Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_6268.jpg Uszyska ma jak radary ;)

[quote name='kalyna']Inne rasy bardzo mi się podobają, ale to u kogoś.. u mnie takich psów nie widzę :shake:
Mam tak samo. Jest kilka ras które bardzo mi się podobają ale jakoś u siebie ich nie widzę ;). Fajnie jest mieć możliwość spotkać daną rasę i poznać jej prawdziwe oblicze np. pewna seterka spowodowała że mój pogląd na rasę zmienił się diametralnie ;)

Posted

Wczoraj na wieczornym spacerku z Torą, tuż przed naszymi nosami wylądowały 2 balony ;) A ja oczywiście byłam bez aparatu :mad: Zawsze jak coś się dzieje, to aparat leży w domu :angryy: A takie piękne foty bym miała :placz:

Jak ja kocham mojego (byłego) szefuńcia :D W zeszłym tygodniu w sobotę dostałam list z UWV, ża jakiś im tam papierów nie przysłałam. Termin odesłania owych papierów miałam do wtorku. Poniedziałek był dniem wolnym, więc miałam jeden dzień :mad: Wysłałam wszystko co miałam w domu i napisałam, że innych papierów nie posiadam, jeśli coś im brakuje, to niech się kontaktują z moim byłym pracodawcą ;) No i dziś z rana telefon od szefuńcia, że kontaktowali się z nim z UWV i muszę podpisać jeszcze jakiś papier. Więc zaraz wsiadam w auto i jadę podpisać te cholerne papiery :mad:

Posted

Ptysiak napisał(a):
Biurokracja... lubię to najbardziej... :D:shake:

dOgLoV napisał(a):
Zamecza Cie tymi papierami :roll:

Już załatwione ;) I nic jż nie będą chcieli ;)

Kiepsko trzymacie kciuki :mad: Teoś nadal główką w górze :placz: Zostało mu 2 tyg. czasu :roll: A jutro muszę jechać ponownie, bo ktg wyszło za wysokie :(

Posted

magdabroy napisał(a):

Kiepsko trzymacie kciuki :mad: Teoś nadal główką w górze :placz: Zostało mu 2 tyg. czasu :roll: A jutro muszę jechać ponownie, bo ktg wyszło za wysokie :(
trzymam kciuki, ale powiem ci, że ja się tak panicznie bałam porodu, że miałam nadzieję, ze lena będzie główką w górze i zrobią mi cesarkę z tego powodu. oczywiście lena miała inny plan ;) ale wtedy czytałam, że dzieciaczek może się obrócić nawet krótko przed porodem, choć to trudne ale ponoć się zdarza, więc głowa do góry :)

Posted

agaga21 napisał(a):
trzymam kciuki, ale powiem ci, że ja się tak panicznie bałam porodu, że miałam nadzieję, ze lena będzie główką w górze i zrobią mi cesarkę z tego powodu. oczywiście lena miała inny plan ;) ale wtedy czytałam, że dzieciaczek może się obrócić nawet krótko przed porodem, choć to trudne ale ponoć się zdarza, więc głowa do góry :)

Ja się wolę pomęczyć i wrócić jak najszybciej do domu ;) A po cesarce będę leżeć minimum 5 dni :placz:

Posted

magdabroy napisał(a):
Ja się wolę pomęczyć i wrócić jak najszybciej do domu ;) A po cesarce będę leżeć minimum 5 dni :placz:
to tym bardziej trzymam kciuki. daj znać jutro po tym ktg, mam nadzieję że nic się nie dzieje.

Posted

Magda, a u Was położne nie próbują przekręcać dziecka? W Nl tak robią. Czasami się udaje, chociaż podobno to dość nieprzyjemne zabiegi są...

Posted

bira napisał(a):
Magda, a u Was położne nie próbują przekręcać dziecka? W Nl tak robią. Czasami się udaje, chociaż podobno to dość nieprzyjemne zabiegi są...
a nie jest to niebezpieczne???

Posted

agaga21 napisał(a):
to tym bardziej trzymam kciuki. daj znać jutro po tym ktg, mam nadzieję że nic się nie dzieje.

Napewno dam znać ;)

bira napisał(a):

Nie wiem :niewiem: Spotkanie z położną mam w poniedziałek, więc mogę zapytać. Ale wątpię, bo jakby była taka możliwość, to lekarka by mi (chyba) o tym powiedziała.

Posted

W pierwszej ciąży pamiętam, że długo Bartek był główką w górę. Obrócił sie chyba na jakieś dwa dni przed terminem a i tak się nie śpieszył bo tydzień po zechciał łaskawie wyjść na świat i się Nam pokazać ;)
Trzymam kciuki za Teosia cały czas :)
Na pewno będzie wszystko dobrze :)
No i będzie masa zdjęć Maluszka :loveu: ... mam taka nadzieje ;)

Posted

agaga21 napisał(a):
a nie jest to niebezpieczne???

Chyba nie, bo to tuja w szpitalu robią z USG itd. Koleżanka miala, ale młodego nie udało się przekręcić.

magdabroy napisał(a):

Nie wiem :niewiem: Spotkanie z położną mam w poniedziałek, więc mogę zapytać. Ale wątpię, bo jakby była taka możliwość, to lekarka by mi (chyba) o tym powiedziała.

Ciekawa jestem jak to jest w niemczech :-)
Ale nie stresuj się, bo jeszcze nic nie jest przesądzone. Moja Inga tydzień przed porodem fiknęła i ułożyła się w poprzek. Poszłam do szpitala na pewniaka, że będzie cesarka, bo tak mnie lekarz nastawił, że jest taka ewentualność. A ja cesarki nie chciałam, bo się jej potwirnie bałam... Inga chyba wiedziała, bo w nocy przed pójściem do szpitala tak w nocy szalała, że czuć było jak się przemieszcza i faktycznie się przekręciła do dołu :-) Także wszystko jest możliwe :-)

Posted

Przez tego wczorajszego stresa, zamiast spokojnie zasnąć, to o północy szłam jeszcze napić się mleka :roll: Miałam nawet taki moment, żeby pójść posiedzieć na dogo :evil_lol: ale po północy raczej nie miałabym z kim popisać :(

Pół nocy padał deszcz :multi: Na dworze się ochłodziło o jakieś 10 stopni :) Zabrałam na dzisiejszy spacer piłkę dla Torki, bo przez ostatnie 2 tyg. nie zabierałam jej wogóle :shake: Tora była zmęczona od samej temperatury, więc rzucanie piłki było zbędne ;) Jaka była szczęśliwa jak wyciągnęłam piłkę z kieszeni :D

Posted

Dzień dobry :)

Dziękujemy i na wzajem :D

Ja też nie spałam w nocy, nie wiem dlaczego. A Ty się nie stresuj bo wszystko będzie dobrze :)
Tu całą noc lało i dalej leje :(
Mam farta zawsze jak na szkolenie idę... :evil_lol:

Posted

Niech teraz pada, a weekend niech będzie ładny :)

Już jestem po kolejnym ktg i dziś wzorcowe :multi: Raz wskoczyło na 170, raz spadło na 120, ale reszta pomiaru 140-150 :Cool!: