agata-air Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='malvaaa']znam i rozumiem :) pozbawiajac statusu schroniska pozbawili ich rowniez srodkow na jedzenie[/QUOTE] Czekaj, czekaj. W jaki sposób zostali pozbawieni środków na jedzenie? Bo nie są schroniskiem? Powtarzam jedyne co z tego wynika nie moga przyjmować kolejnych psów. To bzdura wymyślona na potrzeby "oj biedni, oj biedni". ps. oczywiście można założyć, że nie ma nowych psów- nie za nie zapłaty, czyli nie ma za co karmić tych co już są. Jednak przypominam, że za utrzymanie psów wcześniej przyjętych gminy już zapłaciły. Jeśli Magda podpisała umowy na kwoty, które sprawiają, że nie można psa utrzymać nawet miesiąc to jedyną możliwością jest zablokowanie podpisywania kolejnych bzdurnych papierów. Reasumując nikt Magdy z niczym nie zostawił, ona doprowadziła do paranoicznej sytuacji. Quote
epe Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Mam pytanie a propos głodnych zwierząt w Korabiewicach! Czy Fundacja jest zlikwidowana?:cool3: Nie rozumiem tego - skoro ma 1% i działa, to dlaczego fundacja się nie stara o zakup karmy dla zwierząt? To fundacja żyje tylko z pieniędzy od gmin?:crazyeye: A co fundacja robi z pieniędzmi z 1%:cool3: Quote
Zofia.Sasza Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='epe']Mam pytanie a propos głodnych zwierząt w Korabiewicach! Czy Fundacja jest zlikwidowana?:cool3: Nie rozumiem tego - skoro ma 1% i działa, to dlaczego fundacja się nie stara o zakup karmy dla zwierząt? To fundacja żyje tylko z pieniędzy od gmin?:crazyeye: A co fundacja robi z pieniędzmi z 1%:cool3:[/QUOTE] Pieniądze z 1% to zwykle zaledwie ułamek tego co potrzeba. A po tym jaka "reklamę" zrobiło schronowi zachowanie Szwarcowej tej zimy, sądzę że kokosów nie uzbierali. Kto ma się tam zająć fundrisingiem? Lady Szczurzalnia czy Sir Grodecki? Quote
EVA2406 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']Nie mam pytań. Schron nie jest od tego, by psy "spokojnie (?) w nim dożywały starości"...[/QUOTE] To prawda, też tak myślę. Poza tym oburza mnie fakt, że pani Sz. kupuje kangura, zajmuje się szczurami, a wyłącza prąd kotm, które skazuje tym samym na śmierć. Przepraszam, ale to nie jest zachowanie normalnego człowieka. Nie znam tej pani i zawsze byłam dla niej pełna podziwu, ale po takich doniesieniach muszę zmienić zdanie. I choć żyję już dość długo na tym świecie, nadal za bardzo wierzę i ufam ludziom. Tak było z Ewą B. , tak jest i w tym wypadku.............:( Quote
agata-air Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Kangur już nie żyje. "Spadło na niego gniazdo ptaków z kamieniami" Quote
Zofia.Sasza Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='agata-air']Kangur już nie żyje. "Spadło na niego gniazdo ptaków z kamieniami"[/QUOTE] Że co proszę???? Quote
EVA2406 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='agata-air']Kangur już nie żyje. "Spadło na niego gniazdo ptaków z kamieniami"[/QUOTE] No to już chyba szczyt wszystkiego :angryy: :angryy: :angryy:. Jeśli jest tyle psów i po reportażu w tv przyjechali ludzie żeby adoptować choć kilka biedaków nikt ich nie wpuścił na teren, chociaż w środku ktoś był......... To po co ten przybytek istnieje................żeby tylko gromadzić.............i doprowadzić do śmierci z głodu i chorób...............:( Quote
epe Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='agata-air']Kangur już nie żyje. "Spadło na niego [B]gniazdo ptaków z kamieniami"[/B][/QUOTE] To chyba jak w powiedzeniu: "spadła mu cegłówka na głowę w drewnianym kościele"! Czytając o głodujących psach, można sobie wyobrazić, co się z nim stało:placz: Quote
EVA2406 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 A zakupiony został z pieniędzy zebranych przez dzieci na pomoc biednym psom i kotom. I to ma być normalna osoba..............:crazyeye: Quote
tripti Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='epe']To chyba jak w powiedzeniu: "spadła mu cegłówka na głowę w drewnianym kościele"! Czytając o głodujących psach, można sobie wyobrazić, co się z nim stało:placz:[/QUOTE] a co się niby stało? zginął śmiercią tragiczną, nikt nie przypuszczał jak ciężkie są te gniazda, jak straż da radę tam przejechać i po tych wszystkich okresach lęgowych (chyba już się skończyły?) muszą zdjąć resztę gniazd, ponieważ zagrażają życiu także ludzi. Quote
Zofia.Sasza Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='tripti']a co się niby stało? zginął śmiercią tragiczną, nikt nie przypuszczał jak ciężkie są te gniazda, jak straż da radę tam przejechać i po tych wszystkich okresach lęgowych (chyba już się skończyły?) muszą zdjąć resztę gniazd, ponieważ zagrażają życiu także ludzi.[/QUOTE] Na miłość boską, niech mi to ktoś wyjaśni :crazyeye: Co to jest "ptasie gniazdo z kamieniami"??? I jak spadło? Samo? Tripti, pytasz "co się [B]niby[/B] stało"... To ci wyjaśnię, mam nadzieję że dostatecznie przystępnie: ZWIERZĘ NIE ŻYJE, A PODANY POWÓD JEST SURREALISTYCZNY. My tu, wiesz, lubimy zwierzęta... Kangury też. Żal nam go. Rozumiesz? Quote
ostatniaszansa Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']Na miłość boską, niech mi to ktoś wyjaśni :crazyeye: Co to jest "ptasie gniazdo z kamieniami"??? I jak spadło? Samo? Tripti, pytasz "co się [B]niby[/B] stało"... To ci wyjaśnię, mam nadzieję że dostatecznie przystępnie: ZWIERZĘ NIE ŻYJE, A PODANY POWÓD JEST SURREALISTYCZNY. My tu, wiesz, lubimy zwierzęta... Kangury też. Żal nam go. Rozumiesz?[/QUOTE] Ogladalam reportaz Interwencji... co mozna powiedziec... przerabialismy cos podobnego 2,5 roku temu - dzwonili dziennikarze, no to my na spotkanie zdjecia psow, schroniska, opisy stanu zwierzat, a przeprowadzajacy wywiad chcial tylko afere widziec. Potem w gazecie oczywiscie ani slowa o stanie faktycznym, bo niewazny.... przykre jak jasna cholera. Super, ze znalazly sie kolejnie nieswiadome panienki, ktore beda na sile pomagaly biednej pani Szwarc...szkoda w tym wszystkim zwierzat. Czy naprawde komukolwiek sie wydaje, ze p.Szwarc panuje nad tym, co dzieje sie w schronisku? W reportazu mowila, ze nie ma pradu... czyli w zimie znowu zwierzeta beda umieraly z zimna.... Tysiace pytan, na ktore nie uzyskamy odpowiedzi... Kangur i gniazdo kamieni, az zal komentowac. A wspaniala ekipa Polsatu zapomniala spytac pania Szwarc jak jej szczurzalnia sie czuje. Kilka miesiecy temu, jak mielismy bardzo kiepska sytuacje, pisalam i dzwonilam do Interwencji z prosba o pomoc, reportaz, przyjazd... odzewu nie bylo. Za malo topowi jestesmy. /Agnieszka Quote
agata-air Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Ja żałuję, że nie padła nazwa Fundacji która to niby nie chciała się wypowiedzieć...mieliby proces. Bo to stek bzdur. Quote
kahoona Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='agata-air']Ja żałuję, że nie padła nazwa Fundacji która to niby nie chciała się wypowiedzieć...mieliby proces. Bo to stek bzdur.[/QUOTE] To niech padnie tutaj - to nie zniesławienie, dawaj Agata! Quote
agata-air Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Oczywiście chodziło im o Vivę natomiast nie prawdą jest, że przedstawiciel Fundacji odmówił wypowiedzi, że jest jakiś [B]super ściśle tajny[/B] raport (choćby na FB jest dostępny heheh) Schronisku próbujemy pomóc od wielu lat tylko scenariusz się powiela- naprawiamy, karmimy i zostajemy wyrzucani. Tak się dzieję niemalże z każdym wolontariuszem- powód? Adopcje. Przez to, że nie są schroniskiem cofnięto fundusze. Nie prawda, cofnięto przyjmowanie nowych psów. Schronisko liczy, ze po emisji ktoś im pomoże. Jak? Nie odbierają tel., nie ma już strony www, nigdzie nie jest podany nr konta. Więcej nie mogę tu napisać ale powiem tak- żałuję, że na wczorajszym spotkaniu w gminie nie było kamer. To, że jesteśmy w mafii z Kaczyńskimi, Suskimi, k... Muchą, Tuskiem, TVNem i NIKiem- siedzimy i myślimy jak zniszczyć schronisko w Korabiewicach to jeszcze nic... ps. Kasiu ty też jesteś w tej mafii-choć akurat Ciebie nie wymieniono z nazwiska to padło "wszyscy twórcy tej noweli", która jest częścią planu zniszczenia sami wiecie kogo :oops: Quote
kahoona Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='agata-air']Oczywiście chodziło im o Vivę natomiast nie prawdą jest, że przedstawiciel Fundacji odmówił wypowiedzi, że jest jakiś [B]super ściśle tajny[/B] raport (choćby na FB jest dostępny heheh) Schronisku próbujemy pomóc od wielu lat tylko scenariusz się powiela- naprawiamy, karmimy i zostajemy wyrzucani. Tak się dzieję niemalże z każdym wolontariuszem- powód? Adopcje. Przez to, że nie są schroniskiem cofnięto fundusze. Nie prawda, cofnięto przyjmowanie nowych psów. Schronisko liczy, ze po emisji ktoś im pomoże. Jak? Nie odbierają tel., nie ma już strony www, nigdzie nie jest podany nr konta. Więcej nie mogę tu napisać ale powiem tak- żałuję, że na wczorajszym spotkaniu w gminie nie było kamer. To, że jesteśmy w mafii z Kaczyńskimi, Suskimi, k... Muchą, Tuskiem, TVNem i NIKiem- siedzimy i myślimy jak zniszczyć schronisko w Korabiewicach to jeszcze nic... ps. Kasiu ty też jesteś w tej mafii-choć akurat Ciebie nie wymieniono z nazwiska to padło "wszyscy twórcy tej noweli", która jest częścią planu zniszczenia sami wiecie kogo :oops:[/QUOTE] Cieszę się, że jestem w mafii. Co więcej, wielki to zaszczyt być tam z Wami. I nigdy się nie wypiszę! Quote
Marta666 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Oglądałam ten reportaż (i w sumie dlatego zajrzałam na wątek na dogo) i jako osoba zupełnie nie mająca pojęcia co się tam dzieje reportaż odebrałam tak,że jest o losie biednej pokrzywdzonej kobiety,która stara się pomagać zwierzętom,a ktoś jej w tej pomocy przeszkadza. Nie znam sprawy od środka dlatego nie będę oceniać jak jest w istocie tylko napisałam o odczuciach,które na pewno miało większość ludzi oglądających Interwencję. Przeczytałam trochę ten wątek i po raz kolejny przekonałam się jak tv pokazuje to co jest dla niej wygodne i będzie miało oglądalność...? Swoją drogą piękne konie tam są. Quote
tripti Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [B][SIZE=5]zapraszam na bazarek cegiełkowy, z którego dochód będzie przeznaczony na zakup najtańszej karmy dla psów z korabiewic, rozliczenie nastąpi na podstawie paraganów ze sklepu oraz zdjęć, karma trafi bezpośrednio do psów:[/SIZE][/B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/214459-***-2-50***11-49***21-99***-PSY-GŁODUJĄ-***-do-20-września"][SIZE=4][COLOR=red][B]http://www.dogomania.pl/threads/214459-***-2-50***11-49***21-99***-PSY-GŁODUJĄ-***-do-20-września[/B][/COLOR][/SIZE][/URL] Quote
Agnes_Jot Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 jak jest z tym schroniskiem??/ psy tam głodują czy nie?? czytałam że trzeba decydować które karmić psy a które nie. zdjecie tamtejszego podopiecznego: [B][COLOR="darkgreen"]Moderacja: Autorka zdjęcia nie wyraża zgody na jego publikację. Szamanka[/COLOR][/B] Quote
tripti Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 trzeba wybierać, naprawdę, jak nie wierzycie przyjedźcie sami. Co do psa powyżej, jest w trudnej sytuacji, jest aktualnie na środkach przeciwbólowych i antybiotyku, potrzebuje innego leczenia, nie chce awantury, ale proponowałam, że go zabiorę jak przejmie go fundacja, ale fundacja działa na własną ręke. Mogę zapytać skąd masz to zdjęcie? Quote
ostatniaszansa Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='tripti'][B]proponowałam, że go zabiorę jak przejmie go fundacja, ale fundacja działa na własną ręke.[/B] [/QUOTE] mozesz to rozwinac? ten pies potrzebuje pomocy, skoro jest chetna osoba do zabrania psa, to w czym problem? Czy zwierzeta sa juz wydawane do adopcji, czy pani Szwarc dalej mega utrudnia? /Agnieszka Quote
tripti Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='ostatniaszansa']mozesz to rozwinac? ten pies potrzebuje pomocy, skoro jest chetna osoba do zabrania psa, to w czym problem? Czy zwierzeta sa juz wydawane do adopcji, czy pani Szwarc dalej mega utrudnia? /Agnieszka[/QUOTE] czytanie ze zrozumieniem... gdzie napisałam, że jest osoba chętna do zabrania psa? tak zwierzęta są wydawane do adopcji od marca, było to już wałkowane kilka razy. Quote
zerduszko Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 A jakie tam są psy? Jest jakaś strona, wątek gdzie jest przynajmniej część psów pokazana? Quote
Recommended Posts