łamAga Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Zdjecia :multi::loveu::loveu::loveu::loveu: słodziaki :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
panbazyl Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 no to zdjęcie z Tora nad szklanką z żóltym piciem jest super :) (drugie od dołu) Quote
*Magda* Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 dOgLoV napisał(a):Zdjecia :multi::loveu::loveu::loveu::loveu: słodziaki :loveu::loveu::loveu::loveu: A to nie wszystkie ;) Muszę wydzielać, bo na dworze zimno, to nie ma kiedy robić nowych :) bira napisał(a):To Tora dzisiaj poimprezowała :-) No, teraz zjadła papkę wątróbkowo-warzywną i poszła spać :D Za 3 tyg. potwórka z rozrywki, bo będą moje urodziny, to znowu wpadnie cała ekipa :) panbazyl napisał(a):no to zdjęcie z Tora nad szklanką z żóltym piciem jest super :) (drugie od dołu) Tora sępiła, żeby kolega rzucił jej zabawkę :D Moja sępiasta małpa :loveu: Quote
łamAga Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Ja zawsze daje wszystkie bo pozniej zapominam o pozostałych :evil_lol: Amber dała mi linka do super hostingu http://photobucket.com/ co prawda trzeba sie tam zalogowac ale na prawde polecam ;) Quote
bira Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Jak często dajesz wątróbkę? Mnie ostatnio dziewcxyny postraszyły i już ponad dwa tygodnie Birra nie tego nie jadła... a uwielbia wątróbkę :-) Quote
*Magda* Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 dOgLoV napisał(a):Ja zawsze daje wszystkie bo pozniej zapominam o pozostałych :evil_lol: Amber dała mi linka do super hostingu http://photobucket.com/ co prawda trzeba sie tam zalogowac ale na prawde polecam ;) Zaraz tam looknę ;) Dzięki :) bira napisał(a):Jak często dajesz wątróbkę? Mnie ostatnio dziewcxyny postraszyły i już ponad dwa tygodnie Birra nie tego nie jadła... a uwielbia wątróbkę :-) Tora waży 30kg.Wedłóg tabelki, którą robiła mi jedna dziewczyna z dogo, to na tydzień może zjeść 0,63kg podrobów. Ja Torce podaję 400-500g wątróbki tygodniowo (raz wołowa, a raz drobiowa), a resztę podrobów uzupełniam drobiowymi serduszkami, żołądkami ;) Gdzieś kiedyś ktoś napisał, że dzikie zwierzęta jak upolują zdobycz, to właśnie zaczynają od wątroby i żołądka ofiary. I ja się tego trzymam, że te 600g tygodniowo, to taka optymalna dawka dla niej :) Tora też uwielbia wątróbkę :loveu: Nawet kot czasem z warzywami się skusi :D Choć częściej prosi o wątróbkę bez dodatków :) Quote
bira Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Mój kot absolutnie by się na wątróbkę z dodatkami nie skusił. U nas musi być czysta, bo inaczej gwiazda gardzi ;-) Quote
*Magda* Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 unikatowydiament napisał(a):super foteczki:) Dzięki ;) Bira zapomniałam dodać, że ja te podroby dzielę na dwa posiłki w dwóch różnych dniach, nie podaję wszystkiego na jeden raz ;) Quote
*Magda* Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 (edited) dOgLoV napisał(a):Amber dała mi linka do super hostingu http://photobucket.com/ co prawda trzeba sie tam zalogowac ale na prawde polecam ;) Zalogowałam się ;) Ładuję filmik i zobaczymy co z tego będzie :) Edit: No i zamiast filmiku, to wkleja mi tylko zdjęcie :/ Edited February 5, 2012 by magdabroy Quote
łamAga Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 magdabroy napisał(a):Zalogowałam się ;) Ładuję filmik i zobaczymy co z tego będzie :) Edit: No i zamiast filmiku, to wkleja mi tylko zdjęcie :/ Hmmm filmiku tam jeszcze nie ladowalam bo ja wierna youtube jestem ;) Quote
panbazyl Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 a ja jakoś niefilmikowa jestem :) na razie jeden dzień kontroli za nami. jeszcze jutro, potem odeśpię i będe już normalnym ludziem. Quote
*Magda* Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 dOgLoV napisał(a):Hmmm filmiku tam jeszcze nie ladowalam bo ja wierna youtube jestem ;) W takim razie filmiku nie będzie :( Ale spoczywa na serwerze, także może kiedyś... ;) panbazyl napisał(a):a ja jakoś niefilmikowa jestem :) na razie jeden dzień kontroli za nami. jeszcze jutro, potem odeśpię i będe już normalnym ludziem. Ja niby też, bo nie kręce filmików :) Ten jeden filmik mam nakręcony przez brata, bo kupiłam mamie psa nawet go nie widząc :( Dlatego brat mi filmik podesłał, żebym zobaczyła co kupiłam :D To odsypiaj, odsypiaj i wracaj do normalności ;) Quote
panbazyl Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 na razie i tak ciepie na bezsenność a co to za pies? :) Quote
*Magda* Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 panbazyl napisał(a): a co to za pies? :) Ten biało-czarny? To koleżanki :) Quote
bira Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Ale super zdjęcia :-) Fajnego ma Tora kjumpla. Moja Birra już średnio z psami się chce bawić, ona ma swój świat ;-) Quote
*Magda* Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 bira napisał(a):Ale super zdjęcia :-) Fajnego ma Tora kjumpla. Moja Birra już średnio z psami się chce bawić, ona ma swój świat ;-) Tora to jeszcze mała wariatka :D Ona się chce bawić z każdym psem :) A Sznapi (kolega Tory) jest młody, ma dopiero 8 miesięcy i też mu tylko zabawa w głowie. Jest tylko jeden mały problem, bo on nie wraca jak się go woła na spacerach :shake: Spuszczany jest tylko jak przyjadą do nas, bo wtedy jest wpatrzony w Torę i gdzie ona, tam i on, więc łatwo jest go później złapać ;) Szkoda tylko, że moja koleżanka nie stara się go jakoś "przekonać", że powrót do właściciela jest fajny :-( Mieszkają od nas 40km, więc nie widujemy się za często. I nie mam jak jej pomóc, a jej się samej nie chce :roll: Quote
panbazyl Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 oj, macie już tam wiosnę :) tzn - zero sniegu :) Quote
*Magda* Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 panbazyl napisał(a):oj, macie już tam wiosnę :) tzn - zero sniegu :) Nawet mnie nie denerwuj :mad::eviltong: Miałaś mi śnieg DHLem wysłać. I co? Do tej pory nie dotarł :evil_lol::eviltong: Quote
panbazyl Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 pewnie gdzies po drodze przymarzł do samochodu ;) Quote
bira Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 To kiepsko. Moja Amba też nie wracała, ale tylko na polach, na jakiś odludziach czy w lesie. Nie dało rady jej przywołać. Dlatego tam tylko linka wchodziła w grę. Pracy w nia włożyliśmy ogrom, ale w pewnych sytuacjach nic nie rządziło ;-) A wracając do znajomej, to szkoda psiaka, bo co to życie tylko na sznurku? Mogła by się trochę wziąć za chłopaka :-) Quote
*Magda* Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 panbazyl napisał(a):pewnie gdzies po drodze przymarzł do samochodu ;) Mam nadzieję, że do następnej zimy do mnie dotrze ;) bira napisał(a):To kiepsko. Moja Amba też nie wracała, ale tylko na polach, na jakiś odludziach czy w lesie. Nie dało rady jej przywołać. Dlatego tam tylko linka wchodziła w grę. Pracy w nia włożyliśmy ogrom, ale w pewnych sytuacjach nic nie rządziło ;-) A wracając do znajomej, to szkoda psiaka, bo co to życie tylko na sznurku? Mogła by się trochę wziąć za chłopaka :-) No mogłaby, ale jej się nie chce :shake: Ok, ma 2 dzieci, pracuje. Ale widziała z czym musi się liczyć jak bieże psa, bo wcześniej też miała psy (znamy się od zerówki, więc wiem jakie psy i ile ich było). Ma dziewczyna doświadczenie, tylko teraz poszła na łatwiznę, bo puszcza psa do ogródka i tyle. Wychodzi z nim na 2-3 spacery w tygodniu :-( To nic dziwnego, że pies jest "niewyżyty" i szaleje. Wszystko dla niego jest fajniejsze niż pańcia :cool3: Pańcia jest cały czas, a te zapaszki na spcerku tylko czasami, więc po co ma wracać na wołanie?! Quote
bira Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 To co się dziwić ;-) Sama bym nie wróciła, żeby mnie znowu na ogródku nie zamknęli ;-) Quote
Recommended Posts