Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Siostra mojej znajomej z okolic Tych poszukuje dużej suczki, dość młodej i łagodnej, bo w domu jest 10-letnie dziecko. Suczka mieszkałaby na podwórku (to domek z ogródkiem), z możliwością wchodzenia do domu. Nie znam tej osoby, ale znajoma zapewnia mnie, że psiak u jej siostry miałby dobrze. Ludzie nie są dogomaniakami, nie chcą jechać i bezpośrednio wziąć psiaka ze schroniska, o którym nic nie wiadomo, więc obiecałam, że pomogę poszukać. Proszę o kontakt na PW.

Posted

POSZUKUJEMY KLEMENSA !!!
Dnia 7 stycznia w Czeladzi uciekł Klemens.
Został zabrany do DT, z którego miał za kilka dni jechać do DS.

Był na spacerze, na niego i opiekunkę wlazł jakiś pijany facet i ją przewrócił, Klemens się wystraszył i uciekł razem ze smyczą ! Dlatego powinien zwracać uwagę ludzi.

Klemens to średniej wielkości psiak w typie szpica, biało-czarno-brązowy, ma puchatą sierść. Jest bardzo łagodny w stosunku do ludzi.

Kontakt: 660-756-993

Osoby z Czeladzi, Będzina, Sosnowca i okolic bardzo prosimy o pomoc w szukaniu psiaka !

Posted (edited)

Witam, mam pytanie, czy ktoś wie, co się dzieje z Dianą, rudą lisiczką o smutnych oczach? widziałam ją na fotkach pierwszych stron wątku, szukam od kilku dni ale jakoś nie umiem znaleźć informacji o niej, czy jest w schronisku, czy u kogoś, czy już wyadoptowana? pytam bo jakoś mi w pamięć zapadła...

Edited by aredhal
Posted

Nie wiem, czy to ten sam pies ale sprawdź na stronie Fundacji Zmieńmy los. W zakładce nasi podopieczni ze schroniska. Ta sunia pasuje do Twojego opisu.

Posted

Gu-Gu napisał(a):
Nie wiem, czy to ten sam pies ale sprawdź na stronie Fundacji Zmieńmy los. W zakładce nasi podopieczni ze schroniska. Ta sunia pasuje do Twojego opisu.

dziekuję za podpowiedź, zaraz poszukam

Posted

[quote name='aredhal']Witam, mam pytanie, czy ktoś wie, co się dzieje z Dianą, rudą lisiczką o smutnych oczach? widziałam ją na fotkach pierwszych stron wątku, szukam od kilku dni ale jakoś nie umiem znaleźć informacji o niej, czy jest w schronisku, czy u kogoś, czy już wyadoptowana? pytam bo jakoś mi w pamięć zapadła...

Diana znalazła dom wg info na stronie www.radiobielsko.pl -jest w zakładce "znalazły dom", z tego co pamiętam , sunia była z żywieckiego schroniska i pewnie Budrysek będzie miala więcej informacji na jej temat.Też zapadła mi w pamieć , tak długo siedziała w schronisku ...

Posted

[quote name='atena21']Diana znalazła dom wg info na stronie www.radiobielsko.pl -jest w zakładce "znalazły dom", z tego co pamiętam , sunia była z żywieckiego schroniska i pewnie Budrysek będzie miala więcej informacji na jej temat.Też zapadła mi w pamieć , tak długo siedziała w schronisku ...

niestety to pomyłka, Dianka nadal w schronie :(

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=Century Gothic][SIZE=4]P I L N I E POSZUKUJEMY KORALA !!!
Niewielki, czarny psiak z siwym pyszczkiem - Koral- wczoraj (4-02-12) został zabrany na DT, w schronisku sobie nie radził, był mega wystraszony.
Po zabraniu go na Dt
Koral uciekł z samochodu, stało się to na Zagórzu w okolicy ul. Dmowskiego !
To starszy psiak, do tego krótkowłosy - NA TYM MROZIE NA DWORZE NIE MA NAJMNIEJSZYCH SZANS NA PRZETRWANIE !

Jeśli posiadacie o nim jakiekolwiek informacje prosimy o
SZYBKI kontakt :

tel. 721-035-215

[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

PILNE - ANDRYCHÓW kolo Wadowic dostałam telefon od męża, który jest w trasie, że w centrum miasta (główna droga na wysokości domu kultury) biega zagubiony psiak, po drodze, miedzy samochodami, które na szczęście jadą powoli przez korki. Psiak śliczny, kudłaty, kolorowy średniej wielkości - mamy kogoś z Andrychowa żeby mógł tam zobaczyć?

Posted (edited)

A może masz kontakt z kims z Andrychowa, kto mógłby się rozejrzeć? Nie wiem czy straż potraktuje serio takie zgloszenie, a nawet jeśli to odwiozą go do jakiegos schroniska.

Dzwoniąc na ten numer mam cały czas "błąd połączenia"

Edited by Agnieszka Co.
Posted

Jeśli zostałby złapany - SM z Andrychowa wywozi go do mojej rodzinnej wsi (taka mini przechowalnia), strona:
http://www.weterynarz.ovh.org/psy1.html
gdzie zostają przez kilka dni (wtedy można je spokojnie wyciągnąć do adopcji, niestety po uprzednim pokryciu kosztów kilkudniowego pobytu - karma, leki).
Potem psiaki lądują w Cieszynie (który ma całkiem dobrze prowadzony wątek na dogo, a psy nawet z kwarantanny są regularnie dodawane na stronę schroniska - dzięki temu moja znajoma odnalazła swojego psa, którego sąsiedzi wypuścili "w pola", bo myśleli że taki kanapowiec długo nie pociągnie w taką pogodę).

Posted

21.02 zaginął mały, łaciaty, starszy piesek Zidan. Ma charakterystyczne , jedno klapnięte uszko. Prosimy o pomoc w poszukiwaniach i rozsyłanie tej wiadomości!
Zidan jest łagodny. Zniknął podczas spaceru w lesie w Kobiernicach.
Jeśli ktoś widział Zidana , prosimy o każdą informację!
tel. 790574591 , 515242723 [email protected]

Posted

[quote name='_bubu_']21.02 zaginął mały, łaciaty, starszy piesek Zidan. Ma charakterystyczne , jedno klapnięte uszko. Prosimy o pomoc w poszukiwaniach i rozsyłanie tej wiadomości!
Zidan jest łagodny. Zniknął podczas spaceru w lesie w Kobiernicach.
Jeśli ktoś widział Zidana , prosimy o każdą informację!
tel. 790574591 , 515242723 [email protected]

Zidan odnaleziony!