marta0731 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='LILUtosi']Są dwie opcję. Albo Budrysek w piątek weźmie chłopaka, albo w czwartek dziewczyny z Wrocławia jadą na śląsk i go zabiorą wracając. Ta druga opcja by mi bardziej pasowała, bo Budrysek wiezie do mnie dwa psy a mi wyjeżdżają dopiero w sobotę rano dwa psy i w czwartek 17 wyjeżdża właśnie ten Alli. A tak będę miała 3 nowe psy, a jeszcze nie wyjadą stare. Olaboga.[/QUOTE] Twoje "olaboga" mnie powaliło:evil_lol::cool3::cool3::cool3: Tylko czy ten transport w następny czwartek na pewno wyjdzie? Koło 21ej będę rozmawiać z Tomkiem, to muszę mu powiedzieć, kiedy ma się szykować na wyjazd Brego Quote
monika083 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 dostalam zapytanie z allegro , odpisalam pani. Quote
yuki Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 No to czekamy i trzymamy kciuki, idę na pocztę do mega kolejki więc będę mieć czas na kciukowanie ;) Quote
monika083 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Czy Brego toleruje koty?? Odpisala ta pani , piesek mialby trafic do jej rodzicow i 22-letniego brata,domek z ogrodem , i kot przygarniety ze schronu. Quote
marta0731 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='monika083']Czy Brego toleruje koty?? Odpisala ta pani , piesek mialby trafic do jej rodzicow i 22-letniego brata,domek z ogrodem , i kot przygarniety ze schronu.[/QUOTE] I wiedzą o wszystkich "niuansach"? ;) Quote
monika083 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='marta0731']I wiedzą o wszystkich "niuansach"? ;)[/QUOTE] tak, napisalam , ze w dwoch domach juz ugryzl i , ze nie nadaje sie do dzieci i pani odpisala , ze to u rodzicow by byl i u brata doroslego , Quote
marta0731 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='monika083']tak, napisalam , ze w dwoch domach juz ugryzl i , ze nie nadaje sie do dzieci i pani odpisala , ze to u rodzicow by byl i u brata doroslego ,[/QUOTE] Ale tylko tyle że ugryzł? Czy że on najprawdopodobniej ugryzie częściej? Nie tylko raz na początku... Żeby nie było, że sobie pomyślą, że jak otoczą miłością i opieką to na pewno Brego będzie super pieskiem... Quote
marta0731 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Doszła wpłata od Majku (zaległości) 100zł Od razu wysłałam Tomkowi Uaktualniam post rozliczeniowy nr 18 Quote
marta0731 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Rozmawiałam z Lilu, ale musiałyśmy szybko skończyć rozmowę, i ustaliłam tylko tyle, że Lilu załatwi transport Brego przy okazji innych psiaków dowożonych do niej, jutro raczej odpada, Lilu chora, bardzo źle się czuje:shake: W sumie nic nie wiem i dziś już jej męczyć nie będę... Jutro zadzwonię Quote
Rumi. Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 dziewczyny jesteście uzależniające! przez Was mam jakieś upośledzenie i jak zadzwoniła dzisiaj Pani w sprawie mojego spanielka-podobny przypadek co Brego to zaczęłam jej ględzić o tym że pies ugryzł i ugryzie i że oddali go z powodu ugryzienia! No jakieś zboczenie mam i to przez czytanie wątku Brego, bo gadacie ciągle że jak ktoś zadzwoni to aby mówić że pies ugryzł itd. :shake: Quote
marta0731 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='greatmadwomen']dziewczyny jesteście uzależniające! przez Was mam jakieś upośledzenie i jak zadzwoniła dzisiaj Pani w sprawie mojego spanielka-podobny przypadek co Brego to zaczęłam jej ględzić o tym że pies ugryzł i ugryzie i że oddali go z powodu ugryzienia! No jakieś zboczenie mam i to przez czytanie wątku Brego, bo gadacie ciągle że jak ktoś zadzwoni to aby mówić że pies ugryzł itd. :shake:[/QUOTE] Bo tak jest niestety...:shake: Tomek jak mi pisał w sms: on jest normalnym psem, ale trzeba sie liczyć z tym, że będzie gryzł... Jest u Tomka juz pół roku, i dalej mu się zdarza ugryźć Ludzie chętni adoptować muszą być tego świadomi, by uniknąć zwrotu... bo ile zwrotów Brego zniesie? Czy taki los go czeka? Ciągle nowy dom, zwrot, hotel, znów nowy dom, znów hotel, może schronisko, i tak kilka lat?:-( Dom musi być świadomy, oby się taki chętny znalazł...........:modla::modla::modla: Zobaczymy co u Lilu bedzie............... Quote
Rumi. Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Wiem ale ja nic o jego zaletach tylko o tym że gryzie nawijałam :D Quote
LILUtosi Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Nie mam dziś dobrego dnia. Od soboty próbuje wypędzić choróbsko i się nie udaje. Przychodzę do domu a jedna suczka zamknięta w łazience zdemolowała dokumentnie to pomieszczenie. Małe 10 kilo może waży a tyle złego wykombinować. Mój tz pozbył się szlafroka, dokumentnie podarty, radyjko przeżarte, suszarki kable zjedzone, a wszystko co się dało i co w moim mniemaniu się nie dało przeniosła do poziomu zero. Mam nadziej że Brego takich numerów nie robi!!! Quote
marta0731 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='LILUtosi']Nie mam dziś dobrego dnia. Od soboty próbuje wypędzić choróbsko i się nie udaje. Przychodzę do domu a jedna suczka zamknięta w łazience zdemolowała dokumentnie to pomieszczenie. Małe 10 kilo może waży a tyle złego wykombinować. Mój tz pozbył się szlafroka, dokumentnie podarty, radyjko przeżarte, suszarki kable zjedzone, a wszystko co się dało i co w moim mniemaniu się nie dało przeniosła do poziomu zero. Mam nadziej że Brego takich numerów nie robi!!![/QUOTE] Brego jest domowo grzeczniutki:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
kora78 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 monika, jesli to pies dla rodzicow- trzeba pogadac z rodzicami. szukamy w ogole ludzie obeznanych w temacie trudnych psow, nie zwyklych kochajacych pieski. tak mi sie wydaje Quote
monika083 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='marta0731']Ale tylko tyle że ugryzł? Czy że on najprawdopodobniej ugryzie częściej? Nie tylko raz na początku... Żeby nie było, że sobie pomyślą, że jak otoczą miłością i opieką to na pewno Brego będzie super pieskiem...[/QUOTE] napisalam , ze ugryzl w dwoch domach i w domu tymczasowym i , ze w nowym tez zapewne ugryzie.Nie owijam nikomu w bawelne! Ale tez nie mozemy robic z niego jakiegos psa-morderce bo nigdy mu domu nie znajdziemy.Jak on Tomka ugryzl ? Musial byc szyty , czy co ? Czy to takie ostrzegawcze klapanie , o krwi czy jak? Pani mi poki co nie odpisala, Quote
kora78 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 w adopcji schroniskowej ugryzl dziecko tajk, ze mialo szyty kciuk na pogotowiu. faflok ugryzl tez mocno, tez miala opuchlizne wielka i narzekala, jak bardzo boli i chyba zasrzyk na tezec brala. jak sie kiedys tomka pytalam, jak mocno gryzie, to nie potrafil opisac mocy zacisku szczeki.... ;P Brego ugryzl w 5 domach. 2 ze schreonu, nasze dt 2 i jedno ds jednodniowe. Quote
marta0731 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='monika083']napisalam , ze ugryzl w dwoch domach i w domu tymczasowym i , ze w nowym tez zapewne ugryzie.Nie owijam nikomu w bawelne! Ale tez nie mozemy robic z niego jakiegos psa-morderce bo nigdy mu domu nie znajdziemy.Jak on Tomka ugryzl ? Musial byc szyty , czy co ? Czy to takie ostrzegawcze klapanie , o krwi czy jak? Pani mi poki co nie odpisala,[/QUOTE] To oczywiście nie jest pies-morderca... Tylko jak kłapnie zębami - zależy od osoby i sytuacji, czy szybko zareaguje i się obroni czy nie... Od tego zalezy czy ugryzienie będzie lekkie (albo wcale) czy zrani. Raz ugryzł Tomka tak niefortunnie, że trafił na nerw i bolało baaardzo To jest szybki "atak", nie rzucanie się na człowieka. Chwila moment... Oby szybko Brego pojechał do Lilu... Niech nam Lilu zdrowieje :) Quote
LILUtosi Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Ja dziś już prawie zdrowa, ale chyba mojego tz zaraziłam i już dzisiaj prawie umiera. Quote
marta0731 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='LILUtosi']Ja dziś już prawie zdrowa, ale chyba mojego tz zaraziłam i już dzisiaj prawie umiera.[/QUOTE] No to i się cieszymy (że Ty już zdrowa) i smucimy że tz nie... (o ile Ci z psiakami pomaga) :D Czyli Brego jedzie do Ciebie w przyszłym tygodniu...? Załatwisz tą swoją opcję transportu? W razie czego za koszty załatwimy i zwrócimy... Zresztą... Wszystko może będziemy miały okazję "obgadać" w niedzielę, jeśli przyjmiesz mnie i Korę... ;) Quote
-pollacca Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Brego!!!piekny piesek,gryzie???moj piesek Szi-tsu,tez mnie czasem ugryzl!!!przyczyna musi byc,jakas(moj ma duza alergie i padaczka,sika wszedzie mam go 8-lat i kocham!!!! lepiej jak swojego meza(bez przesady),bo mnie wyslucha i kiedy trzeba jest moim przyjacielem,mieszkam za woda daleko ale caly czas zagladam i czytam straszne rzeczy,co ludzie potrafia zrobic i jakie krzywdy zwierzentom!!!!Jestescie super cioteczki i pomocne i organizacyjne,podziwiam was i modle sie za wasza wytrwalosc,pomoc i za zaiteresowanie.Pomoge ile bede mogla ,bo jest duzo duzo tych bib pieknych i kochanych skrzywdzonych przez ludzi,kazdy tydzien dla kogos.pozdrawiam serdecznie.moj e-mail:[email protected],pisz Quote
marta0731 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='-pollacca']Pomoge ile bede mogla .moj e-mail:[email protected],pisz[/QUOTE] Będziemy pamiętać, dziękujemy :) A jaka pomoc wchodzi w grę...? Rozmawiałam z Lilu, w przyszłym tygodniu już Brego chyba pojedzie, jesteśmy umówione na telefon w środę. Jakieś "znajome" Lilu być może będą mogły zabrać Brego Doszła wpłata ostatnia zaległa, od Majku, 160zł Już wysyłam Tomkowi Quote
monika083 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 marta , trzeba bedzie poprosic moda o przeniesienie 2giego czy 3gio posta na Ciebie do rozliczen , nie? Quote
marta0731 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='monika083']marta , trzeba bedzie poprosic moda o przeniesienie 2giego czy 3gio posta na Ciebie do rozliczen , nie?[/QUOTE] Szczerze? Nie mam pojęcia ;) A może po prostu wklej w 1 poście linka z moimi rozliczeniami i opisz że wątek rozliczeniowy Nie sądzę by byla potrzebna większa interwencja ;) Quote
kora78 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 w przyszlym tygodniu? a nie mial jechac w tym?? cholercia... dzis mialam tel o Brego. pani i maz, corka 16lat. mieszkanie w kamienicy, z ogrodkiem i wlasnym wejsciem. przy lesie. byl juz dalmatynczyk i jakis tam jeszcze. pani na rencie to zawsze jest w domu. niezrazila sie gryzieniem, ale nigdy nie wiadomo, czy nadal zainteresowana, choc mowila,ze tak. ale juz roznie bywalo, jak wiemy... kot w domu. jak Brego na koty???????? pani ma dzwonic w wekend, bo mowilam,ze w czw-pt Brego jedzie do LILu i tam sa koty i sie go sprawdzi. pani zza wroclawia, jakby na polnoc, jakies 100km. Quote
Recommended Posts