marta0731 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 kora78 napisał(a):widocznie odpisuja, kogo lubia ;) albo nie chce im sie pisac do wszystkich, tylko do tego, kto im kase daje... nie za bardzo to. . Teraz to przesadziłaś............ Już nie płacimy za Dudka a kontakt mam Za ostatni miesiąc jak był jeszcze jako DT - też nie płaciłam, dostałyście Kora z Asią na pół to co zostało, dla innych w potrzebie Kizi wyslij mi na maila swoje dane do umowy, wypełnię i wyślę Asia wyśle zaśw. o szczepieniach Quote
kora78 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 nie przesadzilam. jesli ktos pisze maila i o cos pyta, kultura nakazuje mu odpisac. zwlaszcza,ze nie jest to obca osoba, tylko taka, ktora powierzyla psa. a kizi z nimi zalatwiala tymczas dla Brego. kontakt z ds to tez norma, brak kontaktu bylby niepokajacy, wiec to zaden argument na plus, a norma w adopcjach z dogo. przestanmy rozdmuchiwac. jak jest, tak jest. ja tylko stwierdzilam fakty. Quote
Terapia Psów Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Witam Nie odpisywaliśmy z powodu braku internetu. Od kilku dni mamy łącze, wcześniej sprawdzanie maila było rzadkością. Odnośnie Bregulca to już od pewnego czasu, nie myślę o nim jak o psie na terapii, ale jak o... moim Dudusiu. Jestem z nim dość mocno związany :) Jeśli pozostały jeszcze jakieś niedogadane sprawy, proszę o telefon pod nowy numer 725 779 301. W sprawie Browarka - Jacksona o którym była mowa też na tym wątku, wiele się zmieniło. W kwestii pieniędzy stanęło na ewentualnych zasiłkach w trakcie terapii (podobnie jak z Bregulcem) więc o 1000zł dawno zapomnieliśmy, choć to i tak niewiele na kilkumiesięczną terapię. Proszę mi wierzyć, nie zarabiamy dużo, a większość pieniędzy wydajemy na psy ;) Okazuje się, że Browarek w nowym domu tymczasowym stał się psem absolutnie bezproblemowym (poza ciągnięciem na smyczy). W związku z tym staramy się przełożyć ewentualną terapię, a może nawet nie będzie potrzebna. Na miejsce Browarka jest już kolejny złoty samiec spaniela... tym razem młodszy, poznałem go kilka miesięcy temu na wizycie. Kolejna silna jednostka z piękną osobowością. Pozdrawiamy serdecznie wszystkich, którzy pomagają psom :) janek fertacz Quote
kizimizi Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 o milo, ze jestescie na dogo. Trzeba bylo sie "zaklinaczami" nazwac bo tak tez tu jesteście znani :) W sprawie Bregulca to przede wszytskim umowa o ds do podpisania Quote
Asia & Ginger Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Panie Janku witamy na dogo. Nie ma to jak wieści o psiaku z pierwszej ręki. :p Jak tak dalej pójdzie to Zaklinacze będą specjalistami od problemowych spanieli. :evil_lol: Quote
Uru Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 i ja witam zaklinaczy:) Jedynie w sprawie wspomnianego Browarka naprostuje,ze jednak spaniel jedzie na " terapie" . i wsio:) zawozimy go juz po jutrze wiec prosze trzymac kciuki. wycieczka bedzie o tyle ciekawa ze jedzie z nami jeszcze nasz podopieczny fundacyjny pit bull red nose- Diko. Dikuś do DS do siedlec jedzie. A co do samego oplacania spaniela na terapii, skoro pojawil sie tutaj ten temat- sponsorujemy wor karmy i to co do soboty uda nam sie zebrac. ale nie beda to duze kwoty...:( Quote
kizimizi Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Asia & Ginger napisał(a): Jak tak dalej pójdzie to Zaklinacze będą specjalistami od problemowych spanieli. :evil_lol: no no prawda. Ktos mi keidys powiedzial, ze to najwredniejsze psy z natury woec Zaklinacze maja spore pole do popisu ;) I jak długo zechca my im na pewno dostarczymy "materiału" do pracy :D Quote
majku33krakow Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 nasz brego wygrał 6 w lotka,że mu państwo dali ds,a miał być uśpiony,biedak. Quote
Asia & Ginger Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 kizimizi napisał(a):no no prawda. Ktos mi keidys powiedzial, ze to najwredniejsze psy z natury woec Zaklinacze maja spore pole do popisu ;) I jak długo zechca my im na pewno dostarczymy "materiału" do pracy :D Kizimizi nie zgodzę się z tym absolutnie. :shake: Raczej powiedziałabym, że są to psy totalnie nie rozumiane przez człowieka i niezrealizowane, ludzie kupują sobie cockery, bo te psy wygladają tak słodko jak pluszaczki i wyobrażają sobie, że psiak będzie tylko leżał na kanapie i pachniał, a zapominają, że to psy myśliwskie z krwi i kości, potrzebują długich spacerów, pracy, nauki. Są też bardzo inteligentne i tą swoją inteligencję i spryt potrafią doskonale wykorzystać do osiągania swoich celów, gdy trafią na odpowiedni grunt, czyli niekonsekwentych właścicieli, którzy nie wiedzą jak postępować z psami. Prof. Stanley Coren opublikował w książce "Inteligencja psów" ranking ras opracowany pod kątem inteligencji użytkowej i posłuszeństwa. Cocker spaniel znalazł się w tym rankingu na bardzo wysokim 20-tym miejscu. Myślę, że to o czymś świadczy. :cool3: Quote
kora78 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 czy sprawa papierow jest juz zalatwiona? Quote
majku33krakow Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 (edited) Asia & Ginger napisał(a):Kizimizi nie zgodzę się z tym absolutnie. :shake: Raczej powiedziałabym, że są to psy totalnie nie rozumiane przez człowieka i niezrealizowane, ludzie kupują sobie cockery, bo te psy wygladają tak słodko jak pluszaczki i wyobrażają sobie, że psiak będzie tylko leżał na kanapie i pachniał, a zapominają, że to psy myśliwskie z krwi i kości, potrzebują długich spacerów, pracy, nauki. Są też bardzo inteligentne i tą swoją inteligencję i spryt potrafią doskonale wykorzystać do osiągania swoich celów, gdy trafią na odpowiedni grunt, czyli niekonsekwentych właścicieli, którzy nie wiedzą jak postępować z psami. Prof. Stanley Coren opublikował w książce "Inteligencja psów" ranking ras opracowany pod kątem inteligencji użytkowej i posłuszeństwa. Cocker spaniel znalazł się w tym rankingu na bardzo wysokim 20-tym miejscu. Myślę, że to o czymś świadczy. :cool3: Asia jak 20 ste miejsce to rzeczywiście inteligentne są spanielki strasznie!! Edited January 14, 2012 by majku33krakow Quote
Recommended Posts