Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

JamniczaRodzina. napisał(a):
Przyjemnie się czyta takie wieści :loveu:.Myślę ,że poprzedni właściciele podczytują wątek i jest im wstyd za to co zrobili z psiakiem.

Nieładnie usuwać czyjeś posty. Co do wstydu to oczywiście, że NIE jest nam wstyd, bo nie ma za co :lol::lol::lol:

Aha swoją drogą to zapomniałam dodać, że miło, że wiele osób z tego forum oferowało swoją pomoc, ale na prywatne wiadomości TO NIKT NIE ODPOWIEDZIAŁ. A oczerniać to fajnie, nie???

Posted

[quote name='Isadora7']Świetne podsumowanie :)
No i widzę, że bardzo na czasie...

[quote name='pajda']Bardzo dziekuję Trist_ano, Toffi pojechał do nowego domu.
Państwo przyjechali kolejny raz do Toffiego razem ze swoją jamnisią. Długo rozmawialismy, w tym czasie Pani zjednywała do siebie Toffiego smakołykami, głaskała go, wycałowała cały jego pyszczek. Potem odbył się spacer, po którym malutki razem z koleżanką wsiedli do samochodu i odjechali do domu.
Pani ma tydzień wolnego od pracy, chce w tym czasie zaprzyjaźnić się z Toffim.
Za 3 tygodnie przyjadą do mnie w odwiedziny.
Toffi wyjeżdżał ode mnie trzęsąc się jak galareta:(, oby malutki pokochał swoją Panią.
Schronisko - Kuna - pajda - na Ursynów - pajda - dom , już dość zmian.
Życzę ci maleńki, abyś potrafił zaufać jeszce raz i pokochać tych dobrych ludzi.
Było to najtragiczniejsze i najbolesniejsze rozstanie z psiną z DT.

Palnęłam jak "trza"...:oops::roll:
Nie wchodziłam przez parę dni i zmylił mnie tytuł (czemu jeszcze nie zmieniony? )

Właśnie doczytałam i ogromnie się cieszę! :multi::multi::multi:
Toffisiu, życzę Ci samych pogodnych dni!!! :loveu::loveu::loveu:

-----------------------------------------------------------

[quote name='yunona']Agucha, Toffi jest już w nowym domku, i ma nową mamusię:lol:

Właśnie się zreflektowałam :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='Agucha']No i widzę, że bardzo na czasie...

[...]

a pewnie że na czasie jakby nie patrzeć :megagrin::megagrin::megagrin:

[quote name='Agucha']

Palnęłam jak "trza"...:oops::roll:
Nie wchodziłam przez parę dni i zmylił mnie tytuł (czemu jeszcze nie zmieniony? )

[...]

Właśnie się zreflektowałam :lol: :lol: :lol:

Każdemu się zdarza. A tytuł... wiesz jeszcze chwila psiak jest po przejściach, zestresowany, zastraszony z panicznym lekiem przed facetami, kapciem, psami (był pogryziony dwukrotnie, nie zdziwiłabym się gdyby więcej), adopcja psa po przejściach nie jest łatwa. Dla pajdy również sytuacja smutna, przykra. Dajmy jeszcze chwile na zmianę tytułu aby nie zapeszyć.

Posted

tanitka napisał(a):
Isadora szukaj tego przepisu, bo mnie jasna krew zaleje.

:megagrin::megagrin::megagrin:

.... a może macie jakiś fajny przepis na dobrą sałatkę z ryżem?

Posted

Śliczny psiak! Pajdo - wyrazy uznania.

Czytam ten wątek od jakiegoś czasu i przypomina mi się czytany daawnoo temu "Mały książe". Pada tam stwierdzenie- "Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś". (przepisów niestety nie znam ;) )

Posted

Agucha napisał(a):

mam tylko z makaronem i mandarynkami z puszki,,,,,,,mniam....mowie Wam...

Posted

wieso napisał(a):
bede robic ten tort......a w sobote ciasteczka z jabluszkiem :) chcecie zdjecia ?

Koniecznie szczególnie tort to zrobimy oficjalną balangę na wątku z okazji Prawdziwego Domku Toffiego.

Aha i przeglądam płytki i szukam tych bezzbożowych przepisów.

Agucha napisał(a):

mam dokopie się :)

pajda napisał(a):
Zanim będą nowe zdjęcia, kilka chwil wspominków...

Toffi zagania stado:

Toffi po zaganianiu:

Nooo pajda widze że chłopak u Ciebie pracował :):):)

ania shirley napisał(a):
Śliczny psiak! Pajdo - wyrazy uznania.

Czytam ten wątek od jakiegoś czasu i przypomina mi się czytany daawnoo temu "Mały książe". Pada tam stwierdzenie- "Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś". (przepisów niestety nie znam ;-) )

Ogromne wyrazy uznania dla pajdy masz rację.

wieso napisał(a):
mam tylko z makaronem i mandarynkami z puszki,,,,,,,mniam....mowie Wam...

dawaj szybciutko

tanitka napisał(a):
Isadora szukaj tego przepisu, bo mnie jasna krew zaleje.

daj mi jeszcze trochę czasu proszę, wytrzymasz :):):):)

Posted

no wiec tak:
500g makaronu, male kolanka
2 puszki mandarynek
1puszka groszku
kielbasa, mortadela z czosnkiem , pokroic na male kawalki
majonez jogurtowy
pieprz
sol
wszystko wymieszac, mandarynki same sie pomniejsza...

Posted

[quote name='Isadora7']wieso a zdjęcie?
noooooo, ze zdjeciem w tej chwili troche trudno......musze ja najpierw zrobic a potem obfocic :)

Posted

wieso napisał(a):
noooooo, ze zdjeciem w tej chwili troche trudno......musze ja najpierw zrobic a potem obfocic :)

No to co tu jeszcze robisz? :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

Składniki:
10 dag ryżu
1 podwójna pierś z kurczaka
mała czerwona papryka
1 pomidor
szczypiorek
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
czosnek granulowany do smaku
Wykonanie: Ryż ugotować i przestudzić. Pierś z kurczaka pokroić na kawałki i usmażyć na oleju z obu stron, przestudzić i pokroić w mniejszą kostkę. Paprykę pokroić w paski, a pomidora w kostkę, szczypiorek posiekać (szczypiorku zostawić trochę do dekoracji). Wszystkie składniki wymieszać. Dodać majonez (można majonez wymieszać ze śmietaną, np. 2 łyżki majonezu i 1 łyżka gęstej śmietany). Sałatkę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem, jeszcze raz wymieszać i posypać szczypiorkiem. Sałatkę podawać ze świeżym pieczywem. Mięso z kurczaka można przed smażeniem doprawić przyprawą gyros lub inną, będzie bardziej wyrazisty smak.

Oczywiście przepis zerżnęłam z sałatkowo.pl, ale taką sałatkę jadłam i jest pyszna, można też zamiast tych warzyw do piersi i ryżu dodać ananasa, brzoskwinię , kiwi i pomarańcze, dodać sos czosnkowy (najlepszy Winiar) i pychotka (wersja egzotyczna).

Posted

125g ryzu
60g groszku
50g szarlotek
150g Kukurydzy
150g Cherrypomidorkow
1lyzka czerwonego octuwinnego
1 lyzeczka musztardy
10g pasty z sardelek
1lyzka oliwy z oliwek
1puszka tunczyka
1lyzka bazyli
pieprz

Posted

Isadora7 napisał(a):
Yunona wsiadam w autobus i jadę do Ciebie :):):)

A w czym problem? Mogę rozszerzyć menu - krewetki na maśle z czochem i może być w obu wersjach ale bez ryżu. Bez kozery dodam winko sycylijskie białe wytrawne . Napisz kiedy wpadasz.

Posted

krewetki i wszelkie owoce morza odpadają, szok anafilaktyczny murowany. A co do picia to ja przywioze łyskacza (winek nie pijam z powodów podobnych dla których nie jadam krewetek itp) reszta jak najbardziej pozostaje ustalić datę :):):)