Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dOgLoV']Może brak jej jakichś witamin ;)[/QUOTE]

Może tak być ;)
Jak Tora zżerała mi śmieci, to wetka kazał podawać jogurt naturalny :)
Wiem, że dają też psom "rumen tabs" ;)

Posted

[quote name='Yuki_']Odnośnie jogurtów, to od czasu do czasu dostaje końcówkę jogurtów owocowych i wylizuje cały kubeczek. ;)[/QUOTE]

[quote name='dOgLoV']Ale to jogurt naturalny ma dostać , i to całe pudełko nie resztę ;) chociaż nie koniecznie akurat nabiału jej moze brakować ;)[/QUOTE]

Jogurt naturalny, cały kubeczek, co kilka dni ;)
Nie chodzi o nabiał, tylko o probiotyki i żywe kultury bakterii, które ma jogurt :)

Posted

Ja już sama nie wiem. Dostaje dobrą karmę, surowe mięcho, kości z kurczaka, wędzone kości. I jeszcze woli szukać tych na spacerze, nie wiadomo czy nie są zatrute... :roll:
Który pies na osiedlu ma takie menu?

Posted

[quote name='Yuki_']Ja już sama nie wiem. Dostaje dobrą karmę, surowe mięcho, kości z kurczaka, wędzone kości. I jeszcze woli szukać tych na spacerze, nie wiadomo czy nie są zatrute... :roll:
Który pies na osiedlu ma takie menu?[/QUOTE]

Karolina, każdy pies ma inne zapotrzebowanie ;) To, że tak ją karmisz, nie znaczy, że dostarczasz jej wszystkiego co w danej chwili jej potrzeba. Człowiek też ma momenty, że czegoś mu brakuje i ma tzw. zachcianki :D Pies Ci nie powie, że czegoś mu brakuje :roll: Więc trzeba działać intuicyjnie :)
Spróbuj z tym jogurtem albo z rumen tabs ;) A za jakiś czas zobaczysz czy jest poprawa :)

Posted

[quote name='Yuki_']To owczarek szkocki collie?
Bo na szetlandzkiego jest za duży. :p[/QUOTE]

To szetland i jest wzrostu jak we wzorcu ;)
Tylko zdjęcia robiłam z bliska specjalnie, żeby zajął cały kadr i pewnie dlatego wygląda na dużego ;)

Posted

[quote name='Angi']tak właściwie, to hejo :evil_lol:[/QUOTE]

Hejo :evil_lol:

[quote name='Ty$ka']Cześć :)

Theoś zawsze taki radosny? :D :loveu:[/QUOTE]

Cześć :)

Zawsze :p

Posted

[quote name='Yuki_']Ja już sama nie wiem. Dostaje dobrą karmę, surowe mięcho, kości z kurczaka, wędzone kości. I jeszcze woli szukać tych na spacerze, nie wiadomo czy nie są zatrute... :roll:
Który pies na osiedlu ma takie menu?[/QUOTE]

A uwzględniasz w żywieniu aktywnośc psów?
Innego żywienia potrzebuje pies który chodzi na spacerki osiedlowe, innego taki który biega w polu, a jeszcze innego takie które gonią z sankami...
Warto też nauczyć psa takiej rzeczy jak nieruszanie z ziemi.

Magda - Dobrze że to nic poważniejszego.
Ale czemu tak nagle nietolerancja laktozy wyskoczyła? Dziwne, wydawało mi sie że jeśli jest nietolerancja to jest od razu...

Posted

[quote name='Majkowska']
Magda - Dobrze że to nic poważniejszego.
Ale czemu tak nagle nietolerancja laktozy wyskoczyła? Dziwne, wydawało mi sie że jeśli jest nietolerancja to jest od razu...[/QUOTE]

To ma być niby po wirusowa. Ponoć, jak jest biegunka, to laktoza podrażnia jeszcze bardziej układ pokarmowy, dlatego tylko na tydzień odstawiamy laktozę ;)
Choć ja po dzisiejszym dniu, to martwię się, że diagnoza jest zła :roll:
Dziś znowu 2x poleciało z niego i to tak, że cały był do przebrania :placz:
Kupiłam mu mleko specjalne na biegunkę. Ponad rok temu położna mi je poleciła ;) Wieczorną kaszkę zrobiłam mu na tym mleku i rano butelka też będzie tylko z tym mlekiem. Mam nadzieję, że już jutro zobaczę jakąś poprawę :roll: