megii1 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 JA jestem lekko przerażona:) - dziś próbowaliśmy znowu rozdzielić Karinkę i Tarę bo mamy nowego hotelowicza. Ale niestety musimy zaraz przestawiać budy i mieć kojec trzypsiakowy bo Karinka tak płacze że ja nie mam siły tego słuchać. Ona ma jakąś symbiozę z Tarą a ja nie wiem jak to przerwać. Karinka nawet broni Tarę przed innymi psami, które ją za intensywnie wąchają:) Quote
Ewa Marta Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Słonko kochane.... widocznie ona musi mieć jednego przewodnika. Jestem pewna, że umarłaby przy Plastusiu, gdyby pomoc nie nadeszła. Ni eposzłaby stamtąd sama:-( Zaraz potem poznała Tarę i świata poza nią nie widzi... Quote
bela51 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Biedactwo, nie moze zostac sama. I chyba do adopcji tez nie moze isc jako jedyny pies w domu. Magdo, przyslij mi adres, bo nie moge znależc. A Was prosze, zajrzyjcie do mojego podpisu, wielu warszawiakow jezdzi w Beskidy... To wazne !!! Quote
Mysza2 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 bela link się nie otwiera. Cudny jest ten psi dwupak:) Quote
bela51 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Dobrze, ze mi powiedzialas, niedawno jeszcze wszysatko bylo ok. Quote
bela51 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Mysza2 napisał(a):bela link się nie otwiera. Cudny jest ten psi dwupak:) Juz poprawilam. Quote
barbara.h Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 megii1 napisał(a):Od wczoraj Karinka zdecydowała się, ze je mi z ręki:) Niestety nie jest tak różowo bo tylko jak podaję jej jedzenie przez siatkę ale i tak mi miło. Widać, że chce do człowieka ale się boi:( ale są postępy i to duże! cały czas trzymam kciuki za Karinkę i oczywiście resztę towarzystwa też:multi: Quote
lideczka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='megii1']JA jestem lekko przerażona:) - dziś próbowaliśmy znowu rozdzielić Karinkę i Tarę bo mamy nowego hotelowicza. Ale niestety musimy zaraz przestawiać budy i mieć kojec trzypsiakowy bo Karinka tak płacze że ja nie mam siły tego słuchać. Ona ma jakąś symbiozę z Tarą a ja nie wiem jak to przerwać. Karinka nawet broni Tarę przed innymi psami, które ją za intensywnie wąchają:) biedactwo nasze. sciskam Karinke i Tare tez. Quote
megii1 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Karinka dziś dostała obrożę Kiltix Bayera na kleszcze. Dała ją sobie grzecznie założyć także jestem z niej dumna:) Quote
megii1 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Nasza Karinka miała dziś mały wypadek. Nie wiem jak to się stało i kiedy (wg wetki to uraz mechaniczny spowodowany, za mocną zabawą z psem, uderzeniem o coć np o budę lub o kogoś) ale ma uraz trzeciej powieki na jednym oczku. Wygląda to mało ciekawie bo trzecia powieka zajęła 3/4 gałki ocznej i jest czerwona:( Była dziś wetka ale Karinka jej nie zna i wpadła w taka panikę, że ustaliłyśmy, że będę jej podawać steryd w tabletach przez najbliższe dni, żeby obrzęk, trochę zszedł, a wetka zobaczy do dokładniej przy sterylce za parę dni. Jest propozycja, żeby usunąć jej w ogóle trzecią powiekę przy sterylce. Jak udałoby się przy zabiegu sterylizacji to będzie około 50 zł dopłaty. Pewnie pomogłyby też zastrzyk i kropelki do oczu ale zastrzyk może Karinka jeszcze da sobie zrobić, o kroplach nawet nie chce myśleć Tyle,że wetka musi to dokładnie zobaczyć, a to może tylko jak Karinka zaśnie. Podesłałam fotki do Idusiek (jak znajdzie chwile mam nadzieję że wstawi) bo nie potrafię zmniejszać zdjęć, na jednym będzie wyraźnie widać oczko bidulki. Quote
mmd Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Biedna mała. Chyba wiem, jak to wygląda. Kiedy robicie sterylkę? Quote
megii1 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 W przyszły czwartek albo piątek sterylka. Przed chwila byłam karmić psiaki i oko wygląda dużo lepiej. Teraz 3/4 oka jest już widoczne, także może po sterydzie wszystko zejdzie. Quote
mmd Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 To nawet bez sterydów powinno szybko się cofać. Miewał tak mój jamnik. O ile nie było to silne uderzenie to do jutra powinno być całkiem nieźle. Quote
megii1 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 mmd napisał(a):To nawet bez sterydów powinno szybko się cofać. Miewał tak mój jamnik. O ile nie było to silne uderzenie to do jutra powinno być całkiem nieźle. Mam nadzieje, bo jak to zobaczyłam to aż mnie zmroziło, a moja wetka mówi, że to może ją boleć:( Quote
megii1 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Ja jestem jednak panikara. Dziś Karinka praktycznie nie ma nic na oku:) ale steryd i tak dostanie na wszelki wypadek. Quote
mmd Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 A bo to tak wygląda strasznie, ale szybko się cofa. I chyba niektóre psy mają jakieś predyspozycje, bo z moich tylko jeden tak miewał, nawet jak sobie gdzieś zatarł oczko w łóżku (taki podkołderny czołgacz był ;)) Raz tylko widziałam psa który miał "powywracane" oczy długo, ale to była fiśnięta dobermanka, która przywaliła z rozpędu w drzewo. Quote
bela51 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Dobrze, ze z oczkiem malutkiej juz jest lepiej. Quote
lideczka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Karinko wracaj szybko do zdrowia... biedactwo..:( Quote
Guest kasia mierzejewska Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Dobrze, że jest już dobrze:) Biedna ta mała. Ona na pewno nie może zostać bez innego psa. Quote
megii1 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Zapraszam na nowy, wypasiony bazarek dla Liska - firmowe ciuszki, buty, srebro, złoto i inne :) http://www.dogomania.pl/threads/203792-Reserved-Zara-Orsay-srebro-z%C5%82oto-i-inne!!!-Na-Liska-do-13.03.11!!! Quote
Kocurek Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Ja sie miewa Karinka?Nadal z Tara nierozlaczne? Quote
megii1 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Nadal ale dziś ma wielki dzień - sterylka. Zaraz przyjeżdża wetka, dostanie coś na uśpienie bo po dobroci na pewno nie pójdzie i ma zagwarantowany tydzień w domu, łóżeczko i sesje fotograficzne:) Trochę się boję jak ona to wszystko przeżyje ale mam nadzieję, że damy radę:) Quote
Recommended Posts