Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magdabroy napisał(a):
:)
Może i racja i dlatego niufki mi się też podobają ;)

Oj, mnie też. Swego czasu marzyłam o nim tak jak o owczarku. Ale w sumie to nie żałuję, że wybrałam Atosa. Na zakup i utrzymanie niufa trzeba mieć sporo więcej kasy i inne warunki.

Posted

biscuit napisał(a):
Oj, mnie też. Swego czasu marzyłam o nim tak jak o owczarku. Ale w sumie to nie żałuję, że wybrałam Atosa. Na zakup i utrzymanie niufa trzeba mieć sporo więcej kasy i inne warunki.

Ja dalej marzę :oops: nie tylko o niufku ;) dog niemiecki też mi się marzy :loveu:
Może i kasę i warunki bym miała na niufka, ale przeraża mnie ta sierść :roll: Nie wiem czy bym dała radę z pielęgnacją :roll:

Posted

magdabroy napisał(a):
Ja dalej marzę :oops: nie tylko o niufku ;) dog niemiecki też mi się marzy :loveu:
Może i kasę i warunki bym miała na niufka, ale przeraża mnie ta sierść :roll: Nie wiem czy bym dała radę z pielęgnacją :roll:

A wyobraźmy sobie, co jest w okresie linienia! :question:

Posted (edited)

[quote name='magdabroy']Ja dalej marzę :oops: nie tylko o niufku ;) dog niemiecki też mi się marzy :loveu:
Też mi sie tak wydawało, ale jeżeli sie odpowiednio o nie dba, to nie jest tak źle. Linieje jak każdy pies :) Ja go czeszę porządnie raz na 2 tyg. około, a "na co dzień" czyli przed spacerek, tylko tak na szybko przejadę szczotką i grzebieniem i już. Największą głupotą jest golenie tej rasy..
Jeden plus jest taki że jego kłaczki łatwo sie czyści z ubrań itp. :)
Prawdę mówiąc wolę mieć 3 niufy niż jednego takiego jak moja Kroszka. Ona jak sie otrzepie to kłaki fruwają wszędzie, weźmiesz ją na ręce i już jesteś cała biała.. ja sie do tego przyzwyczaiłam, 12 lat to mam, ale nasi znajomi nie bardzo..

http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_6284.jpg

Tora w wodzie :loveu: Kocham ja normalnie :loveu:

Edited by Niufciak
Posted

Niufciak napisał(a):

właśnie to chciałam napisać hihi :D

Witam się późnym popołudniem i życzę miłego wieczorku :)

Posted

[quote name='Niufciak']Też mi sie tak wydawało, ale jeżeli sie odpowiednio o nie dba, to nie jest tak źle. Linieje jak każdy pies :) Ja go czeszę porządnie raz na 2 tyg. około, a "na co dzień" czyli przed spacerek, tylko tak na szybko przejadę szczotką i grzebieniem i już. Największą głupotą jest golenie tej rasy..
Jeden plus jest taki że jego kłaczki łatwo sie czyści z ubrań itp. :)
Prawdę mówiąc wolę mieć 3 niufy niż jednego takiego jak moja Kroszka. Ona jak sie otrzepie to kłaki fruwają wszędzie, weźmiesz ją na ręce i już jesteś cała biała.. ja sie do tego przyzwyczaiłam, 12 lat to mam, ale nasi znajomi nie bardzo..

http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_6284.jpg

Pisz jeszcze więcej takich rzeczy o niufkach, to następnego psa napewno kupię niufka, a nie onka :) Jak mi się podobają te olbrzymy :loveu: I nawet nie wiem, które bardziej czarne czy czekoladowe :)

Ja też ją kocham :loveu:

[quote name='Ada_Mirra']właśnie to chciałam napisać hihi :D

Witam się późnym popołudniem i życzę miłego wieczorku :)

Miłego wieczorku ;) Ja chyba sobie zaraz grilla rozpalę, to będzie bardzo miły wieczór ;)

[quote name='biscuit']Magda, szelki dla Torki kupowałaś na tej aukcji? :)
http://allegro.pl/odblaskowe-szelki-dla-duzego-psa-producent-i2331376280.html

Milena, ja się kontaktowałam z nimi poza allegro i kupiłam też poza allegro ;) Wszystko wybierałam bezpośrednio na ich stronie, a kontakt był mail'owy :) Możesz zrobić tak jak ja ;) Naprawdę nie musisz się obawiać, nie oszukają Cie :) Zresztą możesz się też z Martą skontaktować tu na dogo ;)

Posted

No właśnie Marta mi przed chwilą uciekła z gadu i dogo - nie zdążyłam napisać :roll:
A mają jakąś stronę internetową czy tylko na allegro?

Posted

[quote name='biscuit']No właśnie Marta mi przed chwilą uciekła z gadu i dogo - nie zdążyłam napisać :roll:
A mają jakąś stronę internetową czy tylko na allegro?

To ich stronka:
http://dogstyle.republika.pl/

Możesz napisać do niej PW na dogo, pewnie odpisze jak znowu wejdzie na dogo ;)

Posted

[quote name='magdabroy']To ich stronka:
http://dogstyle.republika.pl/

Możesz napisać do niej PW na dogo, pewnie odpisze jak znowu wejdzie na dogo ;)

dzięki bardzo :)

Wreszcie przypomniałam sobie, że trzeba zmienić akcesoria spacerowe brzydalowi jak dzisiaj omal nie ściągnął w lecznicy obroży z karku - strasznie się "rozciagnęła". Nigdy więcej skóropodobnych :roll:

Posted

Pisz jeszcze więcej takich rzeczy o niufkach, to następnego psa napewno kupię niufka, a nie onka :smile: Jak mi się podobają te olbrzymy :loveu: I nawet nie wiem, które bardziej czarne czy czekoladowe :smile:

hihihi i dobrze :) Wszystkie niufki sa jedyne w swoim rodzaju :loveu: Ja już nigdy nie bedę mieć innej rasy :loveu: Powiem Ci tak - raz nowofundland, zawsze nowofundland :) Poza tym nowofundlandy sa jak chipsy, na jednym się nie kończy :) (ja już planuję drugiego) :)
Dzisiaj Toro wyprowadził mi Kroszkę na spacer i nie musiałam jej pilnować :P Mam filmik :) hehe
Kot mu przebiegł drogę a on tylko za nim popatrzył i nic :)

Posted

Niufciak napisał(a):
hihihi i dobrze :) Wszystkie niufki sa jedyne w swoim rodzaju :loveu: Ja już nigdy nie bedę mieć innej rasy :loveu: Powiem Ci tak - raz nowofundland, zawsze nowofundland :) Poza tym nowofundlandy sa jak chipsy, na jednym się nie kończy :) (ja już planuję drugiego) :)
Dzisiaj Toro wyprowadził mi Kroszkę na spacer i nie musiałam jej pilnować :P Mam filmik :) hehe
Kot mu przebiegł drogę a on tylko za nim popatrzył i nic :)

A co jak moje serce będzie rozrywane przez ONki i niufki? :placz:
Nie wiem czy dobre jest porównanie niufka do chipsów, bo ja chipsów nie lubię :eviltong:
A filmik jest już w Twojej galerii?

Posted

hehe, to hmm.. tak coś co bardzo lubisz są :P
ON i niuf? czemu nie ? :)
nie, jeszcze go nie ma, nie mam jak go wrzucic na razie bo mój komp cos odwala ;/
Zabijesz mnie za te fotki, ale ja nie moge sie powstrzymac żeby ich nie wstawić :P

Posted

[quote name='Niufciak']hihihi i dobrze :) Wszystkie niufki sa jedyne w swoim rodzaju :loveu: Ja już nigdy nie bedę mieć innej rasy :loveu: Powiem Ci tak - raz nowofundland, zawsze nowofundland :) Poza tym nowofundlandy sa jak chipsy, na jednym się nie kończy :) (ja już planuję drugiego) :)

to tak samo z ONami :D ja już zaplanowałam i teraz już drugiego mam :loveu: i mam nadzieję, że zawsze będę mogła je mieć ;)
choć Cip to jedyny w swoim rodzaju, co nie jest ONem a odpowiada mi w 90%....niestety nie jest rasowy i nie znajdę drugiego, co choćby trochę mi go przypominał :-(:-( z psami rasowymi jest mniejszy problem, bo pod jakimś względem są podobne (budową, umaszczeniem, tempem uczenia się, stylem zabawy)

Inne rasy bardzo mi się podobają, ale to u kogoś.. u mnie takich psów nie widzę :shake: w ogóle molosy to nie moja bajka, wolę psy o atletycznej budowie. :eviltong:

http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_6285.jpg Tora się wykąpała i woda została brudna

Posted

wodna Tora świetna :loveu:

kalyna napisał(a):

Inne rasy bardzo mi się podobają, ale to u kogoś.. u mnie takich psów nie widzę :shake: w ogóle molosy to nie moja bajka, wolę psy o atletycznej budowie. :eviltong:

ja mam tak samo z większością ras, podobają mi się, ale nie wyobrażam sobie takiego psa u siebie