Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kora78 napisał(a):
na ostatnia chwile. oby wszystko wypalilo

jeszcze matrix i asia musza sie dogadac na nocleg i poniedzialek

Trzymamy kciuki
Będzie dobrze, musi!!! ;)

A ja na szkoleniu byłam w okolicach Rawicza wczoraj, dziś dopiero doczytałam, że to tam Brego jedzie...:crazyeye:
Ale i tak nie mielibyśmy jak do Katowic najpierw pojechać.....

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja mam jeszcze wiadomosc z ostatniej chwile, ze gdyby Brego nie mial gdzie zostac to Zosia 123 sie zgodzila go przetrzymac.
Nie mam do niej nr a pewnie jzu na dogo jej nie ma wiec wysle jej pmz nr xmatrix zeby tylko smska z swoim wyslala jakby co.

A Ci panstwo wiedza ze pies w poniedz.by byl? Matko ale akcja .... jak na filmach ;)

Posted

jakby co pisze tu: wyslalam Zosia 123 nr do xmatrix z prosba o kontakt nie badz zdziwona, ze bedzie sie z Toba kontaktowac (nie wiem czy wy sie znacie wogole).
JA jestem jutro na dogo do 11 mojego czasu to u was chyba 12.

Jeszcze pm do xmatrx wysle, ze Zosia ma do niej napisac

Posted

xmartix napisał(a):
dobra, wymyśliłam z Tżtem i Edi Żmigród że Brego śpi u mnie, a potem mój Tż (pracujący w okolicach Żmigrodu) zawiezie go o 6 rano do Zmigrodu, tam będzie z Arkadiuszem u Edi i stamtą mozna będzie go odebrać, to rzut beretem do Rawicza (na piechote.. :lol: żartuję) no ale blisko

pasuje? ja już muszę wyjść z domu, jak coś to dzwońcie, 726714598, 668980123

kora78 napisał(a):
to juz dla Asi zagwozdka...

Ja już się z xmartix umówiłam. Jeszcze tylko zadzwonię jutro, zapytam na jakiej ulicy mieszka Edi i pomyślę, czy jechać samochodem czy pociągiem.

marta0731 napisał(a):
A ja na szkoleniu byłam w okolicach Rawicza wczoraj, dziś dopiero doczytałam, że to tam Brego jedzie...:crazyeye:
Ale i tak nie mielibyśmy jak do Katowic najpierw pojechać.....

Tak daleko Cię wywieźli? :lol: A jakie okolice dokładnie? Bo ja nie mieszkam w samym Rawiczu, tylko 15 km od Rawicza. ;) Trzeba było na kawkę wpaść. :cool3:

kizimizi napisał(a):

A Ci panstwo wiedza ze pies w poniedz.by byl? Matko ale akcja .... jak na filmach ;)

Nie wiem, czy wiedzą. :lol:

Ok, ja się zbieram do łóżeczka, bo trochę zmęczona jestem po imprezie. :evil_lol:

Posted

kolo 11stej matrix juz wyjezdzala z krakowa na katowice. wiec chyba za niedlugo bedzie Brego odbierala.

p.s. moze niech asia dzwoni do panstwa i sie sama na jutro umawia, na godzine konkretna? ja sie moze nie bede mieszac, bo niepotrzebny galimatias sie bedzie robil tylko. asia miala do panstwa nr tel. a ona sama bedzie wiedziala najlepiej, juyro o ktorej, co i jak

Posted

no i jest problem, bo mateix sie na po 13stej umwila na pbrzezach katowic z tomkiem, dzwoni teraz do niego,ze niedlugo beda, a on jest poza katowicami jeszcze i dopiero musi po psa jechac i go wiezc w to miejsce...
bez komentarza

Posted

Dzwonił do mnie Tomek, Brego już w trasie :)

Pewnie będzie za Tomkiem tęsknił, trochę u niego był....................
Ale jedzie do DS :D oby wszystko już było ok i by miał dom taki już na zawsze!!!
:)

Posted

kora78 napisał(a):
p.s. moze niech asia dzwoni do panstwa i sie sama na jutro umawia, na godzine konkretna? ja sie moze nie bede mieszac, bo niepotrzebny galimatias sie bedzie robil tylko. asia miala do panstwa nr tel. a ona sama bedzie wiedziala najlepiej, juyro o ktorej, co i jak

Ok, to ja im dzisiaj napiszę smsa, żeby spodziewali się mnie i Brega jutro w godziach popołudniowych. ;)

A jak wygląda sprawa z umowa adopcyjną?

Posted

Breguś to musi być ten domek! Właśnie rozmawiałam z państwem którzy kilka dni temu adoptowali mojego Maksia i on ma tam raj na ziemi, państwo cudni, teraz jestem pozytywnie naładowana i wierzę że ty też trafisz na takich wspaniałych ludzi, wręcz musisz trafić! :)

Posted

monis chyba mozna tytul zmienic. bo Brego ma nocleg u matrix. ciekawe, swoja droga, jak im tam jest.
trzeba zajrzec w papiery, kiedy Brego mial szczepienie na wscieklizne. bo zapewne ostatnio w schronisku. czyli cos kolo lutego rok temu. dt nie pomyslal, nie przypomnial,ze trzeba powtorzyc.
odrobaczany pewnie tez nie byl odkad wyszedl ze schronu.
nie ma ksiazeczki zdrowia tylko jakies papierki od weta, dotyczace kastracji, ktore na dt robilismy u kasiafiony

tak wiec, Brego ds musi koniecznie najpierw odrobaczyc, potem zaszczepic. a w przypadku gryzaka moze jednak lepiej najpierw zaszczepic, zeby nie mieli klopotow, jak kogos na ulicy ugryzie, co sie zdarzylo juz przeciez

Posted

greatmadwomen napisał(a):
Nie pisz sms tylko dzwoń bo jak nie odbiorą sms to co zrobisz? Zostaniesz z bregusiem :D W takich sprawach najlepiej jest dzwonić

Tak tak zaddzwoniłam, bo nie chciało mi się klepać smsa. :lol:

kora78 napisał(a):
monis chyba mozna tytul zmienic. bo Brego ma nocleg u matrix. ciekawe, swoja droga, jak im tam jest.
trzeba zajrzec w papiery, kiedy Brego mial szczepienie na wscieklizne. bo zapewne ostatnio w schronisku. czyli cos kolo lutego rok temu. dt nie pomyslal, nie przypomnial,ze trzeba powtorzyc.
odrobaczany pewnie tez nie byl odkad wyszedl ze schronu.
nie ma ksiazeczki zdrowia tylko jakies papierki od weta, dotyczace kastracji, ktore na dt robilismy u kasiafiony

tak wiec, Brego ds musi koniecznie najpierw odrobaczyc, potem zaszczepic. a w przypadku gryzaka moze jednak lepiej najpierw zaszczepic, zeby nie mieli klopotow, jak kogos na ulicy ugryzie, co sie zdarzylo juz przeciez

Hmmm, nie mówcie, że Brego przez rok nie był odrobaczany i o szczepieniu też zapomniano... :roll:

Posted

na to wychodzi.
ja kojarzylam,ze szczepienie w marcu, a tu ciagle zmiany teraz, czy dt u tomka, wyjazdy od miesiaca do lilu i tak zeszlo. o odrobaczeniu zdawalam sobie sprawe tez jakis czas temu, ale hm.. nie pisalam nigdzie o tym.
wg mnie dt sam powinien pomyslec, przypomniec sie.
powinny tez osoby prowadzace psa na dt

przyjmuje na siebie czesc winy, ale winne sa tu 4 osoby.
zreszta, jak do dt sie dodzwonic nie mozna, co dopiero cos wyegzekwowac i roszczenia jakies miec...

Posted

Brego śpi, wesoły taki, nie podobała mu sie podróż, przez większość czasu szczekał.. no i zupełnie nie jest wyczesany, kłaki mu ręka można zbierać..
a to przed podróżą:

Tomek mówił że teraz trzeba go zaszczepić przeciw wściekliźnie (tzn że rok temu był szczepiony), dostałam jakies papiery, ale tam nie ma książeczki ani odrobaczeń, są faktury za karmę, kołnierz, antybiotyki itp

Posted

Dziewczyny a co robimy z umową? Czy ja mam dać ludziom do podpisania tą, którą tu wklejałam? I kto w sumie powinien być wpisany jako właściciel psa?

xmartix czy Brego ma kołtuny czy tylko linieje?
Po zdjęciu wiedzę, że przydałoby mu się porządne strzyżenie, bo trochę zarósł chłopaczek po kastracji.

Posted

[quote name='xmartix']nie, kołtunów raczej nie, bardziej linieje ale strasznie bardzo.
a nie może być umowa jakaś np na TOZ albo coś? a jaką chcecie dać? dogomaniacką?
To dobrze, że to tylko linienie.

Taką umowę mam, trochę dogomaniacka, trochę przerobiona przeze mnie:
http://www.dogomania.pl/threads/200595-Spaniel-Brego-szukamy-noclego-we-Wrocku-27-28.03-w-drodze-do-DS!!?p=16531914&viewfull=1#post16531914

Posted

z Bregiem jest taki problem, ze nie ma poprzedneigo wlasciciela albo ma ich az 3 :)
hehe a na kogo byl wyciagany, na Ciebie Kora?

MOzemy Marta zrobic taka umowe np. miedzy ludzmi a tozem czy jak? Nawet jak pies nie byl do tej pory pod opieka zadnej organizacji?
Kurde ja nie wiem ale cos tzreba spisac jutro bo pozniej beda problemy, zawsze tak jest.

Posted

kizimizi napisał(a):
z Bregiem jest taki problem, ze nie ma poprzedneigo wlasciciela albo ma ich az 3 :)
hehe a na kogo byl wyciagany, na Ciebie Kora?

MOzemy Marta zrobic taka umowe np. miedzy ludzmi a tozem czy jak? Nawet jak pies nie byl do tej pory pod opieka zadnej organizacji?
Kurde ja nie wiem ale cos tzreba spisac jutro bo pozniej beda problemy, zawsze tak jest.

No ja właśnie nie wiem czy można na jakąś organizację. :roll: