Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dOgLoV napisał(a):
Zdjecia :multi::loveu::loveu::loveu::loveu:

słodziaki :loveu::loveu::loveu::loveu:

A to nie wszystkie ;) Muszę wydzielać, bo na dworze zimno, to nie ma kiedy robić nowych :)

bira napisał(a):
To Tora dzisiaj poimprezowała :-)

No, teraz zjadła papkę wątróbkowo-warzywną i poszła spać :D

Za 3 tyg. potwórka z rozrywki, bo będą moje urodziny, to znowu wpadnie cała ekipa :)

panbazyl napisał(a):
no to zdjęcie z Tora nad szklanką z żóltym piciem jest super :) (drugie od dołu)

Tora sępiła, żeby kolega rzucił jej zabawkę :D Moja sępiasta małpa :loveu:

Posted

Jak często dajesz wątróbkę? Mnie ostatnio dziewcxyny postraszyły i już ponad dwa tygodnie Birra nie tego nie jadła... a uwielbia wątróbkę :-)

Posted

dOgLoV napisał(a):
Ja zawsze daje wszystkie bo pozniej zapominam o pozostałych :evil_lol:
Amber dała mi linka do super hostingu http://photobucket.com/ co prawda trzeba sie tam zalogowac ale na prawde polecam ;)

Zaraz tam looknę ;) Dzięki :)

bira napisał(a):
Jak często dajesz wątróbkę? Mnie ostatnio dziewcxyny postraszyły i już ponad dwa tygodnie Birra nie tego nie jadła... a uwielbia wątróbkę :-)

Tora waży 30kg.Wedłóg tabelki, którą robiła mi jedna dziewczyna z dogo, to na tydzień może zjeść 0,63kg podrobów. Ja Torce podaję 400-500g wątróbki tygodniowo (raz wołowa, a raz drobiowa), a resztę podrobów uzupełniam drobiowymi serduszkami, żołądkami ;)
Gdzieś kiedyś ktoś napisał, że dzikie zwierzęta jak upolują zdobycz, to właśnie zaczynają od wątroby i żołądka ofiary. I ja się tego trzymam, że te 600g tygodniowo, to taka optymalna dawka dla niej :)
Tora też uwielbia wątróbkę :loveu: Nawet kot czasem z warzywami się skusi :D Choć częściej prosi o wątróbkę bez dodatków :)

Posted

unikatowydiament napisał(a):
super foteczki:)

Dzięki ;)

Bira zapomniałam dodać, że ja te podroby dzielę na dwa posiłki w dwóch różnych dniach, nie podaję wszystkiego na jeden raz ;)

Posted (edited)

dOgLoV napisał(a):
Amber dała mi linka do super hostingu http://photobucket.com/ co prawda trzeba sie tam zalogowac ale na prawde polecam ;)

Zalogowałam się ;) Ładuję filmik i zobaczymy co z tego będzie :)

Edit: No i zamiast filmiku, to wkleja mi tylko zdjęcie :/

Edited by magdabroy
Posted

magdabroy napisał(a):
Zalogowałam się ;) Ładuję filmik i zobaczymy co z tego będzie :)

Edit: No i zamiast filmiku, to wkleja mi tylko zdjęcie :/

Hmmm filmiku tam jeszcze nie ladowalam bo ja wierna youtube jestem ;)

Posted

dOgLoV napisał(a):
Hmmm filmiku tam jeszcze nie ladowalam bo ja wierna youtube jestem ;)

W takim razie filmiku nie będzie :( Ale spoczywa na serwerze, także może kiedyś... ;)

panbazyl napisał(a):
a ja jakoś niefilmikowa jestem :)
na razie jeden dzień kontroli za nami. jeszcze jutro, potem odeśpię i będe już normalnym ludziem.

Ja niby też, bo nie kręce filmików :) Ten jeden filmik mam nakręcony przez brata, bo kupiłam mamie psa nawet go nie widząc :( Dlatego brat mi filmik podesłał, żebym zobaczyła co kupiłam :D

To odsypiaj, odsypiaj i wracaj do normalności ;)

Posted

bira napisał(a):
Ale super zdjęcia :-) Fajnego ma Tora kjumpla. Moja Birra już średnio z psami się chce bawić, ona ma swój świat ;-)

Tora to jeszcze mała wariatka :D Ona się chce bawić z każdym psem :) A Sznapi (kolega Tory) jest młody, ma dopiero 8 miesięcy i też mu tylko zabawa w głowie. Jest tylko jeden mały problem, bo on nie wraca jak się go woła na spacerach :shake: Spuszczany jest tylko jak przyjadą do nas, bo wtedy jest wpatrzony w Torę i gdzie ona, tam i on, więc łatwo jest go później złapać ;) Szkoda tylko, że moja koleżanka nie stara się go jakoś "przekonać", że powrót do właściciela jest fajny :-( Mieszkają od nas 40km, więc nie widujemy się za często. I nie mam jak jej pomóc, a jej się samej nie chce :roll:

Posted

panbazyl napisał(a):
oj, macie już tam wiosnę :) tzn - zero sniegu :)

Nawet mnie nie denerwuj :mad::eviltong: Miałaś mi śnieg DHLem wysłać. I co? Do tej pory nie dotarł :evil_lol::eviltong:

Posted

To kiepsko. Moja Amba też nie wracała, ale tylko na polach, na jakiś odludziach czy w lesie. Nie dało rady jej przywołać. Dlatego tam tylko linka wchodziła w grę. Pracy w nia włożyliśmy ogrom, ale w pewnych sytuacjach nic nie rządziło ;-)
A wracając do znajomej, to szkoda psiaka, bo co to życie tylko na sznurku? Mogła by się trochę wziąć za chłopaka :-)

Posted

panbazyl napisał(a):
pewnie gdzies po drodze przymarzł do samochodu ;)

Mam nadzieję, że do następnej zimy do mnie dotrze ;)

bira napisał(a):
To kiepsko. Moja Amba też nie wracała, ale tylko na polach, na jakiś odludziach czy w lesie. Nie dało rady jej przywołać. Dlatego tam tylko linka wchodziła w grę. Pracy w nia włożyliśmy ogrom, ale w pewnych sytuacjach nic nie rządziło ;-)
A wracając do znajomej, to szkoda psiaka, bo co to życie tylko na sznurku? Mogła by się trochę wziąć za chłopaka :-)

No mogłaby, ale jej się nie chce :shake: Ok, ma 2 dzieci, pracuje. Ale widziała z czym musi się liczyć jak bieże psa, bo wcześniej też miała psy (znamy się od zerówki, więc wiem jakie psy i ile ich było). Ma dziewczyna doświadczenie, tylko teraz poszła na łatwiznę, bo puszcza psa do ogródka i tyle. Wychodzi z nim na 2-3 spacery w tygodniu :-( To nic dziwnego, że pies jest "niewyżyty" i szaleje. Wszystko dla niego jest fajniejsze niż pańcia :cool3: Pańcia jest cały czas, a te zapaszki na spcerku tylko czasami, więc po co ma wracać na wołanie?!