łamAga Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='Yuki_']Kupiłam linkę 15 metrów ;) Mam nadzieję że kiedyś przestanie zjadać rzeczy na spacerze.[/QUOTE] Może brak jej jakichś witamin ;) Quote
*Magda* Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='dOgLoV']Może brak jej jakichś witamin ;)[/QUOTE] Może tak być ;) Jak Tora zżerała mi śmieci, to wetka kazał podawać jogurt naturalny :) Wiem, że dają też psom "rumen tabs" ;) Quote
maxishine. Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Odnośnie jogurtów, to od czasu do czasu dostaje końcówkę jogurtów owocowych i wylizuje cały kubeczek. ;) Quote
łamAga Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Ale to jogurt naturalny ma dostać , i to całe pudełko nie resztę ;) chociaż nie koniecznie akurat nabiału jej moze brakować ;) Quote
*Magda* Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='Yuki_']Odnośnie jogurtów, to od czasu do czasu dostaje końcówkę jogurtów owocowych i wylizuje cały kubeczek. ;)[/QUOTE] [quote name='dOgLoV']Ale to jogurt naturalny ma dostać , i to całe pudełko nie resztę ;) chociaż nie koniecznie akurat nabiału jej moze brakować ;)[/QUOTE] Jogurt naturalny, cały kubeczek, co kilka dni ;) Nie chodzi o nabiał, tylko o probiotyki i żywe kultury bakterii, które ma jogurt :) Quote
maxishine. Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Ja już sama nie wiem. Dostaje dobrą karmę, surowe mięcho, kości z kurczaka, wędzone kości. I jeszcze woli szukać tych na spacerze, nie wiadomo czy nie są zatrute... :roll: Który pies na osiedlu ma takie menu? Quote
*Magda* Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='Yuki_']Ja już sama nie wiem. Dostaje dobrą karmę, surowe mięcho, kości z kurczaka, wędzone kości. I jeszcze woli szukać tych na spacerze, nie wiadomo czy nie są zatrute... :roll: Który pies na osiedlu ma takie menu?[/QUOTE] Karolina, każdy pies ma inne zapotrzebowanie ;) To, że tak ją karmisz, nie znaczy, że dostarczasz jej wszystkiego co w danej chwili jej potrzeba. Człowiek też ma momenty, że czegoś mu brakuje i ma tzw. zachcianki :D Pies Ci nie powie, że czegoś mu brakuje :roll: Więc trzeba działać intuicyjnie :) Spróbuj z tym jogurtem albo z rumen tabs ;) A za jakiś czas zobaczysz czy jest poprawa :) Quote
*Magda* Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Theoś zmęczony wypadem w góry :D Benji Żebrak :diabloti: Quote
*Magda* Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Z tatą i kuzynką :) Mina kombinatora :mad: Quote
maxishine. Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 To owczarek szkocki collie? Bo na szetlandzkiego jest za duży. :p Quote
*Magda* Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='Yuki_']To owczarek szkocki collie? Bo na szetlandzkiego jest za duży. :p[/QUOTE] To szetland i jest wzrostu jak we wzorcu ;) Tylko zdjęcia robiłam z bliska specjalnie, żeby zajął cały kadr i pewnie dlatego wygląda na dużego ;) Quote
phase Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='magdabroy']To szetland i jest wzrostu jak we wzorcu ;) Tylko zdjęcia robiłam z bliska specjalnie, żeby zajął cały kadr i pewnie dlatego wygląda na dużego ;) Wygląda Madziu normalnie, jak szetland. ;) No i swoją drogą piękny :loveu: Jaka czerwona buźka od zabaw http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_5302_zps767a8065.jpg :loveu: Torcik szaleniec :loveu: Quote
*Magda* Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='phase']Wygląda Madziu normalnie, jak szetland. ;) No i swoją drogą piękny :loveu: Jaka czerwona buźka od zabaw http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_5302_zps767a8065.jpg :loveu: Torcik szaleniec :loveu: Przekażę właścicielce :) 2h na śniegu, to i buzia zrobiła się czerwona :evil_lol: :) Quote
maxishine. Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_5352_zps92961302.jpg Co by tu nabroić...? :evil_lol: Quote
*Magda* Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='unikatowydiament']Theo:loveu: miłego dzionka :) Dziękujemy i wzajemnie :) [quote name='Yuki_']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_5352_zps92961302.jpg Co by tu nabroić...? :evil_lol: Dokładnie to ta mina oznacza :diabloti: Quote
Ty$ka Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Cześć :) Theoś zawsze taki radosny? :D :loveu: Quote
*Magda* Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='Angi']tak właściwie, to hejo :evil_lol:[/QUOTE] Hejo :evil_lol: [quote name='Ty$ka']Cześć :) Theoś zawsze taki radosny? :D :loveu:[/QUOTE] Cześć :) Zawsze :p Quote
Majkowska Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='Yuki_']Ja już sama nie wiem. Dostaje dobrą karmę, surowe mięcho, kości z kurczaka, wędzone kości. I jeszcze woli szukać tych na spacerze, nie wiadomo czy nie są zatrute... :roll: Który pies na osiedlu ma takie menu?[/QUOTE] A uwzględniasz w żywieniu aktywnośc psów? Innego żywienia potrzebuje pies który chodzi na spacerki osiedlowe, innego taki który biega w polu, a jeszcze innego takie które gonią z sankami... Warto też nauczyć psa takiej rzeczy jak nieruszanie z ziemi. Magda - Dobrze że to nic poważniejszego. Ale czemu tak nagle nietolerancja laktozy wyskoczyła? Dziwne, wydawało mi sie że jeśli jest nietolerancja to jest od razu... Quote
*Magda* Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='Majkowska'] Magda - Dobrze że to nic poważniejszego. Ale czemu tak nagle nietolerancja laktozy wyskoczyła? Dziwne, wydawało mi sie że jeśli jest nietolerancja to jest od razu...[/QUOTE] To ma być niby po wirusowa. Ponoć, jak jest biegunka, to laktoza podrażnia jeszcze bardziej układ pokarmowy, dlatego tylko na tydzień odstawiamy laktozę ;) Choć ja po dzisiejszym dniu, to martwię się, że diagnoza jest zła :roll: Dziś znowu 2x poleciało z niego i to tak, że cały był do przebrania :placz: Kupiłam mu mleko specjalne na biegunkę. Ponad rok temu położna mi je poleciła ;) Wieczorną kaszkę zrobiłam mu na tym mleku i rano butelka też będzie tylko z tym mlekiem. Mam nadzieję, że już jutro zobaczę jakąś poprawę :roll: Quote
Izabela124. Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_5344_zps36a51ce1.jpg śliczny jest, aż zachciało mi się szetlanda :) Zdrówka Theosiowi życzę! Quote
*Magda* Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='Izabela124.']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_5344_zps36a51ce1.jpg śliczny jest, aż zachciało mi się szetlanda :) Zdrówka Theosiowi życzę! Z tego co się orientuję, to Ewa ma teraz szczylki, więc...:razz: Dzięki, na pewno się przyda :) Quote
Izabela124. Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='magdabroy']Z tego co się orientuję, to Ewa ma teraz szczylki, więc...:razz: Dzięki, na pewno się przyda :)[/QUOTE]Nie mogę mieć teraz kolejnego psa :( Quote
maxishine. Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Dzień dobry, ja śpię na stojąco a wy? Quote
Recommended Posts