Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tomtom666']Wyciąganie pojedynczych zwierząt jest niemożliwe przede wszystkim ze względów logistycznych - ani Viva! ani PdZ, ani tym bardziej żadna inna organizacja nie dysponują odpowiednim zapleczem, czyli 500 osobami które dysponują czasem i transportem. Wydawanie pojedynczych zwierzaków w schronisku, które leży na końcu świata, a psy nie są obfotografowane, mają pełno pasożytów i chorób to dobra taktyka, wiadomo że wiele nie zniknie, a co głupsi uwierzą, że "jest już dobrze". Ale jeśli zdecydowaliby się na taką akcję wyciągania zwierzaków w tajemnicy, przez podstawionych ludzi, w momencie gdy napisaliby tutaj o tym - zwierzaki nie byłyby już wydawane tym podstawionym osobom i tyle. Skąd wiesz, nicol, czy tego nie robimy, tylko po prostu nie piszemy o tym, bo patologia w Korabiewicach jest tak wielka, że po jednym naszym słowie takie adopcje się urwą? [/QUOTE]

To robicie czy nie? Bo znów zauważam sprzeczność: najpierw piszesz, że "taka akcja jest niemożliwa ze względów logistycznych" a następnie "skąd wiesz, że tego nie robimy". Ale dobra KIJ Z TYM. Nie odpowiadaj. Jeśli robicie - chwała Wam za to. Mówię szczerze. I zdaję sobie sprawę, że nie ma co pisać o tym na tym wątku. Nie wiem tylko dlaczego koleżanki z ostatniej szansy mój pomysł wyśmiały.

[quote name='tomtom666']Skąd wiesz, może gdybyś - zamiast kłapać dziobem na forum - zaoferowała nam swoją pomoc, to teraz byś tam właśnie jechała uratować jednego psiaka, dla którego znaleźlibyśmy dom?[/QUOTE]

Skąd wiesz, że ja też nie pomagam? Otóż swoja pomoc w temacie K. zaoferowałam już dawno, ale w wątku POMOCOWYM, a nie tym w którym uwaga skupia się raczej na wzajemnych dissach. A więc pomagam mój drogi i dzięki tej a także innych pomocy kilkanaście psiaków znalazło się poza K., a kilka z nich ma już nawet DS. Oczywiście NIE piszę tego żeby się przechwalać, ale wyłącznie po to, żebyś nie wrzucał mnie do kategorii "kłapiących dziobem". Ironią losu jest to, że zaczęłam się wypowiadać na tym wątku tylko po to aby zwrócić uwagę osób, które ograniczały się tylko do umieszczania postów na forum na możliwość rzeczywistej pomocy, a na koniec sama zostałam zakwalifikowana do tej pierwszej kategorii :].

[quote name='tomtom666']Nigdy nie robiłem żadnej tajemnicy z mojej tożsamości, po prostu naprawdę nie widziałem żadnego powodu, dla którego miałbym pisać kim jestem [/QUOTE]

No i świetnie. Miło poznać.

[QUOTE]wydawało mi się, że w tym wątku piszemy o problemach zwierząt z Korabiewic, a nie snujemy spiskowe teorie i plujemy na siebie nawzajem, [/QUOTE]No mnie też, do momentu gdy wyskoczyłeś z tekstem o ludzkich zwłokach :].

[QUOTE]Jedyna naprawdę sensowna rzecz, jaką można zrobić w tej sytuacji, to dążenie do wejścia na teren ośrodka ludzi, którzy doprowadzą do uwolnienia wszystkich zwierząt.[/QUOTE]No i dążcie, czy ja mówię że to jest złe?

A w sygnaturze wpiszę sobie chyba "NIE BRONIĘ I NIE JESTEM ZWOLENNICZKĄ MAGDY SZ. :/"

Ktoś chciał dowody w postaci aktualnych zdjęć z K. Można je obejrzeć na wątku pomocowym.

Co do fejsbuka się nie wypowiem, bo mam zablokowanego w pracy;/ ale jestem w stanie wyobrazić sobie, że Magda Sz. ma obsesję na punkcie niektórych osób i za nic na świecie psa im nie wyda.

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ostatniaszansa']No to jest be i psa nie moze wziac, zgodnie z polityka nowych zarzadzajacych. /Agnieszka[/QUOTE]
A to głupie byłoby... Ja z wieloma osobami jestem na noże. I weźmy taka ARKĘ - gdyby zaoferowała DT dla psa, oddałabym jej z pocałowaniem ręki. To że kogoś nie lubię/nie zgadzam się z nim nie oznacza, że jest on złym opiekunem zwierząt.

Posted

Nicolaczek - jeśli można proszę podaj na tacę swój 'przepis na pranie' ws Korabiewic.
O pani S. nie pisz , bo o niej mam swoje zdanie i go nie zmienię. Jedyna możliwa akcja w Jej przypadku to szybka Jej ewakuacja z Korabiewic na wieloletni odpoczynek.

Posted

nikolaczek nie ma sensu dyskutować, bo ty o kwiatkach a inni o przymrozkach :) ja już dawno zrezygnowałam, od kilkunastu postów próbujesz im wytłumaczyć o co ci chodzi, np. że nie jesteś za p.Sz. i innymi, a oni cię atakują jakbyś to ty była winna za los tych psiaków... i teraz jeszcze będzie licytacja, kto bardziej pomaga psom z Korabiewic... jakiś bez sens...

[B]Zofia. Sasza, bez przesady, dziewczyna napisała 'ja pierdziele' a ty próbujesz jej tu wcisnąć w usta jakieś wielkie przekleństwa...
[/B]
Pies Wolny przeczytaj parę postów wstecz to zrozumiesz o co nikolaczek chodzi

Posted

[quote name='malvaaa']nikolaczek nie ma sensu dyskutować, bo ty o kwiatkach a inni o przymrozkach :) ja już dawno zrezygnowałam, od kilkunastu postów próbujesz im wytłumaczyć o co ci chodzi, np. że nie jesteś za p.Sz. i innymi, a oni cię atakują jakbyś to ty była winna za los tych psiaków... i teraz jeszcze będzie licytacja, kto bardziej pomaga psom z Korabiewic... jakiś bez sens...

[B]Zofia. Sasza, bez przesady, dziewczyna napisała 'ja pierdziele' a ty próbujesz jej tu wcisnąć w usta jakieś wielkie przekleństwa...
[/B]
Pies Wolny przeczytaj parę postów wstecz to zrozumiesz o co nikolaczek chodzi[/QUOTE]
Dla Was to nie jest być może wulgarne słowo. Dla mnie tak. I przyznam, że nie rozumiem jednego - skoro nie odpowiada Wam, że sobie tutaj dyskutujemy, to po co wchodzicie? Ja się na "pomocowy" nie pcham ;)

Posted

dyskutujcie sobie, ja nie mam nic przeciwko,czy ja napisałam że mi nie odpowiada? ja sobie czytam ale się nie wypowiadam, oprócz paru zdań. I znowu przekręcasz :) napisałam do nikolaczek że dyskusja nie ma sensu, bo ona swoje, wy swoje. ale przecież możecie sobie dyskutować, wolny kraj :) a to była moja luźna sugestia :)

Posted

[quote name='nicolaczek']To robicie czy nie? Bo znów zauważam sprzeczność: najpierw piszesz, że "taka akcja jest niemożliwa ze względów logistycznych" a następnie "skąd wiesz, że tego nie robimy". Ale dobra KIJ Z TYM. Nie odpowiadaj. Jeśli robicie - chwała Wam za to. Mówię szczerze. I zdaję sobie sprawę, że nie ma co pisać o tym na tym wątku. Nie wiem tylko dlaczego koleżanki z ostatniej szansy mój pomysł wyśmiały. [/quote]

w kwestii formalnej - po prostu w ten sposób nie zabierze się więcej, niż kilka do kilkunastu procent psów.

[quote]
Skąd wiesz, że ja też nie pomagam? Otóż swoja pomoc w temacie K. zaoferowałam już dawno, ale w wątku POMOCOWYM,
[/quote]
Ani jedna złotówka, ani jedna buda czy obroża nie powinny trafić do tego schroniska - z wyjątkiem czipów, które powinny trafić do każdego psa już jutro. Wiem, że to brzmi brutalnie, ale tylko całkowite odcięcie jakichkolwiek zasiłków dla Szwarcowej sprawi, że w końcu zacznie się wydawanie zwierząt z prawdziwego zdarzenia. W przeciwnym wypadku np karma zostanie wykorzystana do tego, żeby przetrzymać psy w schronisku, bo przecież "już jest dobrze, pieski najedzone, nie umierają, czemu ludzie chcą je zabrać...". Natomiast pomoc dla psów w DT jak najbardziej jest potrzebna i chwała za nią. Przepraszam za nieco ostre słowa, ale człowieka może krew zalać gdy w wątkach o paru tysiącach zabitych psów próbuje się prowadzić jakieś prywatne krucjaty przeciw Vivie (to nie do Ciebie) czy wybielać Korabiewice.

[quote]
No i dążcie, czy ja mówię że to jest złe?
[/quote]

gdyby nikt tego nie kwestionował jako sprawy nadrzędnej, nie byłoby w ogóle tego wątku.

No i przypominam wszystkim, że uniemożliwiono przeprowadzenie jakiejkolwiek ewidencji tych psów - dalej nie wiadomo ani tego, ile ich tam jest, ani tego, czy część z nich po prostu nie jest zabijana, żeby przyspieszyć zamknięcie tego miejsca. To powinien być priorytet. Już teraz pisze się, że w schronisku psów ubywa o wiele szybciej, niż wskazywała by na to ilość adopcji.

Posted

[quote name='mala_czarna']A nieco grzeczniej można?[/QUOTE]

Przypomniała mi się scena z Czasu Apokalipsy, gdzie Marlon Brando wypowiada swoją słynną kwestię:

[quote]We train young men to drop fire on people, but their commanders, won't allow them to write "****", on their airplanes because, it's obscene [/quote]

OK, przepraszam za mocne słowa, napisałem "kłapać dziobem" w obliczu faktu zabicia paru tysięcy psów i ciągłych dziwnych oskarżeń pod adresem ludzi, którzy w ogóle umożliwili jakąkolwiek pomoc pozostałym zwierzętom - ze strony dziwnych osób.

Posted

[quote name='tomtom666']w kwestii formalnej - po prostu w ten sposób nie zabierze się więcej, niż kilka do kilkunastu procent psów.

Ani jedna złotówka, ani jedna buda czy obroża nie powinny trafić do tego schroniska. [B]Wiem, że to brzmi brutalnie, ale tylko całkowite odcięcie jakichkolwiek zasiłków dla Szwarcowej sprawi, że w końcu zacznie się wydawanie zwierząt z prawdziwego zdarzenia. W przeciwnym wypadku np karma zostanie wykorzystana do tego, żeby przetrzymać psy w schronisku, bo przecież "już jest dobrze, pieski najedzone, nie umierają, czemu ludzie chcą je zabrać...".[/B] Natomiast pomoc dla psów w DT jak najbardziej jest potrzebna i chwała za nią. Przepraszam za nieco ostre słowa, ale człowieka może krew zalać gdy w wątkach o paru tysiącach zabitych psów próbuje się prowadzić jakieś prywatne krucjaty przeciw Vivie (to nie do Ciebie) czy wybielać Korabiewice.

To co napisal tomtom666 podsumowuje wszystko. Dokladnie tak jest. /Agnieszka

Posted

[quote name='UlaFeta']Ta sama nawet mialam sredna przyjemnosc ja poznac[/QUOTE]
Rozumiem, że masz powody (i dowody) sądzić, ze ta osoba byłaby nieodpowiednim opiekunem dla psa/kota? Czy mogłabyś w takim razie nas tu doinformować w tej kwestii?

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Rozumiem, że masz powody (i dowody) sądzić, ze ta osoba byłaby nieodpowiednim opiekunem dla psa/kota? Czy mogłabyś w takim razie nas tu doinformować w tej kwestii?[/QUOTE]
Nie napisalam,ze bylaby zlym opiekunem zwierzat.A doinformowac nie zamierzam.To jest moje osobiste zdanie

Posted

To jaki sens ma w ogóle ta uwaga? Ola chciała adoptować stamtąd psa, więc chyba liczy się to, jakim byłaby opiekunem, a nie czy na UliFecie zrobiła dobre czy złe wrażenie? No chyba że to dalszy ciąg długiego serialu "dorabiania gęby" osobom niemiłym obecnemu kierownictwu Korabiewic i pewnej fundacji "p0rozwierzecej" ;)

Posted

[quote name='tomtom666']Ani jedna złotówka, ani jedna buda czy obroża nie powinny trafić do tego schroniska - z wyjątkiem czipów, które powinny trafić do każdego psa już jutro. Wiem, że to brzmi brutalnie, ale tylko całkowite odcięcie jakichkolwiek zasiłków dla Szwarcowej sprawi, że w końcu zacznie się wydawanie zwierząt z prawdziwego zdarzenia. [/QUOTE]
Jesteś pewien że wtedy będą wydawać zwierzęta? A nie skończy się to umieraniem psów z głodu? Ja bym się chyba bała że zanim ktoś zareaguje dużo psów znajdzie się za TM, taka sytuacja już przecież była w przeszłości.

Guest Elżbieta481
Posted

A uzależnianie wydawania psów do adopcji od wsparcia rzeczowego lub finansowego byłoby zwykłym szantażem niczym innym.
Psy Korabiewic powinny zostać zaczipowane i wydawane do adopcji i nic oprócz tego.Żadne budy-żadna pomoc rzeczowa..Tu chyba faktycznie muszą dyskutować ludzie bardzo młodzi,bo to tak jak za komuny..Miał przyjechać I sekretarz malowało się brudne,stare cuchnące rudery i była to tzw,,reanimacja nieboszczyka,,..Problemu zgromadzenia psów w takiej ilości w jednym miejscu bez zapewnienia warunków tym zwierzętom nie rozwiąże kupienie bud,drapaków dla kotów itp...Zwierzęta winny być zabrane-najpierw konie-zabierają je org.końskie.Załadunek koni i wyjazd z końmi bez chamstwa,obelg,plucia i obmowy..Koniaże winni przejąć te zwierzęta i żadnych kontaktów między przejmującymi zwierzęta i tymi co je przekazują..Następnie wchodzą ludzie od kotów zabierają je i koniec żadnych kontaktów z przejmującymi koty.Nic obecnie zarządzającym Korabiewicami do kociarzy-zabierają koty i nic więcej,nie utrzymujecie kontaktów z kociarzami!
W Korabiewicach zostają na określony czas tylko psy i one winny zostać zabrane przez psiarzy i koniec z Korabiewicami..Jak zacznie się zabierać pojedyńcze zwierzęta to będziemy się bujać następne pół roku,a czas biegnie i zbliża się termin kiedy to zwierzęta miały zniknąć....I jeśli faktycznie mają zniknąć to reanimacja nic nie da.
Elżbieta

Posted

[quote name='Plicha']Jesteś pewien że wtedy będą wydawać zwierzęta? A nie skończy się to umieraniem psów z głodu? Ja bym się chyba bała że zanim ktoś zareaguje dużo psów znajdzie się za TM, taka sytuacja już przecież była w przeszłości.[/QUOTE]

No właśnie, taka sytuacja była w przeszłości - schronisko (pomimo naszych protestów) dostało od "dobrych ludzi" kasę, uwierzono, że będzie lepiej i psy można tam zostawić. Za tą "dobroczynność" setki zwierząt musiały oddać swoje życia. Dobro trzeba czynić z głową, żeby nie doprowadzić do jeszcze większego zła. Teraz mamy za sobą prawo, mamy rozgłos medialny, można to wykorzystać i sprawę jakoś pchnąć. No ale już zbierają się "dobroczyńcy" którzy chcą tam psy w schronisku zostawić.

Największą zbrodnią, jakiej teraz można się dopuścić, to zostawienie jakichkolwiek zwierząt w ręku osoby, która doprowadziła do śmierci w niewyobrażalnych męczarniach setki, albo i tysiące zwierząt. W ogóle nie jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy w ogóle z taką osobą rozmawiają, uśmiechają się do niej... dla mnie to niewyobrażalne.

Posted

Gagato a kota adoptowałaś dla siebie i będziesz cieszyła nasze oczy stale jego zdjęciami, szczęśliwego w twoim domu (prosisz o to innych więc może ty zaczniesz tak na zachętne)?
A moze znajomość zaczęłaś od kłamstwa i go po prostu "wyciągnęłaś" i jest "gdzieś" (DT, szpitalik...)?

Byłaś więc może podpowiesz mi jak mała, czarna sunia bez łapki z domu Magdy się miewa?
Szkoda, ze jej nie spróbowałaś adoptować, choć kota oficjalnie na DT.......wtedy mogłabyś mówić o adopcjach, a tak?

Posted

[quote name='ostatniaszansa'][quote name='tomtom666']w kwestii formalnej - po prostu w ten sposób nie zabierze się więcej, niż kilka do kilkunastu procent psów.

Ani jedna złotówka, ani jedna buda czy obroża nie powinny trafić do tego schroniska. [B]Wiem, że to brzmi brutalnie, ale tylko całkowite odcięcie jakichkolwiek zasiłków dla Szwarcowej sprawi, że w końcu zacznie się wydawanie zwierząt z prawdziwego zdarzenia. W przeciwnym wypadku np karma zostanie wykorzystana do tego, żeby przetrzymać psy w schronisku, bo przecież "już jest dobrze, pieski najedzone, nie umierają, czemu ludzie chcą je zabrać...".[/B] Natomiast pomoc dla psów w DT jak najbardziej jest potrzebna i chwała za nią. Przepraszam za nieco ostre słowa, ale człowieka może krew zalać gdy w wątkach o paru tysiącach zabitych psów próbuje się prowadzić jakieś prywatne krucjaty przeciw Vivie (to nie do Ciebie) czy wybielać Korabiewice.

To co napisal tomtom666 podsumowuje wszystko. Dokladnie tak jest. /Agnieszka[/QUOTE]

Dokładnie tak, a może i ostrzej. Bez szybkiej, sprawnej ewakuacji albo Szwarcowej, albo wszystkich zwierząt z tego przeklętego, wstrętnego miejsca temat i trwanie tej koszmarnej tragedii będzie wieczne jak ciąg dalszy w brazylijskich serialach.

Posted

[quote name='malvaaa']nikolaczek nie ma sensu dyskutować, bo ty o kwiatkach a inni o przymrozkach :) ja już dawno zrezygnowałam, od kilkunastu postów próbujesz im wytłumaczyć o co ci chodzi, np. że nie jesteś za p.Sz. i innymi, a oni cię atakują jakbyś to ty była winna za los tych psiaków... i teraz jeszcze będzie licytacja, kto bardziej pomaga psom z Korabiewic... jakiś bez sens...

[/B]
[/QUOTE]

Nom dokładnie idealne podsumowanie z tymi kwiatkami i przymrozkami;) W związku z czym PIERDZIELĘ i opuszczam wąt \o/. Z zastrzeżeniem sobie prawa do informowania o kolejnych bazarkach :]

Posted

Ciekawe, czy w Korabiewicach są jakieś psy rasowe...?
Piszę o tym z uwagi na pewną bardzo ważną kwestię.
Pojawił się promień nadziei - pseudohodowcy oświeceni - mają swoją Królową Słońce:))), jednakże biorąc pod uwagę treść porad udzielanych pseudohodowcom telefonicznie - Królowa Słońce jest nieco zaćmiona...

[URL]http://tablica.pl/oferta/walczymy-o-prawa-zwierzat-bez-rodowodu-do-zycia-dolacz-do-nas-IDC44x.html[/URL]