Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 692
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bmj']Może unikać powtórzeń?Brzmią jakoś tak...patetycznie czy coś...Proponuję:
Szukał bezpieczeństwa...znalazł strach
Oczekiwał miłości...poznał ból
Potrzebował przyjaciela...miał kata
Czy nie lepiej?[/quote]

Ile nas tu, tyle opinii;)

Mysle podobnie jak Anasher ze stara wersja bardziej chwyta za serce a chyba o to chodzi:

Mial byc bezpieczny - byl strach...
Mial byc kochany - byl bol...
Mial znalezc przyjaciela - byl kat...

lub jak zaproponowala Behemot : zmienic ostatnie zdanie na : Chcial miec przyjaciela - byl kat...

Decyzja nalezy do dowodzacych;)

Posted

No to mamy do wyboru:

albo:

albo:

Szukał bezpiecznego domu - znalazł strach
Szukał miłości - znalazł ból
Szukał przyjaciela - znalał kata

Posted

Behemot - "Twoja obojętność to przyzwolenie na ich los" wg mnie nie ma sensu. Bo jaki los? Cierpienie jest złe bo się rymuje ale przyzwolenie na los nie oddaje sedna sprawy wg. mnie. Jak można to zastąpić? Może przyzwolenie na ich ból?

Posted

A gdyby tak zamienić:miał na chciał?Chociaż w zasadzie to nie wiemy, czego CHCIAŁ Ozzy...a jedynie co MIAŁ dostać...Przepraszam, że w tym miejscu, ale nie daje mi spokoju, że on na pewno nie chciał trafić do tej Agi, ale nikt sie go nie pytał!!!

Posted

[quote name='Anashar']Behemot - "Twoja obojętność to przyzwolenie na ich los" wg mnie nie ma sensu. Bo jaki los? Cierpienie jest złe bo się rymuje ale przyzwolenie na los nie oddaje sedna sprawy wg. mnie. Jak można to zastąpić? Może przyzwolenie na ich ból?[/quote]
No to może "... na ich straszliwy los"?
Na ból.... no nie tylko, bo także na śmierć....

Posted

[quote name='bmj']A gdyby tak zamienić:miał na chciał?Chociaż w zasadzie to nie wiemy, czego CHCIAŁ Ozzy...a jedynie co MIAŁ dostać...Przepraszam, że w tym miejscu, ale nie daje mi spokoju, że on na pewno nie chciał trafić do tej Agi, ale nikt sie go nie pytał!!![/quote]

Skąd wiesz, że nie chciał do niej trafić?
A przyjaciela, opiekuna na pewno chciał mieć.

Posted

Fakt- na pewno chciał mieć przyjaciela. A myślę, że nie chciał trafić do Agi,bo zadomowił się już u tamtej dziewczyny. Nie sądzę, że marzył o kolejnych przeprowadzkach...

Posted

[quote name='bmj']Fakt- na pewno chciał mieć przyjaciela. A myślę, że nie chciał trafić do Agi,bo zadomowił się już u tamtej dziewczyny. Nie sądzę, że marzył o kolejnych przeprowadzkach...[/quote]

No, ale to są już tylko szczegóły, które zagmatwałyby sprawę ;)

Posted

Myślę, że wymowne jest samo:
TWOJA OBOJĘTNOŚĆ JEST PRZYZWOLENIEM
Każdy domysli się na co.Dosłowność jest zbędna, musimy unikać czułostkowości, bo to zniechcęca do młosników zwierząt "szary elektorat".
Na pewno nie:straszliwy los i tym podobne, przyznaję-prawdziwe określenia!

Posted

No więc ulotki:

Wersja kolor:
[IMG]http://dragon-throne.forall.pl/ozzy/plakaty/project1a.gif[/IMG]

I w odcieniach szarości:

[IMG]http://dragon-throne.forall.pl/ozzy/plakaty/project1b.gif[/IMG]

Posted

Witajcie. Dopiero wieczorkiem wbiłam się na forum . od piątku nie udao mi się wejść.
Ja zgłaszałam się na osobę do pomocy przy plakatach i ulotkach. Nie jestem w stanie objąć dowodzenia w tych kwestiach, ale do pomocy się zgłaszam. Jak widać pod avatarem jestem z Krakowa.
Jutro koleżanka ma mi zrobić kalkulacje cenową dot drukowania u niej w drukarni.
Jak coś będe wiedzieć dam znać

[quote name='Behemot']No to mamy do wyboru:

albo:

albo:

[COLOR="Red"]Szukał bezpiecznego domu - znalazł strach
Szukał miłości - znalazł ból
Szukał przyjaciela - znalał kata[/COLOR][/QUOTE]

ta mi się bardziej podoba :)

Posted

[quote name='Anashar']No więc ulotki:

Wersja kolor:
[IMG]http://dragon-throne.forall.pl/ozzy/plakaty/project1a.gif[/IMG]

Mi sie podoba.

Uwazam ze bardzo dobrym pomyslem jest umieszczenie na ulotce/ plakacie tak jak u Anashar serii zdjec Ozziego.
Na plakacie/ulotce z jednym zdjeciem Ozzy pozostaje "nadal anonimowy"
To wlasnie te zdjecia ( np. 2 i 4 ) i ta tragiczna smierc w bolu maja "zmusic" czytelnika do dluzszego zastanowienia sie nad losem maltretowanych zwierzat a w rezultacie do podpisu petycji

Posted

Dostałam wczoraj dwie propozycje plakatów na swoją skrzynkę od dziewczyny z "miau" która chce też pomóc w tej sprawie. Oceńcie układ graficzny, tekst będzie do zmiany. Dogo nie działało i dziewczyna nie mogła się ani zalogować ani obejrzeć naszych ostatnich ustaleń. Powiedzcie co myślicie na ten temat

[IMG]http://img221.imageshack.us/img221/1835/ozzy1zy6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img107.imageshack.us/img107/2818/ozzy3tv3.jpg[/IMG]

Posted

[B]Imbir1 [/B]
Projekciki fajne!! Po malym dopracowaniu nadadza sie!![COLOR=Yellow][B] [COLOR=Blue]brawo!![/COLOR][/B][/COLOR]

[B]Behemot[/B]
Tekst na ostatniej wersji plakatu musialem nieco zmienic bo dodalem imie Ozzy'ego aby bardziej bylo widoczne ze to od niego sie wszystko zaczelo.
Sklaniam sie wiec ku wersji:
[B][COLOR=Olive]Ozzy...[/COLOR][/B]
[COLOR=Red]Szukał bezpiecznego domu... znalazł strach
Szukał miłości... znalazł ból
Szukał przyjaciela ...znalazł kata
[COLOR=Black]
[B]Tekst na swoim bede mial mozliwosc poprawic[/B] [B]dopiero po 16 ;-([/B]
[IMG]http://nero.mediazone.pl/plakat7.1.jpg[/IMG]

[B]Im wiecej projektow tym wiekszy wybor i jest szansa ze wygra najlepszy, najbardziej zwracajacy uwage!! WIECEJ PROJEKTOW!![/B]
[/COLOR]
[/COLOR]

Posted

Aościak - pisałam już o tym ale może umknęłó: wszystkie loga organizatorów powinny być jednakową czcinką, by nie rozpraszać uiwagi czytającego

Posted

emir nie bardzo rozumiem?? logo jest znakiem graficznym. chodzi ci pewnie o baner dogomanii.jezeli ma byc napisany czcionka to poprawie popoludni ale czy w tym przypadku logo emira usunac i pozostawic tylko napis?? nadmieniam ze obecna wersja plakatu jest zaprojektowna przy uzyciu tylko jednego fonta!!

Posted

Przeczytałam treść ulotki (nie jestem pewna czy ostateczną) i zabrakło mi odnośnika do petycji (gdzie/ kiedy będzie można tę petycję podpisywać).
Ulotek będzie najwięcej i warto taką informację zamieścić (naszym celem są zmiany w ustawie). Teraz, i jeszcze przez dwa dni, mam ograniczony dostęp do internetu i nie jestem całkiem na bieżąco.

Posted

[quote name='aosciak'][B]Imbir1 [/B]

Tekst na ostatniej wersji plakatu musialem nieco zmienic bo dodalem imie Ozzy'ego aby bardziej bylo widoczne ze to od niego sie wszystko zaczelo.
Sklaniam sie wiec ku wersji:
[B][COLOR=Olive]Ozzy...[/COLOR][/B]
[COLOR=Red]Szukał bezpiecznego domu... znalazł strach
Szukał miłości... znalazł ból
Szukał przyjaciela ...znalazł kata
[COLOR=Black]
[/COLOR]
[/COLOR][/quote]

Oki :lol: I tak bym już chyba zostawiła.

A te ostatnie plakaty też są fajne, zwł. pierwszy.

Posted

Bardzo podoba mi się ostatni projekt. Poruszył mnie tekst z projektu Imbira "Zginał z rąk człowieka. Jednego z nas". "Psie serce pękło z bólu". Naprawdę uderzający... Projekt aosiack jest duuuużo lepszy graficznie i jakościowo. Tylko... za mało w nim Ozziego. Wygląda na "zwykły" apel.

Nie mogę prześledzić całego wątku :( Ale chciałabym się przydać! Wydrukować mogę (niestety, tylko czarno-biały wydruk) i porozklejać w swoim miasteczku (koło Wawy). Czy to ma sens?