powinnam kupować?
Bo w sklepie zoologicznym są różne i nie chciałabym kupić złego. Możesz wskazać na zdjęciu?

EDIT: ty masz zaciskowy? czy pół?[/QUOTE]

Ja mam taki:

[IMG]http://img268.imageshack.us/img268/4065/dsc04169qn.jpg[/IMG]

I z jednym rzędem łańcuszka jest moim zdaniem najlepszy ;)
Jak chcesz, to szukaj czegoś takiego ;)

A z rozmiarem Ci nie pomogę :shake:
Ja dla Tory biorę "L", ale nie wiem jak będziesz mieć oznaczenia w zoologu :roll:

Posted

Pełen zacisk, to coś takiego:

[IMG]http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290422451463/T/340x340/C/FFFFFF/url/chaba-daawik-40mm-dla-psa.jpg[/IMG]

[IMG]http://sport-dog.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_706fc244319f55500e32b9608fe19f5a.jpg[/IMG]

więc nie powinnaś pomylić z pół zaciskiem ;)

Posted

[quote name='magdabroy']W sumie ten, do którego jeżdżę po jedzenie i piasek dla kota, to taki trochę kiepsko z zabawkami :roll:
Ale w Viersen, gdzie kiedyś mieszkaliśmy jest super zoolog :) A jakie ptaki i gady tam można kupić :crazyeye: Takich okazów to nigdy w życiu wcześniej nie widziałam :oops: Właśnie, muszę zabrać tam Theosia i pokazać mu inne zwierzątka niż pies, kot i koń ;)

Zjadłam pyszną kolację, a teraz piję sobie Żywca :loveu:[/QUOTE]
No właśnie kiedyś to nie patrzyłam na zabawki, ale po pewnym czasie albo mega szybko sie psuły, albo musiałam je przerabiać. No i nie mieli takich jakie ja chciałam, więc zostaje mi tylko sklep internetowy. W sumie dobrze, bo jakbym miała stacjonarny z tyloma zabawkami to obawiam sie, ze popadłabym w długi :evil_lol:

A ja zaraz idę się uczyć :placz: ktoś się chce zamienić?

[quote name='magdabroy']Nie wiem jacy są Twoi rodzice, ale moi mi pozwalali wypić czasem piwko czy lampkę wina, nawet jak nie miałam 18 lat ;)[/QUOTE]
U nas była zasada, że mogę pod warunkiem, ze przy nich. Bo jak się upiję to oni się mną zaopiekują i mają pod kontrolą a z znajomymi to wiadomo :evil_lol:

Ja mam i łańcuszek zaciskowy i kolczatkę. Ale leżą na dnie pudła i modlę się abym nie musiała tego używać :lol:

Posted

[quote name='kalyna']
U nas była zasada, że mogę pod warunkiem, ze przy nich. Bo jak się upiję to oni się mną zaopiekują i mają pod kontrolą a z znajomymi to wiadomo :evil_lol:[/QUOTE]

Hahaha :D
U mnie tak było bardzo długo ;) Nawet ja byłam pełnoletnia, to np. przed dyskoteką piłam z koleżankami u mnie w domu :) Tylko nie chciałam pisać, że w tak młodym wieku pozwalałam sobie na wypicie czegoś więcej niż piwa albo wina :eviltong: Nie będę demoralizować młodzieży na dogo :diabloti:
Moi rodzice też nie chcieli, żebym piła gdzieś po kątach, chowała się, żeby obcy ludzie mówili im, że ja piję itp. ;)

Ale najlepszy był mój brat ;) Rodzice zgodzili się, że jak chcą palić, to ok-po skończonych 16 urodzinach i tylko w domu ;) Oczywiście z tych samych powodów: żeby sąsiedzi nie donosili itp. To mój brat dumny, że ma 16 lat i może palić, to stał praktycznie na środku skrzyżowania pod domem, z fajką w gębie :splat: Dostał od mamy takie zjebki, że odechciało mu się palenia poza domem :evil_lol:

Posted

Ja w temacie obrozy to jestem zwolenniczką półzaciskowych parcianych itp obroży. Nie wycierają siersci, kiedy pies nie tańcuje i nie ciągnie luzują się, kiedy coś się dzieje to się zaciskają na tyle, zeby nie poddusić ale też żeby pies się z niej nie wyswobodził :)
My mamy takie:
[IMG]http://www.pelna-miska.pl/userdata/gfx/40bd7d5b371476f5303c6ae033f22e5a.jpg[/IMG]
To akurat obroża z manmatu, firma specjalizuje się w sprzęcie zaprzęgowym ale nie tylko. My akurat mamy najzwyklejszą czarną, ale wzorów parę jest a i z innych firm coś się znajdzie :)

Posted

Dobre zabawki ciezko dostac, a jak znajde to kosztuja tyle ze malo sie nie przewracam, choc nie powiem nasz wet moze wyboru ciul wie jakiego nie ma (max. 10 zabawek do wyboru), ale udalo nam sie zakupic niezniszczalne ringo :) bo jesli dwa asty nie rozwalily go przez 4 miechy to naprawde to kolko ma mega moc :D