ania90 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 http://img834.imageshack.us/img834/6231/dsc4395w.jpg wyglada chodzby z jakies sesji :) Quote
łamAga Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Słodziaki z tych Twoich zwierzat :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
xyzxyz Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 http://img829.imageshack.us/img829/1966/dsc4398f.jpg To mi się strasznie podoba :loveu: ON-owa klasa, cała okazałość :p Marzy mi się kiedyś, kiedyś takie piękne zwierzątko jak Torcia :lol: Quote
*Magda* Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 [quote name='biscuit'] http://img829.imageshack.us/img829/1966/dsc4398f.jpg To mi się strasznie podoba :loveu: ON-owa klasa, cała okazałość :p Marzy mi się kiedyś, kiedyś takie piękne zwierzątko jak Torcia :lol: W Sylwestra dostałam propozycję odkupienia szczeniaka po Torce, podziękowałam ;) Zapisz się na listę, to może kiedyś Ci podrzucę po niej szczylka :) Żart, Torka umrze jako dziewica :D Quote
xyzxyz Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 magdabroy napisał(a):W Sylwestra dostałam propozycję odkupienia szczeniaka po Torce, podziękowałam ;) Zapisz się na listę, to może kiedyś Ci podrzucę po niej szczylka :) Żart, Torka umrze jako dziewica :D Chcesz więc powiedzieć, że urodę zabiera do grobu i się nie podzieli? :D Quote
*Magda* Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 biscuit napisał(a):Chcesz więc powiedzieć, że urodę zabiera do grobu i się nie podzieli? :D Taki plan ;) Na wystawy się z nią nie wybieram :(, więc hodowlanki nie będzie mieć. A bez hodowlanki... pełno takich psów, nie muszę do tego rozmnażać Torki ;) Nie ukrywam, że chciałabym przeżyć szczeniaczki w domu, opiekę nad nimi, itp. Ale jest jeden problem: ja bym tych szczyli nie chciała oddać :loveu: A nie mam warunków na kilka psów :( Quote
xyzxyz Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 magdabroy napisał(a):Taki plan ;) Na wystawy się z nią nie wybieram :(, więc hodowlanki nie będzie mieć. A bez hodowlanki... pełno takich psów, nie muszę do tego rozmnażać Torki ;) Nie ukrywam, że chciałabym przeżyć szczeniaczki w domu, opiekę nad nimi, itp. Ale jest jeden problem: ja bym tych szczyli nie chciała oddać :loveu: A nie mam warunków na kilka psów :( Ale nie chcesz jej wystawiać, czy z jakichś względów nie możesz? Hah, oj tak...znam ten ból z kotkami :D Ale fakt, że sfora takich małych Torek...to by było ciekawe :D Quote
*Magda* Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 [quote name='biscuit']Ale nie chcesz jej wystawiać, czy z jakichś względów nie możesz? Tora w 100% nadaje się na wystawy :p Jak kupiłam Torę, to miała być tylko i wyłącznie do kochania. Hodowca ciągle mnie namawiał, żebym ją wystawiała :) Przy jednej wizycie, zaproponował mi nawet innego psa ze swojej hodowli, w zamian za zwrot Tory ;) Rok temu pomyślałam: czemu nie :) Pasował mi urlop w PL z wystawą w Opolu. Pojechałam jako widz, żeby obadać sytuację. No i się przeraziłam jak te biedne ONki są wystawiane :crazyeye: To nie dla mnie :shake: Pojedź na jedną wystawę, to zobaczysz co tam się dzieje :oops: Quote
kalyna Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 ahh bo Tora jest cudna :loveu: http://img9.imageshack.us/img9/9585/dsc4400v.jpg bardzo pożądana pozycja :) W sumie to hodowli ONów jest bardzo dużo i szczeniaków także. Ale bardzo dużo pracy i czasu wymaga odchowanie miotu , już nie wspomnę o szukaniu nowych domów. samo wystawianie nie jest aż takie złe z mojego punktu widzenia... Z Onami bardzo dużo biega się po ringu, przynajmniej jak tak widziałam. Okolica jest w 100% bezpieczna z taką obrończynią :loveu: Quote
Lucky. Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 ja też jestem załamany tym co się dzieje na ringach onków. masakra jakaś... A z Lumpka duuzy tłuścioszek :loveu: Quote
*Magda* Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 kalyna napisał(a):ahh bo Tora jest cudna :loveu: Okolica jest w 100% bezpieczna z taką obrończynią :loveu: Dzięki :) Szkoda tylko, że to tylko pozory :D Ona nawet nie szczeka :( Lucky. napisał(a):ja też jestem załamany tym co się dzieje na ringach onków. masakra jakaś... A z Lumpka duuzy tłuścioszek :loveu: Ja też tak myślę, dlatego Tora będzie "niewystawowa" :) Lumpek to tłuścioch :D Waży 5,2 kg, jest na diecie od października, ale waga nawet nie drgnęła :( Quote
kalyna Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 magdabroy napisał(a):Dzięki :) Szkoda tylko, że to tylko pozory :D Ona nawet nie szczeka :( a w jakim ona wieku jest? Quote
*Magda* Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 kalyna napisał(a):a w jakim ona wieku jest? W marcu skończy 2 lata ;) Quote
kalyna Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 magdabroy napisał(a):W marcu skończy 2 lata ;) no to nie masz co się martwić jeszcze ;) u mnie Sonia, która w lutym kończy 3 lata to dopiero jakoś od pół roku zaczęła faktycznie szczekać na obcych. Inna sprawa, że nie broni tak jak coś koło ONa powinno, ale nie jest z niej totalna d**** Jak ktoś idzie albo na rowerze jedzie koło nas to biegnie i odprowadza, że ludzie faktycznie się boją ale zaczyna poszczekiwać jak już ktoś przejdzie :roll: Ale jej reakcja jak ktoś obcy jest na podwórku to pokazuje kto tu rządzi :) ale ogólnie to na ludzi warczy jak ktoś perfidnie na nas wchodzi, czy patrzy. Ale jak ktoś jest normalny, tzn. przechodzi bez zwracania na nas uwagi to pełen luuuuz. Ale z psami to jest troszkę problemów.... Quote
*Magda* Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Jak jesteśmy w PL, to Tora szczeka bez opamiętania :) Teściowa biedna co chwile wychodzi na podwórko, bo myśli, że ktoś się kręci przed domem :D A ona obszczekuje sąsiadkę z przeciwka, kota jak przeleci przed bramą albo "gada" z psem sąsiadów ;) Tylko tak jest takie ogrodzenie, że wszystko widzi, więc może dlatego :shake: A u nas cisza :-( Na podwórku nie musi szczekać, ale ona nawet jednego dzwięku nie wydobywa, nawet jak ktoś dzwoni do drzwi :placz: Quote
łamAga Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 magdabroy napisał(a):Jak jesteśmy w PL, to Tora szczeka bez opamiętania :) Teściowa biedna co chwile wychodzi na podwórko, bo myśli, że ktoś się kręci przed domem :D A ona obszczekuje sąsiadkę z przeciwka, kota jak przeleci przed bramą albo "gada" z psem sąsiadów ;) Tylko tak jest takie ogrodzenie, że wszystko widzi, więc może dlatego :shake: A u nas cisza :-( Na podwórku nie musi szczekać, ale ona nawet jednego dzwięku nie wydobywa, nawet jak ktoś dzwoni do drzwi :placz: Neron w domu tez w ogole nie szczeka , jak ktos np idzie po klatce schodowej ale jak wyjdzie na balkon to czasami tak sie rozedrze ze szyby sie trzesą ;) Quote
panbazyl Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='magdabroy']Tora w 100% nadaje się na wystawy :p Jak kupiłam Torę, to miała być tylko i wyłącznie do kochania. Hodowca ciągle mnie namawiał, żebym ją wystawiała :) Przy jednej wizycie, zaproponował mi nawet innego psa ze swojej hodowli, w zamian za zwrot Tory ;) Rok temu pomyślałam: czemu nie :) Pasował mi urlop w PL z wystawą w Opolu. Pojechałam jako widz, żeby obadać sytuację. No i się przeraziłam jak te biedne ONki są wystawiane :crazyeye: To nie dla mnie :shake: Pojedź na jedną wystawę, to zobaczysz co tam się dzieje :oops: onki w Pl sa koszmarnie wystawiane! To jakiś kosmos i pomylka genetyczna (nie mówię o tych psich żabach z nogami na podlodze, ale o ludziach wystawiających i dooble handling). Dużo normalniej onki sie wystawia na bałkanach - tak po ludzku, jak inne psy. za to na Bałkanach po "dziwnemu" i z dooble handling (oficjalnie przeciez niedozwolonym) tam się wystawia rottki - wyglada to tez średnio ładnie, ale jednak lepiej jak onki w Pl. A czemu nie chcesz jej wystawiac tam gdzie mieszkacie? Byle na wystawach pod patronatem FCI (jesli masz ja z rodowodem FCI - teraz tyle tych nowych stworów kynologicznych). Spokojnie możesz sobie wystawiać w każdym kraju przecież (ja wolę za granicą niż w Pl, bo w Pl za duży syf jak dla mnie) Quote
*Magda* Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 Jakoś nigdy nie miałam zamiaru jeździć na wystawy jako uczestnik :shake: Nigdy mnie to jakoś nie kręciło ;) Potem, jak hodowca tak naciskał, że szkoda takiej suki, że rzadko taki okaz się pojawia, itp. pomyślałam, że może warto spróbować :p No ale nie zachwyciłam się tym co zobaczyłam na wystawie (oprócz psów, bo były cuuuuuuuuudne :loveu:), wręcz mnie zraziło do całego wystwiania i wogóle. Poza tym, jak już pisałam wcześniej, ciężko byłoby mi oddać szczeniaki :-( Ja się za bardzo przywiązuję do zwierząt. Potrafię płakać nawet po śmierci myszki, chomika itp. A nie stać mnie na stadko ONków w domu :placz: Zresztą, mój mąż pewnie nigdy by się nie zgodził na pozostawienie jakiegoś szczyla. A teraz, to nawet gdybym zmieniła zdanie, to nic z tego. Teraz trzeba się skupić na Fasolce :loveu: Quote
panbazyl Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 wesz, ja nie lubie wystaw!!!! Bardzo i to bardzo. czasem jest fajnie, jak pies wygrywa, fakt, ale ogólnie nie lubie. Ostatnio nawet sama nie jeżdżę z psami na wystawy, tylko daje znajomej i ona je wystawia.... Wystawy to też jakieś tam bagno innych hodowców którzy za wszelką cenę probuja zniszczyc nowe osoby.... Quote
*Magda* Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 No właśnie, jak byłam wtedy w Opolu, to było tam z 40 ONków :crazyeye: i do tego jeszcze DONki. I jak tak się wsłuchałam, to te wszystkie psy, były może z 4-5 hodowli. Czyli zamknięty krąg :mad: Takie koło wzajemnej adoracji :angryy: Była jedna dziewczyna z ONkiem z poza tej sfery. Dostała dość dobrą lokację, ale na podium nie stanęła :shake: Quote
panbazyl Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 no i już wiesz wszystko.... Moj młody zazwyczaj jest 2 na lokatach na kilka(naście psów).... bo pierwszy byc nie może, bo nie to nazwisko po imieniu psa.... ale że jest na prawde ladny to dostaje 2 lokatę, choć czesto to pierwsza mu się należy. I dlatego wole za granice jechać - tam na pewno nie znają "rankingu" polskich hodowli. I te złośliwości miedzy hodowcami - to żałosne.... A mówi się, ze dla sportu to wszystko. Quote
xyzxyz Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='magdabroy']Tora w 100% nadaje się na wystawy :p Jak kupiłam Torę, to miała być tylko i wyłącznie do kochania. Hodowca ciągle mnie namawiał, żebym ją wystawiała :) Przy jednej wizycie, zaproponował mi nawet innego psa ze swojej hodowli, w zamian za zwrot Tory ;) Rok temu pomyślałam: czemu nie :) Pasował mi urlop w PL z wystawą w Opolu. Pojechałam jako widz, żeby obadać sytuację. No i się przeraziłam jak te biedne ONki są wystawiane :crazyeye: To nie dla mnie :shake: Pojedź na jedną wystawę, to zobaczysz co tam się dzieje :oops: Miałam być w Radomiu, tam gdzie była mychaaaa i Monika, ale szofer- brat pokrzyżował plany i nie miałam jak się dostać :roll: *** Domyślam się, że po części może chodzić o "rozjechane" zadki... Quote
panbazyl Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 biscuit napisał(a):Miałam być w Radomiu, tam gdzie była mychaaaa i Monika, ale szofer- brat pokrzyżował plany i nie miałam jak się dostać :roll: *** Domyślam się, że po części może chodzić o "rozjechane" zadki... taaa, a ja nawet postawilam swoj namiot obok ich, ale o tym, ze sąsiadujemy zgadalyśmy się dopiero duzo później.... z reszta to byla koszmarna wystawa, chyba 1 czy 2 przypadki śmiertelnego zejścia psów z powodu upału, do tego jeszcze burza ogólnie dno. Quote
Recommended Posts