panterra Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Trzeba być obłąkanym, żeby tego nie widzieć, nie rozumieć. Byłoby to nawet zabawne, gdyby nie tragedia tych zwierząt. Quote
nescca Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='kahoona']Kochana Dominiko! Droga Przyjaciółko! Robicie dobrą robotę. To zaszczyt z Wami współpracować.:lol: Pani Krawczykiewicz! Co może Pani wiedzieć o "chudości" mając taki podwójny podbródek?????[/QUOTE] Umarłam..... hahaha....Khoona Ty wariatko. Ale ona na prawdę miała podgardle jak warchlaczek ...... tuczony na ubój. Quote
nescca Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='panterra']Zapewne marzeniem każdego z nas jest przejęcie ziemi usłanej setkami trupów i tysiącami biegających szczurów. Hmmmm.....bajka. Idealne miejsce do uprawiania narzeczeństwa i budowania rodzinnej atmosfery. Brak światła i wody oraz smród dodaje pikanterii...Ech...a było tak blisko... Kontakt z mężczyznami nie jest zastrzeżony dla jednej kobiety:) m.krawczykiewicz - znajdzie się koneser nawet na podwójny podbródek. Proszę sobie nie żałować. Wyszukane - specjalnie dla pani: [URL="http://www.sympatia.pl"]www.sympatia.pl[/URL] m.krawczykiewicz - najgorsze są frustracje i świadomość, że nie można zaspakajać swoich - jakże ludzkich - potrzeb.[/QUOTE] Dominiko..... GRATULUJĘ wyrwania Grzesia :) !!!!!!!!!!!!!!! A biznes na tej ziemi..... pewnie dorobicie się na futerkach ze szczurów fortuny.... ale piżmaki były modne za komuny. To może po futerku dla pani podwójno-podbródkowej..... i może jeszcze dla starej magdy.... żyby jej było ciepło w psychiatryku!!!! Quote
ostatniaszansa Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Dziewczyny, proponuje napisac zbiorowy protest przeciwko bytnosci "tej jednostki" w organizacji pro-zwierzecej - nie moze tak byc, ze ludzie pokroju mkrawczykiewicz zalatwiaja prywate na lamach gazet i bezczelnie wmawiaja ludziom, ze Korabiewice to psi raj. Kahoona, pomoz pliz - ja sie na tym kompletnie nie znam.... zapraszam na pw [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] osoby ktore moga pomoc - niech ta baba trzyma sie jak najdalej od spraw zwierzat.... /Agnieszka Quote
agata-air Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [B]m.krawczykiewicz[/B] proponuje powrócić do stanu w którym jako wspaniały [I]fachowiec od ochrony praw zwierząt, inspektor TOZ [/I]milczałaś[I]...[/I] "Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." Teraz masz swoje 5 minut bycia najbardziej znienawidzonym inspektorem TOZ w RP. Choć na swoim portaliku wylałaś wiadro pomyj na wspaniałych ludzi- [B]wymyślasz, konfabulujesz i wkraczasz z jakimiś obelgami "Emirami"[/B] na niewiele się to zda... Quote
Alicja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='mac_lodz']Ma kobita tupet... Złapana za rękę? Nie jej ręka. Pies zagłodzony? Nie, nie jest zagłodzony - po prostu chudy, pan też jest chudy. Padły pies? Nie padły, po prostu spokojny. I chudy. Gdyby nie dramat zwierząt to naprawdę byłoby z czego się pośmiać...[/QUOTE] to jest tragikomedia po polsku :shake: kobieta chciała zabłysnąć ale niestety nie wszystko zloto co się świeci osobo mkrawczykiewicz ...nie napiszę pani a z wielkiej litery ....bo ty osobo mkrawczykiewicz na to nie zasługujesz ... Quote
Odi Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='kahoona']Jak dla mnie to tekst miesiąca. Szkoda tyko, że tam setki tych biednych "uspokojonych"...[/QUOTE] Czy poniższą wypowiedź usera mac_lodz zamieszczoną na wątku Psów Wojtyszkowych również można nazwać tekstem miesiąca, a może sezonu, a może roku :shake: [quote name='"mac_lodz"']Zabił mnie wczorajszy materiał o Korabiewicach: Od stycznia wiadomo wszystko, samorząd cofnął zgodę na prowadzenie schroniska i uważa że załatwia to sprawę. "Obrońcy" mieli gdzieś to co się z psami dzieje, organizowali następną akcję, ale na forum internetowym, zamiast w realnym świecie. Przygotowania zajęły pół roku, bo ważne było żeby pokazać się w mediach. W tym czasie zdechło Bóg wie ile psów, w mojej opinii są one w równym stopniu na sumieniu władz, jak właścicielki schroniska i obrońców, którzy pokrzykiwali zamiast wziąć się do roboty. Identycznie sprawa się miała z tytułową manifestacją - pokrzyczeć pod urzędem - proszę bardzo. Pojechać na miejsce i ocenić warunki - nie ma nikogo... Podobnie wychwalany przez wszystkich po niebiosa poseł Suski, który jak do tej pory obrońcą staję się bezpośrednio po publikacji materiałów o zwierzętach w mediach, żeby tylko zyskać poparcie potencjalnych wyborców. Po emisji TVN złożył doniesienie do prokuratury. O Wojtyszkach, jak było o nich głośno też pisał: należy zakończyć ten proceder! Sprawy cichną, działania się kończą...[/quote] Quote
ciborka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Widzieliście apel na stronie schroniska - [url]www.dajmudom.pl[/url] Quote
kahoona Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='ciborka']Widzieliście apel na stronie schroniska - [URL="http://www.dajmudom.pl"]www.dajmudom.pl[/URL][/QUOTE] jasne, kasa ponad wszystko... w ostatnim raporcie NIK widać dokładnie na co kasa potrzebna - ponad 100.000 zł wypłacone bez pokrycia w dokumentach na prywatne wydatki, cóż za transparentność... ale jakoś dziwnie pewna jestem, że za chwilę gwiazda dziennikarstwa napisze w wydalonym w mękach kolejnym dziele, że to nieprawda albo dokumenty się produkują Quote
donacja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Obejrzałam dzisiejszą uwagę i mam mieszane uczucia...A tak poza tym, czy ktoś wie co z tymi końmi, które tam podobno są? Quote
ostatniaszansa Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='donacja']Obejrzałam dzisiejszą uwagę i mam mieszane uczucia...A tak poza tym, czy ktoś wie co z tymi końmi, które tam podobno są?[/QUOTE] No jakos przez jeden dzien budy ocieplone, weterynarze pracuja, jedzenie jedzie - szybko to jakos ogarneli... masakrycznie szybko... /Agnieszka Quote
Qeeriefire Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='ciborka']Widzieliście apel na stronie schroniska - [URL="http://www.dajmudom.pl"]www.dajmudom.pl[/URL][/QUOTE] Już sama się zastanawiam...można wpłacić pieniadze,ale chyba na prawdę nikłe szanse są na to,że zostaną one przekazane dla psów/schroniska ? Tak na prawdę to wciąż się zastanawiam jak można pomóc, bo tak bezradnie siedzieć nie potrafię. Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Jest sponsor-budy ocieplone,sterylizacje,usprawni pracę schroniska,pracowników wymieni..Coś tu jest nie tak-tyle lat walki,kłótni,protestów i jeden dzień wystarczył? Sorry Winnetou-nie wierzę... Elżbieta Quote
ostatniaszansa Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='waldi481']Jest sponsor-budy ocieplone,sterylizacje,usprawni pracę schroniska,pracowników wymieni..Coś tu jest nie tak-tyle lat walki,kłótni,protestów i jeden dzień wystarczył? Sorry Winnetou-nie wierzę... Elżbieta[/QUOTE] Tylko pogratulowac - wydzwiek reportazu jest taki, ze po jednym dniu zrobilo sie cacy - cud, normalnie cud korabiewicki.... i ten tajemniczy sponsor, dziwne /Agnieszka Quote
ANETTTA Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='ostatniaszansa']No jakos przez jeden dzien budy ocieplone, weterynarze pracuja, jedzenie jedzie - szybko to jakos ogarneli... masakrycznie szybko... /Agnieszka[/QUOTE] bogaty sponsor Quote
bbgm Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Jestem ciekawa kto na stronie Pogotowia pisze takie bzdury " U jednego z psów konieczne było zgolenie zbitej w dredy sierści, która powodowała u zwierzęcia przewlekły ból. Pies ważył 33 kg przed goleniem, gdy pozbawiono go sierści okazał się zagłodzonym, 26kg owczarkiem południowo rosyjskim (norma dla tej rasy to 50-75kg)."? Kto widział jużaka ważącego 75 kg ?-litości !! Quote
Karilka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 waldi popieram... Jeśli to prawda - POKŁON i SZACUN. Quote
ata Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Nie wiem, czy ludzie chętnie będą kasę wpłacali po tym, jak się dowiedzieli, ze schroniskiem zaopiekował się bogaty sponsor ..... zoo powinno być minn dla takich skrzywdzonych misków ... Quote
Qeeriefire Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [SIZE=2]"W najbliższym czasie opiszemy Państwu i pokażemy dowody 5-letniego piekła, jakie zgotowali nam ludzie, którzy chcą za wszelką cenę przejąć teren naszego schroniska [B][COLOR=red]ale bez zwierząt[/COLOR][/B][/SIZE][COLOR=red][SIZE=2]."[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=black]Trochę to dziwne..:roll:[/COLOR][/SIZE] [/COLOR] Quote
donacja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='Collie'][SIZE=2]"W najbliższym czasie opiszemy Państwu i pokażemy dowody 5-letniego piekła, jakie zgotowali nam ludzie, którzy chcą za wszelką cenę przejąć teren naszego schroniska [B][COLOR=red]ale bez zwierząt[/COLOR][/B][/SIZE][COLOR=red][SIZE=2]."[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=black]Trochę to dziwne..:roll:[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/QUOTE] dla mnie cała ta sytuacja jest dziwna, zresztą nie od dziś. ponawiam pytanie, czy ktoś wie coś o koniach? Ktoś tam był, widział je? Może trzeba powiadomić jakieś końskie fundacje, póki jeszcze jest co ratować. Quote
kahoona Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='ANETTTA']bogaty sponsor[/QUOTE] jasne.... o dziwnym imieniu na L. Quote
bric-a-brac Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='Collie']Już sama się zastanawiam...można wpłacić pieniadze,ale chyba na prawdę nikłe szanse są na to,że zostaną one przekazane dla psów/schroniska ? Tak na prawdę to wciąż się zastanawiam jak można pomóc, bo tak bezradnie siedzieć nie potrafię.[/QUOTE] [quote name='Collie'][SIZE=2]"W najbliższym czasie opiszemy Państwu i pokażemy dowody 5-letniego piekła, jakie zgotowali nam ludzie, którzy chcą za wszelką cenę przejąć teren naszego schroniska [B][COLOR=red]ale bez zwierząt[/COLOR][/B][/SIZE][COLOR=red][SIZE=2]."[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=black]Trochę to dziwne..:roll:[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/QUOTE] No fundacji Niedźwiedź na bank bym grosza nie wpłaciła. Nie wiem czy Twój post był tym linkiem zainspirowany, stąd ten post... Czy linkiem Vivowym, bo tam tam każda kasa się przyda. A już poza całą dyskusją, najgorsze jest to, że to trwa tak długo... Quote
Qeeriefire Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='bric-a-brac']No fundacji Niedźwiedź na bank bym grosza nie wpłaciła. Nie wiem czy Twój post był tym linkiem zainspirowany, stąd ten post... Czy linkiem Vivowym, bo tam tam każda kasa się przyda. A już poza całą dyskusją, najgorsze jest to, że to trwa tak długo...[/QUOTE] Odnosił się do linku "Fundacja Niedźwiedź", właśnie lepiej do fundacji Viva. Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Dlatego napisałam do Czarka-jak on mnie zapewni,że jest taki bogacz co swoje pieniądze włoży w Korabiewice,wymieni personel,wysterylizuje,4 tony jedzenia jutro ma być-jemu uwierzę.. I ten biedny niedżwiedż-nawet nie ma się jak wyprostować.. Wojewoda się włączył?Wszyscy dostali przyśpiesznia? I po odpowiedzi zadam mu parę pytań np.kto będzie pilnował tej umowy-słyszę o spisaniu porozumienia?Szybko.. Poczekam na odpowiedż,bo myślę,że tak jak wielokrotnie korespondowałam tak i teraz odpisze... Elżbieta Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='kahoona']jasne.... o dziwnym imieniu na L.[/QUOTE] ----------------------- Tylko nie to na litość boską! Przepraszam za post pod postem,ale to co cytuję to jest dokładnie to co pomyślałam.. Elżbieta Quote
Recommended Posts