kora78 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 kroliczka wielkanocnego? [SIZE="1"]w emotkach mam tylko.. .swinke morska... Quote
kizimizi Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 kora78 napisał(a):kogo na swieta przelecisz???? o matko!! Kora coz za skladnia ladna :D Tak 'kogo' an swieta przylece bo mi tu juz jajka zbrzydly i bym polskich sprobowala ;) Quote
kora78 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 ale to juz pewne,czy znow sie cos moze zmienic? no to wpadaj! będą jaja! :) Quote
kizimizi Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 no wczoraj kupilam bilet wiec o ile mnie nikt nie zmusi (mam na mysli prace a raczej menegera) to przylace. Ale na 98% tak :) Quote
kora78 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 kizimizi napisał(a):no wczoraj kupilam bilet wiec o ile mnie nikt nie zmusi (mam na mysli prace a raczej menegera) to przylace. Ale na 98% tak :) a na jak dlugo? fajnie! Quote
kizimizi Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 do 05.05 Kora zmieniamy temat bo to Bregulca watek no! Quote
marta0731 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='kora78']kroliczka wielkanocnego? [SIZE="1"]w emotkach mam tylko.. .swinke morska... Kizi kocha zwierzęta, więc na pewno czy królika czy świnkę - zostawi w spokoju :D Kizi wiesz, że ja psychicznie się nie nadaję do chodzenia po schronisku... :( Ale jak przyjedziesz - jakieś parę godzinek musisz dla nas znaleźć ;) Quote
kora78 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 lepiej nie widziec i zyć dalej, co nie kizia? ;P Quote
marta0731 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 kora78 napisał(a):lepiej nie widziec i zyć dalej, co nie kizia? ;P To nie tak...:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: I wiesz o tym Quote
kizimizi Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Marta ty masz ogladanie ZIEMIAN pod przymusem od poczatku do konca bez wykretow! I ja cie z twoja siostra do tego zmusimy! Quote
kora78 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 ona jeszcze nie wie, co to jest. nie rozmawialysmy o tym. Quote
kora78 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 mialam dzisiaj tel odnosnie innego psa. ale moze to cos dla Brego? tel od pana z fundacji 2 plus 4. ktora zajmuje sie pomoca w szkoleniu psow bedacych na dt, idacych do ds. takich problematycznych. tylko teren wroclawia. za darmo, lub darowizne jakas. http://www.2plus4.org/home Quote
kizimizi Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='kora78']mialam dzisiaj tel odnosnie innego psa. ale moze to cos dla Brego? tel od pana z fundacji 2 plus 4. ktora zajmuje sie pomoca w szkoleniu psow bedacych na dt, idacych do ds. takich problematycznych. tylko teren wroclawia. za darmo, lub darowizne jakas. http://www.2plus4.org/home zanim Brego pojechal na dt do Katowic (pierwsze dt) i byl w tej podbramkowej sytuacji co mial tydz. to ludzie z tej fundacji wlasnei sie ze man kontaktowali. I w koniec koncow wyszlo tak, ze by chcieli a nie moga. O iel dobrze pameitam P.Patrycja miala zajmowac sie tym szkoleniem. Ale z drugiej str to ta fundacja udzielala sie i pomagala jakiemus psu z Dobrocian chyba, temu sharpowi wielkiemu? Negro? No nic, porozmawiaj z nimi Kora czy chcieliby pomoc i jak to widza Quote
Asia & Ginger Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Ale się rozgadałyście dziewczyny. :eviltong: ;) [quote name='marta0731']Tomek pisał mi sms, że Brego był odrobaczany na przełomie IX/X ale nie dostał naklejki, więc w książeczce nie ma. W to akurat wierzę Nie szczepił p/wściekliźnie, bo dostał na maila , że ważne do marca (karta ze schroniska? nie wiem) Tomek radzi karmę dla kastratów, bo ostatnio zaczął dość przybierać na wadze... To tyle z sms No i jeszcze to, że jak Brego całą trasę szczekał, skoro dostał coś na uspokojenie na drogę... Czyli Brego ma w końcu książeczkę czy nie ma, bo w dokumentach nie było. Kupiłam Bregowi tabletki na odrobaczanie jak jechałam po niego, dałam właścicielom żeby mu podali. ;) [quote name='marta0731']Pozostaje sprawa rozliczenia się z Tomkiem za marzec Brego u niego był, moim skromnym zdaniem, nieważne czy Brego miał kołtuny czy nie, czy komuś się dt podobał czy nie, itp itd, za dt trzeba zapłacić Ja zbieram na swoje konto i nie mam ochoty zostawiać po sobie na dogo "smrodku" Koszt pobytu u Tomka to 150zł, czyli połowa deklaracji 300zł Każdy powinien wpłacić połowę swojej deklaracji [SIZE=4][SIZE=2]DEKLARACJE STAŁE OD 01.03.11.: Majku33kraków 200zł Asia&Ginger 30zł Monika083 20zł Yuki 10zł Kizimizi 20zł Marta0731 20zł Suma 300zł Tu całość rozliczenia: http://www.dogomania.pl/threads/200595-Spaniel-Brego-w-drodze-do-DS!!-Trzymajcie-kciuki?p=16146832&viewfull=1#post16146832 Zaraz wpłacę kasiurkę. ;) [quote name='monika083']jutro zrobie przelew, ciekawe jak tam Bregus..? Jesli przytyl to bym mu poprostu zwiekszyla dawke ruchu..moze przez zime sie przytylo. Ale ja jestem w ogole przeciwniczka wszelakich karm specjalistycznych, wszystko chemia, nie ma to jak gotowane zarelko. No właśnie też zwróciłam uwagę, że Breguś jest troszkę przytyty, ale nie mocno. Zrobił się taki bardziej napakowany. Zima i kastracja robią swoje. ;) [quote name='marta0731']Dziękuję :) Czyli podzielasz moje zdanie "finansowe" ;) Czekam na resztę Ciekawe czy nowe panciostwo lubi sobie pobiegać :D Bosze.... jak ja bym chciała by mu się wreszcie udało... i miał swój dom forever!!! Pobiegać to chyba nie, ale rowerem pojeździć jak najbardziej, prawie codziennie jeżdżą 4 km do rodziców. Poza tym siostrzenica ma z psiakiem wychodzić na długie spacery. [quote name='kora78']mialam dzisiaj tel odnosnie innego psa. ale moze to cos dla Brego? tel od pana z fundacji 2 plus 4. ktora zajmuje sie pomoca w szkoleniu psow bedacych na dt, idacych do ds. takich problematycznych. tylko teren wroclawia. za darmo, lub darowizne jakas. http://www.2plus4.org/home Kurczę szkoda, że to tak daleko, a Państwo niemobilni. :roll: Dzisiaj do nich nie dzwoniłam, bo miałam niespodziewanych gości, ale jutro na pewno to zrobię, może nawet odwiedzę w ciągu kilku dni. ;) Quote
marta0731 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 kizimizi napisał(a):dobrze by bylo gdybys mogla wpasc pogadac Bardzo dobry pomysł :) Quote
Asia & Ginger Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Dzwoniłam dzisiaj do Pani Joanny i nic strasznego się ostatnio nie wydarzyło. Bregulec wczoraj lekko ugryzł Panią, ale było to tak, że pies spał pod stolikiem, a Pani nagle wstała, prawdopodobnie się przestraszył i dlatego tak zareagował. Pani Joanna mówiła, że zaraz potem schował się za fotelem. I robi tak zawsze w sytuacjach konfliktowych, może ktoś go bił i dlatego zawsze się chowa. Poza tym jest wszystko w porządku, Bregulec zażywa sporo ruchu. Brego na dworze zaczepia dzieci do zabawy, ale chłopiec którygo ugryzł teraz się go boi. Szczepienie przeciwko wściekliźnie będzie można zrobić dopiero po zakończeniu obserwacji. 2 dni temu napisałam Państwu maila, w którym opisałam jak powinni postępować z psem. Dostałam taką odpowiedź: "Proszę się nie martwić tym, że pies ugryzł, ale trzeba go powoli uczyć przebywania z dziećmi. Pani Asiu ja go na pewno wam nie oddam, już się do niego przyzwyczaiłem. Brego jest dobrym psem, lubi chodzić z nami na spacery, słucha, myślę, że się w krótkim czasie dogadamy z nim. Pozdrawiam przesyłam fotografie Brega" body, div, p {font-family: Verdana,Tahoma,Arial,Sans; font-size:13px;} Ja mam jeszcze 2 zdjęcia Bregulca, ale robione komórką, jak zrzucę na kompa to wstawię. ;) Quote
kizimizi Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 no brzmi dobrze. Oby ludziaom zapal nie przeszedl. Asiu a za pare dni, moze w przyszlym tyg. jak skonczy sie ejgo obserwacja i jak zaden nowy numer nie wywinie, umowilabys sie na kawe z panstwem albo na spacer z psami? DObra wymowka by to byla, Brego taki aktywny to by z twoja sunka pobiegal razem. Quote
Asia & Ginger Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 kizimizi napisał(a):no brzmi dobrze. Oby ludziaom zapal nie przeszedl. Asiu a za pare dni, moze w przyszlym tyg. jak skonczy sie ejgo obserwacja i jak zaden nowy numer nie wywinie, umowilabys sie na kawe z panstwem albo na spacer z psami? DObra wymowka by to byla, Brego taki aktywny to by z twoja sunka pobiegal razem. Kizi myślę, że jest to jak najbardziej możliwe. Dzisiaj powiedziałam Pani Joannie, że jak będę w Górze to ich odwiedzę, Pani powiedziała, że zaprasza. :p Quote
kora78 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 wiecie, ze ja sie tu ze wszystkim zgadzam, a nie pisze, bo nie ma co tylko potakiwac :) wreszcie ludzie, ktorym ugryzienia nie sa straszne :) a z dzieckiem w 1 i 2gi dzien, trochce przesadzili, rzucajac psa na gleboka wode, no i dziecko narazili biedne :( Quote
Asia & Ginger Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Pani Joanna zaprosiła mnie dzisiaj do znajomych na NK. Zauważyłam, że założyła Bregowi album w swojej galerii i wstawiła 2 fotki. :cool3: Jedna jest zatytułowana: "NASZ KOCHANY BREGO". :loveu: Quote
monika083 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 no ja chyba musze sie uszczypnac...czy to nie jest sen? Chyba zmienimy tytul ,co? Quote
Rumi. Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 :sweetCyb: ale nadal trzymam kciuki aby było dobrze :thumbs: Quote
marta0731 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Jak go pamiętam z początku, jak go zabrałyśmy, to naprawdę mu się trochę "urosło" :D Musi być dobrze, musi!!!:loveu: Quote
Recommended Posts